Talán annyit még, hogy mintha a hetes Bollinger is ezt támogatná. A következő néhány hétben egy nagyon szűk csatornában várnám mozogni, amit nehéz lesz tradelni. Tévedés stb.
Amire talán(?) érdemes figyelni. PA az ereszkedő - január második hetében kialakult - csatorna felső trendvonalán maszatol. A szerkezet eddig továbbra is inkább egy nagyobb (H4) hármas. Még nincs vége(lezárt H4 gyertya+megerősités) szóval ez kialakulóban. Vizuálisan: Emelkedő ék forma marad(esés követheti, bár nem feltétlenül új alj sokkal inkább egy long csatorna szélesítésével lefelé) vagy kimarad további felfelé és egy emelkedő meredekebb csatorna felső vonalat jelöli ki(1,083x). —— D1 short folytatáshoz egy H4 látható impulzív mozgás kellene sok szinttöréssel. Szvsz.
RangerHU csütörtök, 17:34Előzmény: #31984 TheSnake2020 “…nem töri a mostani visszafelé mozgás H1 long trendet, akkor 1.0742-53 körül fordulhat egy újabb körre felfelé, de hullám megnyúlás nélkül (161%-261%) limitált a felfelé mondjuk 1.0820 környéke.” ——— Ez zajlik most. Még nincs meg vége/teteje, s most már meg is nyúlhat magasabbra is mehet. Kiderül. az az érdekesebb utána hogyan tovább.
az index esnek, úgy,h az eur usd emelkedik, általában pont fordít van. eur usd emelkedik, ,index-ek emelkednek. ha jön a várva várt 1.08 zakó, akár 50-100 pip...érdekes lesz.
Én hosszabbat nézek. Továbbra is az 1,05 körüli szint a kritikus. Szerintem oldalazás, fordított fej-váll negyedévesen még sokáig az 1,05-1,11 közötti savban. Forintot is ez fogja meghatározni. Még legalább 1 negyed év.
Egy kis eur usd chart 4h: kicsit távolabbról: https://kephost.net/p/MTEyNzI3MQ.png Én
itt az 1.08-as letörést tartom fontosnak, amit utólag visszatesztelt,
és lepattant róla 1.07-ig. (átszakítva az alatta lévő narancs vonalat) A narancs és a kék találkozásánál van. kicsit közelebbről az utolsó szakasz: https://kephost.net/p/MTEyNzI3Mg.png először mindig a világosgzöld vonalat húztam, vele párhuzamos a sötétzöld, így szépen kijött a sávozás. A
világoszöld letörések után mindig volt egy visszateszt, most járunk a
visszateszt végénél. (piros kérdőjeles nyíl) && csökkenő
trendvonal határa, és az előző képen látható 1.08-hoz is elég közel van. Adná magát, hogy innen "borulás jön" újra, de soha nem tudni.
én általában elemzések olvasása után döntök 1-1 pozi felvételéről vagy elengedéséről plusz elolvasom az itteni topikokban az elemzéseket az itteni hozzászólok (RangerHU, TheSnake2020) hozzászólásait mindig értékelendőnek tartom, most is köszönöm az észrevételeket! azt az 1,07-től azt pedig éreztem, de hát ja kell a bátorság is meg az okos tőke management, azt már megtanultam!
A személyedre csak pozitívan próbáltam utalni. Bocs, ha félreérthető volt. Nagyon hasonlóan gondolkodunk. Csak arra akartam utalni, hogy egy tapasztalt trader vagy ezért persze sokan kíváncsiak lennének a gondolataidra, és sokkal részletesebben írtad le mint az elvárható. Én csak a tradet írtam szinten utolag, mint láttad, meg nem okoltam. Azért köszi.
Kérlek a személyiségemet ne keverjük bele. Traderről nem akarok beszélni, így utólag. Adatközlés előtt zártam. A kilátások szerintem: Nagyon kétesélyes lett a chart. A korábbi short H1 formáció invalid, H4 függőben, mert nem zárt még le a gyertya, de az invalidációs szintje fölé szúrt. Viszont eddig csak egy hármas szerkezet van felfelé itt vége is lehetne az esés korrekciójának. Short folytatáshoz (rövidtávon) 1.0730 alá kellene zárnia H4-n. Ehhez törnie kellene az utolsó aljról kialakult H1 long trendet(annak vonalat). Egyébként a keddi impulzív esés lassan hónapos D1 csatornában marad, így továbbra se növelte az esés meredekségét, ezen csatorna törése nélkül leghamarabb jövő hétfő délután érhető el leghamarabb 1.0650/60 szint, mely egy megálló lehet(másik megközelítésben ez mélyebben van 1.0630 körül). Long Ha nem töri a mostani visszafelé mozgás H1 long trendet, akkor 1.0742-53 körül fordulhat egy újabb körre felfelé, de hullám megnyúlás nélkül (161%-261%) limitált a felfelé mondjuk 1.0820 környéke. DE ha ez a héten megtörténik akkor hetesen egy fordító alakzatot kapunk… Úgy velem a holnap délutáni adat eldönti, attól függően melyik piaci várakozást erősíti - lesz kamatvágás ebben a félévben vagy csak ősszel várható.
Azért lehetnél egy kicsit kooperatívabb. Nem mindenki olyan erős szemelyiseg/tapasztalt mint te. Persze van saját stratégia, de néha jól jön az, ha más is meghallgathatunk. Én leírtam, hogy mit csináltam miután megcsináltam. A döntés at enyém, a felelősség az enyém.
2024. 02. 05. 23:40Előzmény: #31966 “Szerintem az a legjobb, ha a saját belátásod, elképzelésed, stratégiád szerint cselekszel, bármit írtak, írtunk itt le most vagy korábban.”
Sajnos lekéstem a shortot...1.0704-nél vettem 1.0722-nél gyorsan lezártam...Lett 2x 900 USD...Két számlán...Egy kicsit várni kell.1.0730 környékén figyelni kell egy eladást az 1.0650 irányába.Amit a múltkor írtam kis csúszással,oldalazva de teljesült....
Én jelenleg úgy látom,ha az 1.0728-as szintet letöri,a következő megálló az 1.0680-1.0690 között lehet...Ma ismét megpróbálja áttörni ezt a szintet, hogy az 1,07 alá süllyedjen. És akkor ez ténykérdés lesz. Más szóval, még korai a trend ellenében játszani,vásárolni.Azt megfigyeltem,hogy a kereskedők többsége a dollár ellenében játszik,pedig jelenleg még mindig az USA gazdasága a legerősebb.Az EU jelenleg szenved,kialakulóban van egy komoly energia válság.A Nyugat választott: nem volt jó a békés kereskedelem, fegyverrel akarják elvenni Misa mackótól a mézes bödönt....Ez nagyon kockázatos dolog,főleg úgy,hogy az USA szabadon kereskedik az orosszal...Nem akarok politizálni,de ez fontos gazdasági kérdés,mely komolyan fogja érinteni az árfolyamok mozgását.Lásd a forintot,egy porszem,amit írtam is...A dollár határoz meg mindent...
Szerintem az a legjobb, ha a saját belátásod, elképzelésed, stratégiád szerint cselekszel, bármit írtak, írtunk itt le most vagy korábban. Nem biztos, h az lesz a legjobb döntés a rövidtávú eredményt tekintve(pipek+pénz), de lehet, h mégis. Ez csak úgy derülhet ki ha végig viszed az elképzelésed. A mohóság ugyanúgy egy kockázati és torzító körülmény mint egy adatközlés vagy hír. Próbáld kezelni. Bocs ha más jellegű választ vártál ma ilyenre futotta, igazából technikai kérdések rövidtávon eldőltek.
Ámen. Bár én is inkább hosszabban gondolkozom. Azért az 1,083 at és az 1,073 at egész jól megírtam egy hónapja. Poziba sajnos csak később leptem...Most fej vakarás van, hogy mohóság, vagy zárás...lehet, hogy a mohóság győz. 1,066 elérhetőnek látszik. Ti mit gondoltok?
Majd a jovoben igyekszem a belepesi pontjaimat itt kozzetenni,ami a topichoz temajahoz tartozik. Nyilvan nem ismerjuk egymast, nem kell elhinni,de bennem,miota itt vagyok,tenyleg max segito szandek volt. Ti ha jol latom,rovidben tradeltek,en a 3as hullamot igyekszem elkapni. De a kettonek lehet metszete. Peace.
Ugy gondolod,h en nem kereskedem,vagy mire celzol? 6-8 keresztben vagyok aktiv,olaj,arany,dax,mikor hogy,es hogy hol van setupom. Eurhufban a tavalyi evben gyakorlatilag vegig megirtam,ha poziba leptem,es sztem minimum 15 chartot tettem kozze,sot,ha kerdes volt,es normalis kerdes,el is magyaraztam,miert gondolom,amit gondolok. Megirtam a hetes long jelet forintban,es hosszabb viziokat is,amiket persze aztan kifiguraztak,de mondjuk pont leszarom.8 eve tradelek,hegyet volgyet megjarva,sokat latva,sok nagyot (akik mar leleptek innen) megisverve,valakit szemelyesen is. Ennyit tudok tenni a forumert,de erezni fogom,mikor kell veglegesen lelepni.
Ahogy péntek óta állnak a dolgok(charton+dxy kijött az oldalazasból) max a mikor(elsőre?) és a hogyan(milyen szerkezetben?) tűnik kérdésesnek. Számomra az utóbbi lenne érdekes, h pozit hogyan vehetek fel…
Lehet le fogja törni s szintet.Nagy ámítás a forint erősödése,kamat csökkentése,MNB politika...A forint egy porszem,ha a dollár erősödik a forint gyengül ez a törvényszerűség...Lásd mai nap is...Nincs is semmi indikátoroknak szerepe...Ez vonatkozik az aranyra is..Ez csak egy kis kiegészítés...
Most vagyunk azon a szinten 1.0750-1.0752 ha ezt letöri,akkor az 1.0728 következik,majd az 1.0660....Powell megszólalása tovább erősítette a dollárt...Az IRÁN térségében zajló háború kiszélesedése további jelentős dollárerősödéshez vezet...Most minden benne van...
Meglátással nincs “gondom”. Mondjuk a múlt évvégi “paritás várás” mellett nem mentem el néhány keresetlen szó nélkül…—— Az szinten nem tetszik, ha valaki olyan dumál, aki a megszólalásai alapján láthatóan egy centet se kockáztat ezen a kereszten. Aki a setupot keveri folyamatosan az analízissel… De pl.: a “régi motoros” Leelossy, aki szinten egy mélyebb lefelé kört lát bele, így szinten különbözik a meglátása…csak éppen róla tudom h kereskedik, régebben még a konkrét belépési pozijait is megosztotta itt. Én pl nem. Ezért is tisztelet neki mégha másképpen látja is. Mert kockáztat. —— Itt régen tele volt traddel kapcsolatos diskurzussal a topic. S nem én írogattam az okosságokat, mert nem volt mit. Mára eltűnt mindenki. A többségnek valószínűleg a pénze/lelkesedése fogyott el. Aztán van akik szintet léptek, s más közösséget építettek és/vagy rájöttek, h igazából milyen magányos műfaj ez, s a fórumozás valójában egy kontraproduktív tevékenység is tud lenni. Személy szerint én is akkor írogatok, ha nem tradelek, mint pl. most. —— EUR/HUF topikot is közös erővel sikerült szétb@szni. Jellemző módon az a duplikáció lett törölve, mely kicsit is foglalkozott a kereskedéssel(nem volt rá igény). Néha írtam bele én is igaz jeleztem, amit írok tessék úgy tekinteni, h nem kereskedem a párt. Nincs azzal gond, ha politikai indíttatású szardobálás megy abban a topikban, mert kishazánkban aztán van miért elégedetlenek lenni. Az egy másik kérdés, h azon azért még el tudok csodálkozni embereknek mennyi idejük van ilyesmire…. Munkaidőben vagy kereskedési időben… S végére. Arrogáns volt a reakcióm.(?) Annak is szántam. Lehet felesleges volt ezt elismerem. Ezért elnézést kérek.
Aranyos ez arrogans reakcio. Ugy latom,ez a topic nem birja el,ha rajtad kivul masnak is van meglatasa. Foleg,ha nem egyezik a tieddel. Es foleg,ha meg jo is. Az Ellioti "josolgatas" onmagaban nem kereskedesi rendszer,de celarazni kivalo.
Jön a 20 hetes mozgó. Valahova oda várom. Ott zárnám a pozit. Bevallom azért a héten bár nyugtalanul talán nem, de meglepetten néztem a mozgásokat. Ha ámerika valamilyen komolyabb incidensbe bocsátkozik Irán ellen az persze felül tud írni mindent. A charton, ahogy irod hetesen lecsorgás.
“Nem nézek fundát,mert nem utólag probálom megmagyarázni,hogy mi van, hanem előre elemezni a mozgást” ——— S tradelsz is vagy csak “jósolgatsz” (?)….. Nem kell válaszolni.
Fsociety 2024. 01. 23. 12:38Előzmény: #31890 ktamask#31891https://invst.ly/133wzx Ha ez egy B hullám volt, akkor nem mostanában lesz vége a C nek. Ha 2.,akkor főleg nem. Elnézést, ha offtopicoltam ezt a topicot. Én nem 20 pipre megyek ra, írtam, hogy 1.06 környékére várom. Cirka másfél hete... Nem nézek fundát,mert nem utólag probálom megmagyarázni,hogy mi van, hanem előre elemezni a mozgást. De ha jól láttam,eldurrant ma itt egy 1.03 valakitől,az ezekszerint nem ütötte ki "augur-mérőt". Na sok sikert.
Terv szerint(?) Csak azt nem mond, h az elmúlt két nap mozgásait szintjeit előre láttad, jól időzítettél, sőt meg is játszottad és a pipeket bezsebelted… Jó lenne legalább ezt a topikot trade téma közelében tartani sem modern augurokat játszani. Arra ott a EUR/HUF… ——— A fundás háttér változhat ahogy írod, s az megjelenhet a charton.
Hát ehhez az impulzushoz hírek is kellettek… Ahogy lentebb írtam - hír ami átjön a chartra. —— Még mindig a január második hetében kialakult csatornában jön lefelé a PA. A csapkodás ellenére. Az esés meredeksége továbbra se változott, s a volumen se volt kiugró az esés impulzívitása ellenére. Ha a 2024-és mozgást továbbra is korrekciónak tekintem(az átfedések, sok hármas szerkezet mellette szól), akkor továbbra is egy ABC korrekcióra számítva valójában meg az “A” se lehet készen. Ott egy 1.0765-1.0745 sáv lehetne a minimum cél esetleg szúrás 1.073x… Ha(!) így nézem akkor egy “B” hullám után, amely mostani állapot/szintek szerint nem zár 1.1005 fölé mélyebbre fogunk menni minimum 1.061x….de ez nyúlhat is, illetve “B” után lehetne kalkulálni. Ez az egyik nézet jelenleg még a valószínűbb. Ha(!) 1.0730 alá megy gyorsulva, akkor más a nézet. Majd kiderül. Trade szempontjából inkább az a kérdés hogyan lehet majd elcsípni a mozgást, mozgásokat. Hétfő délutánig minimum várakozás mi formálódik, mert ilyen szép hosszú gyertya a beszállni….
Európai nyitás előtt éjszaka egy (számomra) értelmezhetetlen szintről(se fibo, se ellenállás) lefordult, s bár M15-n generált jelet éjszaka én spec alszom. Tegnap hírközlés/csapkodás ma már nyitás előtt ez. Szóval indifferens mozgás…. Ez a hét így kuka számomra. Majd talán jövő héten. Bye.
El is felejtettem, h havi zárás holnap. Short beszállóra adja magát több szint, aminek a közelében se vagyunk. Longot a pénteki zárás elintézte. Itt nem teszek be pozit, kitörésre nem játszok. Hírek alatt nem tradelek. Ez a hét FED-del együtt lehet kuka.
Nyitás óta H1 zárt gyertyákkal sikerült vagy 7 pipes mozgást összehozni…. Ez a szarakodás lesz holnap estig utána pedig csapkodás….(?) Szóval talán csütörtökre lesz valami értékelhető és használható formáció, kivéve ha csapkodás alatt meg lesz a mozgás lényege utána megint fing szeletelés… Őszintén szólva már elkezdtem más keresztekre koncentrálni.
Szia! Régen írtál Te is… A 1.07-1.0730 sáv nálam is elsődleges célpont. Az általad jelzett középtávú célhoz kellene egy tempó váltás, impulzív szakaszokkal, mivel a jelenlegi szerkezet nem nagyon támogatja az általad irt célsáv elérését. FED ülés előtt állunk, oddsok szerint nem lesz most változás a kommunikáció egy másik kérdés. Egyéb fundás dollár támogató eseményekről, folyamatokról nem beszélve. Szóval kellene egy olyan külső impulzus, ami át is jön a chartra.
Ha az árfolyam ma az 1.0805 alatt zár,akkor rövid távon elérhetjük az 1.0728-as szintet.Ez egy meghatározó szint,innen középtávon akár 1.0320-ig is lemehet az árfolyam,rövid távú visszahúzódásokkal...
Szerintem is formálódik egy ending diagonal vagy egy ereszkedő ék…de a szerkezetet nem néztem meg jobban csak úgy ranéztem. Most éppen bearish lett reggelre, de eddig csak csorgott short irányba. Nálam nyitásban maradt egy Gap és múlt hétről szinten van egy 1.0924-nél… Kiváncsi vagyok mikor zárja be… Egy gyenge setup volt reggel nyitás előtt(nem játszottam meg) a pénteki longot nullában kizárta.
Jó lesz az… Reggel manuálisan rákötöttem egy longot(fél pozival) majd zártam is a shortokat utána. Trendvonal, napos ellenállási zóna újból megfogták(MA200 is ott kúszott valahol). Ismét csak egy hármas szerkezet lefelé. Gyanús volt, mert GBP/USD rohadtul nem akart esni tegnap, sőt még H4 trendjét se törte meg. Jöhet egy felkör. Ahogy nézegetem a korábban jelzett invalidációs szint felfelé nem játszik, megváltozott a szerkezet. Ez lefelé ebben a formában továbbra is korrekció, napos nem alakult ki trend, de valójában H4 se. Lefelé célzóna nem továbbra is 1.07-1.0730 körül. Ez változhat a felkörből majd lehet kalkulálni.
Nekem még áll az EURUSD vételem 1.0882-ről. Amennyiben nap végén 1.0821 alá zár, akkor elképzelhető, hogy zárom. Stop: 1.0720 alatt, előző völgy. Nem kapkodok, ha elmegy, akkor így jártam.
Hát elég nagy az össze-visszasag. Valahogy úgy gondolom, hogy a hosszú trendek érdekesek. Azaz vissza megyünk a 20 hónapos mozgóig. 1,06 környéke. Hónapos fekete gyertya illene hozza. 20 napos keresztezni készül az 50 naposat ez talán támogató a hónapos fekete gyertyához. Az 1,083 az megvolt.
Gappel nyitott SP500 felfelé. Most csorog lefelé rést bezárni. Nem mindig zárja be teljesen azonnal. Ami SP500 nyitási szint számomra érdekes, h majd nem pont ott nyitott, ahonnan egyik kalkuláció szerint korrekció indulhatna 4800-ig kb.
EUR/USD