ha ennyire erősödik EUR (EUR/USD), nem kellene CHF-nek gyengülnie? de épp hogy full elkezdett erősödni a CHF(EUR) ma 14htól.... nem értem én ezt, nyilván az SNB mindig kavar
JPY, CHF mi is ez? Mikor erősödnek ezek a devizák? Szerintem meg tudod válaszolni. Leírtam korábban is ide , hogy JPY. Meglátjuk, hogy lesz e folytatás.
persze menedékek leginkább, ha valami biztos kell, meg cash carry is megy velük szépen, csak ugye egy USD/EUR ha euro erősődik, akkor egy CHF/EUR-ban is kellene.... de nem, pont ellentétben mozgott ma, nem kicsit, sokat
“US ANNUAL PPI INFLATION RISES TO 2.6% IN JUNE VS. 2.3% EXPECTED12 July 2024, 15:34
Producer inflation in the US rose at a stronger pace than expected in June.
US Dollar Index stays below 104.50 following the PPI data.
The Producer Price Index (PPI) for final demand in the US rose 2.6% on a yearly basis in June, the data published by the US Bureau of Labor Statistics showed on Friday. This reading followed the 2.2% increase recorded in May and came in above the market expectation of 2.3%.The annual core PPI rose 3% in the same period, coming in above April's increase and the market expectation of 2.3% and 2.5%, respectively. On a monthly basis, the PPI increased 0.2%, while the core PPI rose 0.4%.” Hogy ne legyen annyira egyértelmű… Mondjuk a piac ezt pont leszarja.
Mire gondolsz? JPY, vagy USD? Nyilván nem ész nélkül, de azért éves ellenállás. Még tegnap a BOJ is dörmögött a bajsza alatt..Szerinted megpróbálják bedönteni a JPY? Az azért érdekes lenne, de persze a carry megvadulhat...
Hát a Bollinger kezd szűkülni hónaposon. Ez tény. Nagyobb elmozdulás várható. A paritás visszatesztje minimum elvárható. Szerintem 0,8 körül hosszú távon. 1,13 fölé nem zárhat évesen. Ennyi. Tévedni stb. Jelenleg teljes portfólió 15% USD, mert igen év végéig az 1,05-1,12 utat várom. Ezért mondom, hogy lassan dollárba. JPY fogja mutatni az utat mindenhez. Valószínűleg bődületes carry van benne. Egyáltalán nem biztos, hogy itt indul. Dobtam rá egy kicsit, mert éves ellenállás. Még nem képzelek bele sokat én sem. Olimpia végéig tili-toli.
EUR/USD