Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Ezért lesz mindjárt bolgár euró, pedig duplázták az adósságot. Csak nem mindegy mennyiről. (már így is halasztották már lehetne is eurójuk jóideje. A lesajnált bolgároknak. SIker!)
Illetve kérdés ugye az is, hogy miben számolva.. miatt szeretem mikor a GDP -t is pl $ ban vagy € ban adják meg akkor jól látszana, hogy honnan fejlődtünk hova (vissza kb)
Odébb rakok két fakockát és ezt leszámlázom 100millio csilliard euroert, akkor a gdp szépen nő, a gdp arányos adósság meg szinten marad, mert azért onnan is lopok, hitelből is. És ennek tapsolnak és boldogok, mert Viktor azt mondta.
Így van, mi 2010 óta csökkentettük 7%ponttal, esetünkben 9%-os csökkenést jelent, ők meg emelték 10%ponttal, de esetükben ez kb. 70%-os emelkedés volt... így kell adatot prezentálni. Cserébe euróval fognak fizetni, csak nem úgy mint mi...
igen épp nézegettem a 2010es adatokat. ügyes munka. Szarban vannak a bulgárok mert 14ről 24%ra ment az államadósságuk, de majd mi kihasználjuk az előnyünket és a 80% alá izzadt adósságunk előnyével kilövünk. Pláne ha nem 19% kamatot kell rá fizetni.
Úgy, hogy 2010=100%... ekkor a bolgár államadásság 14% körül volt GDP arányosan... igaz elég magasról küzdötték le ide... mert 2004Q1-ben 43% volt... igaz a mienk ugyanekkor majd 59%... jól kell tudni összehasonlítási alapot választani... a kezem figyeljék mert... sales are down
a cikkben hivatkozott eurostat szerint a magyar 73,5 % bulgár 24,1% cseh 43,6% lengyel 55,6 román 54,8 szlovák 59,7% A magyar vonal meg legalul, a többiek meg fel. Ez hogyan értendő?
Köszönöm az információt, hasonlóra számítok. 1-2 eset akik külön pert indítanak. De hogy a nagytöbbségnél nem lesz ebben az országban abban eléggé biztos vagyok .
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)