Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
"a nemzeti valuták több célt szolgálnak, az egyik, hogy jelzik a nemzeti
gazdaság állapotát (erejét, produktivitását), a politikai rendszer
stabilitását. "
"A kérdés tehát az, hogy a forint kifejezi-e a magyar gazdaság alapjainak
a stabilitását. Szerintem nem. Ez a mozgás azt mutatja, hogy nem a
gazdaság teljesítőképessége változik, hanem a forintspekulációval
szerezhető pénz mennyisége." De ha tudják mi a baj, akkor tenni kell ellene,nem? Meg kell drágítani a shortolást! Covidnál is tettek a vírus ellen oltásokkal! Be kell adni a vakcinát az FO$rintnak M O S T ! Vagy hagyni fogják, hogy 600 legyen az árfolyam?? Megvárják míg lecseng a vírus? Vagy tesznek ellene?
Ez a topik nem is létezne Horvátországbsn, Szlovéniában, Szlovákiában, de már Bulgáriában se nagyon. Románok is kiröhögnek minket, lengyelek is, csehek pedig egy masik univerzumban vannak. Szerbek velünk egy liga, de még ők is ügyesebben csinálják.
Viktor mondta, kiemelten is hozza a cikk: "A kérdés tehát az, hogy a forint kifejezi-e a magyar gazdaság alapjainak a stabilitását. ..." Kifejezi, a Ft pontosan megmutatja a gazdaság alapjainak stabilítását, ezért van, hogy 20 Ft-ot is el tud mozdulni rövid idő alatt, vagyis gazdaságunk alapjai instabilak.
Ennek a faxkalapnak fogalma sincs a gazdasági összefüggésekről, sem a pénzpiaci mechanizmusokról. Szemrebbenés nélkül hazudni, ígérgetni, kápráztatni, azt tud. Egyszerű embereket megvezetni, így hatalomhoz jutni. Aztán a hatalommal a kezében már semmi értelmesre nem futja, csak egy lecsúszott ország vergődésére. Trump haverja is hamar rájön majd, hogy a nagy ígéretek, magasztos célok mellett/után semmi kézzelfogható eredmény nem lesz. Kudarc hátán kudarc. Eredmény csak szavakban van.
A terv az, hogy a forint azért komoly ellenallashoz ér lassan. A Főninek abban igaza van, hogy jelenleg azért nem tűnik úgy, hogy a forint a helyén van. Mi csúnya spekulánsok, azonban a jövőt próbáljuk meg kitalálni. Nincs baj és így van itt a forint. Ennek vannak mind gazdasági, mind politikai okai. A politikai sokkal erősebb. Én a következő 1,5 évben nem várok jelentősebb forint gyengulest. 430 az innen kb. 3-4%. A magas deviza tartalékok, egy lakossagi kamat emelés valamennyire stabilizalhatja ezen a magas szinten a forintot. A javuló amerikai kapcsolatok is hozhatnak a konyhára. Ha baj lesz, (van ilyen forgató könyv is) akkor, a forintnak reszeltek. Tegnap ez jól látszódott. Pedig, csak 3% esett az SP500. Nálam a baj, majd ott kezdődik, ha kb 10% esik egy nap. Nem tudom, hogy mi az a nagyság, amit nem tudnak már megfogni. 3% biztos nem.
Bár a pénzem egy részét 386-on átváltottam EUR-ba, azért sokáig a Ft-ra tettem, mert a kamatkülönbség, a fizetési megbízhatóság stb. mellette szólt. Az is biztos volt, hogy sokáig egy sávban lesz a forint. A jelenlegi helyzet megint kezd veszélyessé válni, egyértelműnek látszik, hogy bár szövegben más hangzik el, megint a Ft gyengítését választjuk. Ha tényleg így lesz, akkor jöhetnek szar napok.
Mindenki nyugodjon le! Fidesz kormány 14 éve alatt kizárólag a spekulánsoknak köszönhetjük a forintgyengülést, Orbánék mindent jól csináltak, gazdaságunk mint mindig most is brutál erőben van, jövőre meg talán még az USA gazdaságánál is erősebbek leszünk. :)
Van esély, de kockázatos az USD miatt, adózását nem tudom, de a legnagyobb baj vele, hogy a tömegeknek fogalmuk sincs róla, nem merik meglépni. Ahogy az előbb írtam, még van régoli MÁP+ is.
Én a PMÁP-ra írtam, mint befektetésre. Ez a befektetés egy kimagasló hozamú, minimális kockázatú befektetés volt. Nyilvánvaló, hogy én nem fogom benne hagyni, de hidd el, hogy a legtöbben igen, ahogy anno a MÁP+-t. A visszaváltási feltételek pedig reményeim szerint nem fognak változni, ez most politikailag se jönne jól.
De aki nem néz rá a chartra vagy csak ránéz, de nem tudja mit és miért kell nézni az nem tudja, nem érti. A tuti az alompapír! megvédenek mindentől. A többi mehet le is fel is! 8:59 ig szép kis órás kalapácsot formált megágyazva a napi erőnek. https://imgur.com/a/eZou6Jn 9:00 kor meg kilőtt, alig bírta tartani helló 414,095 https://imgur.com/a/82xHjDq
Amúgy nem akarom elhinni, hogy nem kezdték el támasztani a forintot most reggel. Mégis mi a terv? Hogy majd USD/EUR korrigál és az egy időre megint megment minket? Az árfolyam ingadozásból/romlásból eredő inflációt meg lehazudja a KSH? Ez egy kib.szott gyenge terv szerintem!
Hozzá nem értő szemmel nézve, itt-ott szuboptimálisnak tűnik a rendszer működése elismerem! De úgy hallottam, "legalább kormányozni tudnak", szóval feleslegesen nem aggódnék. Tegnap amiket Virág mondott azok is úgy hangzottak mintha valami utopikus világban élnénk. Csak a gonosz karvaly tőke ne támadná folyton a feltörekvő országokat! Senki se hozta fel neki, hogy más feltörekvő országok köszönik kurva jól vannak, nem ütötték meg a devizájukat vagy nem olyan mértékben, az miért lehet?
Na jó, de abba gondolj bele, ha a rendszer fenntartásához most éppen a gyógyszerészeket szop@tják azzal, hogy hetek óta nem fizetik ki nekik a gyógyszer támogatásokat, amiket ki kéne (gondolom van valami szerződés), azok meg vehetnek fel hitelt (hog a külső nem fizető ügyfél miatt ne menjenek csődbe), akkor csak az időhúzás marad, miközben csádba, macedóniába,... több 100 millió dollárokat és eurókat helyeznek ki és legfőbb vejtől 6-700 milliárdért megvesznek egy betonkupacot.. . Játssza a vajda az itt a piros hun a piros játékát, ami a vérében van MORE ;) Nem érdekli, mert majd lesz amennyi lesz nem fogja kifizetni/ vagy nem neki kell kifizetni. Ha beállna a sorba, neki nem maradna elég.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)