Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Tudja valaki mekkora a napi EURHUF forgalom? Miert varja mindenki, hogy majd egy egyszeri par milliard euros valtas "helyreteszi" a forintot? Tuti biztos nem egyszerre ontik a piacra a penzt. Egyszeruen nem eri meg 360-on levaltani azt, amit levalthatnak itt 410 felett. Es ezek a penzek feneketlen zsebekbe kerulnek, semmit se segit az orszagon.
A bankok ettől ugyanúgy 18%-n fogjak betenni az MNB-hez, csak ezt betét formájában nem tudják tovabbadni pénzügyi intézményeknek. Tehát vagy a bankok nyeresége nő, vagy becsomagolják egy spv-be, pl kötvénybe. A költségvetés kamatkiadása a dkj hozamcsökkenésén keresztül fog picit mérséklődni, de szerintem nem sokat. Az MNB vesztesége brutális lesz. Már módosították is emiatt a törvényt, hogy ne kelljen azonnal kipótolni.
80 millas szutyokra 20 millio babavaros csokkos orulet, esetleg 20 misi onresz egy jobban kereso parocska eseteben. 40 misire 20% kamat az evi 8 millio csak kamattorlesztesre + akkor a toket is torleszteni kene. Kinek van penze havi milliokat torleszteni? Vicc ez az egesz.
Kb ez volt az első gondolatom a hír hallatán. 21% bevallott infla mellett a 18% Makkmarci szerint már extra haszon. Mivel van nyugdíjpénztári megtakarításom, ezért közvetlen érint engem is és elég sok embert. Az a kérdés, hogy török vagy argentín útra léptünk-e.
Az a durva, hogy el nem tudtam anno képzelni, hogy valaki alul fogja tudni múlni a szocikat, ezeknek már hetente sikerül, néha többször is. A jobb kéz nem tudja, hogy mit csinál a bal. MNB és a kommunista bagázs egyre többször mond ellent egymásnak, ezzel még több kárt okozva az országnak.
Kilenc éve íródott....., nem semmi, remek cikk egyébként! Sajna igazolni látszik az elképzelésem: itt tulajdonképp nincs jövő, menni kell az országból :((
Pontosan. Az árfolyam és a kamat közül csak az egyiket lehet központilag meghatározni. Aki bónusz állampapírt vesz, annak sok szerencsét kívánok, szüksége lesz rá.
Sajnos ha vmit mentenek akkor a barati epitoipar lesz, ha lesz panda hitel ra, vele egyutt a sok mocskos lehúzó retek vállalkozót. Heti 1 milla egy jobb burkolo penze koszi
Be kell dolnie, mar igy is nagyon torz. Hogy mukodne 18% kamattal? Egy szutyok pestmegyei ikerhaz 80 mila….ki veszi meg ilyen kamatos hitellel? Csok ide vagy oda….
Van egy jo szeles csatorna, fordult az aljarol, szerintem elmegy a tetejeig, mivel iden mar szvsz nem jon semmilyen komoly EU penz. 446 korul zarhatjuk az evet.
Sima fibo szintekkel jovore 456 es 492 a celaraim. +10/+20% a mostani szintektol. Ennyit lazan osszefosodik a fosint nyarig.
El kell kezdodni a likvidalasoknak, ha lesz felvevo piac, amit nem gondolok, akkor nem dol be. De ezt a lufit fujjak par eve. Szerintem ez a fo csapas, hogy tosztuljon a piac
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)