A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Én dotcom 2.0-ként tekintek erre. Azok a tokenek, amik túl élik majd a pusztító tüzeket, és folyamatosan tudnak fejleszteni a medve ciklusok alatt, azokban nagy lehetőség lehet. Csak hát meg kell találni ezeket. - Minden ciklusnak megvan a nehézsége. Már kb 7 éve nézem azokat az elliotti számozásokat, hogy mostmár ez a záró hullám és világvége jön (ebben is). Mostmár én is azt nézem, hogy nagy a potenciálja annak, hogy ez a kör tényleg egy záróhulláma lesz egy nagy ciklusnak. Szerintem még nincs vége mondjuk, de akár készre is lehet számozni. Vannak nagyon bullish értelmezések is. Persze ezeket is bele lehet látni. - Én inkább próbálom magamat visszafogni, és konzervatívabban kezelni. Ha mégis tévedek és pozitívabb lesz az irány, azzal csak jól járok. Ha jön a nagyobb medve, akkor a scale out miatt lesz mit tovább görgetni, vagy másfelé terelni. - Vagyont nem teszek rá. Én csak spotban csinálom, tőkeáttét nélkül. A hosszabb távra tervezett tokeneket hideg tárcában tarotm. Próbálok olyanokat is csipegetni, amikor hosszabb időre is jók lehetnek. A cél az, hogy sikerüljön olyat találni, amivel több ciklust végig ülni, ne rázzon ki a piac, és időközben jó helyen tudjak nyomni scale out-ot, hogy a 90%-os esések ne fájjanak annyira, és esetleg néha vissza is venni ezeket. - 2017-ben nagyon már nagyon gondolkoztam a belépésen. Kihagytam. Következő medve ciklusban tudtam bányászni még relatíve jókor, de nem nagy mennyiségben (3 kártyával). Mindezt úgy tudtam csinálni, hogy nem kellett erre külön invesztálnom, és az áramért is külön megállapodás alapján csak részben kellett fizetnem. Így nekem elég low risk műveletként indult el a megvalósítás. Ebből egyrészét eladtam, a többi részét rotálom, illetve néha veszek, de csak kis mennyiségekben. Év vége előtt már nyomtam két részletben scale out-ot. - Nagyon érdekes év lesz (ez is). Nekem nagyon meggyőző volt a 18 éves ciklus elmélet és a winners curse szakasz értelmezés. Eddig működött. Meglátjuk mi lesz.
Én meg próbálom visszafogni a várakozásaimat. Főleg mivel jelenleg a legnagyobb pozim SUI-ban van. Minden kriptó elég jelentősen esett, főleg az altok. Erre SUI meg eközben csinált egy ATH-t. Érdekes év lesz ez.... - Erre is kíváncsi leszek, hogy ez mennyire jön majd be: - DJIA stocks delivered an exceptionally strong average performance in years ending in the digit “5”. The average gain amounted to 26.8%. This corresponds to more than one third of the entire average 10-year return! However, in years ending in 7, strong slumps frequently occurred. - https://www.seasonax.com/the-dow-jones-10-year-cycle/
Nekik persze lehet szabadon manipulálva fél vagy direkt elszólásokkal befolyásolni a piacokat, mindezt amerikai elnökként.A hozzá közeli kör meg fürdik a bennfentes infók hozta nyereség tengerben, már akkor eladva amikor más még vesz.
Gbpusd,usdjpy,audusd,eurusd. Ezeket nezegettem,ja,meg a DXY. Ez alapjan nem mondom,h ma vakon dollar short,de ez tipikusan aza szitu,amikor minden egy iranyba mutat,es a hir mar csak megerosites,trigger lehet.
Én is, mert egyre várunk.Else mondom mióta, tölem a pmap vagy az atya útisten miatt is de iparkodjanak ès jöjjön le a buy limitemért bedobok mindent.Januar 20al nem kellene ezen agyalni, inkább csak partvonalról. A tizedes jegy alját úgyse veszi meg senki, nem is erre hajazom…
Sztem nagyon vár a piac arra a CPI adatra. Örülnék,ha validálódna,amit látok,mert akkor egyrészt jól látom, másrészt meg kicsit fordulhatna a piac. Meglátjuk.
Hát az 1.02/1.03as szintről dollár erőt már csak vizionalni érdemes szerintem. Persze, mehet lejjebb, de rövidebb távon is sokkal valószínűbb az euro erősödés. A paritas a blackswan, nem a galamb:)
Az MNB ha most nincs/lesz poziban lent vásárolni akkor kb soha. Tizedet erösödött EUR/USD pár, HUF meg erösödött 1.5% 1 hét alatt. Dolláral szemben szinte csak korrekciózik… Remélem tènyleg ma nem tesz keresztbe a CPI.
Másik csopiban írtam, hogy szerintem támaszra ért. Viszont elemezgetem az USD párokat, most lehet, hogy káprázik a szemem, de én szinte mindenhol USD gyengülést vizionálok.
EUR/HUF érintette a 4h-n csatorna alját amiben közlekedik a trump trade óta. Nem ma kéne dollár révén betennie a CPInek… nyilván mikor ha nem most jön adat.
Passz. Én mindkét irányba tudok most érvelni (EURUSD, és nagy indexeklnél) TA alapon. De valahogy ugyanezt a kétirányúságot, bizonytalanságot látom a médiában/közösségi médiában. - Én kivárok. Kicsit tisztuljon ki a helyzet. Van biasom, csak kell megerősítés.
USDHUFot nézem,sztem kész lehet a szép 5 hullámos ék,csúcs,diagonal,ki minek hívja. Mai napon lehet, hogy lesz valami hevesebb mozgás,bár első kanyarban max 393-394ig várnám.
https://imgur.com/wjKtWAH - Ha a tegnapi alj alá bemegy, akkor lecsökken annak a valószínűsége, hogy ez egy iv. hullám. Az árfolyam az elliott csati és bázis csati találkozásáig eset le. Az eddigi korrekció Időben és térben eléggé megegyezik az augusztusi bázissal. Napos RSI trendvonal törése 108k után követezett be. Nekem mindezek inkább azt teszik valószínűbb, hogy az árfolyam még egy iv hullámban van. 86k (fib 0.382) még talán belefér lefelé, de nagyon pengeélen táncolna az árfolyam ez alatt már. - V. hullám célára minimum 108k fölött, de inkább ideálisan 115-120 között lenne. Ha megnyúlik, akkor 126K és 143K jöhet talán még szóba. - Ha a tegnapi nap alá is zár a napos gyertya, akkor szerintem jelentősen megnő az esélye annak, hogy a H&S minta elsül, és minimum egy mélyebb korrekció alakul ki. - Meglátjuk mi lesz.
Én akkor váltok bearisebb értelmezésre, ha pálcika után az eső szakasz újból kilépne a csatiből. - Nov. 05-től nov. 22-ig megcsinált kb. 600 pipet. December 6-tól január 13-ig kb. 400 pipet. Tehát kb. 2x annyi idő alatt, 2/3-ad távot tett meg. Nekem ez inkább lassulás, mint durvulás. Persze a grind mehet még lejjebb. Sima impulzus szerint fibo szinteket nézem. Ez alapján fib 2.0 lenne a paritás körül. Fib. 2.618 lenne 0.973 környéke. Évtizedes csati alja nem sokkal van ezalatt. - Amíg ebben mozog, addig én maradok ennél az értelmezésnél (ciklus szintű B hullámon belüli primary c hullám jön le.)
A kupon 7% os. Utolsó aukció 6,81-6,85% hozam. Szerintem is lesz még jobb is. USA 10 éves 5% fölé fog menni. https://stooq.com/q/?s=10yhuy.b Kérdés kitör, vagy nem?
Látom, az állampapíros topikban írtad a 2035-ös mák-ot. Jelenleg 6,5 %-os kamattal ketyeg. Nem gondolod, hogy megy még feljebb a kamat és olcsóbban lehet megkapni? Mert simán lehet 8 körül is, ha jön egy piaci korrekció. (Jelenleg én erre számítok, shortolom is az sp-t.)
Csak cash. Pláne JPY nel. Különben most beszéltem most ott járt ismerossel. Atlagber 4-5k USD. Arszinvonal olcsóbb, mint Mo. Azért az, hogy itthon a , sőt lehet hogy egész Európában a Toyota a legmenobb...., ha nem jön be kimegyek elkoltom. Már 3x fordultam benne. Tavalyi éves gyertya is azt mondatja velem, hogy lesz ez idén is fehér, és a magyar 4-5% nem vonzó. Ez meg azért fel mehet, ha a forint ellen a 2,6 körüli ellenállást attori akkor akár a 3 is benne van. Meglatjuk.
USDJPY-re ránéztem (bár elmondani nem tudom,hányszor szivatott meg ez a pár), és 159 környékén fogok ott nyitni egy shortot. Célár majd valahol 155-153 környékén,de tervezem lekísérni. Szerintem egy Ending Diagonal fut ott is,megvárom a megerősítést.
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!