A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Ha nem lesz nagy zutty , akkor 400 alatt lesz az év végén az Euro a tervek szerint. Év végi tippem 388. Ma más is ezt a tippet adta. Meglatjuk. 52% deviza jelenleg.
Az ideális az lenne, ha az SP500 májusig megcsinálna a 4800 körüli visszatesztjet. Minden után történő visszateszt potenciális medve piac, ami monduk pont 25 éve volt már utoljara lassan.
Szerdán volt egy stop vadászat, ez akár hamis kitörés vagy visszateszt is lehet.Hült egy kicsit az rsi is stb.Kiderül hamar, jó lenne eur/usd is 1.05 környékére visszacsorogna.
Kérdés, mire. SPY, NQ, US2000? Minden egyszerre? Nyersanyagok? Olaj? Nemesfémek? Két kérdés van: infláció és recesszió. Ha oda a gazdasági növekedés, a részvények zuhannak, de az eső kötvényhozamok miatt a kötvények emelkednek Ha az infláció is nő, a kötvények is zuhannak, de a nyersanyagok emelkedhetnek, a nemesfémek trükkösek, mert az inflációval küzdő jegybankok emelik a kamatot, és eshetnek a nemesfémek, de nem mindig van így Szerintem recesszió jön, de a nyersanyagok emelkedni fognak, az első sokk után az olaj is. A kötvényhozamok lemennek, ez viszont segítheti majd a Small capokat új csúcsra jutni.
1.05 eur/usdnel gondoltam 400 eur/huf korul lesz a mozgas…de nem, jo lenne, fogy az ido: Varga miska, eur/usd napin duplatop fele, ha megse lesz a nagy igert beke stb. kezdek turelmetlenkedni.
Részemröl W50EMA. Amíg 4h-n nem zár 402.650 felett nem izgulok, azt is figyelem régóta nekem egyértemü trendforduló ott, ahol nem különböztetek meg csak valószínüsíthetö visszatesztet.
200 napos mozgóátlagot említette valaki (talán Te?) mint támaszt. RSI már túladott, és már divergál is. Ez a sáv majdnem egy hónapig tartotta vissza októberben, így most is tiszteletet érdemel. Ha 400 alá erősödik, 2-3 hétig most akkor is felpattanás jön szerintem.
USDJPY kezd hetesen érdekesség válni. EURUSD 1,033ig nincs gond. Nagyon ellentétes jelek vannak de hosszabb oldalazasra számítok. A hónapos kép még nincs készen. Szerintem jövő hónapban megprobaljak a paritast . JPY erős tamasszal bír a 150es szint közelében mind a dollárral, mind az euróval szemben. A dollár hónapos a JPYvel 147,7 körül, az EURO hetes 151,5 körül. Wishfull thinking. Kis pénzzel fogadva rá.
A forint erősödést mint eddig is a dollárerő(gyengülés) adja. Eur/usd nálam 1.047nél letörte a trendvonalat. Fogy az idő, kellene a dollártól egy kis levegővétel, különben leshetjük a 400 alatti eur/hufot.
PMÁP-omat lelőttem még decemberben, hogy TBSZ-re befizethessek Ft-ot. Ezeket a héten majdnem teljes egészében átváltottam dollárra és Eurora. Na nem azért, mert úgy érzem eltaláltam az eurhuf és usdhuf alját, hanem mert részvényeket akartam venni (amiknek szintén nem találtam el az alját, de már van ami pluszba került).
Szerintem is pofára esés lesz a békéből. Mert lesz 390 meg 385…Legyen így, de ezt senki nem tudja az alját pláne csak kevesen fogják megvenni.Sokan szeretnénk nyílván, de fogytán minden is.
Egyelőre nincs béke, de már szinte be van árazva. Ez a HUF ellen szól, és valóban, a magasnyomású gazdaság is. A gázárak esése szól mellette, ami viszont nem jó fudamentum, mert a gázár volatilitása hajmeresztő, és 2 napra előre se saccolható be, nemhogy nyárra. A vámháború egyelőre inkább tűnik taktikai húzásnak, mint stratégiának. A HUF gyenge lábakon áll, én 398-nál elkezdek Eurot venni. 390nél veszek kétszerannyit és 385-nél all in.
+ a Trump-féle vámháború. Kérdés ez erősebb lesz-e, mint a békekötés hatása. Mivel a vámok globális zavarokat okznának így szerintem a béke kevésbe lesz fajsúlyos eredmény.
Az új jegybanki vezetés a magasnyomású gazdaságot hirdeti már hónapokkal a székbeülés előtt. + 1 milliós átlagbér 2027-re ígéret. Ezek alapján mekkora esély van akár 390 alá menni?! Vagy tavasszal tényleg lesz még egy utolsó kiszálló a Forintból mielőtt elszabadítják 450 irányába?!
Tapad a 401-re, kb. negyedszer van ott, valószínűleg törni fog, és mehet még egy kört, akkor meg a 400 alá is bejöhet. 398 körül én belenyúlok rendesebben.
Vesznek itt ra a pozira akik … Orason ma vegig alacsonyabb csucs es alj. Bar sok a zaj, 15 percesen tobbszor 401.4 alatt zart ma eddig. Alakul egy tyuklepesnyit mindig. Talan dollargyengulessel holnap segit az FOMC is?!
Február 12 óta figyelem ezt a 401.2 bázist, nem tud alatta zárni 15 percesen sem…leteszteli, majd elpattan róla, azonnal visszavan véve a szint.Várom az áttörést, lássuk 400nál világít e a likviditàs vagy nyílik e út lentebb.
Igaz, összekeveredett, mert nálam mindegyik kék. De elég rég érintette meg.https://www.investing.com/news/forex-news/bofa-sees-potential-huf-rise-with-european-gas-price-drop-93CH-3873554 A gázárat kifelejtettük a fundamentumok közül.
Ha már politizálós nap lett, igen egy 393-as euro középnél az átlag választópolgár 400 alatti számot látna az utcai pénzváltónál. És lehet fontos választások előtt hogy ne keringjenek 420-430-as fotók Facebookon.
Kizártnak semmit se tartok. 2008 vége óta a 100 havi mozgóátlag támasztja az emelkedést, ez jelenleg 354. A 2020.08.-2023.12. közti történést egy emelkedő neckline-on létrejött H&S formációnak is lehet látni, ennek a célára is kb. ide mutat le. De azért elég sok támasz van addig, és ha ez megtörténne, inkább gondolnám azt, hogy leszúrt egy átmeneti időre, akár extrém USD vagy akár EUR gyengülés miatt, minthogy megfordult a trend. Aztán a német választások hozhatnak olyan fordulatot Európában, hogy brutál Euro gyengülés lesz, inkább erre tippelnék, mit a HUF abszolút erősödésére.
Szinte kizárt, hogy hazai szereplők mozgatják az árfolyamot, a haveroknak csak szerencséjük van, hogy ennyire felkapta most a piac a béke-narratívát. Persze, ha konkrétumok nélkül ér véget az orosz-amcsi tárgyalás, akkor könnyen visszamehetünk pár egységet. Szerintem egy picit előre szaladtunk ezzel a béke-várással. Összességében egy békekötés érdemben csökkenti az extrém magas év végi forintárfolyam kockázatát, de gyengíteni nagyon könnyen tudják bármikor, így sokat nem látnék ebbe a mozgásba bele én sem. Amíg ez a garnitúra van, addig semmiképp. Az izgalmasabb kérdés, hogy egy EU-párti új kormány esetén fundamentálisan komoly forinterősödésre lenne tér.
Majd meglatjuk. Én biztos letolatnam 393ra az MNBvel. Ráadásul jön Misi, könnyebb kivitelezni is. Ott sokan nem fogadnanak a forint ellen, ha marad a langyos víz. A Főni bemondta a 400 alá, kell a győzelmi jelentesbe. Nem fogok 398 nal nagy pozit nyitni. Tavaly PMAP kamatok elmennek devizaba. Semmi több egyelőre.
kb akkor a 398as támaszt érzem validnak. febr 20,lejár az újabb PMÁP, lehet, hogy addig lehúzzák a haveroknak. Én így első körben sokkal lejjebb nem várnám.
Nagyot azért nem mert vállalni a "be fog nézni" kifejezéssel (szokásához híven). Mégsem azt mondta, hogy abbahagytuk a tudatos devizarontó tevékenységünket és ezután tartósan 400 alatti euróval számolhatunk. :)
"Én alapesetben azzal számolok, hogy rögös úton, sok negatív szentiment mellett, de elérik a piacok a fib. ext. 1.5-1.618 által kijelölt zónát." DAX futi h4-en a flat c után már fib ext. 2.618 fölött jár. Nyúlnak a hullámok. Napos 1.618 zónája itt húzódik. Azt hiszem a deepseak hírt is fel lehet tenni a wall of worriy-re. Meglátjuk, hogy a következő piacmozgató hírrel mit kezd majd az index.
https://x.com/SethCL/status/1891134981294207288/photo/1 - "1-month early = 13% opportunity cost 3-months early = 31% opportunity cost 6-months early = 94% opportunity cost" - "If you want to go short US tech, your timing will need to be impeccable"
Tavaly szeptember végén “benéztem” amit realizálnom kellett volna, ha 3al kezdődőt megkapjuk, hónapokat végigrágva nekem nagy megnyugvás lesz, pontot tenni a végére. Hamarabb lehet a csillagos ég mint 0.0 :) (350 majdcsak ilyen nálam a tudottak fényében) amolyan kriptósan…
Szerintem a dollár sincs még kész. Én várok egy paritast továbbra is minimum. Lehet, hogy új forint csúcsot nem hoz, de azt nehéz elkepzelni, hogy egyből 373 alá menjen dollárhoz képest. Különben Euróban azért egy behalt hónapos kitörés nagyon lomoly lenne. Én inkább oldalazast várnék a következő hónapokban az EURHUF párban. JPYUSD pár megfogja indítani a tőzsdéken lefelé. Sp500 4800 visszatesztje még várat magára. Az kb. 20% innen . Pont jó.
Hogy őszinte legyek, engem nagyon nem érdekel, lesz-e 350. Én alapvetően rövidtávon játszok, max 2-3 hónapra. Amint változik a chart, az én álláspontom is változik. De egyelőre 398 alatt nem látom, ha le is jön, onnan elvárható egy 405 körüli felkorrekció. Nekem az már bőven mennyország.
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!