A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Addig a buy limit erejéig én is haver leszek… Nagyon unom ezt a csiki csuki játékot, egy ilyen trump retorikával tűzdelt romokon táncoló itthoni gazdasággal… triggerelt láncszem egyik irànzyba sem leszek, mint a másik topicban az évvégén, nagyon erős tényező volt sokaknál a to the moon féle “tömegpszichózis”.
Jól tetted,hamarosan jön asszem CPI,talán holnap USÁból. Valami készül,több devizapár is nagyon "toporog". Sztem a 398 az beton lesz a forintnak, lehet, hogy a PMÁP lejáratra húzzák a haveroknak,csak sejtés.
Én innen longolom az eurusd-t, nálam 1.0570 körüli a rövidtávú célár. Felette 1.07, ehhez elég egy 400-as eurhuf is. Nem gondolom, hogy tartósan 400 alatt tud maradni, ezért is írtam ki egy put opciót 403-ra.
Egyre jobban hajlok arra, hogy egyetértsek. 1. Az utolsó nagy fellángolást (22.szept-okt) 9 hónapos huf erősödés követte 2. 2019 március óta húzott trendvonal mint támasz is 398-at ír 3. Kb havi pivot S1 is itt van
bocs, talán én vagyok gyengeelméjű, kicsit lehetne bővebben: Qt vége alatt mit is értesz? EUR/HUF áhított szintek alatt mit is értesz? Még további HUF erősödést?
A definíció szerinti, most ugrik a majom a vízbe ma-holnap.Powel és maginfláció, Qt vége?! EUR/HUF alapon az áhított szintek karnyújtásnyira és èn hiszek benne, hogy meg is kapjuk november 6 óta tartó idegörlő huf vesszőfutásban. Hazudnék, ha dec31el hittem volna a teljes gazgasági fordulatunkban(most sem hiszek) de a sell the news-ban annál inkább, visszavéve az emelkedést. Izgatottan várom a fejleményeket, 1-2 kontraktusnál nagyobb forog részemről “kockán”.
Kicsit offtopic,és elnézést érte,de csak nekem van az az érzésem, hogy ezzel a vámháború bejelentésekkel letornásznak bizonyos "stratégiai" részvényeket (gondolok itt a teslara pl), hogy aztán kellő pillanatban bevásárolva megugrasszák? a TSLA régóta a figyelő listámon, olyan 300 környékén már venném. (f61.8)
Hát ez kb. azt mondja amit mi is. Nálam 147 környéke a komoly hónapos támasz. USDJPY esetén. Hetesen harc indult, inkább lefelé. Azonban szerintem alá megy 140 környékére. Ez validalhatja, hogy indult egy hosszabb trend. Meglatjuk.
Ez a chart csupan arrol szol, hogy amikor a korabbi mintakbol kitort a global m2, akkor megindult egy ujabb likviditasi hullam vilagszinten. - Ezzel a trenddel a btc eleg nagy %-ban korrelalt eddig. - Kerdes, hogy a mostani kitores mennyire fog rimelni a korabbi adatokkal. Szerintem usa-ban iden befejezodik a qt, fed balance-t eleg jo visszaepitettek - Kina mar ezzerrel perregteti a money printert. - Szigoruan szvsz :)
Előző ciklusa ugyan ilyen volt. Nincs long-term trade. Be kell szállni a 100-300 pipes swingekbe és ugrani ha bejön. én is elkényelmesedtem 2020 óta, ülök 3-6-12 hónapos trade-ekben FX-ben. Hétfőn reggel én belevettem EUR-ba, most kezd visszajönni az izommemória, hogy el kell felejteni a 300+ pip take profitot, zárni kell és várni a következő hisztériát keltő tweet-et. Counter-trade és várni hogy lengjen az inga. Aztán megint zárás.
Abban talán biztosak lehetünk, hogy az eurhuf tartósan nem marad 405 alatt. Egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy 410 körül fog ingadozni egy darabig. Nálam ezért az a taktika, hogy 405 körül long/short put, 415 körül short/short call. Az eurusd pedig nagy kérdés, ezért nem szeretem annyira az usdhuf-ot kereskedni.
Nekem az USDHUF lesz még egy talány. Van egy setupom,ami chart-trader korábbi 372es predikciójánál mond giga longot. Nem tudom, hogy megyünk le odáig, és hogy lemegyünk e, de dollárba ott nekem nagy vétel lenne.Ehhez jelen szinten kb egy 1.085ös EURUD kéne. Persze ha még a forint is teker magán egy keveset,akkor kevesebb.
400 fölött sok támasz van mozgóátlag az összes, trendvonal, stb . Inkább jobban érdekel jövő heti béke terv. Az nagyot szólhat . Lásd ma OTP 6% emelkedett. Forint még fasorban sincs eddig.
Úgy tűnik a magasabb trend még bullish. Futiban még bele lehet látni egy komplex B hullámot, de prompt piac elég impulzív. Flat C lehetett a deepseak mizéria. Mondjuk szentiment alapján stimmel a flat c. - Amúgy én mostanában rendre azt látom, hogy egyre ritkábban alakulnak ki kis tf-en relatíve tiszta szerkezetetek, egyre többször van még legalább 2-3 kör stopvadászat mielőtt folytatódik az eggyel magasabb trendszintű ármozgás. - Vesztő trédekhez egy kis trading pszichológia: https://x.com/samuraipips358/status/1877686832692859210
21.410 körüli átlaggal nyitottam. Lefutott öt hullám, egy abc korrekciót vártam 21000 alá. De erős a tőzsde, megvesznek minden esést, amikor indulna a c hullám.
EUR/HUF - 405.7 tavaly november óta bevan nekem húzva. A trump trade felfele csatornának HLje. Erős ellenállás, tiszteli ezt a szintet, többször tesztelve és elutasítva… amennyiben áttudna törni, akkor az otthagyott W és M fvg-k kiegyenlítése következne végre valahára.
Ha a Daxra gondolsz,ott mikor irtad,h short,en ott lattam egy gapet,amit gondoltam,h betolt. Csak elfelejtettem visszakerdezni,h tuti ezt akarod e. De amugy nehezedett a palya,igen.
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!