A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Eurusd kb most lejon egy korrekciora,es utana eszaknak tovabb. En erre szamitok. Kb 1.04-1.0350ig le. Invalidalodik a verzio,ha kiveszi a korabbi aljat(sl ott lesz)
Jövöhéten sokminden kiderül de Trump tevékenysége ezen a fronton nekünk áldásos lehet, ahogy bekezdett DXY 104 körül találhatja magát. USD/HUF 370-385 között èS EUR/HUFon 403, hónapos imbalance tartomány amit a piac rendszerint törekszik kiegyenlíteni, erre most lesz lehetöség. Szerintem érik a meglepetés, bejött a sell the news.Más kérdés utána a trend folytatódhat, de a trump trade visszalesz véve, legalábbis ez körvonalazódik nekem.
Nálam nem dőlt el semmi. A rendszer szerint az EURUSD most kezd először érdekes lenni. Ha további erősödik az Euro, akkor érdemes elgondolkodni au USD pozíciók zárásan EUR ellen. Lássuk, hogy az 50 napos felett megmarad e. Nekem top gyanusak a tőzsdék.
Naposon a Bollinger most elkezdhet kinyílni,de a jövő hetet meglátjuk. Sztem leszúrás 406ra, aztán kéne egy korrekció (B), és utána támaszvonal 403 környéke. Ez egyelőre fikció a fejemben,meg a chartomon. Hétfőn 2027es pmáp lejárat.
HUF-ra az utóbbi időben a lassú emelkedés, majd fele annyi idő alatt kb 60-70%-os korrekció a legjellemzőbb. Nálam az elvárás, hogy kb 3-4 héten belül megnézzük a 370-375-ös sávot (pozícióval CHFHUF-ban vagyok, úgyhogy ott kb. a 413-at)
Kezd a Ft szexin kinézni. Bár kellett a megnyugvás, hogy Trump nem löki gödörbe rögtön a világot, most tényleg gyorsulva erősödik. Egyelőre Eur-400, USD-373 és Chf-413 nálam sanszos pár hetes távon. Nem tudom mikor kompenzál Mr T és jelenti be, hogy nade ha akarja akkor 90%-os vám lesz, remélem a szintek meglesznek addig.
Szerintem likviditásért ment le, nincs ez még lefutva. A GDP adatok 30-an, addig kellene haladni a mostani leszúrásig, bár én jó adatra számítok, de nem lehet tudni…tartani kellene ezt az 1.05 EUR/USDt is.
Ma PMI, jövőhéten GDP halom adat.Végre áttörve a 409.5. PML körző vonalzóval 407.999 nagyon fontos szint lesz/lenne, egyben az elhagyott range (405 alatti) csatornából kieső felmenetel elsö HL-je ès D100EMA. Megkell csinálnia. Remélem nem húzza keresztbe semmi.
Nezegetve az USDJPY-t, sajnos tényleg benne van, hogy egy magasabb tető bejön még. Nagyon ül a trendvonalon, de az egész szerkezet hasonlit a december 2 környéki gyertyákra,amiből aztán jött egy nagy zöld hetes. Húztam egy stoppot a biztonság kedvéért. Ha megy,akkor olyan 160.5re gondolnék,ahol elkezdenék újra adni.
Ha sikerülne elzavarni ezt a szarházi bandát, szerintem hasonló pályát járhat be a forint, mint a zloty, mióta eltakarították a "lengyel fideszcsürhét".
Jöjjön csak, van még februári, márciusi PMÁP és lassan a forint kitettség közel nullára csökken. A sok birka pedig tűrje, ahogy nyírja őket a felcsúti kommunista repülőrajttal és további szándékos forintgyengítéssel.
Moka_Brikka 2024. 11. 06. 16:10Előzmény: #80917 Bandita#80919 Röviden: szerintem sávozás 367-435 között. Hosszú távú trendet nem meglepő módon felfelé várom. Én úgy gondolom, hogy egy B hullámban vagyunk. Ha B hullám egy Flat minta, akkor minimum 420-423-ról fordulna le, és lejönne elég impulzívan technikailag akár 370 környékére. Háromszög minta esetén viszont lassan oldalazna az árfolyam, és nem nagyon várnám 385 alá. Az elkövetkező pár hétben ezt a lokális tetőépítést tartom a legvalószínűbbnek. Mindkét minta esetében amúgy hosszabb időt várnék, mint 6 hónap. Főleg egy háromszögnél, mivel azok ahogy haladnak, úgy az oldalazás további lassulása jellemzi sokszor. Ha majd tényleg kiépít egy lokális tetőt, akkor lehet majd több következtetés levonni. Figyelni kell az emelkedő csatornát, ami eddig kb. 5 hónapja tart. Még annyit kell ehhez hozzá tenni, hogy Elliott rendszerében a B hullámok a legkiszámíthatatlanabbak (nem véletlenül nevezik bika/medve csapdának sokszor őket), és elméletileg nem kizárt egy újabb magasabb csúcs kialakítása egy a flat vagy háromszög B hullám esetében.
En nem szeretem ezt a megmondom mi lesz 360 nap mulva predikciokat. Kb mintha azt kene megmondani,h hany fok lesz december 31.en. szamomra irrelevans. Talan a trendet meg lehet josolni,de azzal meg megyek folyamatosan,es monitorozom.
Igen én a forint kontesztusra értettem, hogy ez esetben inkább a fundás érv… ennek ellenére se léptem meg spot tp-t, most “kevésbé” rezeg a léc, nyílván volt rosszabb meg lehet is… Amit írsz a chart mesél. Viszont a másik topicban osztott alulértékelt forint scenárióban sem hiszek.A kettö között keresem a targetet, remélem el is érjük. Az hogy dec 31el ki mit vizionál, mint otps szakértö(mi tehetjük egy fórumon de semmi jelentösége) amikor az irányról sincs fogalma.., bár ez most némikép szerintem tisztult, más kérdés engedik e.Nekem óráson is elég ha ott zár ahova várom,aztán ha ott vagyunk majd eldöl merre engedik.
Amikor mesz az autoval,es hasznalod a GPSt,azert akkor is nezegetsz kifele,tajekozodsz. Onmagaban egy viszonyitasi pont,legyen az a TA,nem elegendo,de en meg mindig alkalmasabbnak latom,mint a funda. Nem egyszer fordult mar elo,h ott volt az info a charton,es oar napra kesobb jott a nagy hir. Sztem aki megfontolt,az hasznal ezt is,azt is,de kell egy fo vonal,ami nekem a TA. Azt elosmerem,h egy forintnal nem feltetlenul hasznos,de egy fo devizaparnal (eurusd,gbpusd) ,ahol tisztabb a chart,nem zajos,ott azert oke. Reszvenynel meg foleg.
Unásig emlegetett 398as szint stabil gazdaság képét is vetíthetné, de fundásan én sem hiszek már benne.Nincs itt már csoda, forog a spirál. Minden szinten eltávolodtunk a harmadik negyedévtől abból a rangeből az okok ismertek. A másik topicban viszont nagyon betriggerelték magukat és egymást az emberek…Az is félrevezető mint önmagában a TA is. Remélem áttudjuk törni ezt a 410 környékét és 100 napos Ema-ig vissza a trump trade elejére 1.06os EUR/USD-n…
Akar meglepetes is lehet,de marci logikajanak az nem tenne jot. Lehet h gyors leszuras,aztan aki ott volt,az ott volt. De beszarok,ha itt tenyleg egy nagy B hullam veget latjuk,ahogy azt korabban valaki megjosolta (azota is keresem a pingvines chartjat).
Egyre jobban szűkül ez a csatorna alji hátomszögben lassú alacsonyabb csúcs lecsorgás.Likviditásban hiszek, mintsem az alakzatokban de annyira adná magát előbbi, hogy tényleg leszakadni készül. Ez a 410.3 a kritikus alj, átkéne már vinni.
SNB-nek is megvan a maga baja, kb egy órája lökték be Davos-ban, hogy készen állnak a negatív kamatra. A büntetővám azért a svájci exportot is érintené, leginkább a Kína-hatás továbbgyűrűzése miatt (egy durva vámháborúban kínai növekedésnek még pár évre bye-bye, az meg nem tesz jót a Rolex-halmozási kedvnek).
Usdhufban amugy olyan 385ot varnek,siman csak a hetes bollinger kozep,es a fibo 38 lesz ott. Aztan meglatjuk,hogy onnan megy e tovabb,vagy pattan tovabb.
Falusiakat kevésbé tudom, de képzetlenebb kollegáim egy része a “most vegyek eurót amikor erősödik a forint?!?” és a “most vegyek eurót amikor ilyen drága?!?” közt pattog, eurót meg akkor vesz amikor a nyaralásra kell. Igaz nem is mozgatják meg a piacot. (Kedvencem az “el kell kezdeni spórolni mert minden kurva drága lett, ki se birom fizetni” megjegyzés volt, nem bírtam ki hogy meg ne kérdezzem nem akkor kellett volna amikor volt miből?)
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!