A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
huhhh, azért ez ilyen nagyon szovjet propaganda duma :) Egyrészt Kína meg Afrika épp elég kemény időket él át már jó pár éve, jelentősen hátrébb léptek az utóbbi időben, mert a felesleges beruházásokra adott durva hitelekkel elérték, hogy kb. ugyan úgy tekintenek rájuk ma mint a 20. század belga-német-olasz-francia-angol gyarmatosítóira. Lehet, hogy itthon a csapból is az folyik hogyan hálózza be Kína a világot, de a valóságban a belt and road léte is kétségessé vált. Az pedig, hogy Trump mit hadovál arról, hogy 500 csilliárd dollár ritkaföldfémet akar az ukránoktól kb. ugyan annyira mérvadó, mint hogy a Hold neve Legyen Moona Americana. Az EU, ha marad Ukrajna nem tud hoppon maradni - aki picit érti a számokat tudja, hogy az USA a legnagyobb adományozó, de az Európai segítség is óriási, ráadásul egy-két bolondot leszámítva konzekvens is. Persze a hála nem politikai kategória, de földrajzilag is determinált az erős lengyel részvétel, ahogy a francia is (én a németeket látom talán vesztesnek, de ott a központi akarat is valahogy hiányzik, ami erős lobbit fejtene ki egy nagy szeletért a tortából). Rengeteg amerikai beruházás és befektetés lehet persze, ezt a globális gazdasági arányok diktálják - de ma odakint nem az a kérdés, hogy ki akar egy lőporos hordón csücsülve külföldi befektetéseket eszközölni, sokkal inkább az, hogy mikor és mit kell hazavinni.
Én a kérdést sem értem :) De infláció témában a legfontosabb most, akár true, akár Trump, hogy teljesen másodlagosak az adatok. Abszolút a nemzetközi gazdaságpolitika és vámok mozgatnak mindent. Nem csak a tényleges jelentősége miatt, hanem azért is, mert egyrészt várható volt ez az inflációs adat (egy hete tele minden az év eleji újraárazásokkal), másrészt kb. szeptemberig senki nem vár kamatvágást a FED részéről. Nem olyan nagy a volatilitás amúgy, de hirtelen rövid időkre nagyon el tud pattanni egy-egy tweetre az árfolyam. Az, hogy 3.53 egy gallon benzin vagy 3.56 most senkit sem érdekel.
Tegnap este izgi volt a mozgás, ott folytatjuk. Ma US PPI, szerintem ha meglesz az EUR/USD 1.055 befogunk nézni 400 alá EUR/HUF, ahol már nagyon rezeg a léc.Nem akarnak ezek erős forintot…nem érdek.
Usa es az oroszok kapjak ukrajnat. Kina a csendert afrikat. Eu pedig hoppon marad. Max az ugyesebbek az ujjaepitesben kapnak jussot, korruptabb epitoiparosok ismerjuk oket.
Lehet, hogy beneztem, de még nem történt semmi. 1,06 ig nem érdekes. Ott keud izgalmas lenni. A JPY sokkal érdekesebb...mohó voltam nem zártam 2,6 nal.
A nagy kerdes,hogy az a beke,az valojaban mi lesz.. mert tartok tole,hogy Trump lerabolja Ukrajnat,aztan a beigert vedelem sem biztos,h megerkezik,max odadobja a melot Europanak.
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!