A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Alakul ez szépen. Ezek alapjan lassan ki merem jelenteni, h a tegnapi megerzes jo volt, es van még lefele. Kar, h kicsit későn eszmeltem, de Ranger kolleganak is jar az elismeres.
Hát most azt gondolom, hogy a 400at illene megcsípni. Lejjebb egyelőre nem gondolkodnék,mert ott húzódik a váll-fej nyakvonala,de ha azt is letörné....Na de ne rohanjunk annyira előre.
Utolsó mondatod nagy hendikep a forintnak. Akivel beszélek, mind temeti a forintot. És tudjuk, hogy a tőzsde arra megy, amerre fáj. Én nagy meglepetést várok, akár 370 alatti eurót is belelátok. Mondjuk ott én is tolnék be mindent devizába :)
Egyes sajtótermékek "bréking nyúzolják", hogy "meg nem nevezett brüsszeli források szerint" még idén megkapjuk a pénzt... A.) vagy kamu b.) vagy a húsos fazék közelében lévők már tudnak valamit...
Plusz ott van a lehetséges fej-váll is, ami így elég szimmetrikus lenne. Ha validálni akarja, egy-két hét múlva törnie kellene. Ez a 415 körüli szitu a döntő, ha lefelé indul, a csatornád is élni fog.
Nagyon optimista elképzelés,de lehet h egy csatornát alakít,csak éppen nem felfelé,hanem lefelé. És akkor ez itt tényleg egy B hullám volt. Hát erre nagyon kiváncsi vagyok. Akkor viszont innen már nem mehet fel. https://invst.ly/zlwv5
Érdekes a holdblogon, hogy ők nem várnak már új csúcsot a keresztben.Mondjuk szerintük vége a medvének is. Szerintem még el se kezdődött. Az utolsó medve piac az ezredfordulon volt. Meglátjuk. LEHET, hogy már tényleg nem lesz medve piac soha többet?
remélem, hogy folytatjuk felfelé... jövő heti EU-s hír eltolva, úgyhogy nagy csökkenést nem nagyon tudnék mitől elképzelni - de már gondolni se merek nagyon semmire.. kitudja MNB-nél miket nem találnak ki a háttérben, bár sokat egyelőre nem várnék :D
“387 416 fölé kell zárni H4-n. Minimum feltétel a folytatáshoz. Szvsz.” Messze még a nap vége, de 416-ről szépen lefordult(jó short beszálló is lehetett fibo miatt). H4 gyertya egy bearish gyertya felső kanóccal. Az utolsó emelkedés aljáról szép trendvonal húzható. HA törik, a Trendvonal törésével H1 lehet shortra spekizni, de azt is csak rövidtávra. 406 alá nem kellene jönnie ha felfelé folytatás opció legyen ebből a szerkezetből. Korrekciónak látom továbbra is. Szvsz.
éves 10%os leértékelődés,ami teljesen oké,az alapból 40 forint. Szóval nincsenek itt csodák. A gazdaság a gyengülő forintra épít, a bérek euróban denominálva gyakorlatilag nem változnak,de ehhez kell a csúszó leértékelés. Amíg Orbánék vannak,ez lesz.
2023 tavaszra eljön a 450Ft-os euro. Uniotól money-t nem kapunk addig amíg Orbán van hatalmon, egészen biztos. Orbánnak a hatalom megtartás a célja, bármi áron. Magyarország későn fog felébredni hogy hova jutott
Amúgy szigorúan technikai alapon, ez itt még mindig lehet egy sima B hullám. Sőt,még a 420 is. Afelett mondjuk már inkább a cumi kategória a forintnak.
Nekem a 416os maradek pakkom is bekotott, ismet manualisan. De nem gondolnam, h itt a vege. A bullish divergencia, amit egy hete mondtam, halad a masodik celar fele, ami 417.50,aztan 425. Gondolom lesz korrekcio, de hogy mikor, az jo kérdés...
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!