Attól függetlenül,hogy erste a hozampláza,nem biztos,hogy azonos díjakkal dolgozik,az erste-oldal kicsivel drágább.- Olyan,mint a falun a Coop boltok árai között is van eltérés. Hozamplaza jutaléka 1.2% Erste-1.5%
definináld leállást. Nem állt le, csak épp egy maintenance oldal jött be. meg hasonló csúsztatások. "egy kocsi se romlik el sose teljesen, mert pl a tükör mindig működik benne, a hamutartó is tartja a hamut. még a szeméttelepen is". Szóval valami ilyesmire gondolt miközben csurit mutatott az ujjaival.
Az oldalon lejjebb ott van a Kiemelt Befektetői Információk, ott olvasható a költségnél, hogy 1,5% belépési költség és átlag 1,69% éves díj (vagy több, majd kiderül), kilépési költség nincs. Plusz a bróker költségei.
Igazad van,ez más csomag,mint ami nekem van.Hozzám tartozik egy bróker is,habár nem szoktam tanácsot kérni tőle,lehet,hogy érdemes lenne valahogy csomagot váltanom.
Azt hiszem weben is csak certifikáttal lehet. GO- ban nekem se ment a BUX. Lassan az élő adatoknak sincs semmi értelme ha az árjegyző 15 - 20 percekre nincs. Egyébként is ez egy szemtelen húzás, hogy plusz pénz a valós adat. Külföldi brókereknél ez elég ritka húzás…. De mi magyarok vagyunk, a sok különadóval.
Csak egy számlám van náluk. Anno a RC-től kényszerből kerültem hozzájuk. Dec.-ben MÁK-hoz ÁP-ba vonultam, most egy kis részt visszautaltam, de épp olyan szar minden , mint előtte volt. Az ügyfélszolgálat is egy rakás szerencsétlenség, össze-vissza hablatyolnak, hazudoznak. Ez van sajnos, megtehetik, mert nincs konkurenciájuk. Illetve van, de a többi is épp olyan fos OTP, CIB, K&H, stb, mint ők. Amúgy még mindig nem került a számlámra.
asszem talán firefoxhoz vagy operához van egy autorefresh kiegészítő, ami helyettesíti az f5-zést, de ezekben a böngészőkben meg nem hajlandó menni a netbróker, mert hát ugye kőkorszaki technikával rakta össze az erste, csoda, hogy nem dos alatt fut 😄
Szóval nem csak a DT napját, hanem az átvezetés idejét, ameddig ott van a pénzem túsznak is beleszámolják az átlagba, ühüm, állomány, ügyes. Tehát, ami poziban van, azt is csipegetik egyből. Köszönöm, ez így vili. A folyószámlának meg gondolom újabb feltételei lesznek, pl. hogy legyen rá havi rendszeres utalás és hasonlók, amit ha nem teljesítek, akkor annak lesz díja és az nem lesz ingyenes, amire amúgy ki tudnám menteni ingyenesen. Szóval a végén vagy azért mert van rajtam sapka, vagy azért mert nincs rajtam sapka, de levesznek. Isteni ez, hogy a politikusok szerint a bankok fizetnek a profitból. Persze. Erre mondta nagyapám, hogy jó szívatni, csak nem mindegy melyik végén állsz a brének és belekarcolt egyet a bicska markolatába. Máshogy számolta. Mondjuk Ő megjárta a háborút.
Havi átlag egyenlegre vetik ki a díjat. Napi záró egyenleget összeadják majd osszák a napok számával. Én mikor nem kereskedtem a pénzemet átvezettem ingyenesen a folyószámlámra, így kisebb lett a számlavezetési díj.
Éppen egy pillanatban írtuk a hozzászólást mindketten. Köszönöm a választ, hát így is zavaros még egy kicsit, de sejtettem, hogy technikailag valahogy máshogy lesz. A táblázatban az "átlagos" szó szerepel, de sejtettem, hogy automatizált. Szóval a hóvégi utolsó munkanap éjfélkori mindösszesenre vetik ki nektek és szevasz? + aki így látja , köszi
Nem a matek része izgi, hanem, hogy a "havi átlagos" hogyan kerül náluk levezetésre? Tegyük fel van 20 kereskedési nap a hónapban. Kettőben van papírom 10-10 milláért. Tegyük fel mindkét napon nyitóban vettem, záróban eladtam. A többi napon nulla papírom van. Ilyenkor mennyi a havi átlag szerintük?
Sziasztok, éppen nézegetem az Erste díj táblázatát. Látom ezt az állományi díjat az értékpapírszámlánál: 0, 015% /hó. Ezt csak a részvényre számlázzák nektek? Úgy értem, tegyük fel van 5 milla részvényem meg 5 milla poziban, akkor ez az állományi díj arra a hónapra 750HUF lesz vagy 1500HUF? Tehát, ha beteszek vételi pozikat, amik egyelőre nem teljesültek, de a pénz az átvezető számlán van, akkor az "állományban" lesz, tehát kivetik ezt a díjat rá akkor is, ha kapok végül részvényt, meg akkor is ha nem és ez így számlázódik 50 milláig per hó? Jól értem vagy csak az az állomány, ami teljesült vétel és a birtokomban lévő értékpapír vételi értéke? Van valami időarányosság benne? Pl. ha egy napig van a tárgyhónapban 40milla részvényem, de DT napon belül vettem és el is adtam, akkor arra a hónapra kiszámláznak 6000HUF állományi díjat a 40 millányi részvény után vagy a hatezernek csak egy harmincad részét, ha pl. 30 napos volt a hónap és egy napig volt nálam? Hogy van ez az állományi díj megállapítva egészen pontosan? Az oké, hogy 0,015%, de pontosan minek a százaléka, hogy van számlázva? A forgalomnak a százaléka vagy van egy nap a hónapon belül, amikor megállapítják és az adott napon éppen amennyim van vagy hogyan?
Watchlist --> Beállítás --> + INSTRUMENTUM Itt pl. ISIN alapján hozzá tudod adni a listához, utána szerintem ez is kiválasztható. (én nem trédelek hatival)
A mobil alkalmazással van valami gond, a webes jó. Mobilon hiába frissítem nem csinál semmit, csak egy teljes ki és belépés segít rajta (úgy látszik, mintha minden működne viszont nem jó adatokat ír ki). Csak azért írom, ha más is belefutna hasonlóba. Eddig nem tapasztaltam ilyet.
Sziasztok! Megint nincs árjegyző több certinél (pl. arany, bmw, merci). Kedden is volt valami anomália. Ez csak nálam jelentkezik (mobilos alkalmazás)?
Az Erste Netbrókerrel a BÉT-hez korlátozás nélkül hozzá lehet férni - tehát minden BÉT-en kereskedett értékpapírt lehet adni- venni? Milyen gyakori a működési hiba, amikor nem tudsz kereskedni? Én az OTP Direktbrókernél vagyok, de a 04.22-i 4,5 órás (!) leállás által nekem okozott kárt nem akarják megtéríteni, ezért gondolkozom a teljes bankváltáson, de kell a tőzsdei hozzáférés. És kell egy megbízható szolgáltató...
és közben legyen versenyképes azokkal az ajánlatokkal is, amiket nem érint ez az új adó/sáp. Ha nem is hárítja át, de akkor is be kell ezt a pénz szednie... szóval irány külföld. Nem nagyon látok más megoldást...
Ennyire kis piac, hogy a ezzel az ócska színvonallal sem lehet piacot veszíteni? A KH értékpapír is egy megbízhatatlan szolgáltató lett. A felülete egy fokkal jobb ennél a 90- es éveket idéző retroborkernél. De ők meg eljátszották a bizalmat. Más szolgáltató sem repülnek rá a piacra...
Kedves Erste! Lehet ezt úgy is csinálni, hogy mindenki jól jár: https://www.vg.hu/penz-es-tokepiac/2024/07/interactive-brokers-thomas-peterffy-profit-broker
3 millió alatt tudok majd utalni, felette módosítani kell. Nagyobb összegnél macera az 50 ezrenkénti utalás, az ingyenes lesz.. Ha jön nagyobb friss pénz az máshova fogom vinni.
Egyenlegközlő / Készletinformációk itt nézem az eredményt. Nagyobb pénzt biztos nem teszek save csomagba, ezt is azért erőltetem mert itt is tartok állampapírt. A future akcióból van még kb.másfél év... A random óta nem kötök a béten semmit, a devizaváltásra se a legjobb árfolyamot adja a netbroker.
Nem értem miért nem lehet befagyasztani,mint a Revolutnál!? Ersténél 24 órára változtathatsz limitet,aztán automatikusan visszaállítják. Amúgy tényleg nem kellene nagy dobásokat csinálniuk,csak ellesni a konkurenciától,ami jól működik.
Akkor nem érdemes tartani, ez a tapasztalatod? Én is savet vettem hol tudod nézni h nyerő e? Van rajta fél százalék költség is, végül is ha eladod nyerőbe mindig újra el lehet utalni a 20 ezret, köszi a választ
Ezt is valami nagy okos kitalálta, szeptembertől napi átutalási limitet vezetnek be... Persze telefonon vagy személyesen lehet csak módosítani, a Georgban nem lehet.
A kedvezmény csak azon hónapokra vonatkozik, amikor beérkezik a feltételeknek megfelelő legalább 20.000 forint. A kedvezmény további feltétele az értékpapírszámlához kapcsolódóan e-mailes értesítése csatorna választása. Ha levonják a számlavezetési díjat júliusra akkor augusztus 2 án már érdemes írni nekik. Nekem már 7 adagot megvettek save, a júniusi befektetéssel 20 forint nyerőben állok.:) Hétfőn lehet eladom ami van és kezdődik elölről...
főhet is, elég komoly megtévesztés, piacbefolyásolás ez már, ennél enyhébb eseteknél is kegyetlenül büntetik a magánszemélyeket, gondolhatod ők mit fognak ezután kapni, csak úgy lenne helyes, gáláns, ha az ügyfeleknek mondjuk egy évre elengednék ezután az állományi díjat és/vagy kötési jutalékokat
ERSTE NetBroker
A telefont nem veszik fel!!!