Igen igazad van,később már én is rájöttem,én is a cib-től hoztam el számlát ,de lehet visszacsinálom,mert az "ingyenes" számlavezetés minenféle bejövő kimenő utalási dijakkal már havi 4k körül alakul ami a CIB-nél kb 600.-Ft volt
1.-hez engem felhívtak a központból, hogy ha visszavonom a TBSZ transzferálást, akkor még 1 évig elengedik az állomány díjat. Hosszútávon vagy keresel másik brókert, vagy bízol abban hogy az Erste csökkenti a díjakat.
Sziasztok! Nekem is levonták az első havidíjat (volt Random). Az értékpapír számlát terhelték, amin nincs pénz (csak a TBSZ-en), így mínusz az egyenleg. Van lakosságim az Ersténél. Két kérdésem lenne 1. Lehet valami kedvezményt kicsikarni valahogy? 2. Hogyan lehet kiegyenlíteni? Havonta utaljam ide az összeget rendszeres megbízással?
-ugy tudom a személyes ügyintézésnek viszont díja van ?-ez komoly? Na majd letesztelem vidéki bankfiókban ezt... Vagy csak az Erste központi irodában BP-n díjköteles?
Felesleges volt george számlát nyitni. Nekem nincs és CIB-ről utalok és műxik. Engem is majdnem bepalizott az ügyfélszolgálat, de itt kaptam infót, köszönettel!
Sziasztok... Hátha valaki szintén igy járt,volt Randomosként lejárt a díjmentesség ezért nyitottam a George-számlát /Erste Egyszámla dijcsomag/ és az ismert összeget havi min. 20k befektetek a dijmentesség igéretével ,tavaly szept.től müködött is a díjmentesség de januárban viszont vonták a díjakat,pedig a 20k bef. megtörtént.Tel. nem tudnak felvilágosítást adni,és ugy tudom a személyes ügyintézésnek viszon díja van ?
Azaz nézd meg, hogy miért vonták azt azadót, ki vonta azt le, az kell erről igazolást kiállítson. Van olyan forrásadó is, amit a kifizető von le, de mivel az adóbevallásban nem kell feltüntetni (nem adóelőleget vontak, hanem adót), ezért igazolást se állít ki. Ilyen pl. a legtöbb fajta kamat után vont kamatadó.
A bróker a kereskedés után nem von adót, az után az adót neked kell megállapítani és megfizetni az adóbevallás határidejét. Adóelőleget kifizető von, azaz pl. osztalék esetén az osztalékot fizető cég. Mivel az osztalék a brókernél vezetett értékpapír számlán kerül jóváírásra, ezért az adólevonás látható a brókercég riport-jában is. De mivel nem ők vonták azt le, ezért igazolásukon se szerepel, arról igazolást a kifizetőtől kell kapj.
Legelőször végig kellene olvasni azt az adóigazolást! Mert pl. az a számlavezetési díj is elszámolásra kerül. Szóval:VÉGIG KELL OLVASNI,azután megérteni......(és nem nyavajogni!)
Törölt felhasználó2024. 02. 04. 17:57
Valaki segítsen meg minket egy Metatrader platformmal! Ez az Erste féle rendszer (ami lehet, hogy Saxo) egy katasztrófa. Úgy érzem vakon kereskedem. Tud valaki valami infót arról, hogy lesz e normális kereskedő rendszer? Az se lenne baj ha külföldi bróker törne be a hazai piacra.
Jó estét! Mit kell csinálni, ha a 2023 évre vonatkozó adóigazolás összesítőjén feltüntetett jövedelem összege nem azonos a riportban nyereség/veszteség kimutatás összegével, és a riportban szerepel levont adó, de az összesítőn meg nincs?
George csoda app záró értéket ír… ha csinálsz egy kis eladást plusz kötést megbolondul a nap végére … netbroker pro amúgy egy kritikán aluli… fapados egy szar. A lényeget elvégzi, csak rossz ránézni.
én úgy ahogy elégedett vagyok a cuccal (pro), a mobilalkalmazás egy kalap f*s, azt se látom vételnél mennyit vehetek. a készlet aktuális hozamát nem mutatja - bár azt a proban sem mutatja live.. erre excelt használok. Leginkább azt hiányolom, hogy nem személyre szabható (színek, betűk) illetve az ablakelrendezés ki tud nyírni néha... 20 éve különbet programoztunk le win98ra meg XPre.. de még egy online poker is különb elrendezést enged :/
Miért csipkednék magukat, amikor tudják, hogy a többi broker rendszre is ugyanolyan használhatatlan szemét? Egyszerüen nincs konkurencia. Random utan a kbc-hez mentem, a kbc jó volt, nekem teljesen megfelelt de természetesen azt is tönkre baszták ezzel a khertekpapiros hulladékkal. Nem lesz itt semmi pozitiv változás.
Esetleg az Erste George appban? Az Áttekintő/Portfólió/Termékek alatt nekem mutatja, hogy X részvény, piaci érték Y Ft és alatta pedig, hogy +/- Z%, illetve alábontva pakkonként és számlánként (normál/TBSZ) látszik a db/dátum/nettó eredmény is (de szerintem ez is záróáras, nem napközben frissülő). . Én most azt szívtam meg, hogy váltottam Win-ről MacOS-re, és az oldschool Netbroker Pro azon nem fut... :( Sima netbrokerben pedig nem látom a realtime 10-es könyvet... azt a NetbrokerGo appban látom telefonon. :-// . KBC-t (KH Patria...) most hagytam ott január elején, hihetetlen, hogy ma nincs egy befszolg. Magyarországon, aki normális áron használható és informatív felületet adna. :-( Ha Erstenek most van egy kis esze, akkor idén tényleg előrukkol már az új, használható rendszerrel. Sok ügyfelet tudna elszívni a KH-tól is.
Biztos,hogy az ERSTÉT nézed? Évek óta használom. Reál annyira reál,hogy ez elküldött megbízáson 1 másodpercen belül ott az ajánlati oldalon! Igen,előfordult már,hogy kiakadt: a sok év alatt 4x vagy 5x, de hogy állandóan megbízhatatlan,az vagy csak rossz duma,vagy "a hiba az Ön készülékében van". (mert ugye:van még pár kapcsolódásod a rendszerben....)
sajnos azt a rendszer nem tudja valóban, hogy minden pillanatban ha ránézel lássad hogyan állsz....napi zárás után este vagy másnap reggel jól mutatja és azt vette észre, hogy a szumma egyenleg viszont naponta többször frissül, de tény a készletinfókon belül csak naponta
erstenel szerintem már akkor is összeteheted a két kezed, ha realtime előfizetés mellett, 5%-os hibahatáron belül sikerül kijeleznie neked a rendszerben az épp aktuális árfolyamot és nem fossa össze magát naponta háromnál többször (min. nyitás, zárás, +napközben bármikor, amikor használnád), erstetől ne várd el, hogy kereskedni lehessen a fosparittya, méregdrága rendszerükben, ez egy legalja ipari hulladék, csak sajnos nincs alternatíva sem, mióta kinyírták az RC-t
Köszönöm! Igen, az árfolyamértéket látom (bár azt sem értem miért nem az aktuális árfolyamértékkel számolja, miért csak az utolsó záróértékkel..), csak az összeg kevésbé érdekel, az már inkább, hogy százalékosan hol tart egy pozícióm.
Sziasztok, Netbrokeren, vagy akár Netbroker pro-n van lehetőség arra, hogy egy adott instrumentumbeli (még le nem zárt) pozícióm aktuális hozamát lássam %-os formában? Tehát pl. az adott részvénybeli pozíciómon az eddigi átlag bekerülési áram 10.000 Ft volt, az aktuális árfolyam 10.500 Ft, akkor 5% a még nem realizált hozamom. Az interactive brokersben minden készletbeli eszközömnél ez az egyik első feltüntetett adat, a netbrokerben viszont még eldugva sem találom sehol..
szerintem ez már szándékos (biztos nem vagyunk ideális ügyfelek) nutex is, semmi kötés 4 milliós forgalom mellett tavaly novemberig elég sok hasonló probléma volt, akkor volt egy hosszú hétvégén rendbe tették, azóta tökéletesen ment minden most újra ua hibák jönnek elő
Tavaly év vége felé írásban rákérdeztem / ha már akkora ígérték/, akkor első negyedévet mondtak. Most ezt. Márciusban megint kérdezem őket. Lehet, ha többen baszogatnák őket, akkor csipkednének egy kicsit magukat. Mert ez elég gyalázatos így.
ja igen az lemaradt,7 jegyű szám amit a belépésnél is használsz azt írd a közleménybe. ha megnézed a keler sz.szám utolsó 8 számjegyéből az első 7 ugyan ez a szám.
A migrációnál kaptál az ERSTE-től egy szerződést. A neve Alapmegállapodás ..... . A bal felső sarokban a személyes adataidnál van egy számlaszám, ami a Te egyéni számlaszámod. Erre kell utalni.
Koszonom. Ennyi az egesz? Semmi mas nem kell? Ugy ertem az a keler szamlaszam egyedi, hozzam tartozik? Nem kell kozlemenybe nev, vagy valamilyen azonosito? Amugy nem valami biztato, hogy ilyen infokat egy forumon kell megtudnom. A broker dolga lenne tajekoztatni az ugyfeleket, hogy ne egymastol szerezzunk be ilyen infokat.
Sziasztok, Ex randomoskent kerultem az erstehez amit nem hasznaltam eddig, de a kbc lezullesztese miatt mostmar hasznalnam. Utalni akartam ma ra penzt, de nem talaltam semmi infot a beutalasrol. Hogyan tudok erste ertrkpapir szamlara utalni penzt?
A George-ban nem régen feltűnt a részvényeknél egy kereskedés gomb, ami most még csak azt mondja, hogy menj a Netbrokiba, de gondolom ha megjön az új cucc, akkor majd oda vezet.
Nem igazán tudom a választ a feltett kérdésekre, mert bennem fel sem merült, hogy több Erste Futurest futassak egymással párhuzamosan. A díjnullázás egyébként továbbra is folytatódik, azaz minden rendben.
Ez hogy van, csak egy future mehet egyszerre? Ha beutalok és másik program kódot adok meg, mint előtte adtam, akkor mi van? Vagy ha elindítom az értékpapír szlán, majd indítok egyet TBSZ--en is, akkor mi van? Az ügyintézők totál sötétek, nekem pl. azt mondták pár hónapja, hogy future program csak erste számláról indítható (nyissak számlát!), nincs más lehetőségem. Aztán simán van, mint alább sokan le is írták.
Felhívott az ERSTE-től a kapcsolattartóm /azóta tudom, hogy ilyen is van/ rákérdeztem az új kereskedési rendszerre. Jött a válasz, hogy lesz idén. Idén? Tavalyra lett igérve, utána az első negyedév, már idénnél tartunk?.... mondtam neki. Ő már látta és jó lesz, szép lesz és színes, mint a George. Színes? Jaj. Azt nem ismerem, nem kell, hogy színes legyen, jó legyen. Jól rajzolja a gyertyákat, mozgóátlagok, idősíkok rátétele összefésülése, indik stb, ha lehetne. Nem nyugodtam meg.
Nálam is SAVE megy ugyancsak március óta. Január elején lemondtam és indítottam újat TBSZ-re. (Az eredetit nem lehetett módosítani.) A bankos ügyintéző esküdözött, hogy így is folytatódni fog a díjak nullázása. Hamarosan kiderül...
A minden évben nyitott TBSZ valóban jó lehetőség. Lejárat előtt pedig lehet nyilatkozni és akkor gyűjtőév nélkül indul újra az 5 év. Viszont most elgondolkoztam, hogy ha már nem akarom újraíndítani, akkor nem teljesen világos mi történik. Ilyenkor lejárat előtt el kell adni az instrumentumokat, ugye? Úgy értem, ha átcsúszik az eladás a lejárat utáni évre, akkor már adózni kell, mintha nem is lett volna TBSZ-en 5+ évig?
Egyik se rakéta, de ezt én nem is annak szánom, hanem kvázi pénzpiaci alapnak, és a hozamot a díj semlegesítése hozza kamatmentesen. Egy kérdés: ha egyik hónapban úgy utalok, hogy a Cash, másik hónapban a Save-re kódolom az utalást, akkor ez műxik? Más: ha az ember nem akarja még ezt a pár tíz/százezret sem ott parkoltatni, akkor ugye simán ki lehet szállni és kiutalni a zsét? Én nem látom a fentieknek akadályát.
Melyik a legjobb amúgy szerintetek? Nekem is a save van de ez egy sz@r szerintem. Másikat kéne inkább ami legalább hoz is. A zöldet néztem jó mínuszos volt az elmúlt években. Ezért is kéne arra váltani talán. Bár a zöld átállás is egy kamu duma és szemfényvesztés az egész.
ERSTE NetBroker
A telefont nem veszik fel!!!