Topiknyitó: lzoli41 2019. 10. 24. 13:04

Előnyhöz juthatna a beteg, ha odafigyel magára  

Nagyon fontos aktuális kérdés, tárgyszerű megközelítéssel. A magyar politikai rendszer erősen központosított, amelyet Stumpf István azzal fejezett ki, hogy Magyarországon rejtett prezidenciális rendszer áll fenn. Ez alapján azt következtetést tudjuk levonni, hogy ismerik a helyzetet, de nem akarják megoldani, mert a központot ez nem érdekli.
Nem rég láttam egy videót az ujegyenlőség honlapján a magyar költségvetésről, ahol összehasonlították 2007-re és 2017-re vonatkozóan is a kiadási szerkezetünket a környező országokkal. A lényege a következő volt 2017-ben GDP arányosan többet költünk 1,3%-kal általános közszolgáltatásokra, 1,6%-kal gazdasági célúakra, sportra kultúrára 1,3%-kal és 2%-körül be nem sorolható funkcióra.
Ha hozzátennénk az adókedvezményeket, illetve a feketegazdaság miatt kieső bevételeket, akkor azt is mondhatnánk, hogy bőségesen lenne fedezet az egészségügyre.
Sajnos az látható, hogy a magyar politikában a szakpolitikai intézkedések mostohagyermekek, pedig a versenyképességi rangsorokban azok előznek akik ebben jók. Nem a központosítás a siker titka, hanem a szakmaiság. Mivel ezekkel a kérdésekkel a rendszerváltás óta nem haladunk, szerintem ezeket le kellene választani az általános politikáról, úgy sem az ideológia a gyógyítás kulcsa.
A mostani korban az élet hosszát és minőségét az életmód határozza meg, ezért szerintem az lenne indokolt, hogy aki kockázatosabb életmódot folytat(dohányzás, alkohol, túlsúly, nem jár szűrővizsgálatokra) az fizethet magasabb közterhet. Habár sok esetben jövedéki adó útján beszedik azt.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
PF_modi1fasz_anyjatbsszameg9 2020. 11. 12. 01:51
Törölt hozzászólás
#2

Topik gazda

lzoli41
3 3 5

aktív fórumozók


friss hírek További hírek