Konfitált liba/kacsasült mondják a franciák,
avagy libasült, tepertő, libazsír lábosban, nagyitól egyszerre készítve....:)
Ezt az ételt gyakorlott és kezdő háztartást vezetőknek is ajánlom, mert ha betartjátok az útmutatást lehetetlen h ne sikerüljön.
Viszont mennnyei!
Ugye így ősszel, télen jól jön ha van zsír, tepertő, amit rögtön megjegyeznék ahogy én készítem nem hizlalóbb mint egy szalámis kenyér! Az hogy mindez egy vasárnapi ebéd "mellékterméke" további haszon...:)
A hús, ki mit szeret, liba/kacsa mindegy. Ám bármely részét meg lehet így sütni, nem csak a drága combokat. Például én előnyben részesítem a szárnytövet. Ezek úgy néznek ki mint valami mini combok, de árban harmada annak.
Tehát jó nagy lábas kell hozzá.
Én egy ikeás vas magasfalú lábasban készítem.
Veszek kb 1-1,5kg húst, kb 2kg bőrös hájat
DE aki nem akar háj toklászolással kínlódni, az vegyen szép testhájat, így ugyan alig lessz tepertője, de legalább nem megy el a kedve az egésztől.
Tehát a mosott áttoklászolt hájat nem túl apró kb 5x5-ös kockákra vágom, bedobok egy adagot a lábasba majd erre megy a hús.
A maradék háj a tetejére kerül és mivel vizes volt mind csak 1-2dl vízzel öntöm fel.
Nincs se fűszer, se só, se semmi rárakva!
Folyt. köv....
avagy libasült, tepertő, libazsír lábosban, nagyitól egyszerre készítve....:)
Ezt az ételt gyakorlott és kezdő háztartást vezetőknek is ajánlom, mert ha betartjátok az útmutatást lehetetlen h ne sikerüljön.
Viszont mennnyei!
Ugye így ősszel, télen jól jön ha van zsír, tepertő, amit rögtön megjegyeznék ahogy én készítem nem hizlalóbb mint egy szalámis kenyér! Az hogy mindez egy vasárnapi ebéd "mellékterméke" további haszon...:)
A hús, ki mit szeret, liba/kacsa mindegy. Ám bármely részét meg lehet így sütni, nem csak a drága combokat. Például én előnyben részesítem a szárnytövet. Ezek úgy néznek ki mint valami mini combok, de árban harmada annak.
Tehát jó nagy lábas kell hozzá.
Én egy ikeás vas magasfalú lábasban készítem.
Veszek kb 1-1,5kg húst, kb 2kg bőrös hájat
DE aki nem akar háj toklászolással kínlódni, az vegyen szép testhájat, így ugyan alig lessz tepertője, de legalább nem megy el a kedve az egésztől.
Tehát a mosott áttoklászolt hájat nem túl apró kb 5x5-ös kockákra vágom, bedobok egy adagot a lábasba majd erre megy a hús.
A maradék háj a tetejére kerül és mivel vizes volt mind csak 1-2dl vízzel öntöm fel.
Nincs se fűszer, se só, se semmi rárakva!
Folyt. köv....
édes-savanyú
Sziasztok!
A sors jóvoltából úgy alakult az életem, hogy egy ideje a családi háztartást, így a konyhát is nekem kell vezetnem…. , s ez így is marad az idők végezetéig…..
A lényeg: Segítsetek főzni!
Olyan recepteket várok Tőletek, amit saját kezűleg el is készítettetek!
Az én mai keverésem: Tárkonyos csirkemell
A csíkokra/kockára vágott kb fél kg filézett csirkemellet 1 db apróra vágott, dinsztelt vöröshagymán pirítom, párolom. Majd megszórom 1 ek szárított/friss morzsolt tárkonnyal, ízlés szerint só, bors. Rá egy ek mustár, egy kis doboz tejföl, egy ek méz, összeforralom, a végén egy ek 6% almaecet. A mustárral, ecettel óvatosan, ne legyen nagyon savanyú. Verzió: a tejfölözés előtt be lehet staubolni 1-3 ek liszttel, s mehet rá 0,5-1 dl víz. Így több és kevésbé folyós lesz a szaftja, nem csorog le a köretről.
Tálalni főtt tésztával, vagy nokedlivel, reszelt sajttal meg lehet szórni.
Jó étvágyat!