A sors jóvoltából úgy alakult az életem, hogy egy ideje a családi háztartást, így a konyhát is nekem kell vezetnem…. , s ez így is marad az idők végezetéig…..
A lényeg: Segítsetek főzni!
Olyan recepteket várok Tőletek, amit saját kezűleg el is készítettetek!
Az én mai keverésem: Tárkonyos csirkemell
A csíkokra/kockára vágott kb fél kg filézett csirkemellet 1 db apróra vágott, dinsztelt vöröshagymán pirítom, párolom. Majd megszórom 1 ek szárított/friss morzsolt tárkonnyal, ízlés szerint só, bors. Rá egy ek mustár, egy kis doboz tejföl, egy ek méz, összeforralom, a végén egy ek 6% almaecet. A mustárral, ecettel óvatosan, ne legyen nagyon savanyú. Verzió: a tejfölözés előtt be lehet staubolni 1-3 ek liszttel, s mehet rá 0,5-1 dl víz. Így több és kevésbé folyós lesz a szaftja, nem csorog le a köretről.
Tálalni főtt tésztával, vagy nokedlivel, reszelt sajttal meg lehet szórni.
Tegnap hókifli. Ma kész a zserbó, holnap megkapja a csokimázt. A beigliket most tettem be a pokolba.
Eddig jól állok, nincs váratlan esemény, hacsak a hókiflik formája nem... :)
2 csomag háztartási keksz/kicsi/ - itt elakadtam. Én 1 kg ht kexben vagyok bejáratva. Tehát mekkora a kicsi ht kex?
Egyébként tökéletes nyári süti, mert ha a piskótát megveszem, nem kell sütni.
Ha nem zsenánt, mi volt az a rugdalódzás?
Ne hagyd magad, Neked drukkolunk! :))
Soha ilyen fáradt nem voltam mint most. Asszem orvos lesz belőle.
Tegnap elvitt a férjem étterembe h ne dolgozzak, de ma névnapos, szóval a Diki féle házi krémest kapja rántott husival.-majd beszámolok hogyan sikerült.
Templomba rég nem járok. A magam módján hiszek, nem római katolikus módra. Sokkal elfogadóbb vagyok mindenféle valással.
Neked?! Feltételezem begyüjtöttél jó sok szeretetet azért a sok finomságért amivel annnyit dolgoztál.
eur/usd topikba olvastalak, lenne nekem is kérdésem nem csak adóügyileg. Légyszi ide írj nekem: emerald07@freemail.hu
Elttelt az unnep, jon az ujev. Karacsony elott egy het onkentesseg, szeretet nyakunkba zudult.
Elso nap 13, masodik nap 14 fos csaladi osszejovetel volt. Kozben jol kibeszelgettuk magunkat a nagyobbik fiunkkal aki augusztus kozepen volt itthon utoljara. Templomban nem voltam, nem helyfuggo a hit szamomra. Tudod, csak O es en, minden korites nelkul. Az emberi unneples mellett nem feledketunk meg kedvenceinkrol sem, kutyasetaltatas, jatek, degu kergetozes, afrikai feherhasu sun furdetes, futtatas. A aok kaja melett jo volt a mozgas..... Szoval igy telt..
Elfelejtettem mondani, hogy ez év elején az SZJA-bevallási időszakban indítottam egy totyikot a tb/eho ügyben. Ott egy fórumtárs nagyon-nagyon profi hsz-eket írt. Talán "stock" vagy valami ilyesmi nick alatt. Érdemes rá figyelni!
Majd megpróbálom megkeresni és előrébb hozni azt a topic-ot.
:)
Az előmelegített tányér.....mint a szállodákban...;)
Olyan sokmindenhez jó, pl. rántottához(ma reggel) ami hideg tányérra téve azonnal elhül még mielőtt belekezdenénk az evésbe.
1)ici-pici vizet a tányérra önteni sorba egymásra rakni őket, majd be a micróba. Kivenni áttörölni. Ha nagy a vendégség és jól lecsöpögtetet tányérokat rakunk be, akkor magától elpárolog a víz, meg lehet úszni a törölgetést.
2)elektromos vízforraló. Kicsi vizet a tányérokba, mire a másodikba beleöntöm az elsőt már lehet kiönteni törölni.
Fél perc az egész....:)
édes-savanyú
Sziasztok!
A sors jóvoltából úgy alakult az életem, hogy egy ideje a családi háztartást, így a konyhát is nekem kell vezetnem…. , s ez így is marad az idők végezetéig…..
A lényeg: Segítsetek főzni!
Olyan recepteket várok Tőletek, amit saját kezűleg el is készítettetek!
Az én mai keverésem: Tárkonyos csirkemell
A csíkokra/kockára vágott kb fél kg filézett csirkemellet 1 db apróra vágott, dinsztelt vöröshagymán pirítom, párolom. Majd megszórom 1 ek szárított/friss morzsolt tárkonnyal, ízlés szerint só, bors. Rá egy ek mustár, egy kis doboz tejföl, egy ek méz, összeforralom, a végén egy ek 6% almaecet. A mustárral, ecettel óvatosan, ne legyen nagyon savanyú. Verzió: a tejfölözés előtt be lehet staubolni 1-3 ek liszttel, s mehet rá 0,5-1 dl víz. Így több és kevésbé folyós lesz a szaftja, nem csorog le a köretről.
Tálalni főtt tésztával, vagy nokedlivel, reszelt sajttal meg lehet szórni.
Jó étvágyat!