Diki, tudtad h van tojásfehérjém amivel valamit kezdenem kell?
:))
Megcsinaltam, tényleg finom és nem bonyolult.
Múlthéten a tepsis libasült mellé csinaltam egy héjában sült édesburgonyát. Sokkal könnyebb mint a krumlipüré/káposzta köret.
Már nem csak elkészíteni, hanem gyomorkímélőbb is.
Könnyű volt meghámozni sütés után, és egyszerre megvolt a köret
a sütőben minden cico nélkül.
Mi portugáliában kóstoltuk elősször, nagyon finom, cukorbetegek is ehetik. Eggyetlen hátránya h drága. 600ft/kg ám egy 20dkg-os bőven elég egy főre, gyakorlatilag szinte nincs hulladéka csak egy hártya héj. Lidl, aldi ahol láttam árulják rendszeresen.
Próbáljátok ki karácsonyra, vagy mindegy mikor igérem nem fogtok csalódni.
:))
Megcsinaltam, tényleg finom és nem bonyolult.
Múlthéten a tepsis libasült mellé csinaltam egy héjában sült édesburgonyát. Sokkal könnyebb mint a krumlipüré/káposzta köret.
Már nem csak elkészíteni, hanem gyomorkímélőbb is.
Könnyű volt meghámozni sütés után, és egyszerre megvolt a köret
a sütőben minden cico nélkül.
Mi portugáliában kóstoltuk elősször, nagyon finom, cukorbetegek is ehetik. Eggyetlen hátránya h drága. 600ft/kg ám egy 20dkg-os bőven elég egy főre, gyakorlatilag szinte nincs hulladéka csak egy hártya héj. Lidl, aldi ahol láttam árulják rendszeresen.
Próbáljátok ki karácsonyra, vagy mindegy mikor igérem nem fogtok csalódni.
édes-savanyú
Sziasztok!
A sors jóvoltából úgy alakult az életem, hogy egy ideje a családi háztartást, így a konyhát is nekem kell vezetnem…. , s ez így is marad az idők végezetéig…..
A lényeg: Segítsetek főzni!
Olyan recepteket várok Tőletek, amit saját kezűleg el is készítettetek!
Az én mai keverésem: Tárkonyos csirkemell
A csíkokra/kockára vágott kb fél kg filézett csirkemellet 1 db apróra vágott, dinsztelt vöröshagymán pirítom, párolom. Majd megszórom 1 ek szárított/friss morzsolt tárkonnyal, ízlés szerint só, bors. Rá egy ek mustár, egy kis doboz tejföl, egy ek méz, összeforralom, a végén egy ek 6% almaecet. A mustárral, ecettel óvatosan, ne legyen nagyon savanyú. Verzió: a tejfölözés előtt be lehet staubolni 1-3 ek liszttel, s mehet rá 0,5-1 dl víz. Így több és kevésbé folyós lesz a szaftja, nem csorog le a köretről.
Tálalni főtt tésztával, vagy nokedlivel, reszelt sajttal meg lehet szórni.
Jó étvágyat!