Én várnék még egy kicsit, bár könnyen mondom, mert másnak sokkal könnyebb tanácsot adni, mint saját magának, akinek nincs is részvénye. Tegnap gondolkodtam a 85,50-es vételen is, mert egyrészt mellett szól, hogy már elég sok, napi 10-20 milliós vétellel valahol ezek a részvények felhalmozódhattak, és jók lehetnek egy körre, de az, hogy nincs likviditása azt is jelentheti, hogy el is indulhat egy lassú visszacsorgás. Ebben a dilemmában lévén nem igazán mertem belevenni.
Ami a tegnapi orult napon sem tudott szamottevoen emelkedni abba nem szabad belevenni. Az egesz inkabb tunik medvepiaci rallynak mint bikapiac kezdetenek. Magam reszerol varok a vetelekkel barmirol is legyen szo. Csorog le minden otp ricsi mol appe opus 4ig delta. Valamiert ez volt a feltetelezesem hogy egy nagy eses elott meg mindent csucsra futtatnak a jenkik.
Sejtem ki van mogotte. Mar regota lehetett hallani olyan pletykat hogy meglevo tulajokat kivasaroljak vagy kiszoritjak a cegbol elotte meg a cegtol elvonjak a levegot a piacon. Az uj rv-ek bevezetesevel is lehet valami problem nem halad.
Nem is szabad beszállni! Mindig van ilyen még olyan külső tényező, lesz 60 Ft akkor is lesz mire fogni. Azon sem csodálkoznék el ha évekig 40 én lenne mint a nordtelekom. Simán megtehető!!!
Had almodjanak majd rajonnek hogy csak kitomik oket. Ezek a szektaban idonkent megjeleno "okossagok" mint legutobb mind egy egy belso embertol szarmaznak. De azt sem szabad elhinni nekik, amit kerdeznek:)
Gazgatosag fel le jatszik vele ebben a kis savban megtehetik mert naluk van a papirok nagy resze kisbufik vesztesegben rossz atlaggal akik a szerszam rossz oldalan alltak eddig is meg akik meg elhiszik a meset hogy ez jo lesz vesznek kozben nem latjak hogy 1Ft-os rv 85Ft-os atlaggal kiszorva nekik nem rossz uzlet. Legujabb szemfenyvesztes hog majd az uj rv-ek bet-re bevezetese utan tuti lesz. Pedig tobb rv azt jelenti hogy milliardos tetelben akarjak majd rajuk onteni.
El kell ismerni, a forgalom is szép volt. Szerintem ma kidobta mindenki, aki 85-87 között vette. Persze bedobhatnak valami hamuhírt, hogy Godot papa mégis megérkezik. :)
Hnap milyen szarul fogod érezni magad.... Osszesegebe egy 30% lemaradni... De hát akinek itt megy el az ideje a sok eszleny között az ne is csodálkozzon... Gyógyszereket hnap reggel bevenni jogtanacsos ur🙂
Megmértem volna a lufisok vérnyomását a záró után!! 80-94!!!Jogtanácsos Úr lehet kapkodta a bogyókat :)) Ti nyomjátok csak a lufiszöveget én addig keresek pénzt..kifizetődőbb dolog mint itt koptatni egész nap a billentyűzetet :))
El kell ismerni, szép ez a kör is. Csak időben kell kiszállni. :) Valakinek tegnap írtam, hogy a "Lufi" nem azt jelenti, hogy speka-körökben nem lehet vele keresni, hanem azt, hogy üres és nem látszik a jövőkép.
Én nem írtam soha, hogy soha nincs jó beszálló. Azt szoktam írni, hogy speka-körök vannak, és - valóban - időben kell be és kiszállni. De itt - talán néhány nagyon jól értesültön kívül - nem nagyon tudja senki, hogy mikor jó a be- és a kiszálló árfolyam, ezért ez nekem már-már lutri.
Szep napot! Egyetertek itt meg a bennfenteseknel is nagyon sok valtozo szerrencses egyuttallasa kellet pl. tegnapi S&P hati zaras miatti rally opusbol appebol egyeb rv-ekbol kiszallok. Ezeket nem lathattak ok sem elore hanem kb rogtonoztek. Meg kellett huzni a papirokat a kedvezo kulso korulmenyek alatt mert utana mar nem lehet. Jon egy pocsek negyedev nyolc kamion uj rv stb okokbol.
Azért nem volt rossz kör ez a 85-ről 102-re történő felhúzás, de - szerintem - itt vége is. Bár ezeknél bármi megtörténhet és annak az ellenkezője is. De úgy gondolom, hogy a 100-105 Ft az egy kemény fal.
Aki elkapta annak nem volt rossz kor de ez csak egy szuk jokor volt jo helyen es/vagy bennfentesre igaz. De beragadt kicsik sztem meg most is a csodat varjak. Tovabbra is azt gondolom ez a rally csak a ne maradjunk ki mi sem a jobol de pozitiv hirek nelkul megtamogatva viszont nagyon rovid eletu lehet.
Lehet, most az a taktika, hogy lebegtetik ezen a szinten felbeszélő szöveggel, majd miután mindenki - reménykedve a további emelkedésben - bevásárol és lenyomják. De az is lehet, hogy még egy kicsit feljebb viszik, mert 1 milliárdon azért 10-20 %-kal is sokat lehet keresni. Túl sok a kiszámíthatatlan ismeretlen.
Az meg sem fordul a fejedben, hogy hír jön es az összes kárörvendő aki a kerítésen ül, lógó orral fog integetni a robogó vonatnak, amiről lekéstetek....
Már annyi hír volt, és itt mindig a pletykára vettek és a felbeszélésre, hír az nem nagyon volt. A pesszimista a tapasztalatra épít, az optimista pedig a tovaszálló reményre. :) Miért lenne az kárörvendő, aki most nem szállt be, csak véleménye van a cégről és az árfolyamnövekedés okáról? Nekem is sokszor volt többek között - Est-es, Delta-s részvényem is, de nem veszítettem vele, egy-egy speka-körre kiváló volt! Igaz, nekem már a 10 %-os árfolyamnyereség is elég volt, pedig feljebb is ment anno annál, amiért eladtam. Más pedig szedje össze magát még jobban, és gazdagodjék! Nekem ez csak passzió. :)
Az nem. Egy cégnél az "értéknek" nem a fejben kell megfordulni, hanem a jegyzett tőkén, saját tőkén, tőketartalékon, hosszú- és rövidlejáratú követeléseken és kötelezettségeken, eredményen és hosszabb távú, üzletei értéket meghatározó stratégián, stb. kell alapulnia.
Be kellett hozni az elmult hetek gyatra forgalmat:) Kiesett mani tacsra vagta a likviditast. Vki irta hogy ertek lett a cegben az jo lenne bufiknek csak ennek semmi jelet nem adja. Lehet most megkeresik a suskat 4ig-hez hasonloan egy minosito ceg elemzesehez csak az valami fusimisi bt lesz aki itt pozitiv jovokepet kepes pacsmagolni rola.
Ugy tunik jenkik ma nehezen tudnak pluszban maradni komolyabb korrekcio jelei latszanak. Majus tortenelmileg rizikos honap tozsdeken. Lehet itt be is sul a kitores..
Ez igaz meg az is hogy azert megiscsak kellett a kedvezo csillagallas ahhoz hogy gazgatosag tagjai idejarjanak kekeckedni meg nyuggerezni tisztesseges nyugdijas befektetoket:)
De őszintén be kell vallani, jól csinálják, ha így van. Aki időben meglovagolta ezt a hullámot, annak gratula, jól lehetett rajt keresni még akkor is, ha a cég üres. Ja, és természetesen várják a hírt hier.
Nem vettem nekem ez a szolo belulrol rohad. Mindenkinek tisztaban kell lenni azzal hogy milyen kockazatot vallal es ez nem fer bele. Csupa rossz pu-i mutato, sehol egy elnyert acelos uzlet sikeres akvi, megkulonbozteto piaci elony amit kozze lehet - persze kotelezo is - tenni. Nem vagyok irigy masok sikereire soha nem is voltam. Inkabb azt mondom az irigyeknek hogy ne csak az eredmenyt hanem az odavezeto utat is tessek szives lenni irigyelni. Mindig akkor hasitottam tozsden amikor vmi csunya esos - kint is nem csak tozsden - medve napon bevasaroltam kenyelmesen osszeszedtem a nekem tetszo piroslo pipacsokat a mezon. Ez most medvepiaci rally ahol minden rosszhirt megvesznek. Lehet itt is keresni de hosszabb tavon az elobbi jobb hozamot ad mit ez a ki be ugralas.
Illuzionistáknak. Nem? De azt - el kell ismerni - verhetetlenül csinálják! Aztán még talán az is elképzelhető, hogy valami lesz a Deltából. Pascal után szabadon - a semmihez képest a valami is minden. Ilyeneket utoljára - már régen - a hallgatóimnak szoktam mondani. Azok nemcsak a verbális kommunikáció másik oldala miatt voltak hallgatók. :)
DELTA LUFI
Mer én tudom hogy megy fel hajrá Magyarország hajrá humet.