Szerinted itt vagy bárhol minden ugy megy ahogy a kis befekteto megkivanja vagy kitalalja? Ezeket a chartokat is annyi ertelme van figyelni mint mint a hoesest juliusba (itt biztos) Pont ugy fognak ugykodni hogy atlathatoak legyenek, igaz? 😁 Ha szereztek ha nem, es biztos nem tennem kozre hetfoig meg bunti miatt sem. Lesz annyi elado 90 ig hogy gyozzek megvenni. Csak mondjuk ilyen brutal napi forgalomnal ha meg nindig tudnak miliardos napokat csinalni az elgondolkodtató hogy miert. Annyi reszveny megfordult hogy mar reg nem kellene lennie a 101 bol. De nagyon nagyon keves.
Az Opelt miért nem 180 naposon tették be a Wallis csoportba, hogy kevesebb részvény legyen? Ezt ki vizsgálja? Ezzel ők is beismerték hogy 75 forintot ér béke időkben...
Szerinted miert mert igy tobb rv kaptak.Osztalek meg lesz vagy kiveszi kp-ban Veres vagy reszvenyeket kap csereben. Tavaly 540mft ot nem vette ki kp-t ott hagyta a cegben akkor meg csak o kapott az elsobbsegi reszvenyek utan.Mivel azok megszuntek most mar a torzsreszvenyek utan jar a kifizetes. Meglatjuk mi lesz en nem jelentenem ki,hogy nem lesz.
Én szurkolok annak hogy emelkedjen a delta, nem azért írok neki esést mert gonoszkodok, hanem azért mert nincs alapja az emelkedésnek. A Wallist meg azért várom fel, mert 2milliárdos nyereséget fog jelenteni, szerdán, és jön az osztalék, más kávéház:-))
Hír nélkül így is úgy is vissza teszteli a 40ftos szintet, ha jönne hír arról hogy valaki befolyást szerzet, akkor nem, de úgy néz ki csak sima speka rali volt:-))
Ebbe a papírba felesleges jövőbeli növekedést belelátni. Nem fog bele fektetni semmilyen nagyágyú. Ugyanis drága és felesleges. Az ügyfélkört sokkal olcsóbban meg lehet szerezni, ez nagy részben már meg is történt, most a covid alatt pedig a maradék is megy a levesbe. Nav zárolás, mnb bírság mind mind a piacról való kiszorítás irányába mutatnak. A korábbi felhúzás során az otp-s fiúk realizálták a még megmaradt 2 Ft-os kölcsönkapott papírjaikat. Nyilván spekák is voltak, akik néhány millióval hozzájárultak a napi forgalomhoz. Más piaci szereplők sorra jelentették a járvány előtt az elnyert beszerzéseket, itt semmi. Ez nem véletlen. A delta technologies csodának még az otp beszerzéseihez sem sikerült közel kerülnie pedig állítólag a nagyágyúk 10%-ot szereztek benne. Ezen azért érdemes elgondolkodni...
AZ INFOKOMMUNIKÁCIÓS ÁGAZATBAN MŰKÖDŐ VÁLLALKOZÁSOK – ÉS KÜLÖNÖSEN A KISEBB HAZAI FEJLESZTŐCÉGEK - ÉPPEN ÚGY A MEGRENDELÉSEK VISSZAESÉSÉRE ÉS FORGALMUK JELENTŐS CSÖKKENÉSÉRE SZÁMÍTANAK, MINT A MÁS ÁGAZATOKBAN MŰKÖDŐ KKV-K– derül ki a két nap alatt csaknem 150 cégvezető által kitöltött felmérésből.
IT bukik először az előző 2008-as bukó is így kezdődött. Először minden vállalkozás abba az ujjába harap, ami legkevésbé fáj, ennek az it fejlesztések esnek először áldozatul. Ami nem létfontosságú, annak beszerzését le lehet húzni/el lehet halasztani..
Lehet szerencséd, hogy az előző negyedév eleje még jó volt, és felhúzzák a wallist, de most az autóipar csúnyán beleállt a földbe. Népkocsi AG, bömbi, csillagos tattermárka vezetői már Bundeskanzlerin Merkel-el tárgyaltak; hogyan csökkentsük a masszív veszteségeinket fönök? Germany, ha nem támasztja fel az autó- és gépiparát, akkor az egész EU garantáltan hosszú recessziónak néz elébe. Első jel a közeledő válságra mindig az, hogy average günter nem vesz több új kocsit, csak sört...
Amikor elkezdtem venni 40ért a deltát utána jött a hír a bírságról, kellő képen meg is ijedtem, de szerencsére a cég is adni akarta és fel húzták, egybe eset az érdekük az enyémmel, de most egy darabig akkor sem piszkálom ha lejjebb megy mert ez a bírság ahogy te is írtad semmi jót nem jelent.
Igen ez a jókor voltam jó helyen tipikus, ritka esete. Legtöbb kisbüfi sajnos mindig fordítva áll pozícióban mint kéne. Akkor vesz, amikor nem kéne piszkálni meg akkor ad, amikor venni kéne... Ha ez a paír egy hosszú távon megtérülő jó befeketés lenne, akkor nem lenne semmi baj vele, kivárom míg újra felmegy, de ez nem az.. Ez a cég nem fogja túlélni ezt a válságot, mint ahogy minden kellő tartalékkal nem rendelkező, erején felül eladósodott vállalkozás/háztartás újra megy a levesbe...
Nagyjából ez lesz megint. Én a magam részéről kiülöm a cunamit devizában, aztán ha az ár levonult lehet újra mazsolázni. Mint a matuska bácsi a Bujtor filmekben csak én pont fordítva mondom. Ja most jut eszembe nur deutsche mark az ungarische forinthoz valahogy nincs bizalmam:)
Nem ér annyit ez a papír hogy sokan idegeskedjenek miatta, tapasztalatból tudom hogy rossz érzés, az e,berek fontosabbak mint a pénz, a jó döntést meg mindenkinek magának kell meghozni. Itt csak + információt kap az ember amit ha akar hasznosít:-))
Deviza most a legjobb döntés, meg az amit írtál, de mi itt sokan akkor is kereskedünk, ha lefele megy a papír, ez a mostani helyzet igen izgalmas a tőzsdén, és sokan pont ezért tőzsdézünk:-))
Hagyd már őket a kárörvendés és/vagy irigység tipikus magyar műfaj. Senki sem születik rögtön a wall street farkasának. Még Soros Gyurka is bukott már életében nem is keveset, viszont közben kiválóan megtanulta a dolog működését
Persze. persze. Az adrenalin éhség meg a játék öröme. Nekem is volt ilyen időszakom. Most ezt máshol élem ki, mármint a többszörös profit élményét. Tőzsde témával meg úgy vagyok, hogy régen szerettem volna gyorsan a tőzsdén meggazdagodni, de rájöttem, hogy ez keveseknek sikerül, többeknek nem. Voltak jó évek, hogy többet kerestem a tőzsdén, mint a melóhelyen, de válság alatt ücsörögtem én is a poziban. Persze ezek mind blue chipek voltak. Azóta inkább lassan szeretnék meggazdagodni a tőzsdén, az összevissza ugrálás helyett. Időm van, hová rohanni?
Delta technologies kivéreztetése zajlik már jó ideje. Ha az it szektor véletlenül kap is támogatást az nem erre, hanem a kopasz cége felé fog kanyarodni:) De én is azt gyanítom, hogy más ágazatok pl. Ráchel turizmusa meg Lölő szállodáinak megsegítése, közösségi közlekedés veszteségeinek csökkentése fontosabb lesz. Mi a két legfontosabb adónem? ÁFA és SZJA, oda tolnak pénz, ami ezen adónem bevételek visszaállítását segíti. Kurva nagy baj állam bácsinak, hogy nem utazunk, nem tankolunk, sokaknak nem lesz jövedelme, így szja-t áfát és jövedéki adót sem fizetnek. IT itt csak a 223-ik a sorban...
De nem ragadtam bele mert tudtam hogy speka felrántás van, és ezt az is mutatja hogy senki nem jelentet pedig sok millió papír forgott, ezért most jön a lecsorgás, aztán zuhanás.
Ezek száraz tények. Ha pár hétköznapi embert megmentettem a veszteségtől már megérte. Delta technologies fospumpa nem érdekel sem lefele, sem felfele, sem oldalazva, sem kicsontozva:)
Nemtom milyen jogon nevezel másokat idiótának? Ez inkább rólad állít ki szegénységi bizonyítványt;-) Keress egy jó pszichiátert, te mehesz covid alatt is, mert ez sürgősségi! Pusztán csak ismerem a hazai it világot meglehetősen régről, így ezt a céget is elég közelről. Mivel a topic célja a papírral kapcsolatos információk megosztása így helye van itt. Vannak akik zéró infóval fektettek bele, mert ez a csoda nem oszt meg semmit velük, (ja mert nincs is mit, de ez most mindegy) aztán most esetleg ülnek a veszteségben. Hidd el nincs a cégben olyan igazgatósági tag, akitől vennél használt autót:-) Sem pedig olyan know-how, ami miatt ez lenne az évszázad biznisze, üres lifi. A topic erről szól, ezért ide való...
DELTA LUFI
Mer én tudom hogy megy fel hajrá Magyarország hajrá humet.