DB remesen rosszat jelentett 2019Q3-ra. Sokkal nagyobb a vesztesege, mint barki szamitott ra. . A 924 million dollar Q3 loss - shares down six per cent.Deutsche Bank's early Wednesday (October 30) headlines set the tone for a banking sector under pressure … Not least from shareholders. Trading saw 24 out of 25 listings on the Euro Stoxx Banks Index in the red ...With Deutsche the worst off.Its earnings report marked the second consecutive quarterly loss ...As the lender - Germany's biggest - factored in the cost of a restructuring that will eliminate 18,000 jobs.CEO Christian Sewing noted that four core divisions posted a pretax profit ...But analysts reacted negatively to a 15% fall in revenues .
Es az orulet az, hogy igazad lehet a vegere; ebbol az esesbol meg egy alacsonyabb ALJ lehet mint az eddigi 5.78 Eur; Es nem lennek meglepve ha a vegen 3.xx lenne a vege. . Az hogy Nemetorszag legnagyobb bankja essen 100--->3 szintig, tehat 97% nagysagrendet, mindezt haboru es recesszio nelkul? Ezt csakis egy vegletesen eszement ECB kamatpolitika tudta elerni. Mi lehet, ha meg recesszio is bekoszont ??
KŐKEMÉNYEN LECSÖKKENTENÉM A FIZUKAT, DE FŐLEG A BÓNUSZOKAT,,,,, USABÓL KIHÚZNÉK , LAPÁT 10-20 EZER EMBERNEK, ,,, KÖZÉPVEZETÉSNEK-FELSŐVEZETÉSNEK NEM ADNÉK FIZUT, CSAK RV-T..........
",,, KÖZÉPVEZETÉSNEK-FELSŐVEZETÉSNEK NEM ADNÉK FIZUT, CSAK RV-T.........." akkor az "Utánunk az özönvíz!" szlogen mentén hitelre alapozott részvény visszavásárlási programot indítanának:)))
azért ez szerintem még tényleg odébb van, a görögöknél egy rakás bank alacsonyabb részvényárak mellett is elvegetált, mindössze arra céloztam, hogy klasszikus formában semmiképpen sem hagynak csődbe menni egy ilyen monstrumot
KŐKEMÉNYEN LECSÖKKENTENÉM A FIZUKAT - kivitelezhetetlen, így is rengeteg hülye maradt, a jó szakikat meg kell fizetni, másrészt technikailag nincs olyan IT, hogy fele munkaerővel is elboldoguljanak és a szakszervezetekről még nem is beszéltünk... DE FŐLEG A BÓNUSZOKAT - átalakítás alatt van... USABÓL KIHÚZNÉK - folyamatban van a karcsúsítás, mind létszám, mind földrajzi költözés, mind üzletág(ak) tekintetébenfolyamán... LAPÁT 10-20 EZER EMBERNEK - 18K leépítés alatt... KÖZÉPVEZETÉSNEK-FELSŐVEZETÉSNEK NEM ADNÉK FIZUT, CSAK RV-T - kivitelezhetetlen...
Igen, ez a negativ kamatos jegybanki monetáris politika nagy károkat okoz a bankok azon részének, amelyek korábban sem nagy marzsokkal dolgoztak. De abba kellene hagyni a jó fizetett bankvezéreknek a jammerozást és a kiutat kell keresni. Szerintem nem az a kiút amit a SocGen csinál, hogy elad 7-8 relative nyereségesen működő leánybankot és zsugorodva próbál hatékonyabbá válni. Ebből csak csökkenő bevételek és ahhoz képest nem annyival csökkenő költségek társulnak. De az sem megy amit a DB csinál, hogy fogyókúrára fogja a korábban hatalmas hasznot hozó befektetési-kereskedelmi üzletágait. Szerintem ami a megoldás lehet, hogy a meglévő 50-60 nagybankból kellene sorozatos egyesüésekkel (felvásárlásokkal) 10-20 versenyképes bankot csinálni. Biztató kezdeményezés volt Németországban a Commerzbank-DB egyesülési terv, de aztán abból sem lett semmi. A banki konszolidációra márcsak amiatt is nagy szükség lenne, mert a 2008 előtti békidők már nem jönnek soha többé vissza. Lesznek majd itt magasabb alapkamatok, de a digitalizáció, a Fintech cégek konkurenciája (most rendeltem revolut kártyát én is,) megváltoztatja az egész bankolást. A bankok egyre kevésbé kamatbevételekből tartják majd el magukat, hanem igyekeznek innovativ szolgáltatásokkal minél több dij és egyéb bevételeket realizálni, miközben látszólag ingyenesen nyújtanak bankszámlát a hozzájuk fordulóknak. Ébresztő uraim!
Az is kiderült az elmúlt években, hogy J. A. vezetése alatt a D. Bank gyakorlatilag piacmanipulációkból, csalásokból hozta össze azt a régi remek éveket.
Csak felszemmel kovetem CB-t. MAR 10 eve van BEAR piacban. De. . 1)Az arbevetel 2019 Q3/Q3 alapon nott +2%al, es vele ugyanennyit nott a kamatbevetel is. 2)A profitjuk (ami pozitiv, ellentetben DB-vel), szinten nott, Q3/Q3 alapon 218m/294m szintre. 3)Ha CB kepes iden osszehozni a Q4 prifitra +10%-ot ahogy tavaly, szoval 330m korul, akkor …. (542m+294m+330m)=1170m profit osszejohet 2019 evre, ami 2018-hoz kepest kisse gyengebb lenne (2018ra 1250m volt), de nem indokol ekkoar arfolyam esest mint ami 1 ev alatt osszejott naluk … 9.0--->5.0 EUR. . Ez indokolhat az 1.25Mrd reszvenyre szetosztva, EPS=0.94 EUR profit varakozast 2019-re, es indokolhat PE=10 szammal egy 9.5 EUR koruli arat, ev vegere. . 4)Ehhez kepest ilyen a chart http://keptarhely.eu/view.php?file=20191109v00qh4djt.jpeg . Summary: CB alul ertekelt bank. Eladasi panikban van, deep-value kategoria. Kilatasok? AMint az ECB-ben Lagarde egy kisse elkezdi "normalizalni" az EURO kamatokat a -0.5% szintrol +0.5% fele, akkor azonnal a CB igen szep rallyba kezdhet. . A kamat kilatasokhoz pedig a Nemet Bund chartot nezd meg: a DE10Y chart -0.74% aljrol elkezdett emelkedni, most kozeledik a fibo 38% (-0.23%) fele. Es, ez meglatszik a CB charton is, ott augusztus ota emelkedik a kamat, es ezzel javulnak a nemet es mas bankok kilatasai. Nohet a kamat bevetel. Az Kritikus, hogy Lagarde mit mond az elso sajtotajekoztatojan.
Sziasztok DB és CB érdekeltek! Harmadik éve tolok magam előtt 10K Dbank részvényt! 16 EUR volt az átlagom ,most 7,5 EUR ! Szinte minden héten trédelek 2-3K db-bal így tudom a törzs darabok átlagát levinni ! Lassan jön a nagy megvilágosodás !Az EU-ban lesz e kamat emelkedés ?! Ez egyébként pár eurot jelent csak az árfolyamban. ( nekem elég lenne :) ) Amit Berlini írt , azzal értek teljesen egyet !!! Sajnos megfúrták a CB DB összeolvadást a szakszervezetek , ebben Metállal értek egyet . Nézegetem a CBankot , lassan bele fogok venni . ( 5.25.- körül 5.80.- tartani ) Írtam, ebben is folyamatosan adok-veszek , 0,5 eur netto profit és zárok . Szóval akinek van DB ill. CB kitartás , amig feláll az új EKB vezetés ! ( remélem ) Üdv Mindenkinek
Szia Laci. Én is érdekelt vagyok a DB ben. Nem is tudom milyen lenne az "élet már nélküle" :) Jól alá vettél ha így lehoztad az átlagod. Azért 7.5 el annyira nem vészes már szerintem. Neked is kitartást.
Biztatóbbnak látom ott a helyzetet mint a DB-nél. (Habár nem tettszik ott sem a zsugorodási terv.) Van 40k erstés TL10-em 52 ft-ról, szerencsére pluszban már. (Talán 63-on zárt pénteken.) Hosszútávra vettem, remélem nagy haszonnal adom majd el. A gyj. jól sikerült, de ez rövid távon most csak arra volt elég, hogy beesett pár %-ot utána.
Egyetertek az irasoddal, a papir jelenleg alulertekelt. Bar en even belul nem feltetlen varok jelentosebb emelkedest, tekintve, hogy a javulo penzugyi adatok nem feltetlen jelentenek arfolyamnovekedest. Tovabba a Lagarde vezette ECB sem hiszem, hogy a kozeljovoben kamatot emelne. Ugyanakkor, ha erre a kesobbiekben sor kerulne, hosszu tavon valovan nagy rally veheti kezdetet. Lagarderol es a kepviselr politikajarol itt egy egesz jo elemzes :https://www.vg.hu/velemeny/elemzes/a-lagarde-korszak-kezdete-2-1857096/ En azon az allasponton vagyok, hogy mind a DB, mind a CB papirok hosszu tavon rendkivul jo befektetesek lehetnek.
DB US chart sokkal tisztábban jelzi, hogy a közeljövőben jó eséllyel emelkedésbe kezdhet. Célár 10USD. De előtte nem kizárt, hogy ismét ATL közelébe esik. CB EUR chart hasonló, de itt nagyobb az esély egy új ATL-re. Ha kitör 6,076 fölé, szűkebb stoppal védeni érdemes a profitot, mert nem biztos, hogy az emelkedés tartós lesz..
Nem hiszek a DB mostani újabb kirúgási hullámában, az meg nevetséges is lenne, ha a munkaruhának varratott drága öltönyös is lenne közte. Amit csinálnak az mind kullogás a dolgok után, nem pedig előretekintő jövőképbe illeszkedő valami. Lemaradtam most erről a körről, aminek a kiváltó oka, hogy Trump nem vezet be még sem EU-ból származó autókra vámot, így vehemens volt az UP. Nem akkor fog fordulni a 2 bank, amikor a makrók és a gyorsjelentések már jelzik, hanem előtte. Kamatemeléses ciklusra számítani még vagy 2 évig nem lehet, addig a német GDP, export, hangulat INDEX-ek, Gyj.-k számai befolyásolják az árfolyamot.
szia én rengeteget vettem gondoltam napizok vele, venném vissza az sp shortot, de beleragadtam, van valami hír hogy ilyen pozitív piacon napon belül ekkorát esett, és semmi vissza nincs
1) A DB eses oka inkabb az hogy Nemet kamatok estek ujra, pl. DE10Y -0.26% ----> -0.30% esett egyetlen nap alatt. A piac fel, es veszi a Nemet kotvenyt. A kritikus szint, ha maradunk DE10Y mellett mint benchmark, az -0.42 korul van. . A DE1Y kamat egyenesen gap-down mozgott ma, -0.61 ---> -0.64%. Itt a kritikus szint a -0.72%. . 2)Ha ezeket a kritikus szinteket letorne? akkor sajnos arra a kilatasra van esely, hogy DB uj aljra megy. A BUND (10Y) -charton egyebkent, ha a kezenfekvo szamozas a -0.23 szintu csucs es fejfeleltti ellenallas eleg eros, akkoor az wave(4) csucs. Es akkor wave(5) jon lefele. De akkor eleg nagy baj van DB-vel es minden mas EU bank kilatasaban. Akkor siman bezuhanhat az eddigi melypont -0.73% ala, es akar -105bps is lehet belole. Az egyetlen jo hir, hogy normalis tempoban februarra er le az aljara. Az mar nincs messze. A kerdes az, mit csinal DB a kamatzuhananasnak az aljan, a panikban? Recovery vagy osszeomlas? . http://keptarhely.eu/view.php?file=20191113v01rahxd.jpeg
Összeomlás? No akkor már más is kezdi látni, amitől én személy szerint tartok már az elejétől fogva. Akkor már "elképzelhető" a bank csődje is vélemények szerint. f*a..alakul ez
+0,1 lett ha jól látom.....én is nagy esést várok globálisan ezért shortolom folyamatosan az sp minden új csúcsán és folyamatosan realizálom, ilyenkor sosem veszek sp longot, hanem valami lealázott terméket, mint pl a cbank, tegnap -6%-nál azt gondoltam lesz egy 2-3 % fel is, hát nem, de talán ma, sp shortnál már nagyon kéne egy magasabb kiütésű certi, daxban ma jön egy új
DB-ben meg egy esest sejtet az, hogy a BUND kamat emelkedes megallt -0.50 szintnel (eppen ahol kell, wave(iv) csucsanal es egyben ellenallasnal) es ujra lefele fordult. . http://keptarhely.eu/view.php?file=20191128v00r3ofyd.jpeg
A nemet BUND kamat Lagarde ota egy hajszallal jobban nez ki, mint az elozo charton ket hete. Ugyanis most mar akar 5 subhullamosnak nezheto (bullos impulzusnak) az utolso 2 het beli ujabb felszurassal. . http://keptarhely.eu/view.php?file=20191214v00rs0ebr.jpeg . Egyelore ez nem sokat javitott a DB chartjan, de egy fokkal bullosabb folytatast sejtet 2020 evre, mint eddig. . http://keptarhely.eu/view.php?file=20191214v00rqaaap.jpeg . Fundasan? A DB menedzsment tovabbra is tavolodni akar WallsStreeti ronda multjatol, es a Nemet piacra akar fokuszalni...nagyon helyesen. A heten volt ujabb prezentacio. A lenyeg az : az ECB negativ kamatai es a lassulo nemet gazdasag nem segit a kilatasokban. De kitartanak amellett hogy nem kell toke-emeles, es nem verik le azzal az arfolyamot ujra. Kis optimizmusra ad okot, hogy a bank jovedelmet most is 24-25Mrd EUR-re becsulik, ami igen szereny 1% novekedes. Ds most eppen az evvegi bonuszt kurtitjak meg a koltsegcsokkentes erdekeben. A "Rossz Bank" reszlegbol a bedolt ugyetol valo megszabadulas halad, de persze az is csokkenti a nyereseget. Nem nagyon lehet arra szamitani, hogy Q4 kellemes eredmenyt hoz...de 2020 egesze akar pozitivan is alakulhat. Egy szereny kitores 8.10 USD fole, az sokat valtoztatna technikai kepben. . Vegul: a brit bankok utan most mar ING es SAN, plusz UBS es CS bankok is konstruktivnak neznek ki.
Tovabbra is azt gondolom, hogy a Nemet bankok addig nem kepesek kijonni a godorbol, amig negative kamatok vannak. Minusz kamaton nem lehet penzt keresni, azon penzt bukni viszont kenytelenek, az ECB-vel kotott minden uzleten. . A BUND kamat-chart tovabbra is egy korrekcios mozgasban van, nagyjabol ahogy decemberben vartam is, lasd #elozmeny. De van esely hogy a fel-korrekcio egy (iv) hullam, es 2020 Q1-ben wave(v) kitor. Most igy nez ki: . http://keptarhely.eu/view.php?file=20200111v00rpolbp.jpeg . Meg nincs hatarozott kitores. De azert szereny javulas latszik a DB szamara a Bund piac alapjan.
Szia "Sápadtarc" ! Jól láttad a DBK-ban a korrekciót! Én is jól adtam el a pakkom felét. :) 7.10.- en várom egy kicsi pakkal. Ma belevettem a Commerzbe 5.20.- ön ( kicsit égeti a kezem de... ) Üdv
DB lehetőségek