A korrekció merteket sokan a fibo számokbol szamoljak.
Sztem min. 30 percentes esés valószínű, még akkor is, ha fundas alapja nincs. Ez a természetes növekedés módja.
Kérlek nem segít db-n? Végignézi a gazdaság csődjét? Kizártnak tartom. Ha segít, akkor sem kommunikálhatja, hogy a megegyezés ért cserébe valamit ad az amiknak. Az otthoni támogatást sem ismerheti be.
Szerintem ez csak politikai kommunikáció.
Viszont, a hírre holnap esni fogunk, jó beszálló lehet holnap .
Jah, ha már ilyen huszárosan áttörtük a 20 és 50 napos átlagot nemrég, egy ATL-el megnézzük a 10-et, hogy már 11 környéke is fix ellenállás legyen, ezekután mégszarabbul fog kinézni a hetes meg a hónapos, pedig eddig se volt kutya..azt még a keveseknek is elveszi a kedvét a tartástól meg a beszállástól..oh yeah
"A leggyengébben a bankszektor szerepel, miután a Deutsche Bank nagy zuhanásba kezdett (-6%), és történelmi mélypontra esett azokra a hírekre, hogy a német állam nem nyújtana segítséget a pénzintézetnek, ha arra kerülne a sor. Közben a Deutsche Bank arról beszélt, hogy nem készülnek tőkeemelésre, annak ellenére sem, hogy az amerikai igazságügyi minisztérium 14 milliárd dolláros büntetést helyezett kilátásba."
A lenyege az, hogy a 14B DoJ buntetes 1-2 honap mulva valoszinuleg 5-5.5B savban kiegyezes lesz. Amikor ez publikus lesz, DB ara aznap megduplazodik.
Szo sincs arrol hogy DB veszteseges. A jovedelme most 7-8B kozotti savban billeg; igaz, ezt az egyszeri koltsegek, buntetesek elviszik.
Ha viszont a koltsegcsokkentes sikeres lesz (35-40B savbol lenyomjak 20-25 savba !), akkor a profit azonnal sokszorozodik. Ez lesz a masodik nagy ugras, talan meg 2017, hanem 2018 evben.
Tehát egy csődöt valszeg nem vállalnak be politikailag sem, akár szarrá égették magukat a nomád futó vadakkal akár nem... viszont egy klassz kis tőkeemelés segítene a bankon és a közvetve a világon, miközben a részvényesek szarrá buknák magukat... hmm... inkább kivárok
:D
Tartom, egyebkent halálhírig elég bullish volt...sztem kicsit tulreagaltak ezt a piacok, aki eddig vett is tudta, hogy nem rózsás a helyzet, jelenleg csak egy pár bilcsivel megtoltak, a szitu ua
Tovább emelkednek az Nyugat-Európai tőzsdék a nap folyamán, a DAX több mint 1,4 százalékot, a CAC 40 1,3 százalékot, az FTSE 100 pedig 0,7 százalékot erősödött.
Az egyedi részvények közül az elmúlt hónapokban hatalmasat esett Deutsche Bankot érdemes kiemelni. A német nagybank árfolyama már 3,5 százalékot emelkedett a mai kereskedésben miután a hírek szerint amennyiben a német bank kész együttműködni az amerikai minisztériummal, úgy az eredetileg 14 milliárd dollárra rúgó büntetési tételt nagy valószínűséggel enyhíthetik. A Deutsche Bank kapcsán további hír, hogy a német IFO gazdaságkutató intézet vezetője szerint nőtt a bankválsági kockázat, melynek elkerülése érdekben tőkeemelésre és jelentős átalakításokra van szükség a német bankrendszerben.
Meglátjuk,mindenesetre én vettem egy keveset pár napja.Tudom tartani évekig is ha kell,benne van a duplázás esélye,igaz a bukás is.Szerinte m a tőzsde erről szól ha pénzt akar keresni az ember az muszáj kockáztatni.
Először is leszedtem a mínuszokat mert
így a "gyerekek" üzengetnek!
Két éve nyomom a DB-val.
Volt 30-ról , 25-ről most az átlagom
15.05 EUR.
Tegnapelőtt vetten nem az alján 10.75-ön.
A tavalyi tőzsdei nyerőmet már elbuktam
vele s sajnos nem látom mi lesz a sorsa!?
Talán " Shortos Gyüri " elengedi és Muti
is megenyhül akkor feltámad... Álom...
Én vettem de olyan érzésem van mint anno 3000-es otp-nél, az onnan még lefelezte magát, ami nem lett volna baj ha nincs tőkéáttét... Saját pénzből vett rv-ét akár nulláig is tarthatunk, tőkeáttétnél néha további 10% esés és vége a dalnak...
Márpedig ez is lefelezheti magát még innen, bár erre kevés az esély, mégis csak saját tőkéből veszem, semmi bef. hitel, bár tegnap viszketett a tenyerem. :)
13:44 | A fél világot romba döntheti a legnagyobb német bank összeomlása
3. Bankszanálás
4. A bank csődje
ezt a két pontot valszeg nagy valószínűséggel kihúzhatjuk, előbbi nem járható a rendkívüli összetettsége miatt, utóbbi esetén pedig "mindenki" szopóágra kerülne...
Na igen, és a mindenki nem csak a bank részvényeseit jelenti, hanem tényleg MINDENKIT... Talán csak azt nem aki épp shortoloja a pénzügyi szektort full tőkével, az mondjuk meggazdagodna :)
ok,
csak mind a 3 linked magyar oldal volt , azé' gondoltam :)
ez a DB most azért érdekes mert TA alapon nincs igazi támasz szint , (visszanézve akárhány évre a chartot) , itt már sokaknak fájhat' a veszteség , ((nagybüfiknek is) , mégha egyelőre lebegőveszteség , akkor is !
Deutsche Bank rescue plan?
Sep 28 2016, 05:28 ET | About: Deutsche Bank AG (DB) Reuters
The German government is preparing a rescue plan for Deutsche Bank (NYSE:DB) in case the lender would be unable to raise capital itself to pay for costly litigation, Die Zeit reports.
According to the draft plan, Deutsche would be enabled to sell assets to other lenders at prices that would not put an additional burden on the bank. In an extreme emergency, the German government would even offer to take a direct stake of 25%.
But conflicting reports seem to say otherwise. A state aid request is "out of the question for us," Deutsche Bank CEO John Cryan declared, while German financial regulator Bafin said it wasn't working on an emergency plan.
Valoban szuksege van Amerikanak a DB 14B dollarjara, ha kozben a DB feldolese okoz USA-nak 14Trillio oszegnyi ujabb gazadasagi-penzugyi vilagvalsagot?
Tipikus ongerjeszto spiralba sikerult vinni DB-t: koszonet elso helyen a mediaknak, amik lassankent addig nyomjak DB-t, amig bepanikol a management. Pedig semmi ok ra, DB likvid.
Megjegyzem, a magyar Postabanknal ugyanez tortent 1997-ben. A bank eleg likvid volt, penzzel is es mukodessel is kiallta meg a rohamot is, nem kellett bezarni se, egy orara se, sot este 10-ig voltak nyitva!
Am, a media hatasara megis bepanikolt a lakossag, es megrohanta. A magyar vezetes meg eloszor eppolyan suta-buta, aztan meg gyava es ostoba volt, mint most a nemet mutatkozik.
Ugyanez ING-nel is megtortent egy honapnyi medianyomas ido utan (lasd elobb)
Alighanem ideje, hogy hetvegen nyilvanossagra hozzak, hogy megallapodtak egy 5B buntetesben. Es hogy nemet kormany teljes garanciat vallal a DB-ert. Es addig is, a buntetesi osszeg ketszereset, mondjuk 10B kotveny-garanciat bocsat ki.
2Valoban szuksege van Amerikanak a DB 14B dollarjara,2 --> nem gondolod, hogy aki súlyos szabálytalanságot, bcs-t követ el, annak fizetni kell? Mit gondolnál, pl, ha a nyugdíjmegtakarításod DB által becsomagolt és AA-nak értékelt fospapírokban lett volna, ami aztán elvesztett értékének 90%-át?
"koszonet elso helyen a mediaknak" --> Én első, 2., 3. és még sokadik helyre inkább a DB managementjét tenném.
DB lehetőségek