Dollárban 14 küszöbön vagyunk?Nem lepődnék meg, ha ez lenne az alja. Nem hiszek a 13 eur ban, ahhoz medve piac kellene, vagy legalább egy váratlan, nagyon kedvezőtlen fundas hír.
Én azért nem hiszem, hogy sokkal lejjebb megy, mert CB nagyon bull és ha a kivásárlás igaz lesz akkor ezt is viszi magával fel fele. (Longba vagyok DB-ben -12% mínuszba )
Ez a dollaros chart.
link
A bal oldali 12 eves charton az latszik, hogy vagy megvan a complex korrekciobol a (Z) pont is, es vege a bear piacnak 2016.szept vegen. Vagy, lasd alul ALT, meg egy eses kell es ujabb teszt a 10.0 szinten.
A jobb oldalon latszik kinagyitva az utolso 2 ev. Ez a szamozas elfogadhato, de akkor nem szabad letornie a 16 USD supportot. Egyelore a szukulo savban van. Ha letori, akkor baj van, es konnyen bezuhanhat ujra.
ES nemcsak a bankok gyengek. Gyengek az autosok is, ami a nemet ipar gerince, es mas szektorok is.
Raadasul ma kiemelten, nagyon fontos nap volt a DAX indexben. Ennek a felismeresenek nem lattam nyomat ma a DAX topicban, pedig sokkal fontosabb a mai nap, mint barmi amit a juni.20 ota, a DAX topja ota ott irtak. Miert?Nezd meg jobban a napos chartot.
link
Szerintem eleg tisztanak latszik, hogy a korabbi DAX Elliott modellek, amik meg 2 honapja tovabbi DAX bull hullamszerkezetet josoltak, meg egy (5) hullammal 13.000 fole, lasd pl. ezt a chartot itt, nos, ma negalodtak.
link
Bocs, most elviszem Annikat setalni, aztan majd folytatom a gondolatot.
Számomra az egyik legsokatmondóbb, hogy bár esett 4 €-t a májusi csúcs óta, semmilyen pánik jele nem látszik a mozgásban. Nincsenek átlag feletti eső napok, addig pedig marad a lecsorgás. Én egyre jobban belelátom a chartba, hogy ez bizony újabb mélypontot fog ütni, hogy megcsinálja az 5. hullámot. Pomperj nem merte leírni, de az valahol 8 € környékére mutat a mostani számításom szerint. :(
Nem, mert 10-ig is van pár erősnek látszó támasz. Valószínű azokat elsőre megveszik. Mikor elmondtam egy rutinos tőzsdés barátomnak, hogy van ez a 8 €-s forgatókönyv, képtelenségnek nevezte. Na, pont ilyenkor cáfol rá az emberekre a piac.
8 EUR szerintem is durva. Nem túl rég 11,65 EUR-on volt jegyzés. Akkor sok millió darabot megvettek ennyiért. Ezalatt meg pláne vennének, a nem rossz jelentés fényében. Mindenestre kíváncsi leszek mi lesz. A CB is gyengus mostanában, bár az stabilabbnak tűnik.
8 eus várakozás olyan mint az 1200 as otp... HA ,mondom HA! nem lesz gebasz, háború, földrengés, vagy valami hasonló dolog, 8 eur szinte teljesen kizárt! talán a 12.5 meglesz, de az is csak talán, amikor 10 ig lejött csődről meg hasonló dolgokról regéltek... na ahhoz képest igen nagyot változott...
Egy nagy nemzetközi korrekció beverhet a földbe mindent. (Láttunk már ilyet.)A 8 tényleg valószínűtlen, a 12 lehetséges, de most inkább egy oldalazás valószínű.Figyelni kell, és venni, ha érdemes. Ezen a szinten szerintem már építeni kell a pozíciót.
Azert maradj ovatos. A DB egy olyan bank, ami rettento volatilis szektor, es abban DB extrem volatilis onmagaban is, mert hajlamos bevadulni a managementje ...igaz, most jozan a CEO . De lehet meg ismeretlen csontvaz a szekrenyben.
De DB volt 2011-ben 50 USD, es 5 evre ra volt 10 EUR....es nem volt semmi katasztrofa kozben. Szoval, innen nezve a 13 EUR savbol, a 8-10 EUR vagy -40% lefele, az nem is olyan nagyon kizart a mult alapjan sem. Mindenkinek jo lenne, ha nem igy tortenne. De Julius eleje ota elesen esik, ez lehet ( 3) vagy (c) hullam, amik sokaig szoktak tartani, es tudhat meg esni szepen TA alapon is.
Ne felejtsuk el, hogy most szezonalisan is, a legrosszabb 9 1/2 het kovetkezik a tozsdeken.
Év elején 17,8 volt a teteje (warranttal korrigálva), most 13,29 volt az alja. Több, mint 25 %-ot esett és volt közben pl egy, a piacok számára megnyugtató francia elnökválasztás is. Soha ne mondj olyat a tőzsdén, hogy "teljesen kizárt"! E két szó miatt akár a vagyonát is bukhatja az ember!
Közben 8 hónapig egy sávban mozgott a papír, ahol akár a többszörösét is kiszórhatták. Nem azt mondom, hogy lesz 8 €, de TA alapján igenis benne van a pakliban ez a szcenárió!
.. mindenesetre leszögezhetjük 11,65 eur a DB-nél ( új jegyzés) erős támasznak gondolom, az alatt a jegyzett részvényeseknek sem éri meg dobálni a részvényt.......
Igen, egy korábbi bejegyzésemben írtam is, hogy pl 12,3 € nálam erős támasz. Pár hónapja oda vártam, hogy majd ott veszek. De az utóbbi egy-két hónapban a világ leggyengébb papírja címre is pályázhat a DB. :(
légy szíves olvasd vissza írásom e két szó előtt ott a "szinte" ami helyett írhattam volna mást is pl azt, hogy"nagy valószínűség szerint teljesen kizárt" te csak kiragadtál két szót, az úgy nem jó...
Törölt felhasználó2017. 08. 31. 13:54
Véleményem szerint pillanatnyilag még gyenge, a 11,70-13,30 range-ben lehet egy lokális alj
esély az megvan, persze, de nagyon minimális, ha az említett dolgok nem következnek be.. nekem mikor anno volt akkor volt a japán földrengés, úgy beverték utána mint a szart...
Ez már egy jó ideje így megy. Tulajdonképpen a jelentéstől kezdett el nagyon gagyi papír lenni. Sajna a CB is gyenge mostanság. Elég szánalmasan viselkednek. A gyenge dodo-ra és az erős EUR -ra is fogták ezt a lecsúszást. Most az EUR/USD is jobb, de még sincs semmi. Az USA-ban happy alatt is képes minuszos lenni. Kezdem azt hinni van valami amit még nem tudunk. Vagy egyszerűen csak TA?
"sztem jegyzők dobálják... vagy csak technika az egész...."
sztem nem érted a Béta piacot...
Törölt felhasználó2017. 08. 31. 16:15
Szerintem ezt folyamatában kell nézni...tavaly szeptember óta ment 12 hét alatt több, mint 100%-ot, most azt korrigálja vissza, amennyiben ez tényleg korrekció lesz, és nem megy újabb minimumra. Ez teljesen rendben van
A gyj tenyleg nem lett rossz. De a piacon ezt most nem ertekeltek. Az benne volt a tavalyi rallyban.
Technikai alapon a support leszakadasi szint, ami 14.8 szint, nos az felezni szokta a teljes eses nagysagat.
A csucs jan26-an 17.8 EUR volt, szoval eppen 3.0 a supporting. Tehat az okolszabaly-alapon 14.8-3.0=11.8 EUR a target. ES egyebkent oda jonne ki a fibo 62% target szint is.
link
Ha azonban egy "katasztrofa" jellegu esemeny bejonne szept-okt. honapban, akkor bizony ala is eshet. Ott mar nincs erdemi support 8-10 szintig.
En speciel szeretnek ezekbol a depis papirokbol egy szep csomagot venni a kovetkezo 5 evre, miutan ennek a korrekcionak vege van;-)
De a most a lenyeg ket masik gondolat.
1)A Xetra-n naponta kb. 10M db DBK reszveny forog, a NYSE-en kb. 3 Mdb/napDB reszvenyt adnak-vesznek. A DB EUR ara, lasd a chart, leszakadt a fibo 62% support sizntre; viszont az USD-ben merve az ar csak fibo 50%-ig esett. A kulonbseg persze a most eros, 1.19 szintu EUR/USD arfolyamban keresendo. MIlyen a 2 chart a 2 devizban?
link
Viszont: mindket helyen nagyjabol epp egy fibo supportjan van; azon a tipikus supporton, (egyik helyen 62%, masik helyen 50%), ahol a (2) korrekcios hullamok jellemzoen vegzodni szoktak. Alakra is, meretre is nagyjabol kesznek latszanak a korrekciok: idoben is, es meretben is aranyosak. Tehat ? Elliott alapon akar indulhat is felfele, a (3) hullamban. Es az sokkal feljebbre tart. Sokkal.
2)A masik pozitiv gondolat DB kilatasara az, hogy DAX mintha keszen lenne a korrekciojaval. Es keszul ujra felfele. A DAX most egy (iv of 5 of 5). hullamot fejezett be, ha jol szamoztam. A dollar charton Juniusi csucs ota oldalazo-szukulo haromszogben oscillalt, es ugy tunik, azon keszen van egy ABCDE tipikus (iv) hullamforma-sorozat.
Az EUR charton mas alakzat lathato: junius ota eleg jol azonosithato ABC klasszikus flat korrekciot latni.
Tehat? Most a DB a sajat chartja alapjan is megpedig mindket devizaban, es masreszt mandinerbol a DAX emelo hatasa kovetkezteben is, nos, megindulhat felfele. Ez egyutt 3 pozitiv tenyezo. Szorosan figyelem. Amint lesz egy szep fel-impulzus, tervezek belevenni.
hát igen nem lehet mindig megtalálni az alját... viszont a Dbank az a papír ami ha neki áll menni nagyon könnyen megy 10 %ot a sok short pozi zárásával...
A DB celarak kozott akkora a szoras hogy ember legyen a talpan aki megmondja az iranyt most. Viszont az tenyleg igaz hogy ha a DB megindul akkor hatalmasat kepes menni. En is minuszos vagyok, de eppen bovitenek csak el kene talalni az aljat:)
Forintban értsem? Ha tényleg lemenne 12EUR szintre (forintban 3670) akkor lehetne igazán hígítani.Az emelkedő ágat párszor átéltem már, de napi 4-5 %-nál nagyobb katapultra nem emlékszem.
DB lehetőségek