Topiknyitó: Portfolio 2015. 09. 03. 15:46

Csányi: az ártatlanok bűnhődnek a tisztességtelenek miatt  

Ugrás a cikkhez
Nem a hitelkínálattal, hanem a hitelkereslettel van gond, az OTP egymaga 1000 milliárd forinttal több hitelt tudna kihelyezni - mondta Csányi Sándor elnök-vezérigazgató az MKT Közgazdász-vándorgyűlésén tartott előadásában. Szerinte nem kellene...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=59&i=219057
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
signal2
signal2 2015. 09. 04. 08:39
Előzmény: #11  Törölt felhasználó
#13
Hogy hány, azt nem tudom, se lehet hitelt felelősségteljesen felvenni.
nemoland 2015. 09. 04. 08:33
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
#12
...nyugi az EGÉSZ EURÓPAI szabályozás a bankokat védi...

Amerikában NINCS ILYEN védelem.... (pl. automatikusan öröklődő hitel -> a születendő gyereked kvázi adósrabszolga, ingatlan hitelérték 100% főlé megy az a bank buktája...stb...stb...)

De míg itt az EU.-ban ez nem zavarja a liberálisokat ott igen...ezért tragikus az Európában jelenleg értett, használt, alkalmazott liberalizmus...mert CSAK A KETTŐS MÉRCÉRE alkalmas...nem az EGYENLŐ jogi elbírálásra...

Morálisan szégyen és gyalázat...de benne van az EU. alaptörvényeiben..tehát 'demokratikus' ;)

Törölt felhasználó 2015. 09. 04. 08:25
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
#11
"minden felelősségteljes ember esetében elveszi a kedvet a hitelfelvételtől !"
Hány "felelősségteljes ember" vett/vesz fel kölcsönt ?
Törölt felhasználó 2015. 09. 04. 07:40
Előzmény: #1  portfolio
#10
Meg a tisztességes üzleti, piaci magatartással. Nem tudom hogy van külföldön, de az biztos, hogy az elmúlt évtizedek magyar banki gyakorlata azt bizonyítja, hogy ha a bankok kérdeznek akkor is hazudnak... Öncélú, gátlástalan, helyenként ostoba működésük minden felelősségteljes ember esetében elveszi a kedvet a hitelfelvételtől ! Az OTP a sumákban az élen jár !
Törölt felhasználó 2015. 09. 04. 04:18
Előzmény: #3  mro
#9
"Magyarországnak kevés jelentős nemzeti értéke van, de ezek közé tartozik az etnikai homogenitás"

Te ebben biztos vagy a történelmünket ismerve? Tudod, kunok, tótok, svábok, zsidók... Soroljam? A cigányokra te is rájöttél 1 mondattal később. És akkor 1000 előttről nem is beszéltünk. Tudod: "félázsiai származékok vagyunk". Szóval a helyzet az, hogy akármennyire is beszélnek jobbszélen "a magyar"-ról, pont etnikailag elég nehéz definiálni "a magyar"-t. Kb. olyan, mint az országhatár: attól függ, melyik időpontnál húzzuk meg a vonalat.

Ez persze szerintem nem baj. Sőt. A fejlődés velejárója. Ez csak az árja fetisizáló kurucinfósoknak fontos önazonosító illúzió.
Törölt felhasználó 2015. 09. 03. 23:52
Előzmény: #6  noworf
#8
Sanyi bácsi szétlopta az országot, az embereket megnyomorította és köpönyegforgató ? Ezt nem is tudtam...
mondoka 2015. 09. 03. 23:30
Előzmény: #5  togyozo
#7
Tudjátok nem szoktam a kommunizmust dicsérni de egyetlen egy dolog nagyon színpatikus volt benne . Az hogy alulról zártan mindannyian egyenlőek voltunk. Mindenki megütött egy nívót még anyagilag is. Szellemileg a magasabb szintek le voltak korlátozva, de legalább a végletesen kultúra alatti dolgok is ki voltak kapcsolva. Az ilyen országok mint mi, sőtt az egész unió halálra van ítélve. Itt katasztrofális dolgok következnek . Látható hogy a 2.Világháború utáni Európa nem rendelkezik immunrendszerrel amely kultúráját és népességét megvédené. Az alapvető túlélés eszközei amely egy civilizációt meg tud védeni demográfiai, katonai, és kulturális értelemben, azok Európa számára tiltottak lettek. Nem kellene egy pillanatra sem önfeladásban gondolkodnunk!!! Lehetne egy üress kontinens Európa amit visszaadunk a természetnek. Ha nem vagyunk hajlandóak teleszülni. Minden technológia a kezünkben. Túl léptünk szinteken . Meg tudnánk magunkat védeni. Nem kellene a neandervlögyi ember szerepére kárhoznunk. Sem beolvadnunk, sem felszívódnunk! Nem vagyunk Istenek -és ez józan felismerés, mint az is hogy éppen ezért nem tarozunk senki másért felelőséggel. Méginkább nem tartozunk az önfeladás kötelességével önhibánkon kívüli események következményeiért!!! A humánus aktív és felelősségteljes viselkedés része ugyanúgy mint az alapvető elsősegélynyújtásban is az, hogy magamat nem sodorom veszélybe!!! Miután veszélyektől sterilen leválasztott környezetet teremtek utána kezdem meg a segítségnyújtást - Ne hozzon ránk bajt senki! Aki ezt nem követi magát teszi tönkre. Ezen rég túl kellene legyünk nem? Hol az értelem hol a tudás?
noworf 2015. 09. 03. 22:01
Előzmény: #5  togyozo
#6
Annak az embernek a mondatai indifferensek, bármit is mondjon, aki az ország szétlopásának, az emberek megnyomorításának, pártokon és politikán átívelő ( magyarul köpönyegforgató ) telhetetlen élharcosa!!!
togyozo 2015. 09. 03. 21:56
Előzmény: #3  mro
#5
illetve nyilván, aki nem magyar az csak fos lehet...

Meg lehetünk mi baromi büszkék a kulturális "homogenitásunkra", de ha a jelenlegi demográfiai trendek folytatódnak 150 év múlva jó ha 3 millióan ápolhatjuk majd...az biztos jó lesz...
Pár száz évvel ezelőtt ezek a dolgok úgy oldódtak meg, hogy lerohanták az ilyen országot, aztán volt nincs...
togyozo 2015. 09. 03. 21:53
Előzmény: #3  mro
#4
"Magyarországnak kevés jelentős nemzeti értéke van, de ezek közé tartozik az etnikai homogenitás"

régen röhögtem már ekkorát...
Magyarországon az elmúlt pár száz évben min 2szer volt baromi nagyarányú betelepítés/bevándorlás: a tatárjárás után, meg a török megszállás után gyakorlatilag az egész 18. században folyamatos volt a betelepítés Mo-ra.
Talán szét kellene nézni a rokonságban hánynak van idegen eredetű neve, illetve hánynak a nagyapja magyarosította annak idején a nevét...
mro 2015. 09. 03. 20:44
Előzmény: #1  portfolio
#3
> [Csányi szerint] nem kellene elijeszteni a migránsokat, mert egyszer majd szükség lehet rájuk

Csányi Úr, ha már a borászathoz is ért, biztos érti a következő analógiát.

Ha alacsony a bortermelés mennyisége, ne keverjünk már hozzá fost, attól senkinek nem lesz jobb, viszont egy életre kerülget majd minket az undor.

Magyarországnak kevés jelentős nemzeti értéke van, de ezek közé tartozik az etnikai homogenitás, ha eltekintünk a cigányság már most is meglévő problémakörétől. Európában lassan csak falvakban, vagy egyes kelet-európai országokban lehet fehér emberek közt élni.
mro 2015. 09. 03. 20:37
Előzmény: #1  portfolio
#2
> most már Szlovákia is előttünk van GDP-ben

Hát ez már évekkel ezelőtt igaz volt. Mostanra a szlovákok egy főre eső GDP-je már 33%-kal magasabb a magyar szinthez képest. Az nem \"most már Szlovákia is előttünk van\", hanem \"Szlovákia lekörözött minket kétszer, és harmadszorra is beért és megint a seggünkben van\"

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
5 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek