A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
"Persze elotte atragom azon a 30-40 oranyi anyagon es videon magam ami ezzel kapcsolatban megtalalhato."
Megköszönném, ha leírnád majd a véleményedet. Számomra most még egy ETH pénztárca létrehozása is túl bonyolultnak tűnik.
Üdv:
ha jol latom azota megduplazta erteket, persze meg siman igazad lehet...
azonban ne felejtsuk hogy 25 nap mulva jon a felezes...
Az a legszebb az egeszben hogy a BTC-nek semmit nem kell fejlodni es akkor is egyre ertekesebb lesz, mert a jegybankok politikaja miatt a penzunk erteke folyamatosan ertektelenedik...
;)
Nos itt au-ban az egyik legforgalmasabb es legalacsonyabb tranzakcios dijjal dolgozo Bitcoin cegnel mar limitalva van, hogy mennyi BTC-t vasarolhat az ugyfel....:
"We want everyone to get a piece of the bitcoin love! Due to unexpected increase in demand, purchases are temporarily limited to $5,000 every 6 hours per customer."
es meg a felezes meg sem tortent!!!
egyebkent ennel a cegnel mar heti, havi es 5 napos vasarlasi tervet is lehet elfogadni, ami azt jelenti hogy a valasztott 5nap, het vagy havi atlagaron vasarolnak az ugyfelnek BTC-t, 5 naposnal 200$-os keretig.
(meg az is lehet, hogy kivancsisagbol kiprobalom 2-3 honapig az 5 napos csomagot 200$/ egyseg; mondjuk 60 vagy 90 napig a felezes utan.
Itt au-ban egyebkent van 2trillio AUD-os nyugdij megtakaritas, ami havonta 2,6Billio$-al no...
csak erdekesseg keppen, ha a havi nyugdijmegtakaritasoknak 0,5%-a a BTC-ba aramlana akkor az tobb mint 41%-a lenne a juliustol havonta szetosztasra kerulo 1500*30=45000BTC-nek
Perthben pedig nehany IT szakember dolgozik 1 olyan rendszeren amivel valasztasokat BTC-vel lehetne lebonyolitani, mert a legutolso valasztasoknal 1 ballot box leeset szallitas soran es abban a korzetben ujra kellett vegezni a valasztasokat ami az adofizetok penzebol extra 20millio dollaros kiadas volt...
En se tervezek komolyabb befektetest Ethereumban, de mivel nagy jovot latok a smart kontraktusokban gondoltam 1BTC-t raszanok, es az a tervem hogy felosztom 1 BTC-t 25 reszre es ugy aprankent hetente valtom at...
Ki tudja hatha az Ethereum is meg tudja novelni erteket 10,20 esetleg 30-szorosara a kovetkezo 5-10 evben.
Persze elotte atragom azon a 30-40 oranyi anyagon es videon magam ami ezzel kapcsolatban megtalalhato.
Nincs. Kétségtelenül jó elképzelés, de az árfolyamát nehezen tudom belőni, hiszen nem limitált a darabszáma, mint a BTC-é, hanem folyamatosan bővülő. Ennek ellenére el tudom képzelni, hogy jócskán tud még drágulni.
Üdv:
" A piac optimizmusát jelzi, hogy 15-ször annyi long (vételi, emelkedésre játszó), mint short (eladási, esésre játszó) pozíció van nyitva a bitcoinra."
(privatbankar.hu) link
Üdv:
"A világbank vezető közgazdásza helyettesítené a dollár vezető szerepét egyfajta szuper devizával, ami egy sokkal kiegyensúlyozottabb globális pénzügyi rendszerhez vezetne." link
Nekem lenne ötletem...:)
Üdv:
Raneztem az okcoin oldalra es ott szepen lehet latni a bent levo veteli es eladasi megbizasokat...
veteli oldalon majdnem 3-szor akkora mennyiseg volt mint eladasi oldalon...
es jo nehany veteli tranzakcio 50-100BTC nagysagrendu volt (ami cirka 30-60ezer$-os megbizas) ami velemenyem szerint 1 ilyen instrumentnel azert nem semmi...
az igaz hogy a kinai kereskedok ill. befektetok nagy jatekosok es imadnak menni a trenddel igy a lufik szep nagyra tudnak noni...
az igazat megvalva jo eselyt adtam neki hogy iden uj csucsra menjen az arfolyam,de arra szamitottam, hogy a juliusi felezes utan szepen el kezd az arfolyam erosodni es a karacsonyi szezon elott ill. karacsonykor tetozik...
a 2000-3000$-os joslatot pedig azert ovatosan kezeltem, de ha igy haladunk akkor heteken ill. par honapon belul ott lehetunk...
(velemenyem szerint kicsit korai lenne a BTC-nek elszaladni 2000-3000-es zonaba, annyira azert meg nem hasznaljak sokan) es 1 hirtelen parabolikus emelkedes utan, gyors eses johet...
(mondjuk 2900-rol egeszen vissza 650-800$ koze), persze ez csak az en erzesem ahogy a korabbi arelmozdulasokat vizsgaltam...
Valoszinunek tartom, hogy nehany het es a topik az egyik legforgalmasabb topikok koze fog kerulni, persze figyelem az ausztral mediat is....
Az árfolyam emelkedése a magyar média ingerküszöbét is egyre inkább el fogja érni.Az alábbi műsorban Baló György beszélget a bitcoinról Pajor Dáviddal (ügyvéd, Magyar Bitcoin Egyesület elnök) és Debreczeni Barnabással (Shinrai, MrCoin - tulajdonos, Magyar Bitcoin Egyesület - elnökségi tag): link
Eközben tovább emelkedett az árfolyam, a Bitstamp-en átlépte a 675 USD-t, Kínába pedig 710 USD-nek megfelelő jüant adnak jelenleg érte.
Azt jósolom, hogy lassan a mi kis kétszemélyes topikunk is be fog népesedni...:)
Üdv:
Törölt felhasználó2016. 06. 12. 14:49
nehany erdekes video Pantera Capital oldalarol: link
Princeton University szervezesevel es David Andolfatto-tol (ST. Louis Fedtol)...
Ujra lehet kereskedni a BTC-t a CFD szolgaltatoknal, bar az arbitrazs (ar kulonbseg megszunt)...gondolom most mar oda figyelnek erre ill. a kulonbozo piacokon levo arkulonbsegre...
Mindenesetre a BTC ara tobb mint 10%-os pluszban, szoval erdekes heteknek nezunk elebe...
;)
Nem tudom nezted-e a Huobi-n a BTC arat???
Jelenleg 4262,75juan ami (649,57) amig a CFD szolgaltatoknal meg mindig 578-580$ kozott...
Sajnos a kiskaput bezartak, amit 2 hettel ezelott meg meg lehetett tenni azt mar nem lehet, pedig 3 CFD szolgaltatonal is megneztem...
lehet hogy a 2 hettel ezelotti akciomat mas kereskedok is lekereskedtek...
(pedig nem is buntettem oket nagyon)...
Megneztem am a bitstamp-et es bitfinex-et is.. naluk is 630$ korul van az ar szoval tobb mint 8%-os pluszban a BTC arfolyama.
Meg egyszer koszi, hogy felhivtad a figyelmem a bitcoinwisdom oldalra...
Eros kezek az en megjegyzesem, ez igazan a spekulacios ill. tranzakcios kereslet temajaban merult fel....
Arra akartam felhivni a figyelmet, hogy az interjuban szoba kerul, hogy rengeteg bitcoin elveszett ill. a private key...
szoval a 15,6millio BTC 1 jelentos resze nem elerheto...
a masik erdekes dolog ami nem csak a blockchain-re hanem mas halozatokra, internetre ill. penzre is jellemzo, hogy idovel kialakulnak fobb csomopontok nagyobb, forgalmasabb helyek...
lasd pedaul banyaszok ill. BTC exchange-ek...
Nem tudom hallottal mar Dan Morehead-rol...
(volt befektetesi bankar, kereskedo) aki jelenleg mar csak a BTC-vel foglalkozik...
Ha jol emlekszem a batyja kapott 10000BTC-t meg 2011-ben, majd o is megismerkedett a technologiaval, meglatta benne a lehetoseget es erre epitettek fel 1 uzleti modelt. link
magyarul befektetok BTC-jet taroljak ill. likviditast biztositanak tehat napi atlagaron lehet naluk venni adni a BTC-t...
sok hasonlo ceg van ahol is kisebb koltsegekert kereskedni ill. tarolni, venni ill. ertekesiteni lehet a BTC-t.
O vele keszitett interjuban van rola szo hogy jo nehany befektetesi alap ill. nagyobb vagyonnal rendelkezo maganszemely szamara oriznek BTC-t....
Szoval a BTC arat az eppen fennallo tranzakcios kereslet kinalat egyre jobban meghatarozza ( az pedig nem 15,6 millio hanem a napi banyaszott mennyiseg es nehany befekteto aki eppen csokkenteni ill. emelni akarja a kitettseget a BTC-ben) es amig nem lesz nehany honapon belul nagyon komoly elmozdulas az arban tobbszorozes addig a forro, spekulativ toke nem a BTC-ben vadaszik gyors meggazdagodasra, hanem az Ethereumban jelenleg sokkal tobb forro toke keres gyors profit lehetoseget...
Köszönöm, remélem rajtam kívül is sokan elolvassák az összefoglalódat. Nagyon-nagyon érdekes, általam nem ismert adat került elő a riportban!
Van egy mondat a fordításod végén, ami csak megérzés, nem lehet egzakt módon bizonyítani, de fontos körülmény, és én is osztom:
"ami jelenleg forgalomban van az eros kezekben ill. befektetok kezeben van akik nem valanak meg 1 konyeden a BTC-juktol... "
Köszönöm még egyszer,
üdv:
Hu azota jo par riportot es interview-t hallgattam....
es nem nagyon szoktam forditgatni angolrol magyarra, mert a tukor forditasnal sok dolog elvesz.
de megprobalom osszefoglalni:
Trace Mayer reszt vett Armory BTC wallet, Bitpay es az europaban levo BTC exchange projekt kialakitasaban
-(Argentina, Venezuela, Ciprus stb.) ahol is gazdasagi valsag van az emberek jelentos resze hasznalja a BTC-t vannak akik tranzakciora vannak akik a megtakaritasaik 1 reszet a BTC technologia segitsegevel probalnak kulonbozo ertekeket vasarolni (arany, penzatutalasok stb.)
-felhoz 1 grafik design-eres peldat, hogy az illetto BTC-ben kapja a fizeteset, ill. megemliti hogy jo par IT-s szektorban dolgozo akik az elobb emlitett orszagokban el a BTC-ben kapott fizetesuket 30%-50%-os premiummal tudjak a helyi fizetoeszkozben ertekesiteni mert akkora ra a kereslet mondjuk az argentin pesohoz kepest.
-majd azon viccelodnek hogy jol hangzik-e az 500$-os BTC ar, szerinte ami igazan jol hangzana az a tobb millio$-os BTC ar...( a riporter megemliti hogy 1 honap alatt 100$-at 25%-ot emelkedett az ar...
kesobb szoba kerul (Trace Mayer)-tol hogy a Berkshire (Waren Buffet cege 40 ev alatt fele akkora hozamot produkalt mint 4 ev alatt a BTC)...
Majd megemliti hogy a Waren Buffet adossagra epulo penzugyi rendszerben szerezte a vagyonat ill. biztosito tarsasagok reven...
ezzel szemben a BTC tokere, vagyonra epulo penzugyi rendszer termeke es nem csak szemelyes hanem cegek penzugyi tranzakciot, elszamolasait segitheti...
a vilagban levo vagyon ill. annak nagy resze az informacios korban at fog kerulni masokhoz (ez alatt a BTC-t ill. BTC alapu technologiakra gondol)
-afrikaba 9%-os koltsege van penz atutalasnak es ott is kezd egyre nagyobb nepszerusegnek orvendeni...
-majd kulonbozo peldakat hoz fel hogy miert is nezhet jelentos emelkedes ele a BTC
1.Brazilia es Kinai penzugyi tranzakcios ido 45 nap
2.Ha az apple a keszpenzallomanyanak 1-2%-at BTC-re valtana az kozel 4B$ extra toket jelentene a BTC-nek
3.majd megemliti panamai botranyt es az adoparadicsomban levo offshore szamlakat ami kozel 30 Trillio$-nyi tokenek csak 1%-a mondjuk BTC-be aramlana akkor az ar 2,8M$/BTC lenne
majd hoz meg nehany peldat, hogy milyen eszkozok amik nem tulsagosan likvidek ill. nem lehet oket konyen mozgatni (ingatlanok, arany, vagy az usaban levo 13trillionyi bankbetetek)
Kinai peldat is felhoz, kinaban korlatozva van ill. az allam szoros figyelemmel kiseri hogyan probalnak vagyonokat kimenteni az orszagbol ezt 21trillio$-ra teszi...
(ha ezek barmelyike miatt none a kereslet a BTC-re akkor jelentos emelkedes ele nezhet az arfolyam)
Majd megemliti hogy 2 kulonbozo reszt kell vizsgalni a BTC aranal:
-spekulativ kereslet (ami novekszik ahogy az ar novekszik)
-tranzakcios kereslet ami velemenye szerint fuggetlen az artol
(velemenye szerint akik csak rovid idore hasznaljak a BTC-t hogy 1 atutalast vegezenek azok szamara az ar nem annyira fontos)
en hozza tennem sokkal inkabb hogy az ar ne legyen tul volatilis napon belul.
illetve ha peldaul valaki online AMZN-on vasarol akkor 20%-os kedvezmenyt kap az arbol...
Majd elemzi a korabbi emelkedeseket ahol is 30x ; 20x-es emelkedesek voltak es velemenye szerint a mostani felezes utan konyeden elofordulhat akar 10-szeres emelkedes (250-300$-rol 2-3 honap alatt akar 2000-3000$-ra is elmehet az arfolyam).
tobbszor megemliti, hogy rengeteg BTC elveszett ill. jo nehanyan elvesztettek a private key-t a BTC-juknek es ami jelenleg forgalomban van az eros kezekben ill. befektetok kezeben van akik nem valanak meg 1 konyeden a BTC-juktol...
Velemenye szerint 4 evenkent a piac ujra arazza a BTC-t mert nehez meghatarozni az arat...ill. szerinte hamarosan ujra a figyelem kozeppontjaba kerulhet...
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046