A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
sajnos nem érdemes nagyon ignorálni BTC-t, mert az mutatja az irányt.... ami nekem továbbra is magas hogy miért kötelező altcoint eladni ha btc-t adnak el. persze valahol meg kis mértékben értem, így lehet szépen hullámoztatni az altokat is... na szóval, matic egész szépen fest. és altokban előfordul alkalmi 10-20% emelkedés olyankor is amikor btc-ben nem.
Törölt felhasználó2021. 12. 07. 11:36
Fszom belevágom már a brétécébe. Matic-kal foglalkozom.
jah, magam is így vélem, hogy erősebb BTC-nél. aztán ugye bármi bármikor billenhet, de most azt kell mondjam, ígéretesebb anyagi megtérülést mutat ebben a pillanatban.
régóta mondják,hogy az ether utoléri a bitcoint és a chartra ránézve is erősebb is. technikailag is sokkal jobb képet mutat. van egy cup and holder , aminek a célára 6000 környékére mutat és most teszteli vissza a kitörési pontot. elképzelhető,hogy bele is veszek. talán még a btcből is teszek át egy kisebb adagot.
játszós ether packot eladtam most reggel. meglátjuk. max fentebb visszaveszem. olvastam olyat hogy fals letörésnek minősül ami történt etherben. kíváncsian várom az újabb fejleményeket. a hosszútávú ciklikus grafikonelemzéseket elnézve btc 100K körül van sajnos ennek a ciklusnak a teteje. akár sikerül meghökkentően feljebb tolniuk, akár letörik, piszok kíváncsi leszek majd hogy milyen hírt fognak alá tenni, bármelyik irányba :o
Kriptóvadász videója az esés okairól, az usa makrókörnyezetről, a taperingről stb. Melegen ajánlom, viszonylag bonyolultabb közgazdasági összefüggéseket tud könnyen érthetően leírni. 🚨 Szakad a piac / Hogyan vásároljunk most?🎯 - YouTube
Múltkor vettem ezüstöt certiben, ami aztán a várakozásokkal ellentétben beesett az emelkedés helyett. Nála láttam azt az ellenállási szintet behúzva, ami aztán valóban meg is fogta az emelkedést és utána jött a zutty. Élvezetes mondja és olyan angolsággal , amit könnyű megérteni, annak ellenére,hogy jó gyorsan beszél, de az egyes következtetéseit kb 5 ször elismétli :)
Ezt honnan másoltad? Mert néztem kb $2.5B értékben kerültek pozíciók likvidálásra az elmúlt 24 órában. Talán a májusi szakadás után a második legnagyobb mértékben. Ebből kb $2B volt a long és $500m a shortosok pozíciója.
Hátha még nem dőlt el minden. 2-3 héten belül kiderülhet: https://youtu.be/bRNU9v39U7U
Törölt felhasználó2021. 12. 04. 13:56
Más oldalról bemásolva: A ma hajnali szakadás nem short pozíciókból épül fel, hanem komoly, egységes portfóliók pozíció bezárásán alapszik ami némileg aggodalomra adhat okot valamennyi befektetői erő távozása miatt a teljes Crypto piacon. A szakadás maga a méretéhez képest kis Volume szinttel ment végbe ami azt jelzi nekünk, hogy a vételi pozíciók bezárásához nem adódott hozzá kiemelten nagy számú short pozíció. Ez több szempontból is rossz hír, mivel bizonyítja némi befektetői erő eltávozását, és a kereskedői erő abszolút hiányát.
Ez nem befektetési tanácsadás. Ezt fogja mondani. :) Mióta tudja megjósolni a hónap végi árfolyamot? 3-4? ha ez években mérhető lenne azt lehetne mondani ez már valami, Még akkor is,ha a modellje hosszabb távon műkődik. Senki nem gondolhatja komolyan,hogy majd mindneki milliomos lesz, mert PlanB látja a jövőt és az alapján nem lehet tévedni.:)
Hmmm ja. Benne van a csésze, látom. Passzolna is az 5. hullámommal és ott lenne vége. Az inflát meg akarják majd fogni jövőre minden erővel, és ezt majd el is lehet adni a népnek rémisztő cikkekben majd hogy: látjátok nyugalmi időszakban (ha alacsony újra az infla) nem is jó buli a crypto... Csak bajkor mocorog... Aztán az csinálhat majd egy kis bear időszakot... Amenniben ez még nem volna az.
Kíváncsi leszek planB mivel magyarázza majd ha dec31ig elnarad a 100k...bár apróbetűsként mindig elmondja hogy "black swan event" keresztbetehet a számainak, szóval okosan bevédi magát ;)
Egy haverom küldött egy képet egy crypto atm-ről, amit valami bevásárlóközpontban látott.... Btc 44k, doge 0.15... Na mondom: küldött egy régi képet?! Minek.... Mire chartot megnyitottam aztán láttam hogy nem régi az a fotó amit küldött, véres éjjel volt :)
Solanasok vigyázzanak. Rajzolja a hetes rsi-t és divergens a sztori... Eléggé fent kavar ereszkedő irányban egy ideje. Leszakadó lehet ha kilövés történik.
hát.... szerettem őket sokáig de mostanában már kezdenek a profizmustól eltávolodni. Múltkor elhangzott az egyik videójában a Keni-nek (vagy hoyg írják a nevét), hogy "feed and greed index".... érted... "feed". ne már... :D de ebben a 3 órás videóban is hallottam valami borzalmas blődésget amit angolul tök nem úgy mondunk.... és azt gondolnám ha már profi-szagúak akkor ilyen hibát nem vétenek :o rengegetszer kezdtek úgy mondatod hogy "nem tudom....". lassan a leiratkozáson gondolkodom...
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046