A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
sajnos nem érdemes nagyon ignorálni BTC-t, mert az mutatja az irányt.... ami nekem továbbra is magas hogy miért kötelező altcoint eladni ha btc-t adnak el. persze valahol meg kis mértékben értem, így lehet szépen hullámoztatni az altokat is... na szóval, matic egész szépen fest. és altokban előfordul alkalmi 10-20% emelkedés olyankor is amikor btc-ben nem.
Törölt felhasználó2021. 12. 07. 11:36
Fszom belevágom már a brétécébe. Matic-kal foglalkozom.
jah, magam is így vélem, hogy erősebb BTC-nél. aztán ugye bármi bármikor billenhet, de most azt kell mondjam, ígéretesebb anyagi megtérülést mutat ebben a pillanatban.
régóta mondják,hogy az ether utoléri a bitcoint és a chartra ránézve is erősebb is. technikailag is sokkal jobb képet mutat. van egy cup and holder , aminek a célára 6000 környékére mutat és most teszteli vissza a kitörési pontot. elképzelhető,hogy bele is veszek. talán még a btcből is teszek át egy kisebb adagot.
játszós ether packot eladtam most reggel. meglátjuk. max fentebb visszaveszem. olvastam olyat hogy fals letörésnek minősül ami történt etherben. kíváncsian várom az újabb fejleményeket. a hosszútávú ciklikus grafikonelemzéseket elnézve btc 100K körül van sajnos ennek a ciklusnak a teteje. akár sikerül meghökkentően feljebb tolniuk, akár letörik, piszok kíváncsi leszek majd hogy milyen hírt fognak alá tenni, bármelyik irányba :o
Kriptóvadász videója az esés okairól, az usa makrókörnyezetről, a taperingről stb. Melegen ajánlom, viszonylag bonyolultabb közgazdasági összefüggéseket tud könnyen érthetően leírni. 🚨 Szakad a piac / Hogyan vásároljunk most?🎯 - YouTube
Múltkor vettem ezüstöt certiben, ami aztán a várakozásokkal ellentétben beesett az emelkedés helyett. Nála láttam azt az ellenállási szintet behúzva, ami aztán valóban meg is fogta az emelkedést és utána jött a zutty. Élvezetes mondja és olyan angolsággal , amit könnyű megérteni, annak ellenére,hogy jó gyorsan beszél, de az egyes következtetéseit kb 5 ször elismétli :)
Ezt honnan másoltad? Mert néztem kb $2.5B értékben kerültek pozíciók likvidálásra az elmúlt 24 órában. Talán a májusi szakadás után a második legnagyobb mértékben. Ebből kb $2B volt a long és $500m a shortosok pozíciója.
Hátha még nem dőlt el minden. 2-3 héten belül kiderülhet: https://youtu.be/bRNU9v39U7U
Törölt felhasználó2021. 12. 04. 13:56
Más oldalról bemásolva: A ma hajnali szakadás nem short pozíciókból épül fel, hanem komoly, egységes portfóliók pozíció bezárásán alapszik ami némileg aggodalomra adhat okot valamennyi befektetői erő távozása miatt a teljes Crypto piacon. A szakadás maga a méretéhez képest kis Volume szinttel ment végbe ami azt jelzi nekünk, hogy a vételi pozíciók bezárásához nem adódott hozzá kiemelten nagy számú short pozíció. Ez több szempontból is rossz hír, mivel bizonyítja némi befektetői erő eltávozását, és a kereskedői erő abszolút hiányát.
Ez nem befektetési tanácsadás. Ezt fogja mondani. :) Mióta tudja megjósolni a hónap végi árfolyamot? 3-4? ha ez években mérhető lenne azt lehetne mondani ez már valami, Még akkor is,ha a modellje hosszabb távon műkődik. Senki nem gondolhatja komolyan,hogy majd mindneki milliomos lesz, mert PlanB látja a jövőt és az alapján nem lehet tévedni.:)
Hmmm ja. Benne van a csésze, látom. Passzolna is az 5. hullámommal és ott lenne vége. Az inflát meg akarják majd fogni jövőre minden erővel, és ezt majd el is lehet adni a népnek rémisztő cikkekben majd hogy: látjátok nyugalmi időszakban (ha alacsony újra az infla) nem is jó buli a crypto... Csak bajkor mocorog... Aztán az csinálhat majd egy kis bear időszakot... Amenniben ez még nem volna az.
Kíváncsi leszek planB mivel magyarázza majd ha dec31ig elnarad a 100k...bár apróbetűsként mindig elmondja hogy "black swan event" keresztbetehet a számainak, szóval okosan bevédi magát ;)
Egy haverom küldött egy képet egy crypto atm-ről, amit valami bevásárlóközpontban látott.... Btc 44k, doge 0.15... Na mondom: küldött egy régi képet?! Minek.... Mire chartot megnyitottam aztán láttam hogy nem régi az a fotó amit küldött, véres éjjel volt :)
Solanasok vigyázzanak. Rajzolja a hetes rsi-t és divergens a sztori... Eléggé fent kavar ereszkedő irányban egy ideje. Leszakadó lehet ha kilövés történik.
hát.... szerettem őket sokáig de mostanában már kezdenek a profizmustól eltávolodni. Múltkor elhangzott az egyik videójában a Keni-nek (vagy hoyg írják a nevét), hogy "feed and greed index".... érted... "feed". ne már... :D de ebben a 3 órás videóban is hallottam valami borzalmas blődésget amit angolul tök nem úgy mondunk.... és azt gondolnám ha már profi-szagúak akkor ilyen hibát nem vétenek :o rengegetszer kezdtek úgy mondatod hogy "nem tudom....". lassan a leiratkozáson gondolkodom...
Én már jelentősen lecsökkentettem a kitettségem, az eredeti csupán cca. 40%-át tartom már csak. Az még szép nyerőben van és nem is tervezem dobni, ha szakadás jönne, akkor valószínűleg újra venni fogok, de ha nagyon durva helyzet jönne és holnap minden krypto eltűnne és vele a még befektetett tőkém is, már akkor is pluszos lennék. Szóval egyelőre most nyugodtan hátradőlve kivárok, hogy merre megy majd a piac, de szerintem egy ideig az irány még dél lesz. Nem azért, mert ezt "kívánnám", hogy újra be tudjak lépni, hanem mert szerintem kell még egy "ijesztés" lefelé, mielőtt igazán beindulna fel. Az egész mozgás felfelé a 40k szintek környékéről egy vontatott átfedéses szerkezet volt, ami nem annyira erőt sugárzó. Ami a 100k-t illeti? Nos (szerintem), valamikor jönni fog, de már annyira sokan várják, hogy valószínűleg pont ezért nem igazán akar jönni, inkább majd akkor, mikor senki nem "számol rá", hirtelen, mint a villám, hogy kevés idő legyen reagálni, aztán mire a kicsik feleszmélnek, addigra a nagyok már fel is hajtották és majd lesz kiknek kiszórni :o))
Törölt felhasználó2021. 11. 27. 17:04
Az mindenképp rossz ómen, hogy a tavaszi bikához képest már csak feleakkora a kereskedői erő a bitcoinban valamint hogy két alt, luna és dot áttörte a bikatrendvonalat és belépett a bearish territóriumba.
Törölt felhasználó2021. 11. 27. 11:23
Tegnap a Kriptó Akadémia elemzői tartottak egy majd 3 órás bszélgetést a kriptópiacról, meg egy csomó elemzést fundamentális és TA alapon. Válaszoltak kérdésekre. Mindneképp ajánlom, akinek van szabad 3 órája , igazán élvezetes beszélgetés volt profikkal. https://youtu.be/joBnCRCkv_M
arra nálam a két piros vonal áll rendelkezésre, ami azt jelenti hogy a mai napon, a hajmeresztő 41ezer alatt törne csak meg ez a trend. szerencsére ugyebár ez egy minden nap egyre feljebb tartó trendalj. http://keptarhely.eu/view.php?file=20211127v00xnk3b.jpeg
ez meg is lett. bár egy 4600-4700ig fel kéne mennie. de hogy utána mi jön, fingom sincs :D elvileg tovább kéne felmenni, az alább említett hullámok szerint. meglátjuk.
nálam a piros számozás él, miszerint még mindig tart a 3dik hullám (hiszen ugye az 1-es fölé kell zárnia és azt úgy tenné meg ha innen most csúnyán korrigálna. de ha csak kicsit fog, akkor tekinthető 3as hullám kitartásnak), és szerintem karácsonyig fog zárulni a 3as... utána kiáltanak armageddont a 4dik hullám jöttén, majd pedig Q1ben jöhet az 5dik hullám aztán kusstenger egy időre... http://keptarhely.eu/view.php?file=20211125v01x21y15.jpeg
ezzel egyet értek. annyival egészíteném ki hogy egy lassú emelkedést is simán szétrombolnak pánikkal ha keresztbetesznek valami hírrel a piacnak... márpedig amúgy ilyen húzásokat még el tudok képzelni. szerinted a pénzintézetek simán végignézik hogy hányezer százalékot ment már a "termék" a kezdete óta és mennyivel feljebb van mire már hozzáférnek a btc-hez szabályozott környezetben? hát amúgy meg lennék lepve ha nem darálnák be komolyan addig még párszor... ez ki tudja hány év nyilván. de ez az egyenletes emelkedés és komoly korrekciók elmaradása (amit már olvastam hogy vallanak páran) szerintem hiú ábránd :) én továbbra is így gondolom, változatlan ez a véleményem.
szerintem aki nem tudja mit csinál és úgy száll be a tetején, azok elég hamar ki is szoktak szállni, már egy 10%os zuhanást se tudnak nagyon elviselni. Amúgy meg szerintem nagyban közre fog játszani, hogy mennyire longolják a longot az emberek már a csúcson, mint április végén, meg hogy milyen gyorsan fogunk felérni a csúcsra. Ha gyorsan meg nagyon longolnak perpen, akkor nagy is lesz a zuhanás.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046