Az alábbi linken olvasható bejegyzések alapján komoly egészségügyi problémával néz szembe a Világ, ami rövidesen jelentős hatással lehet a világgazdaságra is
https://mobile.twitter.com/hashtag/Wuhan?f=live
Összesen 88 274 beteg szenved Olaszországban, a tegnaphoz képest 2886-kal növekszik. Pénteken a növekedés 2,339 volt. A fertőzött emberek összes száma - beleértve az áldozatokat és a meggyógyult is - 124 632. 20 996 ember gyógyult, ami 1 238-tal több, mint tegnap. Tegnap a meggyógyult növekedés 1480 volt. 15 362 ember halt meg, ami 681-re növekedett a tegnapihoz képest, és pénteken 766-ra nőtt. Az intenzív betegek száma csökken, ez az első alkalom A vészhelyzet kezdete óta az első csökkent az ICU befogadása. 3 994 kórházba kerül, 74-rel kevesebb, mint tegnap. Ezek közül 1366 Lombardia-ban található. Az összesen 88 274 beteg közül 29 010-et kórházi ápolással kezelnek - 269-rel több, mint tegnap -, és 55 270-t otthoni elszigeteltségben szenvednek.
neki persze a nyaralás jutott egyből az eszébe . Varga Mihály pénzügyminiszter érdekes kijelentést tett a Figyelőnek adott interjújában az euró/forint árfolyam és a külföldi nyaralás összefüggéséről. A lényeg, hogy nem muszáj külföldön nyaralni.A Figyelő újságírója azt a kérdést tette fel, hogy "Pénzügyminiszterként 325-ös (!!!!!!!!!!!!!!) euróárfolyam láttán mit tanácsol honfitársainak: mikor vegyenek valutát külföldi nyaralásra?" Varga Mihály azt mondta, hogy "Izgalmas egy külföldi nyaralás, de egyáltalán nem baj, ha honfitársaink itthon töltik a szabadságukat, itthon pihennek és költenek." . fizess
Egyébként nem mondom hogy nem fáj, de inkább legyen munkám és legyen a nyaralás 10 %-kal drágább mint hogy ne legyen munkám és ne tudják elmenni nyaralni egyáltalán.
kínai adatokat szorozd meg nyugodtan tízzel vagy még többel és ott totális karantént csináltak miközben minden adatot meghamisítanak azóta is
Törölt felhasználó2020. 04. 04. 17:30
"Tunéziában már második hete tartanak a korlátozások a koronavírus miatt. A hivatalos adatok szerint eddig 495 fertőzöttet azonosítottak, 18-an pedig belehaltak a betegségbe. (BBC)" Ilyenkor elfilózok, hogy 18 ember meghalt két két alatt, és tényleg ez indokol mindent?Vagy minden más egyéb esetben miért nem tiltanak be mást?Mondjuk a dohányzás, az miért nincs tiltva meg karanténozva meg stb-stb? 'Magyarországon minden órában 3 ember hal meg a dohányzás
következményeként, naponta 77, évente pedig 28 ezer olyan embert
veszítünk el, akinek a halála összefüggésbe hozható ezzel a káros
szenvedéllyel. Az emiatt kialakuló, krónikus betegségek is óriási terhet
jelentenek nemcsak a családoknak, de az egészségügyi ellátó rendszernek
is. A Magyar Kardiológusok Társasága a Füstmentes Világnapon
figyelmeztet a káros szenvedély hatásaira, mert a cigaretta nemcsak a
tüdőnket károsítja, hanem a szívünket is - és kihat az egész
szervezetünkre." "naponta 77, évente pedig 28 ezer olyan embert
veszítünk el, akinek a halála összefüggésbe hozható ezzel a káros
szenvedéllyel. " Ezt én nem értem ezen analógiákkal párhuzamot vonva.... Hol a hiszti, a pánik, a beszabályozás.
Azért teszi ezt a politika, hogy eljátszhassa a nagy védelmező szerepét és védje a valagát a következő választásokon. Kínában szerintem tényleg megijedtek az elején, de végül nagyon jól jönnek ki belőle, egy 98%-os felgyógyulási rátával rendelkező betegségből csináltak egy hatalmas világméretű pánikot, most meg mindenki tőlük rendeli az egészségügyi eszközöket. Sőt, egymásra licitálgatnak a reptéren. A többi demokratikusabb kormány pedig egyrészről követve a kínai példát, ahol járvány hullámok fogják követni egymást a korábbi intézkedésekkel a következő években; másrészről a média által okozott pánikra, amit az emberek átvettek és a közvéleménykutatók lemértek, a következő választásokat figyelembe véve féltik a pozíciójukat és ezért sem mernek meghozni "diszkriminatív" döntéseket a legveszélyeztetettebb csoportokkal szemben, mert azok a szavazóbázisukat biztosítják. Viszont közép-, hosszútávon csak a svéd-modell működik az intenzív kapacitást figyelembe véve, különben a mostani intézkedésekkel évekig tart a lakosság immunitásának elérése, ezalatt a gazdaságok teljesen tönkremennek (munkanélküliek, nyugdíjak, infláció, cégek, mentális betegségek, bűnözés növekedése stbstb.) "Fauci (American physician and immunologist , has made contributions to HIV/AIDS research and other immunodeficiencies) said that the final case fatality rate of those who are infected will likely be closer to 1% than the 2% initially estimated by the World Health Organization, which is ten times the 0.1% reported rate for seasonal flu."
Egyébként az a furcsa, hogy mint minden másban, ahol a politika van, itt is olyan mértékű ellentmondás van, olyan mértékű szórakozás van egyik és másik oldalról vagy úgy az egésznek a hátterében, amit elképesztő abban, hogy olyan sok variáció létezik erre az egészre. Hogy képes ebben is, hogy megcsinálja a politika ebben is a totális bizonytalanságot és hintáztatást. Na, ez sem normális, úgy hiszem, hogy ebben is ez a célja a politikának és ezt teszi velünk a politika. Ennyire hazug a világunk, lehet az felcímkézve diktatúrának vagy demokráciának, a lényege mindenütt a tömeg manipulálása, a tömeg megtévesztése és bizonytalanságban tartása. Elképesztő és siralmas mind rájuk nézve, hogy ennyire futja tőlük, ennyire lenéznek, mind ránk nézve, hogy ennyire tartanak minket. Az emberiség jellembeli nyomoroncsága szépen megmutatkozik most (is).
Az a baj ezzel, hogy két várható folyamatot hasonlítasz össze és közben simán kizárod a többi ezer lehetséges kimenetelt. A gyors verziónál nálad elhullanak a gyengék és az egészségesek simán folytatják tovább. Ez azt feltételezi, hogy te már nagyon sok információval rendelkezel és az elsőt választanád. A többi ember viszont sajnos nem rendelkezik semmiféle információval a kimenetekről, mert nem ismeri a vírust. Itt most a szakikra gondolok, akik értenek ehhez. EZért inkább a hosszabb verziót választják, nemcsak az egészségügyi rendszer összeomlása miatt, hanem azért is, mert az idő nekik dolgozik és több információt gyűjthetnek. Úgy is mondhatnám, hogy több paramétert ismerhetnek meg és több összefüggést ezek között. Az, hogy a gazdaság már leállt, azt már nem írom le még egyszer. A gyors verziónál valszeg összeomlana. A svédek sem tudnak senkivel sem kereskedni. A belső piacukra tudnak dolgozni, ha nem kell hozzá külföldről valami. Ami még náluk is elég ritka.
"de sokkal de sokkal nagyobb kontroll jön" Egyébként volt tavaly ősszel, tél elején egy nagyon rossz érzésem, hogy majd jön majd egy rossz és szívás lesz megint. És ez az érzésem megvolt 2008 előtt is, akkor azon filóztam, hogy nem lehet ez, hogy most minden olyan happy, itt valami gond van.Most csak az volt, de nagyon erősen, hogy valami rossz jön. És filóztam és nézegettem a hirdetéseket, hogy hol és merre milyen eldugott - mindenkitől messze lévő, főként erdőben, ahhoz közeli - házak vannak és hogy irány oda, elzárva a világtól. De hát sajnos újfent dobnom kellett ez az "önző" tervet és megvalósítást a rokonok - testvér, szülő - érdekeinek előtérbe helyezése végett..... "borulni nem fog, és klasszikus diktatúra sem lesz nyugaton de sokkal de sokkal nagyobb kontroll jön" Ebből én a kontrollban biztos vagyok, de, hogy nem fog borulni, abban meg szkeptikus. Legyen igazad a "borulásban"...
egyetlen politika sem meri bevállalni, h meghal 100 gyerekek véletlenül a koronában az utolsó mondatod pedig megmagyaráz mindent :) borulni nem fog, és klasszikus diktatúra sem lesz nyugaton de sokkal de sokkal nagyobb kontroll jön
Angol szamok, főleg a recovered és critical elég gyanús https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries 160 kritikus állapotú ember és 700 halott naponta A logikus az lenne ha több ezer kritikus esetén hal meg pár száz
"most meg az összeomlás határán van, a németek vesznek át betegeket (és a
franciáktól is), nekünk talán nem kéne idáig eljutnunk." Nem látjátok át, hogy van egy rövidtávú nagyon gyorsan lefolyó egészségügyi összeomlás, vagy egy közép és hosszútávú gazdasági és így társadalmi egyben, aminek ugyan úgy majd kiütközik az EÜ-ben, meg úgy az egész társadalomban, a világban. Itt nem a politika helye van, hanem a hideg tényeké, a túlélők többszörösen vannak majd, minimum kétszeres a szorzó, de ez inkább 99-szeres minimum. Ezek nem fognak felejteni, mint már mondtam. Vagy csak diktatúra árán lehet majd a rednszer, de akkor is borulni fog minden.
csak az intenzívben vannak nehézségek erről is írtunk sokat ennek egyik oka az elhibázott szabályozás volt, amit azóta megváltoztattak de addigra góc lett szinte az összes kórház érdekes, milanóban meg nem, mert ott már az új protokollt alkalmazták a német betegátvétel meg egy vicc, közben a szomszédban veneto-ban 50-60 százalékos a kihasználtság amúgy ha jól emlékszem 40 betegről volt szó
most a duplája de ez szignifikánsan esik mint leírtam
Törölt felhasználó2020. 04. 04. 16:27
A lényeg meg igazából ott van, hogy mennyien kerülnek miatta kórházba, Lombardia egészségügyi rendszere az influenza-járványokat simán le szokta kezelni, most meg az összeomlás határán van, a németek vesznek át betegeket (és a franciáktól is), nekünk talán nem kéne idáig eljutnunk.
Meglehet igazad van. Egy nagyon-nagyon kis reményt azért érzek még, illetve egy pontot, hogy még itt van esély fordítani és hogy valaki fordít. Ha meg nem, akkor marad a sodródás, most itt tartok. Csak azért nehéz a jövőképpel együtt motiváltnak, tettre késznek és alkotónak maradni. Szó szerint érzem a bénultságot munka közben a kezeimben, a lábaimban, az egész énemben és hogy elzárkózni egy barlangba a világ elől.....aztán marad a meló utáni, alvás előtti fél deci- deci alkohol. Megvannak már a depresszió jelei nálam bőven, nem teszek ellene, valószínűleg átmegy rajtam majd, de barmi hosszú lesz ez az időszak és baromi rossz, míg az agyacskám kiszámol valami élhető és reménykeltő scenáriót...
Persze, ezért hülyeség a teljes leállás, a maszkviselés majdnem ugyanazt az eredményt tudná hozni, a járvány lelassulna, az eü meg tudná kezelni. Mi van most nálunk és Európában? Minden leállt, de az embereknek ugyanúgy le kell menni kaját venni, ha nem hordanak maszkot, akkor tökmindegy, mert vásárlás közben megfertőzik egymást. Vagy tesztelünk mindenkit és kiszűrjük a betegeket, ha viszont ez nem megy, akkor a fertőzés esélyét kell csökkenteni. HIV esetén óvszerrel, maláriánál szúnyogirtással és szúnyogriasztóval, légúti fertőzésnél meg maszkkal. Asszem Szingapúrban a maszkviselés miatt az influenza-járványnak másfél hónappal hamarabb vége lett, már csak ezért is megérné, nem foglalnák az ágyakat az influenzások.
én nem vitatkozom ismered a metodikát? megvannak az objektív kutatások erre leírtam 7-8 százalék a hospitalizált betegeknél nekem mindegy, hogy elhiszed vagy sem, attól még tény marad ez kb 15 százalék jelenleg a koronásoknál, viszont ahogyan újabb és újabb kezeléseket próbálnak ki, úgy megy lejjebb mivel ugye erre nincs protokoll ellentétben az influenzával
"Attól függ, hogy milyened volt, nekem súlyos, ami a tüdő nagy területére
kiterjedt (ez a vírus most hasonlót produkál), a gyógyulásnál sajnos
van hegesedés, ha csak kis részt érintett a gyulladás, akkor nem érzed a
különbséget, ha viszont nagy területet, akkor igen." . Én kínai tanulmányt olvastam, amiben a már gyógyultakat vizsgálták. Ugyanezt írták, a vírus, azoknál is akiknél tünetmentes volt, maradandó fibrózis szerű tüdőkárosodást okoz (nem mindenkinél). A károsodás egészséges embereknél nem veszélyes esetleg észre sem veszi, de találtak 30 %-os károsodást is, és ez marandó, nem gyógyítható. A következő hasonló járványnál, vagy tüdőgyulladásnál jelenthet majd komoly gondot. Ezért kellene minél többet tesztelni, hogy ezt megakadályozzák.
a gazdaságnak már annyi még húznak rajta h teljesen beálljon tabula rasa következik a gyengéket kipöckölik svédek is összeomlanak csak picit kisebb mértékben és mivel tele vannak pénzzel, és főleg vasérccel náluk ez alig lesz érezhető szerintem az igazi cirkusz egy év múlva lesz amikor el kellene kezdeni törleszteni a hiteleket
Törölt felhasználó2020. 04. 04. 16:04
Kína üzenete Magyarországnak: Nincs távolság a barátsághoz – fotó
"Másként fogalmazva: a gyorsan reagáló országok egy tizedére
csökkenthetik a halálozási arányt. A gyors cselekvés az esetek számát is
drasztikusan csökkenti, ami még inkább a halogatás ellen szól.A gyorsan
reagáló országok egy tizedére csökkenthetik a halálozási arányt." VS. Élelmiszerhiánnyal kell szembenézniük az importfüggő országoknak ENSZ: pusztítóbbak lesznek a gazdasági következmények, mint a járvány.
és? mi a protokoll? elmondom most nagyrészt koronás halálokot írnak (kivéve németek, magyarok és páran) az influenzánál pedig csak végső esetben bemásoltam korábban egy állami kanadai tanulmányt, ami 7-8 százalék objektív influenza halálozást mutatott ki a hospitalizált betegeknél nyújthatjuk ezt tovább, pl hogy az influenzás halottak jó része otthon hal meg, így nem is kerül be a súlyos esetek közé stb. a korona egy középsúlyos vírus a veszélye nem a mortalitása, hanem az icu kihasználtság
"de nagyon rövid távon a járvány kezeléséről leírtam sokszor a véleményem: a svéd modell a végén jobb lesz" Igen, ráadásul sokkalta jobban kezelhető egy rövid távú támogatása a rendszernek sokkal kevesebb társadalmi károkozás árán. Ez a matek még egyszer, nincs se nem másik véglet, se nem köztes út.
"A WHO becslése szerint évente globálisan 290 ezer és 650 ezer közé tehető az influenzajárvány halálos áldozatainak száma, 3-5 millió súlyos esetből – az influenzások teljes száma ennek legalább a százszorosa, de a legtöbbeknél tünetmentesen vagy enyhe tünetekkel egy hét alatt lezajlik a betegség."
Már válaszoltam, arról nem tehetek, ha nem érted. "Ezek a következtetések vonhatók le:
A felkészült országokban a halálozási arány 05% (Dél-Korea) és 0,9% (Kína többi része) között lesz.
A legyűrt országokban 3-5% között lesz a halálozási arány.
Másként fogalmazva: a gyorsan reagáló országok egy tizedére csökkenthetik a halálozási arányt. A gyors cselekvés az esetek számát is drasztikusan csökkenti, ami még inkább a halogatás ellen szól.A gyorsan reagáló országok egy tizedére csökkenthetik a halálozási arányt."
Elnézést, először is. Mit kellene tennem, milyen módon kellene megfogalmaznom a kérésem, hogy tényszerűen igen vagy nemet válaszolj arra a kérdésre, amit lentebb feltettem a két állítással kapcsolatban? Tehát kérdésem az lenne, hogy az egyik feltevést cáfold meg, hogy szerinted nem így van::- mortalitás rátája nagy, mert azt mutatják a - igazolt(!) - fertőzöttekből számol arányok - nincs mindenki tesztelve, nagyobb a fertőzöttség, teszt-teszt-teszt!!!
Igen, nincs itt kérdés, a csikicsuki bedönt mindent. És most Lehet mondani majd, hogy én mások halálát kívánom, de ez politika vonalán megy, egyszerű szavazórét maximalizálás. Az pedig ebben a helyzetben ez lesz: Akit hagyunk dolgozni és aki azt látja, hogy őt hagyták dolgozni. És most már sokkal többet veszít az aktívokon - és a gazdasági hatásokon - az, aki nem hagyja az országát működni, mint az, aki meg akar menteni 10-100K embert úgy, hogy a többi milliót meg rabszolgasorba taszítja. A többségét nem kell megmenteni, a többségét hagyni kell élni, aki erre hivatott és ezt akarja. És nem fogsz annyit megmenteni a csikicsukiddal és a játékoddal sehol sem, bármennyire is akarod, mint amennyit közvetetten elvesztesz majd azzal, hogy baromira lerontottad az életét szánt szándékkal. Ez lesz, ez az eredménye a dolognak. És ha ezt nem mondják ki az emberek, attól még érezni és tudni fogják azt, hogy miért élnek majd rosszabbul, sokkal rosszabbul. 2 aktív fog nyerni egy - számukra vadidegen és sosem létezett - inaktív helyett minimum, a legrosszabb esetben. Akik szavazni fognak később, és emlékezni fognak arra, amit velük tettek. A helyzet ez. És ez is marad. Nincs választás, mert borulni fog a dolog, véglegesen. Pont.
Kb harmadszor személyeskedsz és feltételezel rólam faszságokat, nem kéne. Megbízás, butaság? A nénikédet. Olvass utána a koreai adatoknak és utána dumálj.
Kettes, mivel Koreában gyakorlatilag mindenkit tesztelnek. Náluk a halálozási arány 1,33 (influenza 0,1-0,6). Annyiban van igazad, hogy az olasz, spanyol, stb. halálozási arány nem valós, viszont a koreai már nagyjából jól közelíti. WHO szerint 3 feletti, egy rosszabb eü ellátórendszerrel rendelkező országban ez is simán meglehet, vagy még több is, ha hirtelen lesz sok fertőzött. New Yorkban mikorra mondják, hogy elfogynak a lélegeztetőgépek? Vasárnapra? 60 %-os fertőzési aránynál nálunk a koreai adattal 80 ezer halott és mi van ha nem tudjuk a koreai adatot hozni és még több lesz?
Ezt nem lehet csak egy teljes teszteléssel belátni, amikor már lecsendesedett. Ez a teszt pedig a második teszt, ha jól tudom, ami az antitesteket mutatja ki. Ha kevés ilyen embert találnak, akkor ezek szerint baj van, ha ez a hír igaz.
nem lesz jelentősen nagyobb a mortalitása mert azt reálisan a kórházba kerültek arányában kell vizsgálni ami sokkal több, az az intenzívre kerülők száma most azt lehet látni, hogy ha nincs karantén akkor rövid távon összeomlik bármelyik eü rendszer de nagyon rövid távon a járvány kezeléséről leírtam sokszor a véleményem: a svéd modell a végén jobb lesz, mint a többi kivéve talán a koreai ott viszont óriási esélye van az újabb robbanásnak összességében tehát mégis a svéd a járható erre legkésőbb májusban rájön európa akkor lazítanak hamarabb kellene
Ha nem írsz semmit, hajlok arra, hogy nem jó úton jársz a véleményeddel. Ez lehet szándékos - meggyőződés vagy megbízás - vagy nincs szándékosság, akkor vélhetőleg butaság az eredendő. A matek - logika mindent kiad, nem lehet előle menekülni, ezt sem megkerülhető, "Ha kizártál minden lehetségest, akkor bármennyire valószínűtlen, ami maradt, az az igazság."
Korea gyakorlatilag mindenkit tesztelt és nagyobb mortalitási arányuk van, mint az influenzánál, szerintem az adataik elfogadhatóak. Egyébként én nem vagyok orvos, de a hírekből úgy tűnik, hogy az epidemiológusok a nagyobb mortalitási rátát tényként kezelik, ők a szakemberek, én hiszek nekik. (Úgy tűnik, hogy még Trump is kezd hinni nekik, ez azért már elég súlyos.)
Kérlek húzd ki azt a kettő közül, amit te nem állítasz, hogy létezik :- mortalitás rátája nagy, mert azt mutatják a - igazolt(!) - fertőzöttekből számol arányok - nincs mindenki tesztelve, nagyobb a fertőzöttség, teszt-teszt-teszt!!!
CoronaVirus
https://mobile.twitter.com/hashtag/Wuhan?f=live