Ameddig nem jelentenek be semmi hivatalosat az osztalék mértékéről, addig csak találgatás lesz. Persze nem csak az osztalék a fontos, de ennél a részvénynél persze, hogy számolnak vele a befektetők.
Hogy fenik a fogakat az olcsó címre. Ha ilyen alacsony árat várnak minek vannak itt .ha lehetne 270 re akkorsem 1 nap alatt tenné.. de lehet hogy valakik megleszek az esest 400 nal mondjuk alapok.vagy tok mindegy ez a hír arra jó volt hogy bebasszak az árfolyamot.ez volt a cél.
Azt, hogy néhány szélsőséges elképzelést kiragadsz, az még nem az általános vélemény. Vagy te is úgy számolsz átlagot mint a KSH? :) Az kellene átgondolni, hogy csak egy tényezőt vizsgálsz. Többen és is leírtam, hogy van pro és kontra. Egyet értek veled, hogy a 13-18 Ft osztalék csalódást okozna, és valószínűleg esni fog, holnap az árfolyam. Viszont semmit sem változtak a várakozásaim és azért én a március 27.-ét még megvárnám a gyászbeszéd előtt.
Fogalmazhatnék pontosabban is az igaz . Én ilyenkor a legpesszimistább forgató könyvemet szoktam beírni . ; s úgy hogy ebbe már beleveszem a nyári lecsorgást is . Ha visszanézzük 320 Ft-ról indult a történet . Az osztalékvárakozósdi . Az én olvasatomban az utolsó egy hónap 70 Ft emelkedése is azt erősíti meg , hogy a piac 35-40 Ft osztalékot kezdett árazni , Amely ha kifizetésre került volna . Akkor kb 520-530 lehetett volna vágás rá az árfolyam . 22 Ft ha lenne akkor 400 megfoghatná az esést …
Én is egy mini pánikot várok, ahogy írtam, de az erős túlzás, hogy valahol 300 forintnál lehet az alja. Az is lehet, hogy a felsorolt példákból kiindulva, ne is "olasz" hanem "felcsúti melóról" kell beszélnünk.;)
Látom nagyon nehéz megérteni a tényeket! Amit leírtam, itt a topikban olvastam és olvasható! Az is tény, hogy ~150-t emelkedett az árfolyam közben. Lehet rugózni rajta, de ti írtátok én csak összesítettem. Nyilván nem fog ekkorát esni az árfolyam és azt is leírtam hogy nem tudom, sőt emelkedhet is! Esetleg olvasd vissza... Amúgy melyik gondolatmenetem kell átgondolni? :)) "Hogy mennyit esik, vagy emelkedik majd, azt nem tudom, de most már fele akkora várakozások nincsenek! Ez tény.."
Én azt gondolom, hogy a CIG volt 320 forintnál erősen alulértékelt.
Törölt felhasználó2025. 03. 02. 21:16
Legyünk tényszerűek : holnap esés valószínű . Az olasz meló , mint kockázati tényező - a fejekben marad .. hm . A cég maga jó .. Viszont érdekes a tendencia . BIF tavaly nulla osztalék , Duna csökkent , Cig előlapján az olasz melót … Ki lesz a következő huncut ..
Rendben, meglátjuk a következő napokat.hogy mi lesz a reakció . Sajnálom, hogy erről kell beszélgetni, jobban örülnék ha tisztességes osztalékra lenne remény de most meggyőződtem arról ,hogy jobb ezt a céget elkerülni.
Logikailag teljesen bukfences a gondolatmeneted. 150 Ft-os osztalékra szerinted, mennyi lenne az árfolyam? Összemostál két szélsőséges, állítólag általad olvasott elképzelést. Szerinted a 150 Ft -os emelkedés a 150 Ft-os osztalékot árazta? Egyet értek, hogy a 13-18 Ft-os osztalék nagy csalódás lenne és én is azt gondolom, hogy hétfőn minimum lesz egy pánik, ami árfolyameséssel jár együtt. Viszont teljesen figyelmen kívül hagyod a cég jövedelemtermelő képességét és az eredménytartalék mértékéről is nagyvonalúan elfeledkezel. Szerintem egy kicsit gondold át, amit írtál...Van benne némi igazság, de a valóságtól messze áll.
Jó én is látom honnan jöttünk .. Tény hogy a legtöbben egy kb 40 Ft os osztalék reményében vagy ezt az osztalékvárakozósdi rallyt szerették volna le kereskedni Noncsenek illúzióim .. A céláraimat leírtam 👀..
A 10 % fölötti osztalék várakozás hozta ide föl, lesz helyette jó esetben 5 % lásd Duna esetét nem túl jók a kilátások, persze vehette valamilyen alap is, de a dunánál is mégis esett 16 %-ot.:(
felejtsük el az olasz melót már! "Itt lesz örökké..." Az osztalékvárakozások miatt (részben) emelkedtünk ~150Ft Hogy mennyit esik, vagy emelkedik majd, azt nem tudom, de most már fele akkora várakozások nincsenek! Ez tény..
CIGPANNONIA kitartók