Hosszúra vettem,nem csak osztalékra. Az informatikai beruházás egy szükséges dolog ami akár a jövőre nézve lehet pozitívan is értékelni ,persze lehet a mostani osztira hatással lesz.
Osztalékfuggo az árfolyam is. A vg-s nyilatkozat után kezdtem el gondolkozni én is. Meg az egyik tag beírt 36 ft-ot. 18000 dbot illikvid papírból nem mernék venni nekem is voltak ilyen húzásaim régen.
Nem rád gondoltam. Csak ezelőtt 1 hónappal mindenki vételre ajánlotta. NEm látom azt az infót amitől ennek most meg kellett változnia. Mindegy 368-as átlaggal van 18k-m. Ezzel megvárom itt hogy mi lesz. A másik kisebb pakkomat tegnap eladtam abból vettem még appot.
Itt azért az is közrejátszik, hogy a bevételnek, amit elszámol mondjuk a Q4-re, annak mikor érkezik meg a cash oldala. Vagy a korábban elszámolt kiadások (pl Q3-ban) pénzmozgása mondjuk Q4-ben jelentkezik e. Ezért írtam, hogy jó lenne mélyebben megnézni a korábbi évek Q4-eit.
Én ezt ide megszakértettem kb 1 hónapja, teljesen objektívan, csak a tényleges számokat figyelembe véve. Kb ilyen szintű válaszok jöttek:"a fedezet teljesen rendben van" ; "Armando nem a legélesebb kés a fiókban". Gondolom sejted kitől.
Egyszeri tételek mindig vannak sajnos, de milyen nagyobb beruházások lehetnek az IT-n kívül ? Arra meg pályázatot nyertek vagy 900 millát, ehhez persze kell önrész, de több évre eloszlik.
Azt nem igazán értem hogy ezt miért a jelentés napján szakértitek ilyen negatívan? Eddig a 46 ft volt az osztalékvárakozás itt a topikban. A klub is vételre ajánlotta. Mi történt? Mi az az új infó ami miatt most ezt látjátok? Nem kötekedés csak érdekelne.
Igen, a 2,7 milliárdnál annyi néz ki. Amibe nem mentem bele mélyebben, hogy a korábbi években cash-flow téren miért volt vastagon mínuszos a Q4 és most ugye alacsonyabb bázisról várjuk az év végét, mint 2023-ban. Fedák már megemlítette a beruházásokat, ez mondjuk lehet csak egy általános kijelentés vagy vonatkozhat későbbre is. 36-nál most kb helyén van az árfolyam.
A 41-43 eredményoldalon simán meglesz, a cash oldala a rázósabb. Ha az eléri a korábban említett 3,1-3,2 milliárdot, akkor vegyed nyugodtan 500-ig. Ha 4-essel kezdődik, akkor akár 600 ig is, mert az eredménytartalék miatt annak a terhére kifizethető a plusz cash, ha lesz valamennyi a profit felett. De ha mondjuk 2,5 milliárd alatt lesz, akkor necces.
volt vagy 20 ezer db -és legalább olcsobban kaptam -volt már ilyen -dobálták nekem más papirokat aztán meg jöt a jelentés-a dunát ide sem hozom mi volt ott 400ft nál-pedig mindenki tudhattta vaskos osztalék lesz -és lett is akkor -most meg mit csináltak ? többen mondtuk gáz lesz de csak vették.
Ne a profit meg az eredménytartalék oldalát nézd osztalék fizetésnél, hanem a cash flow-t. Eredménytartalékban van vagy 20 milliárd, de az az IFRS 17-re átállás miatti átértékelésből van, cash nincs mögötte. Olyan, mint amikor elérsz 1 millió ft profitot, amit kölcsönadsz a tulajdonosnak. A profit marad 1 millió, a cash lesz 0. Mennyi osztalékot tudsz fizetni, miközben 1 millió a profit? Semennyit. Q3 végén 2 milliárd volt a pénzeszközök, 400 millióval kevesebb, mint egy évvel korábban, a Q4 a szezonalitás miatt évek óta nem volt pozitív cash flow szempontjából, ezért óvatosan az osztalék várakozásokkal.
Konszolidált adózott eredményünk egy év alatt 777 millió forint- tal – 27 %-kal - növekedett a tavalyi, IFRS 17 szerinti eredményhez viszonyítva – elérve a 3 706 millió forintos értéket (az IFRS 17 átté- rés miatti tőkenövekedés egyszeri, 475 millió forintos társasági adó, valamint az extraprofit adó tavalyi 502 millió forintos, és idei 637 millió forintos hatásaitól1 megtisztítva
Én mondjuk 43 forint osztalékot számolta, persze a Q4-es eredményeket nem tudjuk teljesen. Persze azon is múlik, hogy a megszokott osztalékhoz képes a Cigpannonia több vagy kevesebbet szeretne kifizetni. Tehát addig ez mind csak tippelés, 17:00 után megtudjuk majd, remélhetőleg alá lőttem nagyon és akkor mindenki boldog lesz.
A ma esti jelentésben a rendelkezésre álló pénzeszközök mértékét érdemes figyelni annak, aki az osztalék alapján árazza, mivel a profit szvsz rendben lesz. A 40 Ft osztalékhoz (ha 2025 Q1-et is felhasználják) akkor 2024 végén olyan 3,1-3,2 milliárdnál kell állnia (feltételezve, hogy 25 Q1 hoz legalább egy milliárdot). A 33 Ft-nál 3,6 volt a 2024 Q1 végén, 3,1-et fizettek ki belőle (0,5 maradt a kasszában, valamiből élni is kell). A 40-hez olyan 4,2-nél kell állni 2025 Q1 végén.
nem biztos volt már ilyen és én ha nem kapok lejebb veszek még zároig-mert meglepetást várok jo nem nagyot de azt -és osztalékra várok inkább nagyobb meglepit-ez nem duna-és már nyomda is baromi magasan van
elég érdekes a hozzáállásod - eddig hype-oltad a 470-480 erre a hétre meg a múlt hétre, a jövő hétre meg már csilliárdokat prognosztizáltál - mi történt, hogy most meg 300-ra várod
CIGPANNONIA kitartók