Szerintem sem kell attól tartani hogy hirtelen elszáll az árfolyam, viszont stabil emelkedésre van ítélve szvsz.! Ezt azzal tudnák elszúrni, ha valami arcpirítóan csekély osztalékkal szúrnák ki a befektetők szemét!
az elmúlt évek ezt határozottan cáfolták. :) A jövőben csak annyival lesz nehezebb, hogy nehéz törvényszerűségeket felállítani, de attól azok még vannak. :)
Az olasz meló óta mondom, hogy jó lesz ez. Bár sok emberrel ellentétben én nem hiszek benne, hogy hirtelen elszállna az árfolyam. Szépen lassan araszolunk felfelé. Soha nem volt idegbeteg "száguldás" és szerintem most sem lesz. Cserébe viszont a nagy beszakadás - az oszti - után sem valószínű.
Ezen látszanak a 2017 év végi csúcsra helyezett fibo-szintek, amik az elmúlt években, és szvsz most is működtek, működnek: 340, 380, 418, 473, 544. Ugyanitt látszik, hogy 2018 eleje és 2019 közepe között a ~418-as szint meghatározó volt, amiből az következtethető, hogy a 418 körüli szint meghatározó lehet, tekintettel, hogy felette nem sokat időzött a papír. Ugyanakkor várható, hogy ~544-ig felnéz és...
Még egy gondolat, hogy MACD-n van némi divergencia, ami valamilyen irányú korrekciót jósol: szvsz masszív felfelé formájában. De erre majd visszatérünk pár hónap(?) múlva.
Hát elég érdekes a kép: https://invst.ly/18ihhy Próbáltam berajzolni ellenállásokat és új fibo szinteket, de előbbiek már nagyon régiek: ahol most épp megállt, az egy 2021 októberi ellenállás, van még ezen felül egy 460-on 2019 márciusáról, illetve az utolsó (504) 2018 januárjától származik. Ha azt is túllépi utána már csak fibo szintek vannak, nagyon régi ellenállások már csak a bevezetési ár környékén vannak. Ha tényleg eljutna 500 fölé, 570 már nem lehet neki olyan nehéz falat.
'Ha szigorúan venném a TA szabályait, azt mondanám hogy 570-ig is benézhet' :) nincs kizárva semmi, mert az alapok/index követők a TA-t nézik első körben és ha egy nagyobb észre vesz valamit és vesz, akkor annyi lesz az. :) De maradjunk a realitásnál... :) Egyébként nem tudom, hogy a 2017-es Kínai Reinsurance keretmeállapodás él-e még, mert lassan vehetnének ők is. :) És látjuk, hogy 30E-40E feletti darabszámnál csak emelkedés van.
Amit az elmúlt napokban láttok, azért jócskán felelős a fülescsésze is... Ha szigorúan venném a TA szabályait, azt mondanám hogy 570-ig is benézhet. De ez olyannyira hihetetlen szám, hogy még én sem hiszek benne.... Ilyen Waterloo-s dumákat meg nem fogok nyomni, az nem az én stílusom :)
hasonlóan gondolom, a tisztán TA is bőven 500 fölé mutat az állami "szerep vállalás" pedig pozitív irányba is elsülhet, a kikényszerített bizosításokkal amit a újabb és újabb hitelkonstrukciók fognak magukkal cipelni nem lepődnék meg egy hirtelen erős felrántás láttán, ami akár 1-2nap alatt is 500 köré/fölé lövi kérdés mikor tudatosul az alulértékeltség a funda gondolkodás vevőknél
a tulajdonosi struktúra miatt sokan eldobhatják 2025 végén, 2026 elején ha esélyes a kormányváltás. Aztán szépen megjönnek a tényszámok és visszamegy a helyére az árfolyam, ha lesz ilyen lekör, akkor érdemes lehet felporszívozni amit szórnak. De 2025 Q3-ig ez nyílegyenesen fog menni fel.
Ha csak 40 Ft lesz az oszti (annyi lesz..) akkor 8%-os oszti hozam jön ki 500 Ft-nál, még a 15% adóval is 6.8% (és persze sokan TBSZ-en, NYESZ-en stb. tartják). Eközben a legjobb állampapír hozam 6.5%. És közben a CIG-ben komoly upside van még, a bankholdingos együttműködés a következő éves sales és eredmény számokat fel fogja robbantani. Egyetlen kockázat a papírban, hogy bár minimálisan függ a kormánytól a cég teljesítménye (
CIGPANNONIA kitartók