Jajjj, de rég írtam már, hogy 344 :) De talán, ha kitartanak a 326-on eladók (mint látom meg is vennék egyébként), akkor a heti zárónk lehetne 325-326. Na, mindegy is, csak írom még valamikor, hogy 344. :)
Ezt a frissített célárat honnan veszed ? Kinél, mi célból ? Ez valakinél valami kötelező elemzés, vagy mire célzol, miről vagyok lemaradva. :) Esetleg a Concorde Zrt. szokásos hablatyára gondolsz ?
És nézd meg, írogatom itt, hogy 326 körül megvennék (meg is vették), erre valaki piacin rádob egy (neki) nagyobb mennyiséget. Szóval, jelentés ide-oda, nem várható nagy durranás, mert akkor nem dobálnák, hanem ovatosan vennék.
Amit a concorde mond nem hablaty, ha nem is teljesülnek pontosan a céláraik, de az irányvonalat általában elég jól belövik... nagyon érne már részükről egy update. A jelentésnek pedig inkább a jövőhéttől láthatjuk a hatásait, szerintem nem voltak olyan rendkívüli események, amelyek a cig eredményein érdemben ronthatnának.
Szóval, akkor a célárjelentésre a Concorde-ra gondoltál ? Mi alapján lövik be az irányvonalat és kinek ? 'akinek' belövik mit kezd vele ? JPMorgan is belőhetné már valakinek....
Ne becsüld őket alá, én nem egy részvényt láttam, ami a Concorde céláremelésére 4-5%-ot is ugrott. Szerintem egy ilyesmi itt is érik hamarosan... Az elmúlt negyedéves jelentéseik, a várható osztalékpolitikájuk és a biztosítási különadó jövőbeni kivezetése miatt én továbbra is optimista vagyok.
:) , rendben, közel 20 év tapasztalatom van velük (most a CIG-ről beszélek és nem tudom mennyi részvényük van benne) , de kb. úgy 'lövik' be a célárat, mint én a tippmixet. De, higgy bennük és mindenki más is (ha növekedést látnak, mert miért ne azt látnák, amikor az van) és akkor a csorda megindulhat és igazuk lesz. Tudod mit, én is hiszek majd nekik, mert már látom a 400 feletti célárat, ide nem Concorde kell, hanem józan paraszti ész... Szerintem.
Én nem foglalkozom a célárakkal (szinte az árfolyammal sem, csak zavar, ha alacsony :) ), igazából osztalékra megyek, mert brutál sok van belőle és tudom, hogy nem tudom eladni, ha kellene...
Így van, ezért is lesz szerintem egy robbanás ismét (valamikor az elkövetkező 1000 évben, ami ugye jövőre is lehet), de azt látom, hogy a nagy tulaj igazából jól érzi magát ebben a helyzetben. Szóval, szerintem csak osztalék és jól élhetünk belőle, egyszer csak meglátja más is, amikor 10% lesz. :)
Jajj..., most nézem, már most több, mint 10% a tavalyi osztalékhoz képest. Na, akkor irány 400 fölé, mert az állampapírt elhagyják a CIG miatt, vagy kellene valami plusz extraprofit adót kivetni még, hogy ne legyen több, mint 7 %.
Még a félévi EPS sem mérvadó, a Q4-ben vannak jelentős változások valami miatt, de gondolom a biztosítási szektor ilyen. Nézd meg a tavalyit és az az előttit is (Q2 és évest)
CIGPANNONIA kitartók