Nem könnyű megkövetnem a véleményalkotót,de megteszem.Tudom a 20k nem számottevő,ennyit terveztem,mert ígéretesnek tartom a papírt.Hogy oktondi lennék?Khmm….
:) , nem azert irtam, hogy megkovesd. 300 folott mar mas neven ir, hogy vett. :) En is oktondi vagyok, mert 2017-tol folyamatosan vettem (nagyon nem keveset oisszesen) es meg megvan. :)
Várható volt,hogy valami hír lesz! Több piaci vétel is volt,több napon keresztűl. Volt,hogy 50 millióert vettek piacin,ami a cignél elég nagy,mert illikvid a papír. Viszont ha a bankholdinghoz hasonlítják,sok jóra nem lehet számítani,lásd takarek... Ne legyen igazam.
Arra gondolsz, hogy volt egy túlfűtött piaci várakozás, ami megjelent egy irreálisan magas árfolyam képében, majd a kijózanodást követően folyamatosan esik az árfolyam? Vagy másra gondoltok? (Nem követtem a megnevezett papírokat)
Az árfolyam innét már nem valószínű, hogy nagyon lejjebb megy, mert már így is a földbe van döngölve és normális piaci viszonyok között (ami ma Magyarországon nem létezik) a cég sokkal többet ér! Az viszont egy valós veszély, hogy a politikai akarat megint felülírja a szakmai hozzáértést és ahelyett, hogy növekedési pályára állna a cég, marad a "posvány", a pénzek kilapátolása vagy átcsoportosítása egyéb, a cégnek nem releváns célok elérésére. A CIG-re mindig is, mint osztalékrészvényre tekintettem, most ezt ezt látom veszélyeztetve....ha folyamatosan "megcsapolják" az osztalékot és a növekedési pálya sem irány, akkor marad a posvány. ( Az Opus féle kisgömbőc modell számomra nem tekinthető növekedésnek. A kohézió teljes hiánya, illetve a szakmát felülíró politikai akarat érvényesítése a cég szempontjából katasztrófális hatásokkal jár.)
Most egyeztettem velük és megegyeztünk, hogy kifizetem helyettük, ha nem kerülnek ez miatt felszámolásra. Megnyugodtak és nem jelentenek csődöt. (Legalább is megígérték).
CIGPANNONIA kitartók