Topiknyitó: _pampa_ 2015. 08. 19. 08:43

Bevándorlás társadalmi és gazdasági hatása.  

Valószínűleg a közeljövő egy fontos kérdése lesz ez Magyarország és Európa számára.Rengeteg bevándorló érte már el Európát és túlnyomó többségük háború sújtotta övezetből,országokból érkezett így kitoloncolásuk nem megoldható.Európának közösen megoldást kell találnia a helyzetük rendezésére ahogyan arra is, hogyan "védjék" meg a 3 leginkább kitett schengeni határral rendelkező országot.Rengeteg megoldásra váró feladat halmozódott fel az EU döntéshozóinak az asztalán.ui: trollok, kötekedők,akadékoskodók,off-olók kíméljék meg azt a felületet!Azokat várom a beszélgetésre akiket érdekel,és fontosnak tartják, hogy mielőbb megoldás szülessen a modern kori népvándorlás következményére.Köszönöm!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
gambadoro 2017. 02. 28. 22:12
Előzmény: #12858  offshort
#12860
engem nem érdekel a fszod, ha már szóba hoztad, gondolom nehezen látható :)))))))))

tudod, álságos egy olyan országra projektálni az eu problémáját, ami képtelen megvédeni a határait
mert nem lehet
csak aknazárral

erre csak orbán lenne képes

elmondom hogyan:
kisvasút!!!!
körbe a tengerparton

frecciaorban
ez lenne a neve

minden migrót elgázolna
ha nem tetszene, menne tovább stockholmig!
Kvasztics_Fedor
Kvasztics_Fedor 2017. 02. 28. 22:01
Előzmény: #12858  offshort
#12859
Torockaiék ismét fogtak pár darabot. Megvadultak, mert épül az új kerítés.
offshort
offshort 2017. 02. 28. 21:25
Előzmény: #12856  gambadoro
#12858
megírtam , nem olvastad ? :))

az eu-s határok szerződés szerinti védelme kötelesség és nem attól függ h vlki befizető vagy sem ! ,

a görögöknek mi a teendőjük szerinted ? , mivel nem befizetők ? :)

egyébként meg az a korrekt ha nem kevered az antidemokratikus ideológiájú populáció importálását orbánék lopkodásával ! ,
vagyis, ne keverd a szezont a fszommal ! :))
gambadoro 2017. 02. 28. 21:13
Előzmény: #12852  kukker
#12857
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))

Szóval valójában a helyzet így néz ki:

A németek(európaiak) beszednek adóban 100 eurót, amit nekünk adnak. Ebből ellopunk 20-at, az megy offshore-ba. 20-at kiosztanak közvetlen támogatásként, abból vesz a lakosság magyar államkötvényt, ingatlant, befektetési alapot. 30-ért foglalkoztatunk magyar vállalkozókat, akiknek a nyeresége mondjuk 10, a munkabérek kitesznek 10-et, az adók 10-et, ami a magyar államhoz folyik be. És 30-ért veszünk német(európai) gépeket, amiből 10 adóként visszafolyik a német költségvetésbe, 10 megy a vállalkozó profitjába, 10 meg munkabérként kifizetésre kerül Németországban. Tehát a német költségvetés elkölt 100-at, visszakap 10-et, és 20-ból támogatják a saját iparukat, nettóban legjobb esetben is 70 mínuszban vannak. Magyarországon lesz egy csomó új gép, amivel később termelni fogunk, nőnek az állami adók, nőnek a bérek, a vállalkozói profitok, és még a alkotmányos költségekre is jut egy csomó.

Szóval a sztorinak a vége az, hogy pont ott tartunk mint eddig: A Marshall-segély óta ilyen pénzosztás nem volt Európában, Magyarország történelmében meg ekkora külső, viszonzatlan tőkebeáramlásra még soha nem került sor, és az EU-s pénzek tartják életben lassan 10 éve a gazdaságot, azok nélkül mind a gazdasági növekedés, mind a megtakarítások, mind az államadósság teljesen más pályán lenne. Ez tehát nem egy óriási ütőkártya, hanem egy marhaság.
gambadoro 2017. 02. 28. 21:07
Előzmény: #12854  offshort
#12856
szerintem írd meg a hülye olaszoknak mi a teendő:))))))))))))))))))

ezek a hülye olaszok netto eu befizetők

mi meg kapunk évi 1000 milliárdot:)))))) nem kell elfogadni az a korrekt
offshort
offshort 2017. 02. 28. 20:49
Előzmény: #12852  kukker
#12855
offshort
offshort 2017. 02. 28. 19:09
Előzmény: #12852  kukker
#12854
"korábban a bevándorlásnak leginkább kitett két ország, Olaszország és Görögország vezetői is követelték, hogy ne kapjon annyi pénzt a közösből az a tagállam, amelyik nem hajlandó osztozni a közös európai felelősségen, a menedékkérők befogadásában"

igen, ez egy nagyon szép gondolat ,

csak kiváncsi lennék , hogy melyik eu-s szerződésben van az előírva, h be kell engednie olaszországnak és görögországnak boldog boldogtalant (eu.n kívüli országokból), és nem szabad megvédeni a határait , ami egyébként eu-s külső határ is !
amugy kötelességük lenne megvédeni , (mégha széttagolt tengeri partszakaszokból áll , akkor is) ,
ha nem megy nekik , akkor a többi eu-s országtól kell segítséget kérni ,
csupán ennyi lenne a megoldás !
kukker 2017. 02. 28. 18:41
Előzmény: #12852  kukker
#12853
kukker 2017. 02. 28. 18:41
Előzmény: #12851  offshort
#12852
Fél-off, nesze, amit eddig is tudtunk:

Index:

Bevallotta a német EU-biztos, miért éri meg a kelet-európai országokat támogatni

A németeknek megéri támogatni a kelet-európai országokat, mert a pénz nagy része az ő gazdaságukba csorog vissza, vallotta be egy interjúban a német EU-biztos.

Egy mondatban összefoglalta az európai gazdaságot mozgató törvényeket Günther Oettinger, a német európai uniós biztos. Az EU-s büdzsé felügyeletével megbízott politikust arról kérdezte a Global Handelsblatt, hogy nem kellene-e megbüntetni Lengyelországot és Magyarországot, amiért nem fogadnak be menekülteket. Milliárd eurókat lehetne megspórolni az uniós költségvetésben, ha nem utalnának nekünk több fejlesztési támogatást, vetette föl a lap.

Az ötlet nem új, korábban a bevándorlásnak leginkább kitett két ország, Olaszország és Görögország vezetői is követelték, hogy ne kapjon annyi pénzt a közösből az a tagállam, amelyik nem hajlandó osztozni a közös európai felelősségen, a menedékkérők befogadásában.

Nem szabad arra használni a költségvetést, hogy azon keresztül szabjunk ki politikai büntetéseket

– tette világossá Oettinger. – A strukturális alapok azért vannak, hogy versenyképesebbé tegyék a gyengébb régiókat. És minden eurónak, amit az EU Lengyelországnak ad, nagy része Németországba jön vissza. A lengyelek arra használják ezt a pénzt, hogy a német építőiparnak adnak belőle megrendeléséket, német gépeket és német teherautókat vásárolnak. Tehát a nettó befizetőknek, mint Németország, az kell, hogy legyen az érdekük, hogy fenntartsák a strukturális alapokat.

Gazdasági szempontból Németország nem nettó befizető, hanem nettó kedvezményezett.

offshort
offshort 2017. 02. 28. 18:03
#12851
keresd és találd meg a rendőrök között a fekát ! :) link
_pampa 2017. 02. 27. 17:26
Előzmény: #12849  Kvasztics_Fedor
#12850
Ő most jutott el ide?

"Tajani: Líbiában kell megfékezni a menekültáradatot
2017. február 27., hétfő Európai ügyek, Európán kívül, Veszélyzónák

A menekültválság megfékezésére nagyszabású fejlesztési programot kell indítani az afrikai országok javára, Líbiában pedig menekülttáborokat kell kiépíteni – mondta az Európai Parlament (EP) elnöke egy hétfői német lapinterjúban.

Antonio Tajani a Berliner Morgenpost című lapban közölt interjúban kiemelte, hogy meg kell próbálni megoldani Afrika legsúlyosabb gondjait, így foglalkozni kell a mezőgazdaságot ellehetetlenítő elsivatagosodás következményeivel, és fel kell lépni a Boko Haram iszlamista terrorszervezettel szemben.
“Vagy cselekszünk most, vagy afrikaiak milliói áramlanak Európába a következő húsz évben” – mondta az olasz konzervatív politikus.
Afrika stabilizálása valamennyi európai ország feladata, nemcsak Olaszországé vagy Németországé, a migráció területén különösen nagy erőfeszítéseket kifejtő országoké. Ezért a második világháború után Nyugat-Európa újjáépítésére indított amerikai segélyprogram, a Marshall-terv mintájára nagyszabású, több milliárd eurós fejlesztési programot kell indítani – mondta az EP elnöke.
Diplomáciai és gazdasági elemekből álló stratégiára van szükség, például európai-afrikai közös vállalatok megalapítására, szakmai képzési programok beindítására, és ki kell dolgozni egy EU-Líbia megállapodást a Földközi-tengerből kimentett emberek elhelyezéséről.
A megállapodás révén olyan táborokat kell felállítani, amelyekben akár több évet is el lehet tölteni, így a többi között gondoskodni kell megfelelő számú orvosról és a gyógyszerellátásról.
A menekülteket befogadó líbiai állomások “nem lehetnek koncentrációs táborok” – hangoztatta az EP elnöke."
Kvasztics_Fedor
Kvasztics_Fedor 2017. 02. 26. 20:41
Előzmény: #12848  _pampa
#12849
MG42.
_pampa 2017. 02. 26. 13:47
Előzmény: #12847  _pampa
#12848
"Újabb menekülthullám várható, rengeteg migráns tart az unió felé
M1 Híradó, 2017. 02. 26. 13:33

Afrika és Ázsia felől továbbra is ezres nagyságrendben érkeznek a bevándorlók az Európai Unióba. Dél-Európában már beköszöntött a tavasz, nincs vihar a Földközi-tengeren, így elindult egy újabb roham – számolt be az M1 Híradó.

Év eleje óta már több mint 10 ezer menedékkérő ért partot Olaszországban. Továbbra is mindenkit beengednek az Unióba, tehát nem viszik őket vissza Európán kívüli táborokba.

Az olasz belügyminiszérium adatai szerint idén az Európába érkezett bevándorlók száma már meghaladja a 10 ezret, ami háromszor annyi, mint tavaly ugyanebben az időszakban volt.

Belgrádban hálózsákot, pokrócot és a legszükségesebb dolgokat készítették össze a bevándorlók, akik éppen a magyar határ felé indultak. A jó idő beköszöntével az elmúlt napokban már több mint 350-en el is hagyták észak felé a szerb fővárost.

Szabadkán jelenleg több száz migráns vár – ahogy ők mondják – a megfelelő pillanatra, amikor át tud jutni a határon. A kora délutáni órákban sokan a vasúti sínek mellett gyülekeztek, mert a segélyszervezetek oda viszik nekik az adományokat.A bevándorlók számát senki sem tudja pontosan megmondani, hiszen a befogadóközpontokon kívül sokan a romos téglagyárban, vagy a határhoz közeli erdőkben húzzák meg magukat.

Közben a határ magyar oldalán egy nap alatt összesen 224 emberrel szemben intézkedtek a hatóságok. Alig több mint egy hét alatt így harmadszor fordult elő, hogy kétszáznál is többen próbáltak Magyarországra jutni 24 órán belül. Mivel érezhetően nő a nyomás, már a kecskeméti polgárőrök is segítik a határőrök munkáját."
_pampa 2017. 02. 18. 09:17
Előzmény: #12846  _pampa
#12847
"Mig­ráns tá­madt egy 62 éves nőre a bolt­ban, le­sza­kadt a lépe
A kép­vi­se­lő­ház is fog­lal­ko­zik az asszony bru­tá­lis meg­ve­ré­sé­vel.

A 62 éves Giuseppina néhány hete gyanútlanul bement egy római boltba vásárolni. Az IlPopulista nevű lap szerintaz üzlet ajtaja egyszer csak kivágódott és berontott egy fiatal afrikai migráns, aki se szó, se beszéd ütni kezdte az asszonyt.

De olyan embertelen módon, hogy Giuseppinának leszakadt a lépe, eltörött két bordája, agyrázkódást és a rúgásoktól zúzódásokat is szenvedett.
Az asszony és férje azóta is csak várja, hogy, ha már az állam nem tudta megvédeni állampolgárát, valamit csak mond az ügyről.Elkapták-e a tettest? Ha igen, akkor hogyan büntették meg? Egyáltalán: kapnak-e bármilyen kárpótlást, ha egyszer ilyen esetekre egyetlen biztosítónál sem lehet felkészülni?

Úgyhogy az Olaszországot érintő migráció történetében először a férj nyílt levelet írt az olasz képviselőház elnökének és neki tette fel ezeket a kérdéseket.Most pedig kíváncsian várják Laura Boldrini válaszát."
_pampa 2017. 02. 17. 08:37
Előzmény: #12845  _pampa
#12846
Ez a lényeg!

"Kétségtelen, hogy az illegális bevándorlóknak nem lehet automatikusan jogokat biztosítani, hisz akkor a fél világ megindulna, mint tavalyelőtt Németország felé."

csak a szervezett ,irányított,önkéntes alapú befogadás, elfogadható!

az "agyrém" hogy Brüsszel megszabja pl. a Letteknek mennyi embert kell befogadniuk kötelezően!

azok pedig akik nem kellenek egy országnak sem egy menekülttáborban várják ki, hogy visszatérhessenek szülőföldjükre.

amennyiben az a terület lakhatatlanná válik akkor pedig az ENSZ találjon megoldást a végleges letelepítésükre.

_pampa 2017. 02. 17. 07:56
Előzmény: #12843  Phylaxa
#12845
sajnos ez nem hit kérdése.

az idő azokat igazolta akik már az elején azt kérték, hogy hermetikusan zárják le az EU külső határát és csak azt engedjék be aki a nemzetközi jog alapján arra jogosult.

és látod, hogy a rózsaszínpónisimogatók hogy eltűntek.....nyomuk sincs...és aki marad azt már a kerítés legnagyobb támogatója....

Törölt felhasználó 2017. 02. 16. 17:33
#12844
A Kúria elé kerülnek a Toroczkai-féle muszlim- és melegellenes rendeletek

elkaszálják ez nem kétséges
mert a jobbik ellenség sőt..
a letelepedési kötvény árusok meg nem
szép csapat mindkettő
Phylaxa 2017. 02. 16. 17:25
Előzmény: #12841  _pampa
#12843
Csak azért írták, hogy szóval tartsanak minket. Ők sem hiszik egy percig sem. :)
_pampa 2017. 02. 16. 17:08
Előzmény: #12841  _pampa
#12842
na még egy csúsztatás mára.....

"Orbán olyan táborokat tervez, mint a gulag - Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje, 2017. február 16.
2017. február 16. - Szelestey"

A gulágon dolgoztatták az embereket többnyire a halálukig!

Orbán pedig a táborban ellátja az illegálisan az országba hatoló migránsokat!

_pampa 2017. 02. 16. 15:54
Előzmény: #12840  Phylaxa
#12841
igen, és ebből egyenesen következi....a lakosság a szélsőségesek felé kezd elmozdulni....

emlékszel még 2015 őszén miről beszélgettünk?

"nem létezik európai megoldása az illegális migrációnak".....

írták egyesek bőszen...de igen!!! Merkel megoldja! a kvóta a megoldás! stb....

megoldották?

Topik gazda

_pampa_
2 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
 • Befalap
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek