Topiknyitó: Portfolio 2011. 12. 19. 23:50

Barroso levélben szólította fel Orbán Viktort  

Ugrás a cikkhez
José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke személyes hangvételű levélben szólította fel a magyar miniszterelnököt két törvény visszavonására - értesült az origo. Ezek a jegybanktörvényről és a pénzügyi stabilitási törvényről szóló javaslatok....

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=160236
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
lebuktal 2011. 12. 20. 12:28
Törölt hozzászólás
#22
viperakapitany 2011. 12. 20. 12:09
#21

Announce and immediately impose capital controls

Impose immediate trade controls (because companies would otherwise falsify imports in order to get their money out)

Impose immediate border controls (to prevent a flight of cash)

Implement a bank holiday (to stop citizens from withdrawing their money and running before the devaluation) and - although this is somewhat hard to imagine - stamp every euro note in the country, converting it back to the national currency.

Announce a new exchange rate (presumably not floating at the beginning, given capital and exchange controls) so that trade could continue.

Decide how to deal with existing outstanding euro-denominated debt, which would probably entail a major government and private-sector debt restructuring (that is, default). This might be easier in the case of government debt, which tends to be governed by domestic law, in contrast to the debt of major corporations, which normally governed by UK law (but we would assume enactment of laws declaring a haircut here, as well).

Recapitalize the (insolvent) banks to make up for losses from defaults

Determine what to do with the non-bank financial sector, the stock and bond markets, and every company account and commercial contract in the country
neomodel 2011. 12. 20. 11:56
Előzmény: #18  AmatorKuki
#20
Egyetértek GOLDIMANN!
Eleddig életem nagyobbik részét töltöttem el a létező cuculizmusban. Persze lehet ez az arány átbillen egy kis idő múlva, és akkor majd leírhatom, életem kisebbik részét tölthettem el békében és nyugalomban....
Rozsaszinponi 2011. 12. 20. 11:24
#19
váltsák már le ezt a fideszes országromboló gyilkos csürhét!
AmatorKuki 2011. 12. 20. 11:22
Előzmény: #8  GOLDIMANN
#18
Kedves GOLDIMANN,

a kis osszegzesed feltettem a legismertebb kozossegi megosztora amin azonnal masik ket ismerosom osztotta meg es ez igy megy majd remelem jo sokaig.. sajat szavaimmal amugy csak annyit tennek hozza hogy 25 eve en ugyan fiatalka voltam de tudom hogy mindenki sokkal jobban erezte magat mint most! (irom ezt irorszagbol egy belvarosi hideg apartmanbol reszmunkaidovel alig valami kis penztartalekkal ugy hogy eselyt se latok arra hogy elvegyem a menyasszonyom felesegul es csaladot alapitsunk egy sajat otthonnal!!)
poppy_ 2011. 12. 20. 10:36
Előzmény: #16  DTL
#17
Ja, 25 évvel ezelőtt meg 14 éves barátnőm volt.
DTL 2011. 12. 20. 10:02
Előzmény: #8  GOLDIMANN
#16
Ez pontosan igy van, tokeletes osszefoglalas
lebuktal 2011. 12. 20. 09:42
Törölt hozzászólás
#15
lazarus 2011. 12. 20. 09:40
Előzmény: #13  viperakapitany
#14
jön a devizabetét kényszer forintosítása?
vagy egyszerű ellopása?

alakul.
viperakapitany 2011. 12. 20. 09:21
Előzmény: #12  csendben
#13
kötött árfolyamrendszer és tőkekorlátozás lesz ennek az eredménye. kérdés, milyen egyéb szabadságjogot kell majd korlátozni. nem lennék bankrészvényes, devizabetét tulajdonos.
csendben 2011. 12. 20. 09:16
Előzmény: #11  viperakapitany
#12
Az MNB tartalékok soha nem lesznek biztonságban,amíg Matolcsy-Orbán páros tevékenykedik.....
viperakapitany 2011. 12. 20. 09:06
Előzmény: #9  viperakapitany
#11
Ez nem Olaszország, Orbán nem Berlusconi, Magyarország nem tartozik az eurózónához, nem törékeny a kormányzati többség. A kétharmad nem engedné a miniszterelnök elmozdítását. Ha az EU végső soron megakadályozná az IMF-megállapodás aláírását, "egy mozdulattal össze lehetne vonni a jegybankot és a PSZÁF-ot, és az MNB 35 milliárd eurós devizatartalékának egy részét lehetne használni a likviditás biztosítására - mondta a lapnak egy ismert kormánypárti politikus arról, hogy Brüsszel távozásra akarja kényszeríteni Orbán Viktort.
szoda 2011. 12. 20. 09:05
Előzmény: #8  GOLDIMANN
#10
már szinte senki nem tudja milyen is volt az élet a cuclizmusban ..

főleg azért nem , mert már kevesen is vannak azok akik politikusan és társadalompolitikailag is értékelhetné objektívan hogy mi volt és mi lett valósan , valójában ..

a rendszerváltás óta cirka 100 200 ember osztja az észt az írott iratlan médiákban , pusztán az éppen fennálló trendet alázatosan követve .

mivel kevesebb gyerek született azóta is , sok az olyan nyugdíjas aki vígan élt a korábbi rendszerben és összehasonlításra képes .. csakhogy ők nem a 100 -200.

egyedüli értelmiségi pali ebben az országban aki kritikusan is a másik rendszer híve és néha médiát is kap : moldova györgy
/thürmer : gagyi/

a többi cirka 100 -200 ember vagy egzisztenciális , vagy tényleges üldöztetés miatt , vagy pedig a lehetőség miatt hatalmi , érvényesülési és a velejáró szintén egzisztenciális kérdés okán gyűlöli, gyűlölnie kell a leváltott rendszert .

de 56-on ..., és az 50-s évektől cirka a 60-as évig tartó csak politikai okból történő fizikai elnyomás és terror cucctól távolabb sosem jutnak - juthatnak ezek , mert ha ezen túl boncolgatni kezdenék a valós rendszert , akkor olyan akadályokba ütköznének ami ellentmondásokba , a lényeges különbségek kikerülésével, elhallgatásával találnák szembe magukat , ami aláásná az egész mostani magyar speciális áldemokráciává átalakított rendszert / sztem nemcsak itt ebben az országban .

..és a többi csöndes kb. 3 -5 millió a cuclizmusban élt már idősebb átminősített álpolgár megosztott is egymással és hallgat , illetve ők sosem lesznek az a 100 - 200 a médiában .

"25 éve voltak korrupt politikusok, a hatalmukkal visszaélő állami emberek, de maga a rendszer nem volt korrupt...... "

ez a tétel többet érdemelne , hiszen ez mutatja a két rendszer közötti különbséget felülről-alúlról..

kádár 56 és még utána vagy 10 évig tartó gyalázatos tetteit mindenáron összekeverik a valódi nyers cuclizmus rendszerével ami világos , hogy nem hiábavaló tett ezek után .

a baj az volt, hogy cuclizmus vérben született ..

mi lett volna ha "bársonyos"-n kelt volna életre ?
ma mit mondanának , mivel hülyitenék a tömegeket az a mai kiválasztott réteg ?

ha pusztán csak történelmileg nézzük , akkor mi , vagy melyik éra nem vérben született ? .., majd mindegyik abban , és bizony minden öldöklésben gyalázatos dolgok születtek .

pl. a kapitalizmus ugyanúgy szüli az áldozatokat ugyanannyi számban és igazságtalanul főleg , mint a másik /forradalmak / ami látványos és nyilvántartható számonkérhető tettekkel tszei ugyanazt , csak az előbbi sunyin és alattomosan teszi ugyanezt .. ugyan ki tartja nyilván a "kapitalizmus" miattak meghaltak névsorát "mártírjait" , ki éljenzi őket , kárpotolja ... milyen szavuk van az "elesetteknek" ki raknak ki minden utcasarkon nekik külön márványt a falakra .. ők csak szépen /vagy csunyán/ meghalnak ..slussz

valóban az iphone , a plazabőség a megoldás , az egyén versenyképessége a milliárd emberek számára ? miért ne lehetne ugyanezek a javak másképpen és sokkal szabályozottabban ? miért kellene az embereknek egymást taposni az úszó medencés ház tulajdon birtoklása miatt ? vagy egy szar toyotáért...
viperakapitany 2011. 12. 20. 09:03
Előzmény: #8  GOLDIMANN
#9
a kicsi focista all in-t mondott (mert a gagarin igazoványa elbizakodottá tette) az IMF-fel folytatott kártyacsatában, betolta az egész országot. és blöfföl. és már tudja, hogy lehívják a blöffjét. hazaáruló
GOLDIMANN 2011. 12. 20. 07:43
Előzmény: #5  tripod
#8
Na ezt küldd tovább, ha mered !


Ennyire jól még senki sem szedte össze a különbséget a két rendszer között! Na meri valaki azt mondani, hogy ez nem igaz?

25 éve...

. 25 éve senki sem lehetett milliárdos, de a túlnyomó többségnek elfogadható élete, biztos jelene és kiszámítható jövője volt. Ma bizonytalan a jelened, kiszámíthatatlan a jövőd.

. 25 éve az ország pénzét úgy osztották el a parlamentben, hogy jusson oktatásra, egészségügyre, a Te és a mi jólétünkre. Ma a gazdagok, a milliárdosok kapják az ország kenyerének javát.

. 25 éve megbecsülték a tisztességes munkát, ma az ügyeskedőknek, a csalóknak áll a világ.

. 25 éve a munkásembernek becsülete volt, ma másodosztályú polgár saját hazájában.

. 25 éve mindenki dolgozhatott, aki akart. Ma hivatalosan 400 ezer embernek nincs munkája, nem hivatalosan egy milliónak.

. 25 év alatt másfél millió munkahelyet tettek tönkre, de egyet se pótoltak.

. 25 éve a mezőgazdaság egymillió embernek adott munkát. Ma alig százezren dolgoznak itt.

. Húsz éve a pályakezdőket tárt karokkal várták a munkáltatók. Ma körülbelül 80 ezer pályakezdő fiatal indítja életét munkanélküliként.

. 25éve napi 8 óra munkából elfogadhatóan meg lehetett élni. Ma sokszor 13-15 óra is kevés.

. 25 éve miénk volt Magyarország, ma külföldiek szolgái vagyunk saját hazánkban. (Vásárhelyiek figyelmébe: Hódgép, Metripond, Hódiköt, Alföldi Porcelángyár, Majolikagyár... A termékekre az volt ráírva, hogy: Made in Hungary -pedig el voltunk nyomva...!)

. 25 éve a gyárak, az üzemek, a bankok, minden-minden magyar volt. A magyar gyárakat bezárták vagy privatizálták, jellemzően a külföldi tőke számára. A legtöbb gyárat azért vették meg, hogy a konkurenciát felszámolják, így a hazai gyárak többségét szétzúzták, bezárták, dolgozóit az utcára tették. Ma az ipar, a kereskedelem, a szolgáltatások nagy része külföldiek kezében van.

. 25 évvel ezelőtt volt nemzeti ipar, ma multik vannak. Húsz éve volt önálló nemzeti termelés, önálló tudományos háttérrel. Ma a külföldi cégek összeszerelő üzemei jelentik az ipart.

. 25 éve volt magyar műszeripar, olyan nagyüzemekkel, mint a MOM. Volt önálló hadiparunk, olyan üzemekkel, mint a Diósgyőri Gépgyár, a Rába.

. 25 éve volt magyar ruházati ipar olyan óriásokkal, mint a Május 1, a Vörös Október, a Zalaegerszeg. Mára a ruházati ipar gyakorlatilag megszűnt. Húsz éve volt magyar cipőipar, ma gyakorlatilag nem gyártunk magyar cipőt.

. 25 éve a magyar Ikarus évente 13 ezer autóbuszt gyártott, és a világ élvonalában volt. Mára felszámol­ták, hogy helyébe a német, svéd és más buszok jöjjenek. Húsz éve a Ganz-MÁVAG vonatokat gyártott a világ számos országának, ma kínai piac van a helyén. A Csepel Művek 60 ezer embernek adott munkát, ma kis kft-k vannak a helyén.

. 25 éve az ország vezetése a magyar gazdaságot támogatta. Ma a multikat, a külföldi tőkét szolgálja ki. Magyarországon - bármivel foglalkozik is - a multi támogatást és adókedvezményt kap. Mára ez utóbbi összege eléri a százmilliárd forintot. A kis- és középvállalkozó, az őstermelő nem kap semmit, sőt: olyan adókkal sújtják, hogy ne érje meg Magyarországon termelnie, dolgoznia.

. 25 éve az energiaszektor az állam kezében volt, nem kellett félni attól, hogy lekapcsolják a villanyt vagy nem tudunk fűteni, mert nem tudjuk kifizetni. Mára a privatizált energiaszektor egekig emelt árai miatt az emberek nem tudják kifizetni a rezsit: csak idén 700 000 embertől vonnak 30%-ot a fizetésükből köztartozás miatt.

. A multik környezetében a magyar kis- és középvállalkozások teljesen ellehetetlenednek, hiszen őket adók sújtják, a multit pedig adókedvezménnyel támogatják. 2007-ben 100 ezer magyar vállalkozás ment tönkre.

. 25 éve olyan világhírű üzemek jelentették a magyar mezőgazdaságot, mint Bábolna, Mezőhegyes, Nádud­var. Mára ez a múlté.

. 25 éve hazánkban 8,7 millió sertést tenyésztettek. Ma ebből csak 4,1 millió maradt.

. A 25 évvel ezelőtti mezőgazdasági termelésnek ma csak egyharmadát termeljük.

. 25 éve szövetkezetek, állami gazdaságok művelték meg a földet az ott élők érdekében. Ma magánvállalatok dolgoztatnak idegen bérmunkásokkal.

. 25 évvel ezelőtt nem tudtuk, hogy mi az a parlagfű. Ma annyi a parlagon heverő, megműveletlen föld, hogy parlagfűből és allergiás betegekből nagyhatalom vagyunk.

. 25 éve mi láttuk el gabonával, almával, borral, csirkével a szocialista országokat. Mostani szövetségeseinknek, a németeknek, a franciáknak, olaszoknak nem kell a magyar mezőgazdaság terméke.

. 25 évvel ezelőtt majdnem kétszer annyi húst ettünk, mint ma. És nem csak azért, mert háromszor annyi tehén és disznó volt, mint ma. Ettünk, mert volt, mert jó volt, s főleg, mert tellett rá. Ma drága a hús, egyre kevesebb és egyre rosszabb minőségű húst eszünk.

. 25 éve 20 milliárd dollárral tartoztunk a világnak. Ma mintegy 130 milliárddal tartozunk.

. 25 éve tudtad, hogy hol a pénz! Fedezetül ott állt a magyar gazdaság. A Ganz MÁVAG, a Csepel Művek, a MOM, az Ikarusz, Bábolna, Nádudvar, Mezőhegyes. Százezer számra épültek lakótelepi lakások. Itt volt a pénz, tudtuk, hogy hol van. Mi kaptuk, mi használtuk, és kérdezzük: hova lett ez a pénz? Hol vannak a magyar üzemek? Hol építenek szociális bérlakást? Hol adják olcsón a kenyeret?

. 25 éve, a Kádár-rendszerben gazdálkodtak a hitelekből, a mostani rendszerben ellopják.

. 25 éve még kórházakat, iskolákat építettek, hogy az egészségügy és az oktatás mindenki számára elérhető legyen. Mára bezártak több mint 300 iskolát, bezártak több száz rendelőt és kórházat. Sokaknak negyven kilométert kell utazni a "központi" kórházig. Nem csoda, hogy a halálozási arányban és várható élettartamban is az EU-20-ak közül a legrosszabb ötben vagyunk.

. 25 éve a kórházban az számított, hogy mi a bajod, mid fáj? Ma egyre inkább az számít, hogy mennyi pénzed van.

. Régen a beteg minden körülmények között kapott ellátást. Mára ingatlanspekuláció miatt bezárták a "Lipótmezőt", azt az országos pszichiátriai intézményt, ahol olyan betegek is éltek, akik nem tudtak gondoskodni magukról, s esetleg ön- vagy közveszélyessé válhattak volna gyógyszeres kezelés nélkül. Ma több százan bukkannak fel hajléktalan szállókon, s legalább ennyien nem igénylik gyógyszereiket - védelem és kezelés nélkül mi lesz velük?

. 25 éve sem voltunk gazdagok, de sok mindent megengedhettünk magunknak: üdülést, éttermet, szórakozást. Ma vagy az egyik, vagy a másik, de gyakrabban egyik se.

. 25 éve nem kellett adót fizetnünk. Ma - ha csak egy kicsit is jobban keresünk az átlagnál - a fizetés felét elviszi az állam. Mit kapunk cserébe? Bezárt kórházakat, lezüllesztett oktatási rendszert, bezárt vasútvonalakat, megfizethetetlen közlekedési díjakat.

. 25 éve senki nem éhezett Magyarországon. Ma az ENSZ óvatos becslései szerint is legalább 200 ezer ember, ebből mintegy 20 ezer gyerek éhezik hazánkban. További 100 ezer gyerek pedig jó esetben krumplihoz és zsíros kenyérhez jut.

. 25 éve az emberek többsége nyaralni ment. Ma a családok 59 százaléka nem megy nyaralni.

. 25 éve a nyugalomba vonulás tisztes nyugdíjat és megbecsülést jelentett. Ma éhezést, társadalmi kitaszítottságot. Mit lehet megvenni az öregségi nyugdíj minimális összegéből, 28500 Ft-ból? Ételt keveset, rezsit fizetni lehetetlen, gyógyszert meg szedjenek a gazdagok.

. 25 éve gyakorlatilag minden magyar állampolgár részesült a társadalombiztosításban. Ma ezrek esnek ki a társadalombiztosításból, így megfosztják őket az egészségügyi ellátástól.

. 25 éve nem voltak hajléktalanok, s a biztos megélhetés miatt senkit nem fenyegetett az a veszély, hogy az utcára kerül. Ma Magyarországon 85-90 ezer hajléktalan él, s évente több, mint 2000 lakást árvereznek el. A felmérések szerint magánemberek esetében gyakorta árvereznek a kifizetetlen villany-, gáz- és más rezsiszámlák következtében, de magas az illetéktartozások miatt elindított végrehajtások száma is.

. 25 éve a cigánynak nem kellett szociális segélyért sorba állnia, nem kellett megaláznia magát. Húsz éve a cigány is dolgozhatott, sőt dolgoznia kellett! Cserébe nem "lenézett idegen" volt, hanem egyenjogú polgár.

. 25 éve a bölcsődei és óvodai elhelyezés mindenkinek járt. Mára annyi helyet megszüntettek, hogy a gyerek születése előtt kérelmezni kell a felvételt. Ha nem, marad a magánóvoda, gyermekenként 60 ezer Ft-tól havonta.

. 25 éve a fiatalok mertek családot alapítani, mert tudták, hogy lesz munkájuk, lakásuk. Ma gyakran azt sem tudják, holnap miből vesznek kenyeret, s lesz-e tető a fejük felett. A tendenciát jól mutatja: az átlagos életkor az első házasságkor 1990-ben még 22 év volt, 2007-re már 27 évre emelkedett.

. 25 éve a gyerekedre biztos jövő várt. Tanulhatott, munkát kapott, családot alapíthatott. Ma nagyon sokak számára egy lehetőség marad: külföldre menni.

. 25 éve sem volt könnyű lakáshoz jutni, de a fiatalok többsége belátható időn belül az állam segítségével megoldotta. Az állam hosszú lejáratú, kedvezményes hitelekkel támogatta a lakáshoz jutást. Ezáltal nőtt a lakások száma és a lakáson belül a szobaszám, ugyanakkor csökkent a 100 lakásra jutó lakók száma. Az új lakások jelentős része panellakás volt, amit "kiutaltak". Ma nem épülnek állami lakások, a fiatalok fizetésük felét albérletre költik, s saját lakás vásárlásakor évtizedekre eladósodnak.

. 25 éve mindenki tanulhatott, aki tanulni akart. Tandíj nem volt, az oktatás költségei megfizethetőek voltak, és az állam is támogatta. Ma sok helyütt tandíj van, egyre drágább a tankönyv, a diákok albérlete és utazása.

. 25 éve a gyerekek nagy része sportolt. Ma minden tíz gyerekből hat nem sportol. Húsz éve volt iskolai sport, olcsó tömegsport, és ennek következtében jó eredményeket értünk el a világversenyeken. Ma nincs iskolai sport, alig van megfizethető tömegsport. 1988-ban, a szöuli olimpián hazánk 11 aranyérmet szerzett, 2008-ban Pekingben már csak hármat.

. 25 éve a szocialista országok integrációjának voltunk tagjai. A cél nem egymás kizsákmányolása volt, hanem a gondok közös megoldása. A KGST-ben egyenlők voltunk. Az EU-ban Németország, Fran­ci­aország és a többi nagy diktál.

. 25 éve minden ország azt adta a közösbe, amiben a legjobb volt. Ma az EU-tagjai vagyunk, amelyben Magyarország a szegény rokon.

. 25 éve a KGST azt segítette, hogy az emberek jobban éljenek. Az EU a gazdag európai nagytőke szövetsége az emberek, a tömegek kizsákmányolására.

. 25 éve csak vízummal utazhattunk a legtöbb EU-országba. Ma nem kell vízum, de csak azt látják szívesen, akinek pénze van. Neked van pénzed utazni?

. 25 évvel ezelőtt rend volt. Tudtad, hogy mi a jó és mi a rossz. A rendőr melletted állt, a rendőr mögött meg ott állt az állam. Ma rosszak a törvények, lopnak a politikusok, a korrupció felfalja az országot. A rendőr nem áll melletted, és a rendőrt se védi meg saját állama!!!

. 25 éve voltak korrupt politikusok, a hatalmukkal visszaélő állami emberek, de maga a rendszer nem volt korrupt. Ma az állami vagyon privatizációja, a pályáztatás és sok minden más maga szüli a korrupció lehetőségét. Ma Magyarország Európa legkorruptabb országai közé tartozik.

. 25 éve a munkatörvénykönyv a munkást, a dolgozót védte. Ma a tőkést védi.

. 25 éve a szakszervezeteknek tényleges jogaik és lehetőségeik voltak az érdekvédelemben, szociális kérdések eldöntésében. Ma a szakszervezetek jogai korlátozottak.

. 25 éve senki se beszélt arról, hogy ki a zsidó és ki nem zsidó. Mára a kapitalizmus annyira kiélezte a társadalmi különbségeket, annyira elmélyítette egyes rétegekben a nyomort, hogy az antiszemitizmus tömegjelenséggé vált.

. 25 éve nem voltak szélsőjobboldali, újfasiszta tendenciák és szervezetek, mert nem volt rájuk igény, nem volt társadalmi bázisuk. Mára sok ember kerül olyan kilátástalan helyzetbe, hogy a szélsőséges jobboldaliságba menekül.

. 25 éve demokráciát ígértek mindenkinek. Ma van parlament, de a nép nem ellenőrizheti azt, és nem hívhatja vissza a képviselőket. Megszüntették a társadalmi vita intézményét, minden eszközzel akadályozzák, és le akarják járatni a népszavazásokat. Szólásszabadság van, de a televízió, a sajtó nyilvánosságához csak azok juthatnak hozzá, akiknek hatalmuk vagy pénzük van.

. 25 éve több mint százezres hadseregünk volt tüzérséggel, páncélosokkal, műszaki csapatokkal, honi légvédelemmel. Ma kevesebb, mint húszezer katonánk van, az önálló működés feltételei nélkül. A magyar hadsereg ma kisebb, mint a trianoni rablóbéke után.

. 25 éve nem tudtuk, hogy mi a háború. Ma Jugoszlávia és Irak után Afganisztánban már a harmadik háború részesei vagyunk.

. 25 éve a magyar katonának nem kellett külföldre mennie. Sőt, az azt megelőző negyven év alatt is csak egyszer, 1968-ban Csehszlovákiába. Ma magyar katonák mindenütt ott vannak, ahol a NATO-nak emberanyag kell, Koszovótól Afganisztánig.

Hmmm! Na ezt küldd tovább, ha mered!!!! (Merthogy 25 éve politikai elnyomás alatt állt, aki másként gondolkodott. Nem lehetett értelmiségi, de kötelező volt kenyerét megkeresnie! Ma a szólásszabadság jegyében, ha nem úgy gondolkodsz, ahogy elvárják tőled, holnaptól nem lesz kenyered!!!)

tuksz 2011. 12. 20. 07:14
Előzmény: #1  Portfolio
#7
A cikkben az áll kiemelve vastagon szedve: "Szijjártó elismerte", ami kicsit félreérthető, mert nem ismert el semmit (azon kívül, hogy levelet kaptak), arra hivatkozva, hogy nem kaptak meghatalmazást az ismertetésre.
lazarus 2011. 12. 20. 06:57
Előzmény: törölt hozzászólás
#6
és miért baj ha kicsinálják?

miért kell az mnb-t, a sajtót, az alkotmány, annak biróságát... etc fityeszesre szabni?

szerinted, nem aggasztóak a folyamatok?

észak-koreai színezetű vezetőnk megér pár misét..
tripod 2011. 12. 20. 01:05
Előzmény: #4  tripod
#5
"I. Koki király nagy álma, hogy bekerüljön a történelemkönyvekbe. Kedves Mini Szterelnök Úr! Aggodalomra semmi ok: ez meg fog történni. Ha megmaradsz őszinte liberálisak, akkor az 56-os hősökkel egy lapon emlegetett volna az utókor az újratemetési beszéded miatt. Ha tavaly hatalmad bebetonozása helyett Hazánk korszerű, európai minták szerinti átalakításába kezdesz, akkor IV. Bélához hasonlítottak volna, aki a tatárjárás után a romokból újjáépítette az országot. Ha most kiszállsz, még megmaradhatsz a meglehetősen ellentmondásos Teleki-kormány szintjén. De pár hónap és Te leszel a 21. század Szálasi Ference, a nevezetes Országrontó Viktor. Tiéd a döntés - de próbálj meg okos lenni, mert a mi f***unkkal vered a csalánt!!!"

- egy ismerősöm posztolta, szívemből szólt...
tripod 2011. 12. 20. 00:50
Előzmény: törölt hozzászólás
#4
Ez egy tisztességes jó tanács, egyébként az Úr Orbán személyes jó barátja...
A kiépülő parlamentáris autokrácia, az téged nem is zavar mi? Bezzeg ezek zsarolnak, böhöhö.
tripod 2011. 12. 20. 00:47
Előzmény: #1  Portfolio
#3
Mit hazudozik ez a Barroso??? A tárgyalások nem szakadtak meg, csak mindenki jézuskázik!!!
Dolgozzanak_a_rabok 2011. 12. 20. 00:26
Törölt hozzászólás
#2

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
5 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek