Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
Az a helyzet, mivel a szovjet penz elfogyott, az orszag maradekat eladjak a kinai komcsiknak…nem tudom mi kell ahhoz, hogy felnyiljon az emberek szeme, mert ezek konkretan a vagohidra vittek minket.
Mennyi ilyen volt már... És mi történt? Semmi, megszokjuk. Sőt, gyorsuló tempóban tolják a korábban elképzelhetetlent. Hajrá fidesz, kellene már a 4/5, hogy végre kussoljanak a huhogók. Ha így haladunk, lesz is...
De rossz már, hogy nekünk kell elmenni normális életért, mehetnének már ők, kifizettük az utiköltséget, sőt még zsebpénzt is kaptak pár száz évre...
Az ilyen nagy kincs. Munkát szeretne, meg egzisztenciát építeni egyszerre, akár a piacon is megélni. Nem csak az elmúlt évek támogatásokkal eltorzított világában fog boldogulni. A mostani szakik zöme pár év múlva sehol nem lesz.
Én alapvetően kölcsönt nem adok. Csak annyit, amit adnék szívesen ajándékként is. Így amit kérnek, annak tekintek. Ha visszakapom, talált pénz, ha nem, úgy is jó. Persze ez így is egy nagyon szűk kör.
Ha olyan "barát" akit nem csípsz és a kölcsön szavatolja, hogy jó sok ideig nem látod, így nyugdtod lesz akkor az máris nem kölcsön hanem befektetés a nyugalomba :D
Mi tul vagyunk egy kerites bovitesen. Zartszelveny hegesztes, takaroelemek meretre vagasa es beillesztese. A kis felesegem partizanakcioja volt es egeszen szurrealis ajanlatokat kaptunk, 70e - 280e volt a szoras, persze a telefonban lehazudtak mindent. A valasztasunk az egyik legolcsobb “emberre” esett es nem bantuk meg! Korrektul, lelkiismeretesen dolgozott, igy kertunk tole masra is ajanlatot. Jo, mint kiderult, 20+ eve van a szakmaban:)
Amikor fikáznak ezzel, akkor szoktam kérdezni, hogy te keresel egy perc alatt egy ezrest? Mert én nem. Szóval nekem megéri megkérdezni. Nekik meg marad egy másfajta kérdés: tudsz kölcsönözni egy kis pénzt fizetésig? :D
Drága kis feleségem engem nevezett pajeszos, nagyorrú, szoknyás, sziget lakónak, (kevésbá szofisztikáltabb verziót a képzeletetekre bízom) mikor mondtam, hogy villanyos boltban 5-7 éve poénkondva mondtam neki, hogy ne sértsen meg én 5db GU10 es ledégőért ennyit nem adok, tiporjuk bele darabonként egy ezresbe.. (1250 volt kiírva) és láss csodát meg is kaptam... A kérdés, hogy ki a hülye aki meg se kérdezi, vagy aki szó nélkül kifizeti a listaárat ...
Kaptam karácsonyra egy könyvet (William Green: Gazdagabb, bölcsebb, boldogabb), az utóbbi évek egyik legjobb könyve a témában. Persze ez szubjektív vélemény, de nekem nagyon tetszett.
Emiatt megkerestem a kiadóját és azt láttam, hogy sok-sok jó könyvük van még, a listaár alatt 20%-kal árulják azokat. Vannak ezeken felül könyvcsomagjaik is, amiket még kedvezőbben áraznak. Találtam is pár könyvet, ami hiányzik a témában a könyvtáramból, viszont mindegyik könyvcsomagban csak egy-egy könyv volt közülük, a többségük már meg van.
Nosza felhívtam a kiadót, egy kedves hölgy vettem fel a telefont, akinek elmeséltem a gondomat. Közölte, hogy ő ebben nem tud segíteni, de adjam meg az elérhetőségemet és hamarosan visszahív egy illetékes. Így is lett, pár perc múlva csörgött a telefon, a szakmai vezető hívott (aki egyébként a könyvek egy részének a fordítója), és elég gyorsan megegyeztünk, hogy összeállítunk egy könyvcsomagot a számomra. Kért újabb pár percet, hogy átszámolják, majd pár perc múlva jött az újabb hívás, hogy listaár-35%-ért megvehetem a csomagot. 5 könyvről volt egyébként szó, szóval nem arról, hogy nagyker mennyiség.
Ezt csak azért írom, mert nagyjából kapcsolódik a fórum témájához, de más területeken is ezt tapasztaltam. Mindegy milyen infláció, a kp nagy úr, a fizetőképes ügyfél kap jó árat, és bizony megy az alku a Media Marktban is, vagy az Obiban, csak hogy a legismertebbeket mondjam, amiket most tapasztaltam. Vagy marad az áru, és úgy látom egyre többen látják ezt be. Szóval csak úgy hasít az a gazdaság, Balatonon meg van parkolóhely, na nem csak a fizetős részen, hanem bárhol...
Egyébként most jöttünk vissza Görögországból. Nem cizellálom, rendesen át vagyunk verve, nem ők a balkán, hanem mi. Szóval bátran lehet zsákolni az eurót, mindegy merre megy az árfolyam, már így is bőven megéri, ha azt nézem mit kapok érte cserébe külföldön. Most utoljára itt voltunk, de említhetnék sok más országot is... Lehet, hogy erősödik még a forint, na de kérdem én, akkor olcsóbb lesz az Akropolisz tövében hintózni a családdal, mint mondjuk egy balatoni lángosozás? Illetve már majdnem most is olcsóbb... Nem kell ezen sokat agyalni...
A másik jelenség, hogy elkezdődött a fillérb@szás...mindenki mindenhonnan 28x árajánlatot bekér...a minőség eddig sem volt igazán prioritás, de most már végképp nem az, csakis az ár...recesszióban vagyunk, de keményen szvsz...
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20230626/nagyon-eros-panikjelzes-jott-a-nemet-gazdasagbol-624182 Ezt meg tudom erősíteni...a nehézipar június 1-el úgy beállt, mint a szög, nagyobb megrendelések a németektől szep/okt előtt nem várhatóak...voltam hétvégén Balcsin, ott is csak lézengnek. Kb sztem a fele a szokásosnak...a magyar gazdaság idei növekedése sztem csak ábránd és ősszel pótlólagos intézkedésekre lesz szükség a költségvetésben...
Cseppet sem orulok, foleg az atomfegyverek miatt, de ezt a faszfejt, ofofaszfejsege szabaditotta a vilagra… Egyebkent aki azt gondolja, hogy a szakacs eljut Moszkvaig, irigylesre melto optimizmussal rendelkezik.
Hát ha Putyin és Prigozsin közt választani kell, inkább Putyin. Talán kinéz most némi nyugalom, de ez még nem lejátszott meccs! Ha a nyugat esetleg tényleg pénzelné Prigozsint....háát akkor megint lábon lőttek minket! Ugyanez volt Lenin. Kik szívták meg? Hát nem a nyugat!
En hetvegen tobbszor is hulye voltam, eloszor a felesegemtol kaptam meg, majd magamtol is, mert bactam berakni a tomitest a szivattyuba…igy szombat-vasarnap szereltem, a tuja jotekony “cirogatasa” mellett, termeszetesen felmeztelenul… A hatam olyan, mint egy engedetlen galyarabe:)
No, ez az ami sosem fog bekövetkezni. A való életben még soha nem tudtam olyat mondani amire helyeslően vagy elismerően szólt volna bárki is. Általában le vagyok hülyézve...így szép lassan be is fejeztem a gondolataim közlését, mert hát menjen valaki más házhoz a pofonért...szóval én sose leszek vezető pozícióban az tuti...
A társadalom, mindig a bizalmat szavazza meg. Okos emberekről beszélünk, akik sokszor megvezetik a szavazókat. Azaz vissza élnek a nekik adott bizalommal. . A nép többségében mindig is megvezethető volt. Ki tehet róla?! Senki. Ez mindenhol így van. Nem itthoni történet.
Amíg ilyen emberek mint Te, vagy a paksi topikos Dezső László, nem a kormány, ország irányításban dolgoznak, addig kizárólag "okosba" lesz megoldva minden is!
https://g7.hu/kozelet/20230616/13-abra-arrol-hogy-miert-kerult-valsagba-a-magyar-kozoktatas-es-a-statusztorveny-miert-nem-megoldas/ Olvasgatom ezt a ,,státusz mizériát". Briliáns megoldás. Konkrétan meg lesz határozva egy bérsáv ca 400.000-1.000.000 között. Ennyi lehet a fizetés, de erről nem a törvény adta bármiféle objektív szempontrendszer szerint lesz a döntés HANEM a munkáltató dönt! Vagyis a gyakorlatban az iskolaigazgató. Ez azért lesz finom, mert ha a kormány lecsökkenti az oktatás finanszírozását, akkor kvázi az igazgatón csattan majd az ostor, ha nem tudja emelni a bért. A másik, hogy nyilván a nyalógépek majd több fizetést kapnak, így megosztják majd a tanári társadalmat...briliáns, komolyan mondom briliáns ahogy ezek a hatalomhoz értenek...
Reggel összeugrott a gyomrom amikor az éjjeli törvénykezést és a minden lakas tulajdonost érint, szallagcímeket olvastam. Vajh mikor jut eszükbe a berleti díjra is valami adót még rápakolni? Szörnyű ez a kiszámíthatatlanság!
Olyan rendszer szintű szemlélet változás kéne, a fejekben első sorban, amire már nincs idő sajnos. . Most látom be én is, hogy mekkora érték a tiszta élelmiszer. Ami feldolgozatlan, csomagolatlan, lehetőleg max 30km-es körzeten belül termelt és környezeti terhelés nélkül. Az már mondhatni gyógyszer :) A kicsi fajtájú, de isteni finom epret sokszor kapálgattam. Egyszerűbb lett volna megvenni. De már nem sajnálom az időt rá! Ezt magamért tettem :)
Ma hazafele beugrottam a zoldsegeshez: Fel dinnye Fel kilo csereszenye Fel kilo meggy Szuk 1 kilo eper . . . 7200 forint lett a vege…meg szerencse, hogy a kolostormalac szemelyesen adta be az inflacio elleni vakcinat januarban, ugy erzem, kell egy emlekezteto oltas, mert ebbe beledoglunk!
Ha bárki gondolkodik minőségi szőnyegen, gyerek szobába, hálóba, csak ajánlani tudom! Olyan svájci vastag gyapjú szőnyegwt vettem, hogy jelenleg ilyet csak megrendelésre hoznak, minimum 20e/nm áron!
Teljesen idióta vagyok! Meg kellett volna shortolni a lírat. Erdogán győzelem kódolva volt. Vagyis számítottam rá! Ami utanna várható az is. Nem figyelek manapság.
Köszi! Legalább nem azonnal. ..... Szélmalom harcnak érzek mindent, amit tenni próbálok a büdzsé leszorítására. Holnap megyek padlószőnyeget venni. Valaki felvásárolt egy óriási raktár tételt. Minőségtől, vastagságtól független 2000ft/m2 De meg kell venni a tekercset, nem vagnak. Van kókuszrost, szizál és gyapjú is. Ezek kb 9-22e/m2 áron lennének minimum! Ha marad felesleges, ezen az áron, vagy drágábban is akár, eladom. Ilyen és hasonló 50-100e forintos tételekből, az elmúlt hónapban összejött több mint 1millió.
Az mindenképp bekövetkezik. A környezet változás, az ellátási láncok felbomlása, energia hiány és ezek következményei miatt. Bill Gates krumpli földet vett. Nem keveset, ha jól tudom egy teljes államét :) . Paksos topikot olvasva, lenne alternatív zöld energia. De a nyugati kormányok sem arra törekednek. Konklúzió: önellátás, öngondoskodás, oktatás, eü max távkapcsolati hálón keresztül.
Én se tudtam, ma még nem olvastam híreket. De akkor holnap nem csodálkozom majd tankolásnál. :)) Persze ez a Brüsszel miatt van, nem engedik az árstoppot. Kíváncsi leszek, ősszel marad-e a rezsi csökkentett keret?!
Ez nem csak a magyar emberkre, de általánosságban az emberre elmondható, főleg azokra akik nem keresőből kapján az első fizetést ... Én idestova 4 éve fillérre vezetek mindent 3-4 havonta készítek kimutatást, hogy a grafikonok is meglegyenek... Szerintem ez a tudatossághoz kell is. Van akinek sikerült nélküle, ne én nem az vagyok. Korábban simán belecsúsztan kisebb közepes megtakarítást után is az azltapsolásba, most már nem :) korral jön talán
Szerintem az olcsó kajcsi lehetőség kicsit komcsi érára emlékeztető dolog. Én inkább arra szavazok, legyen magas a fizu, amiből futja a drága kajára. Ha meg futja, akkor miért ne? :) Az inkább előre mutató, szerintem.
Én ennek ellenére azt látom, hogy nagy a jólét. Pl. A cégnél kedvezményesen lehet kajálni 600 huf ért, ennek ellenére az átlag fizus ügyintézői kör nagy része inkább mindennap rendel 2200 ért + cigi + kávé stb. Persze megy a sírás ezerrel, de többség abszolút nem kontrollálja a koltekezését.
Sokáig lehet ezt még húzni, sajnos. Viszont ha nem jönnek az uniós pénzek, akkor komoly baj lesz. Ha majd bedől a rendszer az lesz az izgi, amikor újra visszatérünk a piacgazdasághoz. Olyan lesz mint '90-ben...
Igen, csak a döglött tehét sajnos nem ad tejet... Mikor lesz az a pont hogy ez a gebe összerogyik ? (magyar gazdaság --> ezt mondjuk baros 2.0 van pont istápolják, de a kamatok a jövő felé adósítanak újfent el), de a lakosságnak most szépen a képébe finganak. ahogy a Bankoknak, és a gyógyszergyártóknak is. EU pénz elismerve, hogy nem kell, megoldjuk anélkül is, lehet felkészülni a leminősítésekre. A kérdés már csak az, hogy addig kitart e ez a Ft erő, és annak a hatására indul meg a lejtőn vagy lesz még előtt más ami hatással van rá.
Igaziból azon fog múlni, hogy a kormány miből fogja ezt a 400 milliárdot idén és jövöőre is kifizetni? Kínai hitel? És annak a kamatát ? Soha nincs ingyen ebéd..
Szerintem a kormány most irányt váltott a forinttal. Ha nem lesz valami nagy gembasz a világgazdaságban, akkor ezek most mindent megtesznek h erősen tarsák. . Ami roppant szomorú, h rengeteg eus pénz bejövetele mellett így legyengítették. Nem mindegy honnan erősödik!
Kiskeradók, gyógyszerek árának emelése, bankok további megszoríása, és mindenki terelése álompapírba... ez az a mézes madzag aminek a végén sintér vár... Közben meg látjuk, hogy a nagyok adóztatásával a kis embereket kifosztják, a NER varánuszai meg degeszre keresik magukat, Matolcsy fiacskája és barátai, médiacég ... Ez persze nem fog hiányózni a költségvetésből... dehogy... Kétszeresen is.. Kár okoznak az emberi fejekben, és a pénztárcában is, nekik csak ez megérne egy életfogytiglant. Stolz: Mit gondolsz EURHUF ról ? Hol lehet az alja, milyen időtávon? Illetve te hogy várod a mozgását ?
Jójó de a nyereséget tavaly kilapátolták.. most 5 évig mnb nek ha lesz nyeresége azt kötelezően a hiányra kell költenie.. .Szegény Kis Matolcsy most már látja hogy se idén se jövőre nem lesz újabb Porsche... de ahogy ismerem őket, valami azért csak csurran cseppen... hogy tekeredne fel az első fára...
De MNB-t ki fogja megsegiteni? Sikerult “potom”400 milliardos veszteseget csinalni… A kerdesem termeszetesen teoretikus, mert itt mindenki mindent IS jol csinal!
Kell is segíteni nekik, mert most egy kicsit botladoznak a gyerekek. Eu pénz sem jön egyelőre, abból nem tudnak osztani, bababolt sem prosperál, nehéz na...
Javaslom, hogy csökkentsük a nyugdíjkorhatárt 59-re! :D Persze visszamenőleg, és kötelező jelleggel. Költségvetési hatásokkal nem foglalkozok, annak úgy is mindegy, ez is belefér.
Backtest és ami mögötte van