Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
Melyik válasz lenne az ijesztőbb? Könnyen lehet két(több)féle eredményt is produkálni: nem kell előfizetni, aztán az alap csak 2021. szeptemberig rendelkezik adatokkal. A fizetős már hozzáfér egyéb adatbázisokhoz, különböző pluginekhez, sőt az internethez is, szóval aktuálisabban már biztosan más predikciója lenne. :D
De bevallom ilyesmi kérdéseket én sem teszek fel, nem "tanítom" hülyeségekre; lesz baj így is. Nem lett volna szabad ezt a tömegeknek elérhetővé tenni...
Amit ott kapsz azok nagyon kis teljesítményűek. Ami kb 1k € az elvileg nominális 600W csúcs talán 800, amazonon sok van belőle, de hogy melyik tudja is ami rá van írva jó kérdés. Én németországban gondolkodok rajta, habár nem vészes a villany számlám, de ha lehetne otthonra mindenképpen tennék. Ez szerintem szigorúan a pénzről szól ott, hogy a szolgáltató nem akar konkurenciát, az meg tudjuk, hogy kinek az érdekeltségi körébe tartozik. Köhömm elosztói díjj meg kisfaszom...
Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva. Németországban mind az Aldi Nord, min a Lidl berobbant az erkélynapelemes piacra, azonban hiába keresnénk a magyar boltok polcain a terméket a jövőben, a magyar jogszabályok nem teszik lehetővé a forgalmazást, szemben az Európai Unióban általánosan elfogadott szabályozással – számolt be róla a g7.hu. Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva. . Persze, mi lenne szegény Lölővel..., szegényebb lenne. Na jól van, veszek ott és itt vidéken felrakom :))) Az itteni hatóságok nem zaklatnak. Úgyis akartam valamit venni :) . A paksos topikba érdemes beleolvasni! Itt állunk egy éghajlati, energia és ellátási lánc katasztrófa küszöbén (7év globális, 20év magyarországon max). Erre a mi idióta kormányunk még ezt sem támogatja. . Nem hiszem h a napelem jelentené a jövőt, avagy a megoldást. Viszont nekem egy minimális biztonságot jelent, ez a sziget üzemű rendszer.
Igen, úgy tudom a boróka tarkadíszbogár a leylandit nem kedveli. Ez nagy előnye talán, meg a szárazságot is jobban bírja...ez a kis említett rovar az elmúlt pár évben szépen tarolt a smaragdtuják körében...
babérmeggyem van, vagy 30 tő, néhol 5m magasak, van egy 10m rész ahol szép smaragd tuják voltak új szomszéd felől, most babérmegy, de csak 2m-esek eléjük szeretnék vmi őshonos lombos fát a gyepre. leylandim is van. piramid fajta, tudjátok az oszlopos bár kicsit lassabban nő. ellenben másik szomszéd leylandiak mar 10m magasak, rá is takarnak napelememre, de nem bánom mert szépek, egészségesek.
Tavaly írtottam ki az utcafronti tujasort és ültettem leylandit. Nem hazudok, a 15-20 cm-es csemeték már kb 70 centisek...nagyon gyorsan nő, sztem még télen is...
kakukkfüvem van, ültettem, képtelenség kordában tartani :D. füge: ürölök h kivágtam akkora volt, bobcattel tudtam kiszedetni mert nem lehetett másként :) nem fa, nekem inkább bokor volt. akác: imádom de nem takar és nem őshonos és szemetel, abból van elég mas is. mit tegyek takarásra fának? gyorsnövő, ok nem csodasöveny, gondoltam beruházok veszek pár koros tölgyet, nem akarom látni a szomszédot.
A vidéki udvaron meg kamillát telepítek vissza. Volt is a mami idejében, szomszédnál most is van. . Gödöllői kasély kertben máig megtalálható több helyen a kakukkfű a pázsitban. Gyerekkoromban szedtük rendszeresen de azóta is kipusztíthatatlan bizonyos részeken. Az angolok ugye ültetnek kakukkfű pázsitot is. Valószínű annó itt is lehetett.
A fehér akác gyorsan nő, igénytelen. Finom az illata. A patakparton végig az van nálunk. Maguktól nőttek. A tölgy lassan nő, addig ezekkel tudsz ligetesíteni. Füge! Nincs ellensége(még) nálunk. Télen nem árnyékol.
Drága megboldogult férjem aszondta mikor beköltöztünk, hogy nálunk ősgyep van, A szomszédba meg vetett. Ezért náluk pázsit van, nálunk meg nő benne kutyatej, boglárka, ibolya és néhány egyéb gyom is. De ez nagyon jó, hagyjuk így! Nos...., utóbb kiderült, egyszerre lett vetve a szomszédéval, csak ők hamarább költöztek és folyamatosan gyomlálták :)))) . Jó lesz az! Ősgyep ;-)
Nekem most a gyep pofas, jol megvannak a faval, maradjon is igy… Hosszu evekkel ezelott sok mindent eltaunltam a nagyszuloktol - gombas betegsegek, faoltas, permetezes - de ezek az uj betegseget sok esetben mar-mar kezelhetetlenek.
A cseresznye egyébként kb 30 éves és az elmúlt pár évet leszámítva mindig jól termett. Olvastam, hogy megjelent egy új monília faj, valszeg az lehet a ludas. Az őszi-tavaszi bordói lés permetezés mellett muszáj lesz a virágzáskor valamilyen felszívódó gombaölő szerrel is megpermetezni, mert a monília akkor támad...
Nekem pár éve nem terem a cseresznye és a meggy sem, csak alig pár szemet. Eddig nem értem rá tüzetesen megfigyelni, viszont idén igen és ki is derült, hogy virágmoníliás mindkettő...alaposabban és más szerrel fogom megpermetezni...a tölgyre fordítva a szót, én a molyhos tölgyet ajánlom. Nem nő olyan magasra, mint a kocsányos meg a többi, így kertbe is simán ültethető, emelett pedig a szárazságot is jól bírja...
én úgy vagyok mint stolz a kjaszival, már csak egy maradt, monilia már benne 10 éve, igyekszem védeni, de lehet stolz nyomán kiveszem francba. itt nálunk pilisben tölgy az őshonos lehet azokat veszek, gyepet meguntam. lesz fű. meguntam a kertet is, minden elpusztul.
erre csak az önellátás tud felkészíteni, de a társadalmi szálak széttépését, a szoc háló mint olyan eliminálódását, a katalklizmát ezzel sem tudod elkerülni. sajnos.
elhunyt a avatarom színésze :( továbbiakban is folyatatom most a korrekcióban a usd/eur váltást, legalább 50%-ra el akarok jutni, a maradék 50% marad dkjban, pmapban.
Még a végén Izlandra kell mennünk elviselhető időért. Viccet félretéve, itthon is folyamatosan érzékelhető a változás. És mi még kedvezőbb helyzetben vagyunk, mint nagyon sok hely. A következő évtizedeket a megmaradt területek és erőforrások megszerzése és elfoglalása fogja jellemezni.
"2030-RA KÉTMILLIÁRD EMBER ÉLHET OLYAN HELYEN, AHOL AZ ÉVES ÁTLAGHŐMÉRSÉKLET MEGHALADJA A 29 FOKOT." Pf cikk..... Ez ugye azt jelenti 7 azaz HÉT év múlva, minden földön élő negyedik ember kb élhetetlen körülmények közé kerül. Micsoda óriási népvándorlást, gazdasági változást fog ez okozni! Próbálok felkészülni mentálisan, ám azt hiszem erre nem lehet igazán.
Én holnap tervezek palántázni, mert már kinőtték az ablakot. Paradicsom, cseresznye paprika, kecskeszarv és táltos...ha a nyár is ilyen csapadékos lesz, akkor az nagyon jó lesz a paprikának...
Figyelj, ha így van, akkor haladéktalanul cselekedni kell. Steril eszközzel ki kell kaparni a mézgásodást és utána sebkezelő krémmel le kell kezelni a területet. Ez bármelyik gazdaboltban beszerezhető, sőt ha elmondod nekik, hogy mi a gond még lehet tudnak is tanácsot adni. Sokan sok problémával megfordulnak ott, biztos volt másnak is ilyen gondja...
Van OTP 9700-rol, VW 119 - rol osztalekkal, kicsi eurusd long es sok-sok rovid DKJ 14% korul. Mezgasodas: Eszembe jutottal ma reggel, sajnos egyre melyebbek es csunyabbak azok a repedesek, szerintem komoly baj van…ne legyen igazam.
Lehet igazad van. Ha lesz majd bevétem, terveztem h váltok eurót, svájci frankot. . Jah..., minden nő, de leginkább a gaz :) Nem kaptam itt vidéken olcsó mulcsot, így azt eszeltem ki, kartonnal fogok takarni.Legalább a járó utakat, sorok közt. Sajnos későn szóltam az ácsnak, elégette a fűrészport/forgácsot. De ad majd ingyen ha lesz, mert az neki szemét. Pedig ajánlottam, fizetek is érte. Önfentartó kert lenne a cél. Magaságyás, az első feltöltés alatt van. Derék kímélő kertet tervezek!
Úgy gondolom, hogy 400 lehet most az egyensúlyi ára az eur/huf-nak. A 18% hozta le 370-ig. Ezt felfoghatjuk egy tulajdonképpeni pozitív anomáliának. A kamatvágással azonban meg fog indulni a gyengülés irányába.
Itt vidéken gyönyörködök a mocsári sárga nősziromban. Vadnyúl, akkora mint egy kicsi őz :) A gólyák...., közben kerti munkák, kerítés készítés, hajópadlózás volt/van a héten. Mindenre szaki, vagy segítség. Mégis fáradt vagyok. Várom h vége legyen. Magamra legyen időm. Rendszetes torna, masszázs..stb.-ez lenne az életcél :)
EUR/HUF: A 2011-es ciri-buri után, mindenki várta a még több lesz az árfolyam, de jellemzően beállt. Lehet nem 370-re, de 400 ill. felette nem várom. Huzamosabb ideig szerintem tartja a 370-380-385 sávot. Minimum fél év, vagy több. Sőt, lehet benne leszúrás nagyon rövid időre. . Infla: Török út. Lehazudott infláció, alacsony kamatokkal. Amikor ez tudatosul a nép fejében, vagy átmennek euróba(ekkor elszállhat a huf), vagy az ingatlan mégis beindul. Ahogy Erdogántól a törökök, ugy a Fidesztől mi sem szabadulunk kb a következő 25évben. . Annyira szép ez az állampapír, hogy túl szép h igaz legyen. HA bízni lehetne a magyar államban, gondolkodás nélküleladnám Sztendrét mxomott áron, majd beraknám. De piros vészvillogó van a fejemben! Békekölcsön...stb. Dollárban vettek fel hitelt! Mindenki dollár erőt vár, én Euró erőt várok. Az állam tudja miért a dollár....ha fordul eur/usd, akkor láthatunk akár 250-280-as dollár árfolyamot! Innen nézve, lehet "kamat mentes" a kölcsön. Lopnak, csalnak, hazudnak, de nem hülyék!
Mit nem értesz?Az értelmes emberek tisztàban vannak vele hogy bàrhogy szavaznak nekik nem osztanak lapot.Ha nem a NER teszi el a pénzt akkor elteszik az NGO-k ,meg a fegyverek amit az adófizetők kifizettek oda lesz ajàndékozva az ukrànokak..Cserébe lenne adóemelés,közbiztonsàg hanyatlàsa,genderörület.. Meg lehet nézni karigeri vilàgvàrosàt.A Madàch teret màr szét hugyoztàk a csövesek.Kosz,büz,szemét..erre nem kivàncsi a külföldi.:)
Eurrol mi a velemeny? Most kicsit sztem szuneteltetem az atvaltast maradnak az uj penzek a legrovidebb dkjban. Nem latok most gyors rendszerszintű gyengülésre okot.
A technologia megoldja. Szegenyebbeknek ejjel szelloztetes. A gazdagabbnak szigetrendszeru napelem, szellozteto rendszer ami ejjel megy, fal es mennyezethutes 23 fokos vízzel. Mindezt a napelem energiajaval.
Nagyobb részénél ez az értelmi szint. Van egy tanult haverom, aki nem fideszes. Tavaly ősszel panaszkodott, hogy egyre kevesebbet tudnak megtakarítani, de persze a fideszre szavazott. Azt mondta azért, "mert a másik jobb lett volna? Ezek legalább adtak valamit vissza." És diplomás, értelmes ember. Szóval ennyit erről...
Örvényes: 2022 választás: 60,38% Fidesz...tetszettek volna forradalmat csinálni...imádom az embereket, hogy hol a Balaton beépítése miatt, hol az akkumulátor gyár ellen hőzöngenek, majd a választáson meg nyugodtan leszavaznak a Fideszre...nem értem hogyan nem kelt kognitív disszonanciát ez bennük...nem értem!!!
Ne zsörtölődj kolléga, szerintem a dolgozó népnek építik. Majd hamarosan érkeznek a beutalók; meg is érdemlünk már egy kis pihenést, az állandó veszélyhelyzetek nagyon kimerítőek.
Nem bánnám most már ha beszorulna a meleg, mert évente 8 hónapon át kell fázni és van 4 jó hónapunk. Elnézést, de így péntek este most ennyit tudnék csak hozzátenni. :D
Feldobnék egy témát.....ha belefér. Itt van ez a Stumf-Bíró Balázs. Nem linkelem a cikkeket, akit érdekel már olvasta. Pl: "Az átlag ember, hetente, egy bankkártyányi mikro műanyagot fogyaszt el." . Olyan óriási környezeti és energia válság felé robog a föld lakossága, amit nem fogott fel és nem tudatosít magába. Olvasom az ingatlanos topikot, a kérdés és téma: esnek-wmelkednek-e az árak? Lesz-e kereslet...bla,bla, bla.. Senki nem ír arról, hogy a hideg ellen leszigetelt házakban, rohadtul be fog szorulni a meleg. Ami akár már 10év múlva óriási problémát jelent.-Szerintem! . Ti...., gongolkoztatok-e ezen, készültök-e rá egyénileg, akár a tervezgetés szintjén? Van-e aggodalmatok ezzel kapcsolatban? . Nekem ötleteléseim vannak. S félre ne értsetek, nem holmi armageddonra készülök. Csupán már tudok, értek annyit a változsokból, hogy nem tudom homokba dugni a felyem.
Kell a személyes, sőt sokkal több kellene, én szívesen olvasom. Ne vesszen el az ember a számok tükrében, mert végtére is, minek a vagyon? És örülök, hogy van egy ilyen topik is.
Hogy vagytok skacok? Látom, azért itt is szaporodnak az összesküvés elméletek. Na de ez van, ha nem tudjuk magunkat kivonni a politikai hatások alól. Én igyekszem információs diétát tartani...
A fu kap inditot tavasszal, nitrogen tulsulyost, lehet az kavart be?!Ma megnezem tuzetesebben es holnap mondom a tovabbi reszleteket, nagyon koszonom! https://m.youtube.com/watch?v=K8pkSucTcko
A vadhajtásokkal tudomásom szerint mást nem is lehet mint lecsípni...nem lett nagyon megműtrágyázva? A sok nitrogén is okozhat mézgásodást. Egyébként sok apró mézgásodás van rajta vagy inkább magyobbak, de kevés? Mert a sok apró az valamilyen rovar kártevő lehet inkább.
Ennel nagyobb baj, hogy rozsatovis jellegu vadhajtasok jelennek meg szuntelen a torzse aljan, amit metszoolloval kell lenyesnem 2-3 hetente, teljesen tanacstalan vagyok.
Nagyon sok oka lehet. A túl magas ralajvúztől kezdve, a túl sok nitrogénen át a rovarok, gombák kártételéig. Alaposan meg kell nézni a fát, hogy mi lehet a gond. Mennyire öreg a fa?
Mizujs a felújítási munkákkal? Belekezdtél? Találtam egy korrekt áron dolgozó, vérprofi cserépkájhást. Kandalló, kemence, modern bármi, mindent csinál. Sőt, még a szavát is tartja :) Akkor jön, amikorra igéri. Majd fotót teszek fel. Még csak bontott. Padlócsere jön, aztán az új felrakása.
Hát igen....., és minden jó ha a vége jó. De ez a Ti esetetekben is inkább múlt rajtatok. Ha elfogadsz egy tanácsot, lázgörcsre, anafilaxiás sokkra(allergia) mindig legyen otthon, úton táskába gyógyszer. . A kisközségben ahol most lakom H-Sz-P 10-12h-ig van gyógyszertár :)) Két szatyornyi cuccom van. Még a macskáknak is!
Ha megengedtek egy szemelyes tortenetet…1-2 eve anya furdik, en pakolok, gyerek jatszik. Egyszer csak baromi nagy csattanas es a torpe feje lila…hatalmas uvoltes - klasszikus - majd omlik a ver, szetnyilt az alla. Mento vagy ugyelet, mondom ugyelet, mivel este 8 van, majd a kocsibol felhivjuk a mentoket, biztos meg tudjak mondani, ki az ugyelet. Mentoket hivja a felesegem es nem tudjak megmondani ki az ugyeletes gyermekkorhaz?! 50 perc autokazas utan kiderult, hogy a del-pesti agglomeracio azon a napon, az eszak-nyugati Janos korhazhoz tartozott… A korulmenyek kozepkoriak, viszont a szemelyzetre - orvosok, noverek - egy rossz szot nem tudok szolni! Tanulsag: Mindig legyen az autoban hidegelelem es minimum 150 kilometerre elegendo uzemanyag!
Korabban mar reszese voltam egy ilyen mesebeli atbacasnak, a nehai RFV most E-star vagy mi a tokom jovoltabol…itt azonnal kimenekultem, amikor jott a reszvenykibocsatas-Market kombo.
Backtest és ami mögötte van