Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
https://www.youtube.com/watch?v=4vPpBNugHYw . Nem tüntetni kell, meg a csodát várni a Brüsszeltől (akinek sem joga, sem felelőssége nincs egy tagország oktatási rendszerére), hanem FEL KELL MONDANI. Most úgy őszintén: 1. Ha a tanár annyira szeret tanítani, meg annyira szereti a gyerekeket, akkor kutya kötelessége nem toldozni-foldozni a rendszert, hanem felmondani. 2. Mitől fél egy tanár? A Lidl-ben pénztárosként megkeresi a tanári jövedelmét röhögve. Sőt, ha fiatal akkor többszörösét 1-2 év múlva. Ha elmegy büfézni a Balatonra, ott többszörösét megkeresi a pénznek minden szaktudás nélkül. Ha tud járni, meg van keze, akkor röhögve talál olyan munkát, ahol bőségesen megkeresi a pénzt, amiből fedezni tudja az életét. Ha meg elmegy egy SSC-be dolgozni, akkor 2 év múlva a mai jövedelme 3x-osát megkeresi, ha nem teljesen kókler. Szóval fel kell minden becsületes tanárnak mondani, oszt utána amikor az Audiban robotoló szülő nem tud mit csinálni a kölkével, akkor majd orbán egyből rájön, hogy rendbe kell tenni az oktatást. A cigány, akarom mondani a miniszterelnök úr csak a pofánbaszásból ért.
Nincs ebben semmi szenzáció.Ujsagos akciók eddig is voltak(Tesco,Lidl,Auchan) csak most a kereskedőknek nem kell kinyomtatniuk szoroanyagot hanem lehozza a Magyar Közlöny.:))
Az EU bürokraták, akár csak USA beli társaik, mind a nagytőkések kinevezettjei. Ennek okán a nagytőke érdekei szerint járnak el. S mivel Orbán a nagytőke legalávalóbb kiszolgálója (meg persze a módszereik szolgai másolója - saját burzsoázia..), ezért persze hogy nem buktatják meg, és megkap minden pénzt is. Ennyi. Sajnos el lehet felejteni a naiv álmodozásokat...
Nem hülyék, pontosan amiatt nem adó jogcímen rójják, ki mert akkor a vállalatok felől támadhatóak lesznek, hogy adóztatják (a ténytől eltekintve hogy amúgy rohadtul így van). Ők úgy akartak elvonni, hogy lehetőleg abba, ha bele is tudjanak kötni ne legyen olyan egyszerű ezért csinálták így. Mint a villanynál, hogy nem a villany ára emelkedett, hanem az elosztói díjj... azt meg 1000 féleképpen meg lehet magyarázni, hogy az miért emelkedett.
De stolz. Ezt sokkal egyszerűbben meg az ő szempontjukból hatékonyabban is lehet csinálni. Ennek az ellenőrzési apparátusa akkora lesz mint egy nagyobb vállalat dolgozói létszáma... Ha ez a cél, csak meg kell emelni a kiskereknek valamilyen adóját, aztán ezzel nő az infláció (nő az adóbevétel, mert áthárítják), és nem lehet alóla kibújni, ellenőrizni meg nem is kell. Ezzel szemben...
Szerintem ez a nép nyílt hülyének nézése. Nyíltan ki lett mondva, tényekkel alátámasztva, hogy az árstoppok árfelhajtó hatásúal, nincs olyan profit orientált szegmens ahol a különadót ne próbálnák meg valamilyen módon behajtani + ha ehhez még jön az is,hogy ezt kommunikáció nélkül és kiszámíthatatlan módon csinálják akkor még többet emel, hogy a jövőbeli veszteséget előre kompenzálja. Ehhez elég csak megnézni, hogy mióta van infláció, mióta van háború, mióta vannak árstopok és bízni benne, hogy a a KSH nem hazudja le a csillagokból a számokat... (erre azért mérget nem vennék). A tanárok, orvosok, és a főváros kisemmizése iskolapélda lesz minden közgazdaságkönyven, hogyha egy országot alapjaiban akarsz tönkretenni, akkor 1 a hatalmat centralizálni kell + médiával nyomni az agyrohasztó propagandát, az oktatást lezülleszteni mert előbbi hatékonyságát drasztikussan rontja egy ezt megkérdőjelező analitikus gondolkodás, folyamatos ellenségképpel való riogatás ( itt egy pici zavar van az erőben mert migráns, soros, brüssze stb... -->Ez a példa a bajuszos osztrák festő bácsi könyvéből van !!!) Illetve ez a kiszolgáltatott rendszer kineveli a NER-t így a probléma olyan rendszer szintű, hogy apró változással nem lehet orvosolni, a választási törvény a győsztes kompenzációval és a kerületek átrajzolásával a demokrácia, és a polgári érdekek képviselete elbukott. Ez egy diktatúra.. soft, nem nyíltan kimondott, de az. Ezt külső hatás megváltoztatni nem foglya/tudja. Az összes gazdasági szegmensben jelenleg kapkodás és tűzoltás látszik, hogy csak ne ma dőljön össze... a jővő teljes felélése az ország kiárusítása. Innen én 2-3 éves távon egy legalább akkora Ft romlást várok mint az elmúlt 5 év 314 @400. Az előttem szóló kommentjáre, valami történni fog, vagy ha nem akkor az emberiség 50-100 éven belül kiírtja saját magát ez kb tény, hogy mi lesz az okozója az még kérdéses, piros gomb és egy idióta, vírus, klímaváltozás, vagy háború, vagy ezek tetszőleges egyvelege. Nem látom túl fényesen a jövőt, de attól még a mindennapokból tényleg ki kell hozni amit ki lehet és bízni benne, hogy nem ma jön ez az a nem visszafordítható pillanat.
Humi, én bevallom depressziós vagyok, mert egyedül töltöm napjaim 95%-át. A barátaim megrökönyödve hallják, ez nem lehet, hisz mindig nevetek, mosolygok. Született optimistaként, én egy optimista-depressziós vagyok, szoktam mondani! . Értem amit írsz, de ez olyan mint hogyan kelljünk át a folyón. Majd ha oda jutunk, foglalkozunk vele. Nem mérgezhetjük meg a napjainkat, azzal hogy várjuk, tudatosítunk magunkban egy rosszat. Tegnap elgázoltak egy cicámat, a döntésem: többit már nem engedem ki, mindaddig amíg nincs zart kifutójuk. Gyerekkoromban, a bennem élő analitikus, azon tanakodott, hogy már eltelt egy emberöltő háború nélkül magyarországon. S féltem, ha szüleim generációja megúszta, én már nem fogom. Hisz ez a történelmi tapasztalat. Erre nem adtam el sztendrét(mondjuk nem is bizonyult komolynak a vevő) Kiadom....., és innen tervezek tovább. Ha mégis háború lesz, akkor majd újra tervezek. A férjem 48évesen ment el infarktusban, én elmúltam ötven. Azt hiszem minden esős, napos és borus napban meg kell találnom a szépet! Ezért élünk, s majd ha szenvedni szomorkodni kell, mert azt hozta a nap, akkor pedig a jövő örömeire gondolva várom a jobbat :) . Puszi egy " vénasszonytól" és egy virtuális ölelés :)
Amikor egy bohoc bekoltozik a palotaba nem valik kirallya, hanem a palotabol cirkusz lesz…mar sokadszorra jut eszembe ez a Moliere mondat, a Karmelita utan ujra.
:) Az őrület egyre inkább a tetőfokára hág kicsiny hazánkban. Meg a nagyvilágban is. Úgy érzem, hogy valami tragikus kifejletnek vagyunk egészen a küszöbén. Általában az őrületnek ezt a fokát valami tragikus összeomlás (nem tőzsdei, hanem inkább háborús) szokta koronázni. Egyszerűen érezni lehet a levegőben...
Nezd, reszvenyen egy qrva centet, fillert nem kerestem az elmult 3-4 honapban, a legitarsasagokat leszamitva, azokat eltettem, jo lesz a gyereknek:) Forint ellen a kamatkulonbozet miatt nem szivesen megyek, EURUSD lehet meg erdekes 1,11 felett egy eladasra, de egyebkent teljes nihil az idei piac.
Egy szóval sem írtam h tőzsde vagy egyebekbe kéne a készpénzt tenni. Nekem most mindenem ingatlatba, építkezesbe, új cég indításába van/megy. . Ettől független nem bízok bennük.
Kicsit keveslem a 14%-os kamatot. Elméletileg a rövid kamatoknak az irányadó kamathoz nagyon közel kellene lennie...szóval én hozamelemlkedést várnék..
Barmennyire is furcsa, de jelenleg a rovid DKJ-nal nincs jobb alternativa a piacon. 400-on visszavaltottam az eurom, beultem 3 honapos eur eladas hataridobe, ezen kerestem nominalisan majdnem 3 szamjegyu “hozamot”.
Tudod mi is lesz egy számjegyű? Ha tippelnem kéne, az állampapír nyereség. Látom, jó ez most, de hogy valamit tudnak, hogyan ne járjon jól a végére aki betette, abban biztos vagyok.
Vekony jeg ez…ez most a narrativa azon koleszos fiuknal, akik jo 30 eve, pont ennek a temakornek a masik oldalara huztak fel a politikai ternyeresuket, ruszkik haza jeligevel. 1956-ban a mocskos Nyugat nem segitett, most meg az a baj, hogy segit?! Ez nekem paradox picit… Nem akarok vitat nyitni, ez csak az en maganvelemenyem, de azt mar baromira unom, hogy szovjet (fele)barataink martirok es ez a szemet USA tehet mindenrol. Nyilvan a jenkiket sem kell felteni, ismerve a Szovjetunio tudatos elpusztitasat, de azert az elmult szuk 1000 evben nem nagyon volt olyan evszazad, hogy a ruszkik ne haboruztak volna valakivel.
Számomra az a "meglepő" az ügyben, hogy abból van hisztéria kreálva, hogy kiszivárgott az infó. Esetleg egy normális világban nem arról kéne beszélni, hogy ugyan már miért Amerika (Nato) háborúzik egy másik ország földjén egy másik birodalommal??? Jelzem Ukrajna nem NATO-tag.
Kedves "brokkertársak" mindegykinek boldog tavasz ünnepet, avagy húsvétot kívánok. Innen a messziről, ahol 5cm-es hó van, ebben mászkál a gólya :) Roppant mód hiányzik a szánkóm, erre nem gondoltam, hogy hoznom kéne.
Nem bannam ha igy lenne, nem szeretnek betonkemeny kertet mar juliusban. Tavaly nem tudtam annyit locsolni, hogy egy csavarhuzot leszurjak 3-5 centi melyre…
Igazságszolgáltatás tekinzetében amíg polt a főszügyész addig arról nem lehet beszélni, de van más is, igazából ide pénzt nincs miért utaljon az EU, mert a minden kriténiumnak megfelelő kormányzás csak is a fidesz, orbán nélkűl lehet megvalósítani.Minden határozataikkal, törvényeikkel földbedöngölik a demokráciát.
Nekem pedig van mogyoró, avagy salotta hagymám. Ez olyan, hogy a tetején hozza augusztusban a kicsiket, amik maguktól leesnek, így mostanra már aratható. . Akit érdekel, vannak dughagymáim, ingyen elvihető!
Ha érdekel, kajsziban zard fajta. Állítólag pár napja is bimbós volt, amikor ugyanott a magyarok teljes virágzásban vagy utána. Mondjuk úgy olvastam nehezen beszerezhető.
Visszatérve az időjárásra, idén azt vettem észre, hogy nyugatiasabb a légáramlás. Az elmúlt években rendre erős déli szél fújt tavaszonta, most pedig inkább nyugat-délnyugati szél van zömében. Ha ez így marad, akkor idén jóval csapadékosabb év lesz...
Érdekes. Én kb egy darabot nem láttam. Igaz még a virágzás is most kezdődött, de ez a szeles, esős idő nem a legkedvesebb számukra. Kíváncsi leszek mi lesz a jövő héten, amikor meg ugye 10 fok alatti hőmérsékletet mondanak...
A szél persze zavarja a méheket,de mai is szépen dolgoznak.8-10 fok alatt viszont nem igen hagyják el a kaptárt.Érdemes poszméheknek segíteni a fészkelőhely kialakításában, mivel alacsony hőmérsékletnél is dolgoznak és közvetlenül a fészkelőhelyük körzetét részesítik előnyben. USA-ban a méhes megporzás is üzleti alapon megy.Kaliforniában a mandula megporzás díja 200 USD/méhcsalád/2 hét. https://myaglife.com/wcn/2021/12/14/almond-pollination-2022-economic-outlook-and-other-considerations/
Azt hiszem idén megint reszeltek a gyümölcsnek. Mondjuk a barack nem idegesít fel többet, mert azt kivágtam. Viszont a meggy most kezd virágozni. Azt a jövő heti hideg telibe fogja találni. Plusz grátiszba nem nagyon van porzás sem, mert ilyen szélben a méhek sem hülyék dolgozni. Cseresznye talán lesz, mert ott még a virágzás java csak a következő hét végére várható. Viszont ott is kérdéses a porzás...agrár rovatunkat hallották. :D
Abszolút igazat adok, Orbán nagyon okos, extra jó képességei vannak. Csak sajna pszichésen terhelt. . Az országunkban pedig a szoci éra óriási rombolást végzett a fejekben. Több generáció míg kikopik h nem az állam feladata az emberek eltartása. Önmagunkért, családunkért, egészségünkért, jólétünkért saját magunk vagyunkfelelősek. Sőt, az én generációm már a nyugdíját is magának kell megoldja. . Nem csak Orbán hibás, DE a kormány maffia szintű lopásáért viszont ő a felelős.
Be kellett látnom az elmúlt hónapokban, hogy Orbánnál sokkal veszélyesebb és veszettebb hatalmi erőterek működnek. Orbán felfogható egy válaszként a golbális hatalom játékaira. És ilyen értelemben valóban kezdem osztani Schiffer és Tölgyesi gondolatát, hogy Orbán + Putyin és még egy rakás lokális autoriter oligarcha és a globális nagytőke között konfliktusról szól az elmúlt 10-15 év. . Egyébként Orbán -s most nem leszek népszerű, de lássuk be, hogy nagyon intelligens a mezőnyben, és talán ő az aki úgy építi fel birodalmát a nagytőke ellenében, hogy közben a nagytőkét ki is szolgálja. Amolyan kállai-kettőst játszik, és nem is teszi rosszul. Nem mondom, hogy orbán nem fog elbukni, mert meggyőződéem, hogy el fog. A kállai-kettősnek mindig az a vége. És vele együtt az ország is akkorát fog bukni gazdaságilag mint még talán soha. De igaz, ami igaz, Orbán kvalitásait el kell ismerni valahol, még ha nagy ellensége is vagyok rendszernek.
Óra átállítás, pfuuujjjj! Tönkre teszik az egészségünket. A belső bio óránknak, jobban megfelel a reggeli erős fény, segítve az ébredést. Este pedig a sötét felszabadítja a melatonint, igy a szervezetünk felkészül az éjszakai pihenésre.
Backtest és ami mögötte van