Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
Amíg az emberek eltűrik ezeket a disznóságokat, addig itt nem lesz változás. Ez pedig kulturális, szocializációs probléma.
Hogy utáljanak is, kimondom én amit nem lehet(én nem akarok választást nyerni): a magyar néplélek sajnos ilyen. Leöntjük mindenféle mázzal, elmondunk mindent arról, hogy milyenek vagyunk, de ez inkább csak vágyvezérelt gondolkodás.
Régi hagyományai vannak, hogy felidézzük milyen hősies nép élt itt a Kárpát-medencében. Honfoglalás - kalandozások. Árpádkor - szent királyok. 3 tenger mosta az ország partjait, stb. De a török időkről és a kuruc - labanc korszakról is az lett belénk nevelve, hogy mily hősies nép a miénk, aki mindig kiállt a jogaiért, akkor is ha nehéz idők jártak. Lehet folytatni a későbbi forradalmakkal és szabadságharcokkal. Na de sok idő telt el, és megszoktuk hogy igába hajtjuk a fejünket. Valójában a harcos, hősies néplélekről, már csak múlt időben lehet beszélni. És talán így is van ez jól. Én nem nagyon örülnék, ha újra háborúk és harcok dúlnák az országot. Persze a demokrácia eszközeivel meg kellene tanulni élni. Több mint, 30 év telt el a rendszerváltás óta, és még mindig nem érett meg rá az emberek többsége. Az idősek még sokan vannak, amíg - csúnya szóval - azok a generációk ki nem cserélődnek, addig nincs vége a rendszerváltásnak. Egyre több a fiatal, új generációs szavazó. A jövőt rájuk és a mostani középkorúakra lehet építeni. A fiatalok ugyanakkor nagyon könnyen befolyásolhatóak, megvezethetőek. Szóval igazán akkor lehet komoly változásra számítani, ha a mostani fiatalokból lesz középkorú generáció, a mostani középkorúakból pedig idős. Tudják ezt jól a politikusok is, hiszen ez az amire építik a stratégiát. Ha lényegesen megváltozik a szavazó korú népesség gondolkodásának eredője, akkor majd ahhoz fogják igazítani a politikát. Szóval alapvetően egyetértek veled. Lehet a politikusokat hibáztatni, de valójában a néplélekben gyökerezik a probléma.
Az a gond, hogy a rendszerváltás inkább rendszer kiigazítás volt csak. És, ha most mondjuk az ellenzék leváltaná a kormányt és csinálna még egy rendszerváltást, akkor megint ez lenne a helyzet. Tárgyaló asztal mellett nem lehet rendszerváltást csinálni. Azt csak a nép tud. Az meg már elég régóta ki van zárva ebből. Nem képes megszerveznj magát. Akkor lesz igazi rendszerváltás, ha egy teljesen új alulról szerveződő népi kezdeményezés elsöpri a rendszert. Elfogad egy új alkotmányát és ami ennél sokkal fontosabb egy lusztrációs törvényt. Akkor viszonylag békés módon megtisztulhatna végre a politikai élet. Aztán utána elkezdődhetnének az ideologiák menti pártalakítások is.
Miért, mi volt tavaly nyáron? Dicső vezérünk kijelentette, hogy "Tobb Balaton, kevesebb Adria!", mellé megszellozették, hogy 2 hét karantén is jarhat azoknak, akik mégis lemennek az Adriára. 1 hét múlva már a teljes politikai elit az Adrián jachtozott...
Most kivételesen az egyik pozimmal jó lóra tettem. 295-297 körül vettem dodót, abból meg 3.5-n Rig-t. Még SNDL-nek kell beérnie. 17.-én jelentenek, 18.-án meg valami konferencia, hátha mondanak valamit...közben talán a csekkek is beesnek...
Kamat velem van, de nyilvan nem ez motivalta a nyitast. RIG es USD gratula, szep! SNDL eseteben en tovabbra is optimista vagyok. Ma azert egy sajtburger menut betoltam 13060. OTP is, mert a mai jelentes szerintem nagyon rendben van!
Igazán kipróbálhatnánk egyszer, hogy mérnökök, orvosok, közgazdászok, stb. irányítsák az országot, ki-ki a maga területén. Természetesen olyanok, akiknek van gyakorlatuk a saját területükön. Nem hinném, hogy rosszabbul járnák, mint a mostani jogászokkal.
Mondjuk én azt olvastam ki belőle, hogy sok hűhó semmiért. Kb. minden marad így ahogy volt, igazán nagy változás csak az oktatásban van. Na jó, ruha- meg mondjuk könyvesbolt zár, aztán kb. ennyi.
Meglehetett volna oldani ezt sokkal okosabban is. Először beoltani az eú dolgozókat, tanárokat, szociális gondozókat...szóval mindenkit, aki közvetítő. És ezzel elzárni a vírus útját. Mert most is azzal volt gond, hogy az iskolák kb gócpontokká váltak és így szórták szét az egész országban...1 év volt kitalálni mi legyen...
Az első hullám kezelésénél is fogtam a fejem, na de akkor még tényleg nem tudta senki mit kell csinálni. (Bár a koreaiak, kínaiak, új-zélandiak elég hatékonyak voltak, csak rosszul választottunk laboratóriumot) Aztán a 2. hullámban elkezdték vegyíteni a zárást a svéd modellel. Sokan kezelték hasonlóan. Szóval még azt is el tudom nézni, ha nagyon akarom. Ez most, 1 évnyi tapasztalattal és 2 vírushullámmal a hátunk mögött, már tényleg totál dilettantizmusnak tűnik. Mintha totál nem számítana semmi racionalitás, csak a választók hangulatának naprakész menedzselése.
Boldog Zoltán napot! Mi most egy kicsit lógjunk ki a kánonból, és ezt ünnepeljük! :)
De azért gondoljunk a nőkre is. Az a sztereotípia, hogy a tőzsdés elsősorban férfi, de tudom, hogy vannak sokan nők is. Esetleg van közöttünk itt a topikban?
Akárhogy is, de ez már jobban tetszik. Nem csak mindig egy irány van, bizony egyre többször forgolódunk, akár napon belül is. De csak index szinten nézem, az egyedi részvényekben akkora a vola, hogy azt én nehezen tűröm, nincs rá kifejlesztett stratégiám.
Jo reggelt! Kijott az inflacio, ami 3,1%-os emelkedest mutat, izlelgessuk egy picit...majd menjunk el vasarolni es jelezzuk a penztarnal, az nem letezik, hogy ez ennyibe kerul! Roviden: A pofam leszakad!
Tavasz végéig simán lesz még mindenben 10% áremelkedés az üzemamyagok miatt...most kellene a gázolaj adóját csökkenteni, mert az áremelkedés miatt 0 költségvetési vonzata lenne...de várjunk csak...valamiből ugye be kell tömni a több EZER mrd-os deficitet, amit 0 válságkezelés mellett sikerült összehozni...
Backtest és ami mögötte van