Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
Ahh...elkezdődött a finomhangolás. Szépen elhalkultak az orosz-barát szólamok. Emellett minden szankció megszavazva. Finn nato-tagság elintézve. Most itt van ez a paks-ügy. Már felmerült az oroszok franciákra (!) cserélése...pár hét/hónap és Orbán maga fogja szidni Putyint...
Ide is mondanak meg oda is. Ennek az elfogatóparancsnak nincs jelentősége, mert Putyin úgysem utazik nagyon külföldre, ellenben a finn-svéd nato tagságnak, meg a szankcióknak sokkal nagyobb hatása van. Nem azt kell nézni amit mondanak, hanem amit csinálnak. Addig tartják még az oroszokkal a kapcsolatot, amíg az energi függőséget nem csökkentik. A kakadu folyamatosan járja a világot és kötik az energetikai üzleteket.
Az elejével részben egyetértek, legalább is rövid távon. A végéve nagyon nem. Két érvem van a bankokkal szemben. Az első rövidtávű: úgy tűnik hogy most hagyják szívni a banki kötvényeseket, meg a részvényeseket. És lesz itt még néhány csúnya pénzügyi probléma. A második hosszútávú: a pénzügyek digitalizálódnak rohamosan. Ez pedig erősíti versenyt, úgyhogy a klasszikus versenytől védett pénzpiaci fejőstehén üzletnek szerintem egyszer és mindenkorra vége. Illetve fogadni merek rá, hogy ez után a válság után ami valamikor elő fog bukkanni a maga valójában a bankszektor már nem lesz az, ami volt. A jegybankok ki fogják iktatni a bankok tevékenységének egy részét, és át fogják venni, mert megvan rá a technológia. Ha ők nem, akkor a crypto következő generációja. Ezek évtizedes időtávok, de hát a befektetés nem egy rövidtáv. Kicsit olyan most banki befektetésbe tenni a pénzt, mint a 80-as években fekete-fehér tv gyártásba.
Mar tobbszor meg szerettem volna kerdezni, honnan ez a zsigeri gyulolet? Gondolom nem barlangban laksz, nem egy 3. szemely veti “papirra” a forum hozzaszolasaid, nem hetes kesessel ertesulsz a nyomtatott sajto reven a vilag esemenyeirol. Sooot, ha jol olvasod a chartot, akkor igazabol komoly haszonelvezoje vagy annak, ami ellen felszolalsz… Isten latja, nem banto szandekkal irtam mindezt, valoban erdekel. Picit olyan vagy, mint egy nagyon jo baratom, akinek mindene Apple, most keszul atulni egy Teslaba es ruhelli az USA-t:)
Több helyen van számlám, a Traderen euróm van. De mindegy, hogy mi, a rendszer összfedezetet néz. És lehet variálni, milyen számlára kötök. Én pl az eurhuf shortot az eurós számlára kötöm, hogy az esetleges nyerő kedvezőbb áron váltódjon át.
Bármi lehet, de Putyin személyesen zsarolja Orbánt. A kérdés, mekkora az adu-ász Putyinnál. Azt jobban el tudom képzelni, hogy más a hivatalos, ill. a valós Orbán-Putyin kapcsolat(alku). Amúgy ha valaki megszabadít minket Orbántól, az vagy Putyin lesz, vagy senki. . Sajna...., Orbán után sem látok megváltást az ország számára. Ugyanis, a baj, a fejekben van. Századok óta :( . Itt egy szakértői kormány?! Hmmm... álom, álom, édes álom :((
Backtest és ami mögötte van