Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
Lefele mar nem nagyon van ter, felfele annal tobb...speka pozi teljes mertekben, kis osszeggel! Volt egy jo kor American Airlines, annak a nyerojet beforgattam ide, nem a onkentesem toltam bele:)
No, akkor lássunk valamit az eredmények közül is. Íme az első versenyző. :) OTP, 1D, 2005-2020 Főtrend indikátor: GC/DC (50/200 SMA) Trend indikátor: PPO (12/26/14)
Megjegyzés: hiába egyszerű a stratégia és az átlagos hozam jó lett volna, ettől függetlenül nem tartom jónak a kapott eredményt, hiszen nem kiegyensúlyozott. Remélhetőleg hétvégén tudok olyat mutatni, ami már az. [Van 3 db "saját" készítésű indikátorom: - xMAs: mozgóátlagokon alapuló - Van egy, amely a Stochastic indikátoron alapszik. Magamban és az excelben super stochasticnak neveztem el, de most rákerestem és már van egy ilyen indikátor. :DDD Muszáj leszek átnevezni. :DDD - És van egy, amelyik a trailing stop elven alapul. Ez is névadásra vár. :) Ezek kiegyensúlyozottabb eredményt hoznak (különösen a 2.) az OTP/MOL párosra, Richterre viszont nem. Az időm függvényében mutatom majd az eredményeket hétvégén.]
Korábban kellene kérdeznem... Szép nagyot esett, csak azt nem értem miért pont most? Napra pontosan lemásolja a tavalyi esést, pedig akkor kicsit más volt a helyzet, a vírusról pl semmit sem tudtunk. Viszont ha a tavaly ilyenkori eseményekből indulunk ki akkor elsején emelkednie kellene.
Nagyon alaposan még nem böngésztem át, de így első ránézésre adnál egy kis segítséget?
Nem pontosan értem, hogy valamelyik év számaiból hogy is jön ki a kövi év? Azaz, ha mondjuk a 2010-es év sorában lévő adatokat nézem, azok pontosan hogyan is értelmezendők és hogyan lesz belőle a 2011-es sor?
Szia! Bocs, hogy csak most válaszolok, de mostanában csak este érek rá, és ez valószínűleg így lesz még egy ideig.
A kérdésedre a válasz: a megosztott táblázatban be volt kapcsolva a hozam göngyölítése. Azaz a hozam vissza volt forgatva, mindig növelte, vagy csökkentette a befektetett tőkét. Ha a tőke az induló alá csökkent, akkor kipótolta arra. Lehet úgy is tesztelni, hogy mindig egységnyi tőkével kereskedünk. Ekkor sokkal szolidabbak a hozamok. A bal felső sarokban látszik az induló dátum, annak (2005) átírásával lehet változtatni az induló évet. De tulajdonképpen tetszőleges naptól lehet indítani az elemzést.
A táblázat 2020.12.31-ig számolt, viszont a lebegő veszteséget/nyereséget nem tudja megmutatni. Sok értelmét nem látom "leprogramozni", de ha majd valakit nagyon érdekel, akkor megnézem. :)
A bt így mutatja, hogy hogyan történt volna a vétel/eladás folyamata. https://kepkuldes.com/image/QK2aWg Jelmagyarázat: TK: trend kezdete (ez tulajdonképpen a long/short pozíció kezdete az indikátor jelzés alapján, vagyis itt történik meg a vétel vagy eladás) TF: trend folytatás TZ: trend zárás (indikátor jelzés alapján) Z-SL: stop-loss, de ide tartozik a követő SL is Z-TP: zárás TP elérésekor ÚNY: újranyitás
Igen, a Ricsi nálam is korrekció gyanús. Az OTP-MOL párost 2 óráson nézegettem ma, ott már voltak bíztató jelek. Viszont várok még mindkettőben egy mélyebb aljat és ezzel együtt felfelé mutató rsi divergenciát.
OTP valaszut elott, holnap dontenie kell, hogy nekimegy a 12K aljanak avagy meghoditja a 13.7XX tartomanyt...en az utobbira fogadnek, egy szuk stoppal. Olaj megy, olajcegek szinten, MOL lemarado...varja a 2.4XX.
Koszi, alakul, de en mar itt nem vennek bele jo szivvel! Ha jon a speka, szerintem ujra megtepik a fuves papirokat...American Airlines is volt egy jo kor. Erdemes ranezni Workhorse, buktak egy nagy megrendelest, emiatt becsulettel beleadtak, ha ez elmulik, lehet benne potencial. Olajcegek most a preferaltak, osztalek es lemarado szektor, akar beleulni is.
Nevetséges ez az egész, nem csak nálunk, hanem világszinten is. Azt kellett volna csinálni, hogy a nagy feltaláló cégekkel leszerződnie a világ minden országának és lincensz alapján legyártani a vakcinákat. Pár hét teljes pauzát mellé, mint tavaly tavasszal és amikor megvan a megfelelő mennyiségű vakcina mindenhol, akkor leoltani 2-3 hét alatt azokat akik veszélyeztetettek, majd onnan még 2 hét és elkezdeni feloldani a korlátozásokat. Mert ezzel a pöcsöléssel semmi nem lesz megoldva. Itt oltanak kicsit, ott oltanak kicsit, aztán, amire beoltanak pár millió embert hetek(!) alatt addigra jön egy újabb variáns...
Én pörgetem amikor sikerül, beleülni nem nagyon kell, de ezeken a szinteken mentették eddig. Tudom, h "mindenki" lefelé várja, de én még mindig bízok(remélek) hetesen egy dupla aljban...
Nem olyan rossz az ha moge nez az ember. Ha elkezdik magukat venni es odatesznek par millio darabot, nagyon hamar 450 felett lesz az arfolyam...az pedig tobbet jelent, mint 20 forint osztalek. Osszessegeben a csomagolas eleg csunyacska, de az ajandek annal szebb lehet...szerintem.
Egyébként meg azt sem értem, hogy pl az üzletek nyitvatartási idejét miért szűkítik és miért nem tágítják...ugyanis inkább több időre kellene elosztani a vásárlókat, hogy ne lihegjenek egymás seggébe, de biztos én vagyok megint a hülye...továbbá azt vezetném be vagy arra kérném az embereket, hogy egyedül menjenek vásárolni. Momdjuk anyuka maradjom otthon és apuka intézze a bevásárlást...ezzel még anyagilag is jobban járnának a családok, mert anyuka nem tudná szórni a dellát. :D
Ezért nem te vagy a kedves vezető, hanem közülünk a legalkalmasabbat választottuk erre a feladatra. Olyat, aki mindent ért, és mindenre van válasza, sőt tökéletesen működő megoldása.
Mindazonáltal arra kérünk, hogy ne csüggedj, rád is szükségünk van, mert csak együtt sikerülhet. Nincs semmi kétség afelől, hogy ügyünket győzelemre visszük. Nincs helye kételynek. Ha mégis elbizonytalanítanának a lázadók, kérlek meríts erőt közös múltunkból, mert már láthattad kivétel nélkül, hogy soha nem hátrálunk meg, mindent győzelemig viszünk.
Aggodalmadat, kérdéseidet most még a félelem rovására írjuk, de vigyázz, mert könnyen átfordulhat ez rendszerellenes gondolatokká és akkor saját érdekedben is, de be kell majd avatkoznunk.
Kérjük azonban légy éber, a nemzetközi helyzet fokozódik!
Köszönöm elvtárs! Baráti, útmutató szavaid mindig lámpásként világítanak az imperializmus sötétségével szegélyezett utunkon. Kitartok pártunk elveiben a végső győzelemig!
Backtest és ami mögötte van