Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
Jo, ez az inflacios hazudozas nem hungarikum, de ettol b+ a 3,1%-ot KSH. Uzemanyag, hus, tejtermekek, pekaru, zoldseg, gyumolcs...es ez csak az elelmiszer, a tisztitoszerekre vagy kozmetikumokra ki sem tertem, mint napi fogyasztasi cikkek.
Én azt nem értem, hogy ezt az emberek nem érzik? Mert azért az feltűnő ám, hogy minden egyes vásárlásnál , legyen az bármekkora összeg, minimum eggyel nagyobb címletet kell elővenni, mint pár hónapja... Bár a Mol topikban talán tegnap olvastam, hogy valaki ugyanannyit fizet, mint tavaly, mert alig volt drágulás, más dolgok meg olcsóbbak lettek... És közben persze teszik a határozott Mol prognózisokat. :D
A portfolio cikk 3.4%-ot írt év/év alapon az élelmiszer inflációra...innentől hazugság az egész, mert kizárt, hogy átlagban csak ennyit drágultak volna...az átlag inkább 10% lehet...
Úgy nagy átlagban, legalább is azokban amiket mi vásárolunk, bőven van már ennyi, vagy még több is, pár hónap alatt. Csak azzal ugye senki nem foglalkozik, hogy ami mondjuk 39 volt, most meg 45, vagy mondjuk 199 helyett 229, mert csak pár forint. Csakhogy az a pár forint bőven több, mint 10%. Zöldség, gyümölcsben meg akár heti szinten van 10% és ennek semmi köze a szezonialitáshoz.
majd szépen kimazsolázzák az ígéretes cégeket...aki bajba kerül azt még 1 ponton megtudják szorítani, mert a felszámoló cégeken keresztül elég szépen át lehet értékelni egy céget...
Csanyinak minek az 57. agrar ceg vagy a 42. husuzem? Termeszetesen mocskosabbnal mocskosabb megszerzesekkel... Arra sincs elfogadhato indok, ahogy erre sem, ez a NER ars poeticaja, semmit se ossz meg, de mindent uralj, Lajos kiraly utan szabadon...
Sosem értettem az ilyen embereket. Nekem ha lenne pár mrd-om akkor szarnék a világra és élném az életet, nem azzal foglalkoznék, hogy a 49.mrd mellé szerezzek még egy 50.-et is...persze majd egyszer rájönnek, hogy nem visznek el semmit a fejük alatt, de ez már legyen az ő bajuk...
Igen. Ez most az igazi járvány. De szerintem előbb túl leszünk rajta, mint gondolnánk. Horvátoknál kijött, hogy 25% már termel antitestet, szóval turbó fokozatba kapcsolt a vírus és jobban terjed, mint valaha, de hogy hű maradjak a tőkepiacokhoz, ez már a short squeeze lehet szvsz...
Backtest és ami mögötte van