Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
Amíg az emberek eltűrik ezeket a disznóságokat, addig itt nem lesz változás. Ez pedig kulturális, szocializációs probléma.
Hogy utáljanak is, kimondom én amit nem lehet(én nem akarok választást nyerni): a magyar néplélek sajnos ilyen. Leöntjük mindenféle mázzal, elmondunk mindent arról, hogy milyenek vagyunk, de ez inkább csak vágyvezérelt gondolkodás.
Régi hagyományai vannak, hogy felidézzük milyen hősies nép élt itt a Kárpát-medencében. Honfoglalás - kalandozások. Árpádkor - szent királyok. 3 tenger mosta az ország partjait, stb. De a török időkről és a kuruc - labanc korszakról is az lett belénk nevelve, hogy mily hősies nép a miénk, aki mindig kiállt a jogaiért, akkor is ha nehéz idők jártak. Lehet folytatni a későbbi forradalmakkal és szabadságharcokkal. Na de sok idő telt el, és megszoktuk hogy igába hajtjuk a fejünket. Valójában a harcos, hősies néplélekről, már csak múlt időben lehet beszélni. És talán így is van ez jól. Én nem nagyon örülnék, ha újra háborúk és harcok dúlnák az országot. Persze a demokrácia eszközeivel meg kellene tanulni élni. Több mint, 30 év telt el a rendszerváltás óta, és még mindig nem érett meg rá az emberek többsége. Az idősek még sokan vannak, amíg - csúnya szóval - azok a generációk ki nem cserélődnek, addig nincs vége a rendszerváltásnak. Egyre több a fiatal, új generációs szavazó. A jövőt rájuk és a mostani középkorúakra lehet építeni. A fiatalok ugyanakkor nagyon könnyen befolyásolhatóak, megvezethetőek. Szóval igazán akkor lehet komoly változásra számítani, ha a mostani fiatalokból lesz középkorú generáció, a mostani középkorúakból pedig idős. Tudják ezt jól a politikusok is, hiszen ez az amire építik a stratégiát. Ha lényegesen megváltozik a szavazó korú népesség gondolkodásának eredője, akkor majd ahhoz fogják igazítani a politikát. Szóval alapvetően egyetértek veled. Lehet a politikusokat hibáztatni, de valójában a néplélekben gyökerezik a probléma.
Az a gond, hogy a rendszerváltás inkább rendszer kiigazítás volt csak. És, ha most mondjuk az ellenzék leváltaná a kormányt és csinálna még egy rendszerváltást, akkor megint ez lenne a helyzet. Tárgyaló asztal mellett nem lehet rendszerváltást csinálni. Azt csak a nép tud. Az meg már elég régóta ki van zárva ebből. Nem képes megszerveznj magát. Akkor lesz igazi rendszerváltás, ha egy teljesen új alulról szerveződő népi kezdeményezés elsöpri a rendszert. Elfogad egy új alkotmányát és ami ennél sokkal fontosabb egy lusztrációs törvényt. Akkor viszonylag békés módon megtisztulhatna végre a politikai élet. Aztán utána elkezdődhetnének az ideologiák menti pártalakítások is.
Miért, mi volt tavaly nyáron? Dicső vezérünk kijelentette, hogy "Tobb Balaton, kevesebb Adria!", mellé megszellozették, hogy 2 hét karantén is jarhat azoknak, akik mégis lemennek az Adriára. 1 hét múlva már a teljes politikai elit az Adrián jachtozott...
Most kivételesen az egyik pozimmal jó lóra tettem. 295-297 körül vettem dodót, abból meg 3.5-n Rig-t. Még SNDL-nek kell beérnie. 17.-én jelentenek, 18.-án meg valami konferencia, hátha mondanak valamit...közben talán a csekkek is beesnek...
Kamat velem van, de nyilvan nem ez motivalta a nyitast. RIG es USD gratula, szep! SNDL eseteben en tovabbra is optimista vagyok. Ma azert egy sajtburger menut betoltam 13060. OTP is, mert a mai jelentes szerintem nagyon rendben van!
Backtest és ami mögötte van