Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
Az amúgy nem csoda, szopatásban volt már része mindenkinek, aki MOL-ba tette a pénzét. Na de voltak azért szép emelkedések is, és talán újra ilyen időszak jön! Elvileg minden együtt áll hozzá.
Akkor lassan lehet fedezékbe vonulni? Iszonyat jót tenni már egy hatalmas tisztulás a piacnak. Még pár milkával hajlandó vagyok megfizetni én is az árát, cserébe a hosszabb távú nyugalomért. :) Amíg még van miből, mert nem annyira tetszik, hogy vagy a speka vagy az infla égeti a pénzt. Tudom, csak álmodozok.
Ki milyen portfóliót ajánlana most, mondjuk 10m ft értékben? Beleülni akarok, nem trédelni. Nem jó beszállót várni, nem lefordulást, felfordulást :D... akármit várni. Nem tőkeáttételes termék, coinok sem érdekelnek, garázst sem veszek, de ezen kívül mindegy. Időtáv mondjuk 5 év.
A szórásról nem volt szó, de azért egy 50%-os ingadozást nem könnyen tűrnék. Persze nem volt rögzítve a cél: mondjuk azt mondom, hogy reálérték megőrzése. Nem csak a papíron létező infláció, hanem a "bolti" ellen is. :) Elszalasztott hozam kevésbé fáj, mint egy nagyobb veszteség ebből.
Nem könnyű. Nekem, ha most kéne az említett 10 millát befektetni, akkor: olaj és gázipar, acélipar, élelmiszer és turizmus(ez mondjuk egyelőre spekulatív, de én optimistává lettem, így hosszabb távon úgy gondolom, hogy legyűrjük a koronát)...meg persze sp index :D
Backtest és ami mögötte van