Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
Egyszer csak elfogy az a lóvé. Vagy nem? Lehet korlátlanul nyomtatni úgy, hogy még csak meg se inogjon a dollár világpiaci szerepe? Mit gondolnak majd a hitelezők? Mondjuk Kína, ha egyszer elkezdi az amcsi kötvényeket visszaváltani?
Váltsa! Majd a Fed megveszi. De, ha vissza váltja akkor nem állampapírja lesz, hanem még több dollárja. Egyelőre ez a nyomtatás azért nem omlasztja be a dollárt, mert ez a pénz nem marad Amerikában. A Fed az egész világot elárasztotta dollárral. Így mindenki használja vagyis egyelőre nincs veszélyben a világdeviza szerepe...akkor lenne, ha a világ többi részén egyszer csak nem fogadnák el. De az olyan gazdasági háborút indítana, hogy ennek kicsi a valószínűsége...a másik, hogy a dollár mögött ott áll a világ legerősebb hadserege...az infláció persze más kérdés, de a szerep változatlan...
Na arany megint esik. Egyre nagyobb a gyanúm, hogy rengeteg számla mögött lehet aranyfedezet, aztán ahogy egy kis esés a tőzsdéken, megy is az eladás. Vagy egyszerűen csak az van, hogy minden esést jó beszállónak értelmeznek és így folyamatosan veszik ki a pénzt az aranyból is.
Akkor lesz érdekes ez az egész, ha a mindenhol engedélyezik és majd rájön a nép, hogy ez egy véges valami. Na, akkor őrült rally lesz. Nem hiszek a BTC-ben, mert én inkább hiszek az aranyban és a földben, de hiszek abban, hogy sokan hinni fognak benne. Ez pedig csak egyet jelenthet...
Jó reggelt! Nekem túl hosszú az a lobogó, de ettől még mehet ugye felfelé. MOL, Richter az egyértelműen longos most, OTP az semleges, de ugye neki nem szokott gondot okozni, hogy szintet lépjen.
hmm.... vételi szintekre eshetnek a napenergiás cégek. csak egyet néztem közelebbről, Sunpower. már majdnem feleannyiba kerül a csúcsa óta... szerintem megy még lejjebb (gondolom a chiphiány itt is felbukkanhat?! ki tudja). aztán jó vétel lehet. 20 dollár alatt számomra már érdekes, de talán 30 alatt is már jó vétel. who knows. a hetes MACD és RSI még száguld le. más: szerintetek a padló az EV-seknél hol lehet? vajon eljött már? szerintem még van bennük egy kis esés. azokban is szépen zuhannak az indikátorok eladási jellel.
Én úgy gondolom, hogy most reális esély van arra, hogy nyújtózzon egyet az orosz medve és harapjon egyet Ukrajnából, még, ha az ,,csak" a szakadár Donyecki és Luhanszki területek lesznek. USA hiába aggodalmaskodik nem fog beavatkozni, mert Ázsiára kell most összpontosítania Kína miatt. EU-t meg inkább hagyjuk is. El van magával foglalva a homokozóban mint mindig...
Voltak kommunikációs ütésváltások az amcsi elnökválasztás óta. Lehet megmutatják, hogy ők nem csak beszélnek, hanem cselekednek is, ha úgy látják jónak. Ellentételezésre pedig gazdasági szankciók? Mit lehet még, amit eddig nem léptek meg? USA persze nagyon szeretné, ha az orosz gázcsapokat teljesen lezárnák. Na de mekkora esélye lehet annak?
Hogy borzoljam a kedélyeket, most aranyban benne van egy dupla alj naposon és egyben a havi forduló is. Szóval bármi lehet és annak az ellenkezője is. :DD
Elzárathatják, de nincs sok hatása. 2014 óta folyamatosan szankcióznak, aztán csak erősebb lett Oroszország. Aki megint szarul járt az az EU, hogy, hogy nem...
Ezt én nem értem. Miért kellene félni attól a medvétől? Háborús konfliktust úgy sem vállalnak fel, pláne nem a világ legnagyobb haderejével szemben. Olyan feszültségek vannak keresztül-kasul a kontinensek között, gazdaságilag és politikailag is, sőt lassan már ott tartunk hogy élelmiszer és víz lesz a kincs, hogy sztem csak egy szikra kell, aztán nézhetjük ahogy röpködnek a fejünk felett a rakéták...
Na most mit kezdjünk azzal a felső kanóccal mára? Egy komolyabb beleadással a végére "jól esne", és akkor egy hullócsillaggal fordulnánk az új negyedévre. Izgalmas...
Udv Urak! Vajon betekerik aprilisi trefakent holnap az OTP-t 13 ala, hogy a remego kezuekkel eldobassak es utana egy komoly hegymenet? Ha bejon, veszek...EURHUF fele ma zarva, 362,82 aron.
Akkor mikor shortoljunk ATL-nél? Hidd el, hogy a legjobb short belépő az ath-nál van, az utolsónál. :D
Na de komolyan, én meg azt tartom, hogy az ilyen "nagy igazságok" viszik félre a kereskedést legjobban. A nyitásomnak semmi köze nem volt egyébként az ATH-hoz. Nyitnom "kellett"... ÉS maradt még shortom.
Backtest és ami mögötte van