Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
Egyébként, szerény véleményem szerint, nem csak a NATO miatt volt kínos a tlálkozó. Mintha Putyin sem értette volna igazán mit akart Vityka, és szemmel láthatóan úgy érezte, csak az idejét pazarolja rá.
Én is éppen most olvastam. Vajon koppintanak végre egyet a buksijaikra? Mert nem ez volt az első alkalom, és minden alkalom, ami koppintás nélkül múlik el, az megerősítés, hogy ezt lehet.
Na latod, ez a baj…ismerned kell a jogot, hogy ne szopasson meg az allam, ami elvileg erted van.Ez valahol nonszensz… Nem kell messzire menni, lasd fundamenta. Nem szamoltak bele a kazancseremet, mert 1 nappal korabbi volt a szamla, mint a fizetesi igenyem leadasa.
Mióta közérdek a MOL olajfúrása. Egyébként független becslőt kell fogadni. Ha kevesli az árat és a helyben szokásos árnál valóban jóval kevesebbet ajánl a MOL, akkor ne fogadja el és ha bármilyen törvény erejénél fogva mégis ,,elvennék" javaslom indítson pert. Nem ismerem az említett esetek pontos jogszabályi környezetét (a föld tv.-t, meg az foktvt., azt mondjuk éjjel is felmondom, ha felébresztenek, annak ellenére is, hogy évemte 82-szer módosítják. :D) , először is nem kell beszarni, másodszor, ha nem műkedvelő jogász (mint jómagam :D), tehát halvány fogalma, akkor menjen ügyvédhez. Ja, és a tértivevényes és ajánlott levelekre szogorúan vésse fel a kézhezvétel dátumát, mert az sok esetben jogvesztő határidőt indít meg. Ezt tapasztalatból mondom jótanácsként, mert annál roaszabb nincs mikor emberek x ideje felvett már rég a határidőn túli levelekkel fordulnak ügyvédhez. Amit pedig leírsz, az sajnos általános. Magyarországon muszáj kicsit kocajogásznak lenni, mert különben a magyok kifiléznek. Egyébként az átlagembereknek (gyanítom ez más országban is így van, csak ott a nagyok nem élnek vissza vele) zero jogi ismerete van vagy ha van is az egészen sajátságos...
Nem hiszem, hogy van ilyem rendelet. (Legalábbis nem tudok róla, de ha van szívesen átolvasnám.) Termőföld osztatlan megszüntetésnél valóban ajánlatot kell tennie a kiadási minimumot önállóan vagy együttesen el nem érő tulajdonosoknak, annak, aki megindítja az osztatlan megszüntetését. Szóval ha nem akarja eladni és önállóan nem éri el a kiadási minimumot, akkor álljon össze másokkal, hogy meglegyen a művelési ághoz tartozó minimum kiadási terület.
Lenyúlnak a kicsikhez és kisemmiznek újra. Nincs eus pénz, kifosztják a középréteget. ***** Amerikában milliomos lennél ha olajat találnának a földeden. ------- Mit törökország, venezuela a jövőkép :(
Vecsés újra: A reptér mellett van egy értékes földterület. Csak arra tud terjeszkedni a reptér. Barátnő szüleinek kárpótlásból van ott pár hektár. Osztatlan közös tulajdon, kb 600 tulajdonos. Új éjjeli rendelet: Az egyik tulajdonos az érték 10%-ért kivásárolhatja a többit. Azaz valaki megveszi 6-800 millióért a többitől(na valyon ki?) Aztán majd jól eladja a reptérnek, vagy az államnak 6-8milliárdért.
Jahh....van úgy hogy egész nap ott ülő nem kerül sorra. ------- Más: Ugyanez a barátnőm. Vecsés 1 hektár föld amin a Mol olajat talált. 4millió forintot kért eladási árként. Hmmm, hát az nem jó. Ők 1milliót adnak csak érte. Ha visszautasítja az ajánlatot, akkor tőle vonják le a szakértői díjat. Éjjeli rendelet, közérdek miatt elidegeníthető, megállapodás nélkül is.
re:egészségügxBarátnőm a majdnem vak apjával jár a szemklinikára. Havi 1x szemébe egy injekció. Magánba rendel a főorvos. Egész nap ott ülnek. Két nappal előre utalással 35e. Öt percnél többet nincs bent senki. Barátnőm mindkét szemén szürke hályog. Kért időpontot másfél hónapja. Erre az évre nincs, jövőre meg még nem adnak ki. A szolgáltatás ára felemelkedett negyvenezerre. Ennyike.
Egyre szorul a hurok, bár igazából egy kiesik (lengyelek), egy meg bejön (szlovákok), persze azért a szlovákok szava közel sem akkora mint a lengyeleké...
Beszeltunk rola, hogy ez nem egy lefutott ugy, kivaltkepp, ha Iran is belep a Kozel-keleti fosodorba… Nem kozvetlenul, de kozvetve kapcsolodik, lengyel valasztas eredmenyeit a Karmelita egeszen biztosan nem lajkolja, mikozben a 2 erdemes muveszunk epp Kinaban arusit ki minket es tesz husegeskut az europai ertekek ellen.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20231006/meg-mindig-nincs-valasz-a-magyar-gazdasag-jelenlegi-legnagyobb-rejtelyere-641691 Nos, én az áfa-visszaigénylés részhez annyit tudnék hozzászólni, hogy ennek az oka az lehet, hogy a nagy cégek berendeltek egy csomó árut, ami után ugye áfa visszaigénylés keletkezik. Kb a folyamat: import cégek importja, ezután ugye befizeti az áfát, csakhogy ha jól tudom, akkor ott fizeti meg, ahol az unióba behozza. Tehát ha pl Rotterdamba ér be a hajó, akkor ott. A termék bejött az EU-ba. A magyar viszonteladónak tovább adja, ami után emez levonja az áfát. Csakhogy itt jön a csavar, vagyis hogy a viszonteladók fürdenek az áruban, nincs kereslet vagyis nem fizet be áfát, mert nem ad el lóf@szt sem. Tehát történt egy nagyobb import áru felhalmozódás a gazdaságban és ez az áfa anomália oka...na, én elvetettem a saját gondolatom magvait, a pf-s fiúk meg majd úgyis olvassák, aztán utána néznek majd, hogy valóbam valid-e amit gondolok...
Látra szóló betétből? Legyen igazad! Szerintem ami korábban nem volt lekötve valamilyen formában, az most sincs. A lekötött betétek, az állampapírok, tőzsde között volt átrendeződés. Az 1800 Mrd Ft az a látra szóló betétállományból tűnt el.
Ha minden kotel szakad, visszaterunk az utasitasos tervgazdalkodashoz es annyit nyomtat az MNB, amennyit csak tud…latod, a torokoket sem hatotta meg a 40-50%-os inflacio.
Nem tudom mi lesz ebből, de a fidesz biztos megoldja, szemernyi kétségem sincs. Ezek mindent megoldanak...majd kitalálnak megint valamit...nem érdemes azon gondolkozni, hogy ezek az adhoc intézkedések már a gazdasági válság jelei...nem!...meg lesz oldva, elvtársak!
nem emlékszem már, hogy Gulyás elvtárs mit is mondott...ha erősödik a dollár, erősödik a forint!?...a fene se emlékszik már rá, de jó lenne ha holnap újra elmagyarázná a kormányinfón...
Ja, abszolút nem. Egyébként most úgy érzem, hogy tényleg megszorultak és azért ez egy kicsit örömteli számomra, hogy a realitásokat csak ideig óráig lehet a szőnyeg alá seperni...
Klasszik populizmus! Ha SZJA emeles van, az a plebsznek is faj…mig a cegek sapolasa josagos Robin Hood szindroma, mert azok a mocsok gazdagok. Ez meglep kollega!?
Lehetséges! Szerintem a Richter hasonló évet hoz mint tavaly, vagy jobbat. Szóval lesz ott is nyereség bőven, bár ott ugye már előre szedik a sarcot, ahogy a MOL-nál is. Ráadásul a MOL kapta eddig a legtöbb elvonást, meg ott vannak a tranzitdíj emelések is, az éhes alapítványok, és a finomítók átépítése. Szóval talán a MOL már jogosultá válik a felmentésre! Persze ez megint normális logika mentén, szóval bármi lehet, természetesen.
Igen, szerencsére nem voltam már benne, és ma a Richtert is kivágtam a francba...sz@rban a költségvetés és megint el fog kezdődni a kapkodás...sztem Richternek is odavernek majd, ahogy majd a Mol-on is szorítanak egyet...
Te egyébként, ha jól emlékszem kiszálltál időben az OTP-ből. Még keseregtél is miatta kicsit, hogy túl korán. Talán ez most átértékelődik! Már most olcsóbban tudod visszavenni! Persze nem akarlak sürgetni, mert lesz még jobb áron is, szerintem.
Én csak az időben nem voltam biztos, de látva ismerve az OTP H1-et, no meg az államháztartás helyzetét! A nyári szünet óta nem is telt el sok idő. Gondolom kibeszélték a nyaralási élményeket, kávézgattak, aztán mikor elkezdtek a munkával is foglalkozni, akkor jött szembe, mit is kellene tenni!
A MOL mint szektor már igencsak elől jár, hadd zárkózzon csak fel előbb a többi! Nem úgy értem persze, hogy szurkolnék ennek. Csak hát eléggé aránytalan eddig, ami történt. Azt meg mindenki látta, tudta, hogy milyen a NER.
Én ezzel maximálisan egyetértek, ugyanakkor abban is biztos vagyok, hogy a sok éhes NER közeli haver, aki állami pénzből telepített napelemet, az most a nyerő lehetőségre is igényt tart. Szóval a morális káosz folytatása várható.
Egyébként én azon az állásponton vagyok, hogy annak aki teljesen saját erőből valósította meg, annak lehessen piaci áron értékesítenie az áramot, mert a megvalósítással vállalt egyfajta piaci kockázatot. Magyarán vállalkozott. Ott ahol viszont állami pénzből lett megcsinálva, váltsa ki vele a saját fogyasztását, de ne értékesíthessen piaci alapon, mert akkor az egy nettó pénzügyi transzfer lenne az állam részéről, igen csekély társadalmi hasznossággal, még kevesebb társadalmi igazságossággal. Mert akkor megint kilyukadunk oda, hogy aki kvázi megkapta ingyen az államtól a naperőművet, az előrébb tart, mint aki megtérülést számolva, kockázatot vállalva hitelt vett fel vagy a megtakarítását fektette be. Ez egy újabb moral hazard, aminek sztem nem jó az üzenete és csak tovább növeli az etatizmust...
Én még emlékszem rá, mikor egy volt kollégám nagyon megbánta, hogy a vagyona jelentős részét bele tette abba. Évekig rossz kedve lett, mikor később valahogy szóbakerült.
Backtest és ami mögötte van