Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
Tudtommal sziget üzemű lehet, akkor ha nem vagy mellette EON fogyasztó. Németben én gondolkodtam mikro- balkon erőműben (600-W max 800w panellel (kormány előtt h felbővítség 800w ra)) de itt a baj az, hogy olyan kicsi a lakás után a fogyasztásom, hogy lehet hogy a napos órák felében ingyen termelné a hálózatra az áramot, de kompenzációt nem kapnék érte...
Semmi nem normális! El.is határoztam, hogy itt az isten hátamögötti kis községben, majd úgy oldom meg a napelemet, hogy sz@.ok minden szabályra :))) Csinálok sziget üzeműt, habár nem szabad :))
Őrület. Nekem mvm 4 hónapja nem küld számlát. Kivo leszek mikor jönnek ide is leszerelni. :D Bár ez bizonyosan nem lenne jogszerű állapot. Ilyenkor meg kell kínálni őket egy kis per lehetőségével. Múltkor is beugatott valaki más ügyben, én meg mondtam, hogy: higgye el nem most fogom meg először a bíróság kilincsét. Rögtön elcsemdesedett. :DD
Van Szentendrén is, csak nem tudsz bármit intézni :) Ezt elismerik a váci útiban is. Tudnak róla, de aszondták sokba kerül az alkalmazottak speciális kepzése a német tulajdonosnak. Főképp úgy, hogy akar egy éjjel megváltozik a jogszabály. Bent, maximum öt ember várakozhat sorszámért. Kint, az iroda előtt kell sorban állni órákig, hogy bent sorszámot kapj.... Az se számít ha nyolvanéves vagy. Szék nincs! Várandós, illetve fogyatékkal élőt engednek csak be leülni. Többi vár, úgy hogy akár aznap sorra sem kerül. A dolgozóknak akkora idegi és mentális megterhelés, hogy két óránként cserélik egymást és kötelező szünetet tartaniuk. Mivel az ügyfelek rajtuk élik ki a sérelmeiket. Amúgy g@ci egy cég! Milyen már hogy nincs egy váró székekkel?!
Az EON-nak egész magyarorszagon 2db irodája van. 1)Érden, pici fiók 2)Bp Váci út ------- Időpontot doglalni kell, 2hét mulvára adnak az internetes oldalukon. DE mindig el van fogyva. Azaz, amikor bementem, azt a tanácsot kaptam: vagy nyitás előtt sorba állok fél-egy órával, így akár 3-4h várakozással "megúszom" Vagy vasárnap éjfélkor bekapcsolom a netet, és foglalok időpontot. Ugyanis hétfő reggelre elfogy! Tehát ha Nyíregyházán laksz, oszt leszerelik az órádat, vagy van bármi kínod....akkor még naggyobbat szívsz.
Azért ez kemény... Így akarnak veszteséget csökkenteni... ezzel is igazolják hogy az emberek csak pontok a rendszerben.. amolyan szüksgéges rossz.. Az hogy ennek milyen hatása lesz, hogy a daignosztikát majd még nehezebbé teszik az mindegy... Szánalmas.. A másik mert hogy az villany szolgáltató mit művel... te jó ég...
Ez arra biztos megfelelő lesz, hogy bármilyen adóterhet jelentenek be, az az EU akarataként kommunikálják. Mindeközben, kimutatatott szabálytalanságok sorozata miatt, pár milliós büntetési tételeket alkalmaznak az akku gyárakkal szemben. Sőt, hasznalatba vételit sem lett volna szabad kapniuk, hisz az építési előírásokat sem tartottak be. . Contra személyes történetem, a büntetésről: Nem írattam át a férjem nevéről a villanyt. Igen, mea culpa! Szörnyű tett volt! De folyamatosan fizetve volt a számla. Majd egyszer jöttek, hogy akkor most leszerelik a villany órámat, mert hogy én nem fizetek. Hmmm..?! Minden számla be van fizetve. Na de ők küldtek egy végelszámolást, ami ki lett fizetve, de több számla nem jött. Volt áram számlám a másik házra is, valahogy nem tűnt fel a számla rengetegben hogy hiányzik egy. Szörnyű bűn! Na de ezzel a qva óra leszereléssel, voltak oly kedvesek EGY ÉVET várni. Aminek az volt az oka, hogy szerződés nélküli fogyasztóként ÖTSZÖRÖS díjat számolhattak fel. Kérdeztem hogy miért?! Törvényt alkotott a fidesz, hogy a szerződés nélküli fogyasztónak ötszörös díjat kell kiszámlázni, annak, akinek nincs szerződése az MVM-el! Nahhh....amikor órákat sorban álltam hogy intézkedjek, megtudtam volt akinek 6.000ft elmaradása volt, egy régebbi számlát nem fizetett, de amúgy fizetett, de gyorsan leszerelték az óráját, mert a kiadott vállakozónak ez jó biznisz. Hát így az én 120.000ft-os tartozásom az éves, az elmü felé, 670.000ft-ba került. Hogy rohadjanak meg, mi a f...ért nem tudták három hónap mulva leszerelni az órát?! Nahh, igy húznak le embereket, akiket lehet(én a birka) egy akkugyár meg kap hárommillió büntit..... . Tudod Stolz, nem hiszem én hogy lesz itt bármi normalitás. Lehet megnövelik az szja-t, ha annyira szarba lesznek. De baxhatjuk, ha azt is elverik valami hülyeségre.
A hétre milyen mozgásokat vártok ? S&P nem minősített le (pedig rá fért volna...), sokan mondják, hogy lassan vissza kellene tesztelni, különben csak oldalazás várható.
Mindig is azok voltak. Csak Brüsszel hazudta kétjegyűnek, hogy letagadja vele az őket nyomorba taszító, ellenben ránk nem ható szankciós inflációt... Dr. úr beadta a vakcinát, ezért támadnak, mert nekik nincs ilyen.
A minősítők az eus pénzhez kötik a bóvlit. Legalábbis az eddigi nyilatkozataikból ez szűrhető le. Mivel ez véglegesen csak ősszel fog eldőlni, ezért én ősznél előbb nem várom a bóvlit...
A keplet szerintem egyszeru. Az alapkezeloket becsatornaztak az allampapir piacra, a kotelezo tartassal, azok ugye vettek a rovid diszkontokat, ezaltal szepen lenyomtak a 14% koruli referenciahozamot 10% ala. Az a kulfoldi pedig, aki ketszamjegyu hozammal ult ezekben, valoszinuleg ugy dontott, 9%-on mar nem szivesen finanszirozza a magyar allamot, eladta a forintjat. Ehhez jott a parades allamhaztartas mutato es a statusztorveny…ha este a S&P bovliba vagy minket, akkor sanszos a jovo heti 400 koruli pengo arazas. No, akkor kell beadni az inflacionak az emlekezteto oltast!
Én kb. értem mire gondol. Nagyjából semmit nem kellett tennie a kormánynak 2010 óta. Csak hátradőltek, kidüllesztették a paszomántos mellényüket, kicsit minden évben segítettek a Ft-nak, hogy gyengüljön. A 2 együtt EU pénzek + Ft gyengítés csodálatos GDP emelkedési ívet rajzolt, persze csak FT-ban. De ez nekik bőven elég volt, hogy ne kelljen semmit tenni, amivel megerőltetik magukat, vagy kockáztatják a politikai népszerűségüket. Ez így valóban nem vezet sehova, vagy pont oa, ahol most vagyunk, mikor elmúlik a habzsi-dőzsi. Akkor fog olyan politikai elit hatalomra jutni, aki tesz is az ország jövője érdekében, ha lesznek kihívások. Sajnos a kialakult helyzetet az ország fogja megszívni, nem a NER. A NER max. azt veszíti el, hogy rövidebb ideig tart szabad rablás időszaka. Az okosabbja, meg a befolyásosabbja egyébként készült rá, hogy egyszer ennek vége lesz. Cégbirodalmaik vannak, szóval ők túl fogják élni.
En azert szomoru lennek, ha nem epulne Budapesten egy ujabb sportcsarnok avagy emiatt akadozna a hatvanpusztai bovites, a felcsuti vasutvonal kiterjeszteserol nem is beszelve. Mert ezek egytol egyig, hatalmas segitseg a magyar csaladoknak!
Egyrészt igen. Másrészt én sosem támogattam az uniós forrásokat, mert teljesen piacellenes. Álljon meg a saját lábán az ország, hozzon reformokat még akkor is, ha azok fájdalmasak. Az a baj, hogy teljesen életképtelenné tette a gazdaságot ez a rengeteg uniós pénz. Olyan ez mint amikor valakit egy gazdag rokon pénzel. Jó meg szép, de ha egyszer vége, akkor gyorsan felkopik az illető álla. A lehető legjobb lenne, ha soha többé egy cent ilyen forrás sem érkezne az orszagba.
Igazad van. A legrosszabbtól meg még messzebb, ha roham indulna a pénzek kivételére. Bár azért kihordtak már pár ezer Mrd-ot külföldi számlákra, csak az még nem feltétlenül látszik. Szóval van még hová romlani, messze még a fordulat!
Le fogják vinni a kamatokat, csak előbb kikozmetikázzák az inflációt. Sztem a következő 2-3 évben stagfláció lesz. Itthon biztosan, de világszinten is nagyon nagy rá az esély...
Nekem ez a béremelés elég zavaros. Nem látni tisztán ki mennyit kap...egyébként Ferihegyből sem lesz semmi...most végre tényleg gazdasági kényszerhelyzet állt elő. A felesleges költekezésnek vége sztem. A német megszorítás is bíztató...
Ami nalam kibassza a biztositekot, az a pedagogus beremeles kerdese…arra nincs love, de Ferihegyrol targyalunk. Egyebkent egy kerdest tennek fel: “Ha az orbani analogia szerint Ukrajna nem szuveren allam, mert a Nyugat finanszirozza, akkor kis hazank mennyire tekintheto annak, ha az Unio folyositasabol szeretnenk megoldani a belso problemat” Ezzel nagyon szepen meg lehetne forgatni szuszogos gergot, egesz egyszeruen nem hiszem el, hogy egy fuggetlen(ebb) ujsagiro sem teszi fel ezt kerdeskent…
Azért nem normális állapot az, hogy ha meghallom, hogy kormányinfó lesz, már komoly stresszként élem meg. Na persze a nerokosok mondanák, hogy ez az én "nemnormális" állapotom. :D
Jó lesz ez így. Tervszerűen megy. Nem fogják nagyon beejteni az inflációt. Nyugodtan lehet kalkulálni a forint leértékelésével. Ősszel meg ha nem lesz unejós píz, akkor a leminősítéssel.
Akkor jol ertelmeztem. Ezen felul meg az is jo lesz, ha egy level/doboz C-vitaminert kulon kell patikaba menni…azt vegkepp nem ertem, miert baj, ha egy hiperben is elerheto…
Nem tudom, hogy hogy érted, de kb az engedélyüket/finanszírozásukat veszik el, azaz jószívségből csinálhatnak vizsgálatot, de ők sem hülyék, az a része, hogy eladhatják az államnak, gondolom megint a soha vissza nem térő alkalom... innen 2 lehetőség, vagy ezek a gépek tényleg állami kézbe kerlünek vagy kimenntik őket külföldre.... és akkor az itteni ellátó rendszerből fognak hiányozni.. Patikamutyi a másik... Közben hiány meg már a holdról is látszik... Alakul... alakul.
Megnéztem, durva de jó film! Amúgy frusztrált egy társadalom, a francia. Többször voltam ott kiállításokon. Párizsban rengeteg negatívumot tapasztaltam. Nagyképű, beteges, nacionalista társadalom. . Egy példa: Amikor a metrón ültem, bemondtak valamit. Nem értettem, mert csak franciául mondták. Az egyébként az nemzetközi expó mint végállomásra tartó szerelvényen. 80% oda ment ahová én. Hallgatóztam, mit beszélnek az angolok. Így tudtam meg, bomba riadó van. Amúgy is roppant ilyesztő volt, mert a csiga tempóra lassító szerelvény mellett, emberek mentek oldalazva a falra tapadva. A kétperces következő megállóra 15-18perc alatt ért oda. Majd mint akit puskából lőttek ki, a franciák kirohantak, ahogy nyílt az ajtó. A többiek, én is, zavartan kimentünk, néztem hol vagyok, vártam valami infót. Persze jött franciául, hogy melyik busszal menjenek tovább. Miután szerettem volna visszaváltani a drága retúr jegyet, angolul...., azt sem értették, de nagy nehezen kerestek egy afrikai lányt, aki elmondta nekem: Ó a jegyet nem veszik vissza a pénztárba :) Így újat vettem és aznap nem mentem a kiállításra.
Kassowitz: A gyulolet Kozel 30 eves film, mar akkor megelozte a korat, mindenkinek javaslom, aki nem latta! Nekem az egyik legnagyobb kedvencem. “Nem a zuhanas szamit, a leerkezes”
Vannak ilyen figyelemre sem méltó ellentmondások a rendszerben. Pl. Ukrajna nem szuverén állam, mert a nyugat pénzeli. Mo. nem tudja emelni a tanárok bérét, mert a nyugat nem ad rá pénzt. Koherens világkép ez a nerizmus. ;) Van még mit tanulnunk, ideológiailag...
Szerintem a ma élő nyugdíjasok közül ebbe a körbe még elég sokan beletartozhatnak: "A mostani nagyon alacsony nyugdíjak pl még ott lehetnek, ahol a '90-es évek zűrzavarában feketém foglalkoztattak valakit vagy még a szociban pl tsz dolgozó volt és nagyon alacsony az elismert ideje..." Én olyanról is hallottam, hogy nem volt még akkoriban elektronikus nyilvántartás, a céget közben felszámolták, és nem tudja igazolni a foglalkoztatottságot. Na mindegy, nem kívánok erre topicot nyitni. Az igazságos jelzőt szerintem befoltozta néhány szeplő. A legkönnyebb azt gondolni, ha valakinek nem éri el a nyugdíja a 120 e Ft-ot, akkor biztosan lopta a napot egész életében.
Azért eltérőek a jövedelmi viszonyok M.o.-n, elég jelentős mértékben. Nem mindegy, hol dolgozott, hol élte az életét. Nyilván Budapesten, és nagyobb városokban erre kisebb az esély.
A rendszer igazságos mert az egész életedben elért átlagkeresetedből számolja ki a nyugdíjat. Viszont valóban lehetnek anomáliák, de aki tisztességesen ledolgozott 40 évet, ott nem lehet gond. A mostani nagyon alacsony nyugdíjak pl még ott lehetnek, ahol a '90-es évek zűrzavarában feketém foglalkoztattak valakit vagy még a szociban pl tsz dolgozó volt és nagyon alacsony az elismert ideje...
Akinek ilyen alacsony a nyugdíja, ott valami gebasz volt. Vagy nem jelentették be vagy valami susmus volt, mert ledolgozott 40 évvel csak akkor lehet ennyi ha végig minimálbérem van valaki bejelentve. Viszont a nyugdíjminimumot mindenképp meg kellene emelni, mert az a 28k szánalmas. A magas nyugdíjak megvágására pedig a degressziós határ feletti magasabb elvonás a megoldás...
Léteznek az átlagjövedelmet 10x meghaladó nyugdíjkifizetések is. Ha a felső 1% jövedelméből elvennék az átlagjövedelem 2x-ét meghaladó összegeket, az alsó 20%-nak komoly emelést lehetne biztosítani! Szerintem sokat javulna a rendszer igazságos volta!
És akkor még a sportolók edzők életjáradékairől nem is beszéltünk.. Teljesen igazad van! Pontosan nem ismerem a mostani nyugdíjjrendszert, de kinézem belőlük a legrosszabbat.
Backtest és ami mögötte van