Topiknyitó: Bacherachi_rabbi 2014. 04. 23. 21:11

Az első, VÍZ-ÉRMÉVEL (WATERCOIN) foglalkozó topic  

Shalom, itt a Jövő Üzlete:



Kvóta Utalványt bocsát ki a Futuraqua

Indul a víztőzsde



A gáz- és áramtőzsdékhez hasonlóan hamarosan beindulhat a víztőzsde is, ugyanis a jelenlegi próbaüzem után nyáron áll éles üzembe a Futuraqua Ásványvíztermelő Nyrt. által kifejlesztett vízkvóta-kereskedési portál, ahol hazai vízkutak lekötött kapacitásaival lehet majd kereskedni. Az oldalon nyersanyagként lehet megvásárolni az ivóvizet egy jövőbeni határidőre. A lejegyzett vízmennyiséget tovább lehet értékesíteni, vagy a lejárat időpontjában átvehető a víz. A cég tegnap jelentette be, hogy watercoin elnevezéssel átruházható pénzügyi eszközt bocsát ki. A pécsi székhelyű, a BÉT-en jegyzett társaság két típusú utalványt vezet be, amelyek közös sajátossága, hogy forint fedezetük van, valamint garantálják, hogy a névértékkel megegyező liter ivóvízre lehet őket beváltani. „A watercoin egy édesvíz fedezet mellett kibocsátott, érték-alapú kereskedelmi egység. Egy vízre beváltható kvóta és közvetve egy befektetési instrumentum” – fogalmazott Fodor István, a cég igazgatóságának elnöke. A vízkvóta a cég részvényének osztaléka lesz, vagyis a részvényeseknek járó vízvételi jogot vízkvóta formájában adják át.

A cikk a hirdetés után folytatódik



A cég szerint napjainkban dollármilliárdokat érő édesvíz cserél gazdát államok vagy városok között nemcsak Ausztráliában, de az Egyesült Államokban, Kanadában, a Dél-Afrikai Köztársaságban vagy Kínában. Európában egyedül Nagy-Britanniában létezik szabályozott édesvíz kvótakereskedelem, ott 2001-óta engedélyezett ez a tevékenység. Alapvetően nem a víz ára, sokkal inkább a szállítása a fő kérdés, ugyanis sokba kerül. „A vízhiány miatt elkerülhetetlen az édesvíz nyersanyagként való mozgatása a világpiacon” – fogalmazott Fodor István. Csak Magyarországon 1,2-1,5 millió ember él olyan településen, ahol arzénnel szennyezett az ivóvíz. A Futuraqua abban bízik, hogy pár éven belül felpezsdülhet a hazai vízkereskedelem. A tavaly elfogadott törvény szerint forgathatóutalvány-kibocsátás a jegybanknak tett bejelentés mellett végezhető, az utalványkibocsátó részvénytársaságként, kft.-ként, vagy szövetkezetként működhet, és legalább 10 milliós jegyzett tőkével kell rendelkeznie.



Kívánva jó vízletelést (víz-üzletelést)



A Bacherachi Rabbi
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2014. 06. 04. 08:11
Előzmény: törölt hozzászólás
#9
azért t

t mint tolvajrészvény
Törölt felhasználó 2014. 06. 04. 07:40
Törölt hozzászólás
#8
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2014. 06. 04. 07:04
Előzmény: #6  Bacherachi_rabbi
#7
shalom rabbi, goto 5
Bacherachi_rabbi 2014. 06. 03. 21:57
#6
Shalom, itt a Bacherachi Rabbi!

A Nemzet Bankja áldását adta a Water Coin kibocsátására!

link

Elsőként jelezzük szándékunkat a víztőzsdei kereskedésben részvételre.

Shalom, szomjasan várva a COIN-ok megérkezését:

A Bacherachi Rabbi
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2014. 04. 24. 11:31
Előzmény: #4  kispangit
#5
amúgy erre találták ki a dollárcoint, az eurocoint meg forintcoint: a vízcégek ha szert tesznek ilyen dollar/euro/forint coinokra, akkor átmeneti hiány esetén tudnak ezekért a coinokért más vízcégektől vizet venni

úgyhogy a topicnyitó még jön egy felvilágosítással, hogy ebben mi a forradalmi
kispangit 2014. 04. 24. 11:22
Előzmény: #1  Bacherachi_rabbi
#4
bitcoin, watercoin, mennyi lehúzós zsidó faszság
szivacs
szivacs 2014. 04. 24. 10:46
Előzmény: #2  Bekre_Pal
#3
:-)
nomeg borcoin, abból jól állunk...
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2014. 04. 24. 07:11
Előzmény: #1  Bacherachi_rabbi
#2
sörcoin kellene inkább

Topik gazda

aktív fórumozók