Hát igen. Konzumban "befektető" lett belőlem, vagyis beragadtam, mint a sz.r, nem adtam 20% nyerőben. Mondjuk nullán vagyok, nem izgat, hátha egyszer megy fölfelé is, nem csak unalmasan sávozik.
Konzumot és Alterát is darabolták/fogják darabolni, de a két részvény összképe nagyon eltérő, a Konzumban már egy éve folyt a tömés, a split pedig nem segített rajta. Az Alteránál nagyobb öntéseket nem lehetett eddig látni, elég stabilan tartotta ezt a 850-900 as szintet.
Hát oda sajnos nem volt nehéz beragadni. Kisbefektetői szempontból rosszul volt menedzselve az egész sztori. Bízom benne, itt más lesz és sok örömet hoz majd a papír.
ezen a szinten vettem/veszem én is nem vagyok bennfentes, de nem kell hozzá sok matek: 190k megvéve 900 felett,/ csak a mai nap, 35k maradt 1000ig a cég nyereségébe pedig simán belefér még 1-200 ft, hogy "ne ragadj be"...a speka hatást nem említve
Konzum történet.... Fekete Péter nyáron adott egy interjút amiben elmesélte, hogy fantasztikus lesz a Konzum, további akvik meg minden IS lesz, a cég jobban fog szárnyalni mint valaha. Az igaz, hogy jól is ment a Konzumnak, szép eredményeket produkált és valóban volt benne még lehetőség bőven. Simán 400 forint környékén lenne a helye ha nem lenne a fúzió. Fekete Péter interjú új vételi erőt generált a már csüggedő büfik körében oszt jól kitömték a kicsiket. A splitet szándékosan húzták amit többször szóvá is tettem de sokan azt mondták, hogy annak ennyi az átfutási ideje. Lóxart mama! Utána mindenki várta a splittől, hogy most aztán hatalmas forgalom és árfolyamnövekedés lesz ami meg is történt volna valószínűleg ha nem büffentik be a fúziót...... Az év átbaxása díjat simán besöpörték volna ezzel a történettel. De itt még nem volt vége.... mert év végére szépen levitték azon tőzsdei cégek árfolyamát amiben a Konzumnak részesedése volt. Appenin sem véletlenül zárt majdnem az éves minimumám..... Nálam az baxta ki a biztit végül, hogy leírták azért olvad a Konzum az Opiba mert az OPI eredményei idézem:" magasan túlszárnyalták" a Konzum eredményeit. Ezzel csak az volt a probléma, hogy semmi köze sem volt az igazsághoz. Simám mondhatták volha , hogy azért marad az OPI és megy a levesbe a KONZUM mert az OPUS-ba több cuccost pakolnak majd bele. Simán elfogadtam volna de ez a szándákosan túlzó "magasan túlszárnyalta" duma gyomorforgató volt. Hirtelen mostoha gyerek lett a Konzum. Csak minimális mennyiséget tatottam meg belőle de azt is minek!? :-) Az persze nem lehetetlen, hogy a fúzió után valamikor azon Konzum tulajok is pénzüknél lesznek akik 3000 forint felett vették a papírt. De többet sem itt sem máshol nem írok a Konzumról mert csak felbaxom az agyam vele.
AutoWallis