Rég nem látott mennyiséget öntöttek a piacra az elmúlt 1 órában megközelítőleg 43mrd dollár értékben. 1196-nál volt eddig az alja. Továbbra is short van kilátásban.
Való igaz, hogy az arany most kicsit bekanyarodott és az 1 éves grafikonon is csökkenő trend rajzolódik ki: link
Ezzel kapcsolatban olvastam, hogy valaki utánaszámolt, mennyire követte az arany ára az inflációt (végülis mondják azt is, hogy arany az infláció ellenszere...).
Az 1913-as aranyár és az azóta bekövetkező infláció alapján 1 uncia arany árára 491 dollár jött ki.
Az 1950-es aranyár és az azóta bekövetkező infláció alapján 1 uncia arany árára 401 dollár jött ki.
Az 1979-es aranyár és az azóta bekövetkező infláció alapján 1 uncia arany árára 764 dollár jött ki.
Van viszont egy kakukktojás is, az 1980-as spekuláció alapján kb. 2700 dollár adódna :-)
Szerintem a mostani árfolyam se normális.
Hát ha valakinek volt esze és szerencséje 2001 ben aranyat vett, és 1800 - 1900 körül eladta, nagyot szakíthatott, mindenesetre a 2001 től induló töretlen trend szerintem megtört.
Órás: A meredek visszaesést követően megtorpant az árfolyam az 1300 dolláros szint felett, majd oldalazásba váltott.
Az előző órában lendületesen áttörte az 1329 dolláros ellenállás és így az 1340-1348 dolláros szintekig nézhet vissza ahol egy komolyabb ellenállás állíthatja meg. A 1315-ös szintnél kiépült támasz megtartása fontos a további emelkedés szempontjából, alatta újra lefelé veheti az irányt. link
Arany-Ezüst