Írtam vala, hogy ha itt nem tud áttörni felfelé lendületből akkor ismét a decemberi várakozásom jön elő.
De azt is a múlt hét elején, hogy kivárás, kivárni. Nem sok minden történt azóta.
Az aranynál ez szokásos, nem volt irány, lassan talál magának és a szokásos rá jellemző lendülettel indul majd. :)
Mindenki csak óvatosan ! Sok sikert !
Nézd meg jobban a következő tp mindkettőnél lent van, egyik lent a másik még lejjebb, amelyik visszafordul, az már a következő elérhető célárat is mutatja....
Nagyon szivesen:)))
Nem vagyok ám smucig....csak azért nem tettem fel eddig videót , mert ezt se én raktam fel, ez egy fizetős oldal, így kimásolgatom a grafikonokat...ezt viszont a készítője tette fel ingyenesen.....meg itt is megnézhető: link
rendszeresen felrak elemzést, persze nem minden nap....de itt ingyen, reklám céljából...
Kössz a jó kívánságokat, meg a biztatást....
Szép napot!
Nincs olyan aki mindig megmondaná a mozgást előre.
Van, hogy bejön egy jóslás, van hogy nem.
Neked, senki másnak, mint Neked kell dönteni, hogy mi a megérzésed az információkból és mi a döntésed ebből.
Ahogy megy az idő, egyre rutinosabb leszel. Addig kell vigyáznod.
Ami érdekes lehet azok a szintek, ellenállások amire felhívják a figyelmet, még ha nem is jön be az elképzelésük.
Hát ez volt az én befektetésemnek is az oka....rájöttem h ha az arany ára emelkedik 1%-ot akkor a bányarészvények emelkednek minimum 3-at vagy akár 5-öt is.....ehhez csak józan paraszti ész kellett, meg némi megfigyelés......
De általában mindenki az arannyal kereskedik, engem meg szinte hülyének néztek....tisztelet a kivételnek(pl.Te, Johnny178, meg néhányan) Amúgy meg ha esik az ár, shortban szintén így működik.
A world gold council jelentése alapján:
Amerika rendelkezik a legnagyobb arany tartalékkal, 8133,5tonna...na ez ugye még nem érdekes....de a második helyen 3391,3tonnával a németek állnak-amit viszont a népességhez viszonyítva akár az első helyre is tehetnénk!! Harmadik Kína nincs pontos adat, a saját jelentésük alapján az állami arany tartalékaik megelőzik olaszokét és a franciákét. Nem is tudtam h eddig ők álltak a harmadik helyen:)) mégpedig:
Olasz:2451.8tonna!!!!
Francia:2435,4tonna
most ugye állami aranytartalékról beszélünk....ezért nincs pl a top listások között india.
Kis hazánkban szerintetek...???! 3 azaz három tonna.....
1989-ben még 65volt mert a szocializmusban ez egy nemkívánatos gonosztól jött értékét vesztett valaminek minősítették. Amit a rendszerváltáskor leredukáltak a huszad részére.
Kína is szoci...de ott reklám megy a TV-ben h vegyél aranyat, mert ők pénzként tekintenek erre a sárga fémre és a lakosságot is erre biztatják.
Magán sztori:
Én, foglalkozásomból adódóan(szines drágakő szakértő) vonzódom az ékszerekhez:), gyüjtögetek...néhány évig azt halgattam a férjemtől....hogy minek ez a sok sz@r....mé nem adod el.
2012 januárjában szülői örökségét azonnal át akarta váltani, de mindet 326-os euróra ...vagyis ez az én feladatom volt: feléért vegyél aranyat a másik felét válsd euróra, vegyél legalább 4köbméter tüzifát és hétvégén veszünk tartós élelmiszert amennyit el tudunk rakni...tüzifát vettem, rizs meg cukor még mindig van a tartalékból....de eurót azt nem!
Azóta másképp látja, jó az asszony hobbija is valamire....
Szia,
Megneztem,
1) A napi ugy rossz, ahogy van; minden Elliott egynapos tanfolyam vegi vizsgan megbukna a szerzoje. Nem is ertem, mi a fenet akart az A-B-C-D-E betukkel, hacsak nem az abc-t tanulja.
Ha tanacsolhatom, ne nezegesd ezt.
2)Az oras viszont korrekt, ha a subminuett hullamokat komolyan lehet venni. Csak (iii) tul kicsi, ugyhogy az se az igazi, ilyen pici skalan torz.
3)Igen, 1265 arnal van egy eleg eros R vonal. Ott lesz egy par napos (max. 2 hetes) visszaeses, hullamzas.
Ha kozben SPY beszakadna, nos, akkor Gold ujra tesztelheti a 1180 szintet is.
De azert a fo trend iranya fel, es a cel ara min. 1350. Van boven ter.
Köszönöm szépen!
Ebben az esetben nem rakom fel többé....ne informálódjon senki se félre, meg nem fizetek havi 40dollárt érte...:)
Ha esetleg megjelenik az a bizonyos round table beszámoló Mark Farber-től, légy oly kedves tedd fel nekünk a linket ide a fórumra. Nagyon kíváncsi vagyok....
Jó hétvégét! Meg sok sikert!
Törölt felhasználó2014. 01. 19. 22:17
1/ Forex Peace Army|Sive Morten Gold Daily 01.20.14 link
Találtam egy jó kis grafikont az arany kontra bányászati részvények, elmult 20napi emelkedése százalékosan:link
Nos ez itt areklám helye!
Bár nekem mindegy ki mit vásárol, azaz mivel kereskedik....de az általam vásárolt bányarészvények pont ezt a
cirka 15%-os profitot produkálták az elmult 20 napban!!!!
Egy dax index, (amivel én spec nagyon szenvedek h profitot hozzak le belőle, de azért szeretem) pl.: 9630-as belépővel, 10.000ig 3,8% profitot hoz! Aki kereskedik vele, az tudja hogy ezt nem is olyan könnyű véghez vinni.
Ámde ha az arany ára az 1260-70 es szintekről visszakorrigál....1220-30 vagy 1200-ig na akkor ujra egy remek belépési szint lessz a bányászoknál is! Tegyük fel nem megy túl 1260-on ujra, akkor is 1220-1260közötti arany ár emelkedés minimum 3-5% profitot hoz, szerényen becsülve!!
Na nemtudom elég értelmes-e az okfejtésem, de ha nem és v.kit érdekel, kérdezzen bátran. Több mint fél éve kereskedem vele, ez nem az elmult 20 nap tapasztalata. A buktatója....ha az arany más irányban indul el....a veszteség is nagyon gyorsan keletkezik, ezért alaposan meg kell fontolni a beszállót h mikor!
Ámde ha az arany ára az 1260-70 es szintekről visszakorrigál....1220-30 vagy 1200-ig na akkor ujra egy remek belépési szint lessz a bányászoknál is! Tegyük fel nem megy túl 1260-on ujra, akkor is 1220-1260közötti arany ár emelkedés minimum 3-5% profitot hoz, szerényen becsülve!!
Javítás:1220-aranyárnál bányász részvény long, 1260-as arany árnál profit realizálás a bányászoknál, minimum 3-5%
1)Ha meg emlekszel, 4 hete mindenki a tovabbi arany zuhanast vizionalta.
Rajtam kivul nem, vagy alig volt bull;-)
2)GLD epp csak a fordulat elejen van,
az elso impulzus fel majdnem megvan, 1265 korul mar az elso R vonal jon, ami csak 10 pontra van a mai artol,;
es ott el fog akadni, sot, vissza tesztel. Ott belephetsz.
3)A repulesben van V1 fogalom, amikor a repulo a kifutopalyan gyorsit, es v1 az, amikor mar nem lehet megallni a palya vegeig sem, hanem emelni kell a gepet; v1 az elhatarozasi sebesseg,
muszaj felszallni, attol kezdve csak gyorsitani es emelni lehet, mas alternativa nincs.
Nos, GLD meg nem erte el ezt a V1-et.
Ahhoz biztosan, ugy 10 ponttal es 2-3 napig, a 1265 folott kell lennie;
Onnan indul a repules.
4)Szoval, be fogsz tudni lepni.
GDX AU, KGC AUY a fundamentalisan erosebbek,
de a kockazatosabb IAG, AUQ EGO GSS, NGD sot, TGD is nagyon jo lesz 1275 felett.
5)Vegul, a banyaszok sokkal nagyobb potencialuak, mert az aranyhoz lepest, ami alulertekelt es emelkedni fog,
nos, ahhoz kepest is alulertekelt, (szoval, duplan). link
Hasonlitaskepp; 25 ev alatt az USD mennyiseg 530%-ot emelkedett.
Az arany talan 100%-ot.
Van levego, amiben lehet emelkedni.
Megeshet, az a 2011 evi 1920 USD csucs csak kismagassagu proba repules volt.
Szia.
Az elhatározási sebességet azért hívják úgy, mert ott dönt("elhatároz") a pilóta végérvényesen, hogy felszáll e, vagy a földön marad. Ez az utolsó pont, ahol még megállhat. Ezt a jelenséget én is párhuzamba állítottam már a tőzsdével és meglepett, hogy más is.
Jo tarsasagban vagyok;-),
en 35 eve tanultam repulni, Cessna, a JohnWayne-en, de akkor meg mas volt a neve;-).
Egyebkent mintha ma elkezdodott volna az a GLD, GDX korrekcio, egyenlore 2-3 naposra tippelem. GDX-et a 22.55-65 savban szeretnem feltankolni, full.
Jo lesz latni, meddig jon vissza, egyenlore Fibo 38% vagy 50% a tippem. Utana mar be tudnank rajzolni a csatorna elso kozeliteset, lehetne kalkulalgatni.
Olvasva titeket, most már sajnálom, hogy nálam csak az arany volt önmagában, bányarészvények nélkül.
Pedig 16 év alatt kipróbáltam mindent. :)
de ezt kihagytam. :(
Az eladott bányászokat 12%-al lejebb most visszavettem....nem biztos hogy ez az alja...de itt is jó, közben egy kis shortból is sikerült 4,5%-ot lehozni....nem nagy tétel volt,....de a sikerélmény megfizethetetlen....:)))
nagyon fontos a sikerélmény.
Nekem a végén már fontosabb volt a pénznél is, játék !
De közben is magabiztosan lehet jó döntéseket hozni, elkeseredve veszélyes.
Szóval gratula !
Tegnap vegre elindult a mar 2 napja vart kis korrekcio.
Ahogy elore is latszott, a nagyokat (ABX, NEM) az alapok tovabb veszik, a kicsikbol meg kiugralnak a traderek, es alig varjak, hogy 2-5%-al lejjebb visszaugorjanak.
Ez ma mar teljes viragjaban menni fog, figyelni kell, mert egy jo kis "masodik eseely" most johet a belepesre,
es talan jovo hetfon lesz vege.
Aztan, nos, "full wave (3) rally is on". Abbol mar nagy kar lenne kimaradni.
Ja, hirtelen jon most egy nagy csomo "joszandeku figyelmezteto" cikk, hogy az arany Bear-nek nincs vege, es mindjart lemegy 800-ra. Ne olvasd el, nekik eppen savanyu a szolo.
:)))
No én a ki be ugrálósok közt vagyok....de tegnap már vissza is ugrottam, szerencsére...mert nem hiszem hogy -12%-nál jobban ma megvehetném. Tehát én már full pozícióban, csak kivárok.
Igen érdekes, néztem egyik társaság -3% másik -11% nem is figyeltem volna erre ha nem írod.
Jó hogy biztatsz mert,
kicsit még izgulok, de a tételeim 50%-át amiből nem ugráltam ki majdnem az eddigi minimumon vettem, szóval nagy gond nem lehet!
Ne izgulj,
bar picit elkapkodtad a visszaugrast;-)
GDX precizen elakadt felfele az okt.15 koruli 23.5 R vonalban, es lefele megall a 21.5 koruli Support vonalban.
talan, a hozzad hasonlo "kapkodosak" miatt talan elobb megall, de 22.5-re eleg biztosan szamitok.
Egyebkent persze, elteroen, de a del-Afrikaiak, es a kicsik jonnek le jobban. A nagyokat az alapok megallas nelkul veszik.
Ma 2,5%-ot erősödtek a bányászok.....ez nem túl sok az 1265-63 as arany ár mellett. Úgy látom kivárás van.....mások nem kapkodtak...:)))
Na de remélem jövő héten már kapkodnak....:)))
Én azért lefelé várnám még. Tehát egyből nem menne fel 1270 fölé, pláne 80an fölé.
De meglássuk. :)
Itt már minden lehet.
Elég sok minden van az útjában felfelé ami lassíthatja és visszafordíthatja.
Nem kell mindig kötni, sietni, amit megtanultam 15-16 év alatt az az, hogy nyugalom !
Vagy akkor kicsiben próbálkozol.
Én pl egy kis shorttal próbálkoztam volna tegnap este, mert ez a szint megéri a short próbát, igaz nem érte el fent azt a magasságot, amit vártam.
De egy próbát megért volna, IGAZ nem nagy pénzzel. De ha kimarad akkor sincs baj. Lesznek jobb belépők.
Mindenkinek kialakul idővel a saját stílusa.
Igen ez itt most túlságosan kétesélyes....meglátjuk.
Meg tudod írtam h feltankoltam a bányászokból.....aranyat csak akkor veszek ha lenéz 1200-1210 környékére, vagy ha átlendül az 1270-80-on addig kivárok.
Bányászrészvényt is csak akkor veszek ujra ha lényegesen lejjebb tudok beszállót....de akkor se sokat, fő a biztonság.
Tegnap előtt, napon belül 12%- ot tudtak esni, nem ritka az 5-7% napon belüli minusz v plusz, tehát kis tételek...de nagy kezdeti marginnal
Azzal a korrekcióval amit vársz eggyet kell értsek....
Arany-Ezüst